Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Vendég

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Csak hát 20 Obelisk sem szól olyan jól mint az a Marantz.... 
sajti

Ui.: Én hallottam. Azóta gyűjtöm a pénzt 

Nem vagy Te egy kicsit elfogult?

Mi lenne, ha ezt Tőled kérdezné vki?

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Skipper »

sajti

Mi lenne, ha ezt Tőled kérdezné vki?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: sajti »

Egyébként pedig nem tudom, hogy mitől jó a PM11S1, de jó. Nem ismerem a kapcsolását, ám egyre többen kanyarodnak el a hagyományos DC csatolt tranzisztoros topológiától. Gyanítom, hogy a PM11S1 is valamiféle szimmetrikus, "floating", merthogy olyan a hangja.
Megpróbálok szerezni hozzá egy szervízkönyvet. Van ismerősöm kint Németországban, aki Marantzot árul. Miután szervizelik is, valószínűleg tudnak egy szervízkönyvet is hozzá. Engem is igencsak érdekel.
(Ha jól emlékszem hidalható a cucc, akkor pedig nem lehet hídkapcsolású)

sajti

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Atilius »

Én voltam az az "elfogult" ember, aki Alfonznak igen szépeket mesélt a Marantz PM11S1-ről. Tényleg zseniálisan jó erősítő. De mi értelme ezt összevetni az Obeliskkel? Egy Obelisk+ 900 euro némethonban, egy PM11S1 pedig 3500 Euro... Jut eszembe, 3500 Euroért mi sem az Obelisket kínáljuk...

Még valami. Ahogy az már lenni szokott, a "mégmindignagyondrágademármegfizethetőeisadíjas" PM15S1 viszont sehol sincs a PM11S1-hez képest. És persze a néhai PM17 sem PM11S1, szóