Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
,,Bocs Ronin, de hosszú telefonom volt, (meg anya is nyűgös volt, mert még máshova is mentünk ) ezt pont elmondhattam volna Neked...
jut eszembe, az AV talin is kérdezhetted volna
Viszont hosszú, ha van kedved akkor hívj fel ott a hozzászólásnál a skype onnan egyből hív.
Vagy marad a klasszikus mobilteló ''
Semmi gond, még én sem tudtam nagyon, hogy hogyan is lesz. Elég spontán ötlet volt az egész, mert már nagyon idegesített az a hihetetlen gagyi gyári hangszóró, ami már normál hangerőn recsegett-ropogott.
,,Azért 2 kérdés: mivel is hajtod azt a subot?
mert ha a fejegység végfokával, akkor
egyrészt a vágás amit be tudsz állítani, az nem a saját végfokra, hanem az RCA kimenet felé működik."
Igen, a fejegységről hajtom. Valószínűleg érdemes lenne mono végfokot venni a subhoz. Van egy Alpine 25eFt-ért, ami tetszetős és árban is jó lenne.
,,másrészt egy subhoz kell ám a kakao, amit egy saját végfok nem annyira tud előadni
harmadrészt ha egy tekercses a sub hangszóró, akkor arra remélhetőleg nem a két végfokot tetted... "
Fogalmam nincs milyen a sub hangszórója. Amúgy de, a 4 csatornából 2-őt kötöttem rá a subra. Ez mit eredményezhet, ha tekercses?
,,Külső erősítő az sokat segít, azokon mindegyiken van high és low szűrő állás.
De nem lesz rá szükség, ha már a fejegység is tudja...
Milyen fejegység, milyen sub?"
fejegység: Sony CDX-F5500
Sub: Alpine SBL 1042 SB
-
Vendég
AutóHiFi
Vettem ma egy Alpine passzív subot és 1 pár 13cm-es Alpine koaxális hangsugárzót. A hangsugárzókat még nem sikerült beszerelni, de a subot már próbáltuk. A gondom csak az, hogy a magasat is ráküldi a fejegység, pedig elvileg tudja vágni és be is van kapcsolva a vágás. Most hogy a magas is rámegy, így már nagyobb hangerőn elkezd torzítani (nem csodálom). Ha esetleg nem lehet végül a fejegységet rávenni, hogy rendesen vágja a hangomat, akkor mi a teendő? Külső erősítő vásárlása még megoldható, ha 30eFt-on nem ugrunk túl. Olyan külső végfokot kellene keresnem, amin van highpass filter (vagy mi annak a neve)?
Bocs Ronin, de hosszú telefonom volt, (meg anya is nyűgös volt, mert még máshova is mentünk ) ezt pont elmondhattam volna Neked...
jut eszembe, az AV talin is kérdezhetted volna
Viszont hosszú, ha van kedved akkor hívj fel ott a hozzászólásnál a skype onnan egyből hív.
Vagy marad a klasszikus mobilteló
Azért 2 kérdés: mivel is hajtod azt a subot?
mert ha a fejegység végfokával, akkor
egyrészt a vágás amit be tudsz állítani, az nem a saját végfokra, hanem az RCA kimenet felé működik.
másrészt egy subhoz kell ám a kakao, amit egy saját végfok nem annyira tud előadni
harmadrészt ha egy tekercses a sub hangszóró, akkor arra remélhetőleg nem a két végfokot tetted...
Külső erősítő az sokat segít, azokon mindegyiken van high és low szűrő állás.
De nem lesz rá szükség, ha már a fejegység is tudja...
Milyen fejegység, milyen sub?
AutóHiFi
Vettem ma egy Alpine passzív subot és 1 pár 13cm-es Alpine koaxális hangsugárzót. A hangsugárzókat még nem sikerült beszerelni, de a subot már próbáltuk. A gondom csak az, hogy a magasat is ráküldi a fejegység, pedig elvileg tudja vágni és be is van kapcsolva a vágás. Most hogy a magas is rámegy, így már nagyobb hangerőn elkezd torzítani (nem csodálom). Ha esetleg nem lehet végül a fejegységet rávenni, hogy rendesen vágja a hangomat, akkor mi a teendő? Külső erősítő vásárlása még megoldható, ha 30eFt-on nem ugrunk túl. Olyan külső végfokot kellene keresnem, amin van highpass filter (vagy mi annak a neve)?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11176
- Kapcsolat:
AutóHiFi
Hello mindenki!
Egy kis segítség kéne. Honnan lehet "keríteni" autó-hifi tesztzenét? esetleg ajánlhatnátok vmi jó kis zenét.
Előre is kösz mindenkinek
Nekem is van. Lemezbolt? Jó, nem akarok kekeckedni, de szerintem nem létezik ilyen műfaj, hogy tesztzene. Vannak persze olyan muzsikák, amik erősen kihozzák egy cucc előnyeit (és hátrányait), de ilyent minden műfajban lehet találni.
-
Vendég
AutóHiFi
Hello mindenki!
Egy kis segítség kéne. Honnan lehet "keríteni" autó-hifi tesztzenét? esetleg ajánlhatnátok vmi jó kis zenét.
Nekem pl van
-
Vendég
AutóHiFi
Hello mindenki!
-
Vendég
AutóHiFi
Hello! Eladósorba került az erösítöm...2 csatis PYle PLM 203 2 X 100 WATTS RMS @ 4 OHMS
- 2 X 200 WATTS PEAK @ 4 OHMS
- 1 X 400 WATTS PEAK @ 4 OHMS BRIDGED
- 2 X 175 WATTS RMS @ 2 OHMS
bass boost: 0-18DB AT 60HZ
# Frequency Response: 15Hz-30KHz
Az ára 25e (de a biztiház és és kábelek (+rca)) ajándékba vannak
06705802172 a számom
van adás-vétel topic, amúgy meg drága...
AutóHiFi
Hello! Eladósorba került az erösítöm...2 csatis PYle PLM 203
2 X 100 WATTS RMS @ 4 OHMS
- 2 X 200 WATTS PEAK @ 4 OHMS
- 1 X 400 WATTS PEAK @ 4 OHMS BRIDGED
- 2 X 175 WATTS RMS @ 2 OHMS
bass boost: 0-18DB AT 60HZ
# Frequency Response: 15Hz-30KHz
Az ára 25e (de a biztiház és és kábelek (+rca)) ajándékba vannak
06705802172 a számom
Amp: Harman/kardon Hk 670 Speaker: JBL L830
Speaker Cable : Van den Hul Royal Jade Hybrid
-
Vendég
AutóHiFi
Sziasztok!
Biztos hülye kérdés,de hogy lehet megállapítani a poralitást a hangszórón (mélyközépen és csipogón; Mac Iron 2.16 )
Más: a csipogót el lehet helyezni a visszapillnató tükörnél lévő kis háromszögbe, vagy érdemesebb a műszerfalon vagy inkább az a oszlopon (egy suzuki swiftről van szó)
Köszi mindenkinek:Gábor
AutóHiFi
Sziasztok! Fejegységet szeretnék venni (50e körül). 3 márka ami tetszik Clarion, Alpine, Pioneer. Kérdésem egyszerű melyik a jobb: Clarion 558 v. Pio 4800 v. Alpine 9848?
A másik kérdésem: az izmosabb árú (60-80-100e) modellek mennyivel tudnak többet, érdemesebb-e többet áldozni rájuk?
TV: Panasonic TX-32PS11 Erősítő: Onkyo TX-SR 501E Front: Celestion F30 Center: Celestion F35C Surround: Celestion F10 mélynyomó: MS 907 DVD: Pioneer DV-2750S Kábelek: Jamo
-
Vendég
AutóHiFi
Volna egy kérdésem, valaki tudja milyen fejegység van a ford fiestákban?(típus: 4500 rds eon), ez van egyébként a fusion-ban is, meg egy ideje
a fiestákban, nekünk 2004-es modell van.
(ha jól sejtem blaupunkt lehet, láttam ugyanilyen kinézetű egységet
ha jól tévedek rover-ben, ott viszont ford helyett az eredeti blaupunkt
márka volt feltüntetve, tehát az lehet..), de teljesítményt meg egyéb
dolgokat jó lenne tudni.
Esetleg még jó lenne tudni a hangszórók típusát, teljesítményét stb..
gyári hangszórók vannak benne, 4db.
köszi aki tud valami infót..neten sajnos nem igazán találtam pontos infót
Saját Focusos tapasztalat..
A Fordokba Blau a gép, legalábbis a Blau kiszedővillákkal lehet kirángatni a helyéről. De mivel a kiszedők roppant erősen gyártófüggőek, ezért ez nagy esély, hogy Blau...
A hangszórók a majdnem gagyi kategória, duplakónuszú, mégcsak nem is kétutas kompozit hsz.
Ahhoz képest elég türhető a hangjuk, ha nem küldi az ember erősítővel a fejegység végfokaihoz pont elegendő.
Amúgy 8 éve, mikor az első Fordunkat vettük ujonnan, abban is ilyen dupla DIN magnós volt, de az még csak 3000-es, annak csak két hsz kimenete volt, és csak elöl volt gyári hangszóró.
Beleszabtunk a hátsó ovál helyére (kisoválnak volt kialakítva, de mi a nagy 6x9" ovált belefűrészeltük ) két DLS-t, és a barátom, aki harcedzett beszerelő volt, majdnem hanyatt esett, mikor meghallotta hogyan szól...
Voltunk a szervízbe, ahol annó dolgozott, vagy 10 100e-nél drágább fejegységet belepróbáltunk (ISO csati rulez ) de egyik sem szólt úgy mint az a vacak Ford 3000
AutóHiFi
Volna egy kérdésem, valaki tudja milyen fejegység van a ford fiestákban?
(típus: 4500 rds eon), ez van egyébként a fusion-ban is, meg egy ideje
a fiestákban, nekünk 2004-es modell van.
(ha jól sejtem blaupunkt lehet, láttam ugyanilyen kinézetű egységet
ha jól tévedek rover-ben, ott viszont ford helyett az eredeti blaupunkt
márka volt feltüntetve, tehát az lehet..), de teljesítményt meg egyéb
dolgokat jó lenne tudni.
Esetleg még jó lenne tudni a hangszórók típusát, teljesítményét stb..
gyári hangszórók vannak benne, 4db.
köszi aki tud valami infót..neten sajnos nem igazán találtam pontos infót
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110
-
Vendég
AutóHiFi
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy középkategórisá Blaupunkt fejegységhez és egy macaudio maciron komponens szetthez milyen hangszórókábel illik?
A másik, hogy a csipogót hová kéne tenni, és hogyan? (az autó suzuki swit)
Előre is köszi mindenkinek.
AutóHiFi
Most látom, hogy már írtál erre a témára.
Téma kilőve, nem "fejlesztek" ebbe az irányba.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.
AutóHiFi
Most látom, hogy már írtál erre a témára.
AutóHiFi
...bár egy ohmmérővel lehet találni hamar olyat ami messze nem 4 ohm.
Azt hogy csinálod? Impedanciát tudomásom szerint 1000Hz-re adják meg. Ohm mérőből én még csak olyat láttam, ami egyenárammal mér.
AutóHiFi
HA egyenben több mint 4, akkor átlagban is több lesz mint 4. Ha azt hiszed, hogy ami eleve 8 ohm, az minden frekin 8 ohm, hát az sem igy van...Viszont van esély, hogy a frekisáv nagyobbik részében több mint 6 ohm lesz az impedanciája, ha egyenben 4-5 ohm...
A 8 ohmos azért nem nagyon megy 6,5 alá, míg a 4 ohmos nem nagyon megy 6 fölé. Nekem meg minimum 6 kéne.
-
Vendég
AutóHiFi
HA egyenben több mint 4, akkor átlagban is több lesz mint 4. Ha azt hiszed, hogy ami eleve 8 ohm, az minden frekin 8 ohm, hát az sem igy van...
Viszont van esély, hogy a frekisáv nagyobbik részében több mint 6 ohm lesz az impedanciája, ha egyenben 4-5 ohm...
AutóHiFi
Autós témában nemigen van, bár egy ohmmérővel lehet találni hamar olyat ami messze nem 4 ohm.
Az, hogy egyenárammal majdnem 4,5 ohmot mérsz, még ném jelenti azt, hogy 1, 5 és 12 kHz-nél nem lesz sokkal kevesebb (akár 3 ohm alatti is) az impedancia. Nekem névleges 6 v. 8 ohmra lenne szükségem.
A másik típusról tud valaki valami konkrétabbat?
AutóHiFi
Szerintem a hangfalépítősben inkább OFF!
Miért?
Kisméretű hangfalba kellene (á la tejfölösdoboz), nem autóba.
-
Vendég
AutóHiFi
Ezt a kérdésemet több topicban is felteszem:
Ismer valaki olyan koaxiális kétutas hangszórót, ami nem 4 ohmos (mint az autóba valók), hanem legaláb 6, esetleg 8 ohmos? Hol lehet ilyet kapni? Kb. 10 cm-es kellene.
Bocs az -ért...
Autós témában nemigen van, bár egy ohmmérővel lehet találni hamar olyat ami messze nem 4 ohm.
A másik lehetőség a hangosítós rendszerek hangszóróinak van lehetőség impedancia átkapcsolásra, és azokban is előfordul koax kétutas megoldás, általában olyan kivitelben mint az autós, süllyesztett megoldás...
-
Vendég
AutóHiFi
Ismer valaki olyan koaxiális kétutas hangszórót, ami nem 4 ohmos (mint az autóba valók), hanem legaláb 6, esetleg 8 ohmos? Hol lehet ilyet kapni? Kb. 10 cm-es kellene.
Bocs az -ért...
Szerintem a hangfalépítősben inkább OFF!
AutóHiFi
Bocs az -ért...
AutóHiFi
Bocs igazad van.
Van több bolt is, de az a központ és szerintem csak raktár meg iroda, de majd felhívom. Van egy a Rákoczi úton is. Lehet majd oda bemegyek.
AutóHiFi
Mert az autoHIFIstudio az online. Nekem meg olyan kéne ahol meg tudom hallgatni.
Q-AUTÓ HIFI STÚDIÓ KFT. 1095 Budapest, Soroksári út 108. Telefon: 06-1-216-7423
Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.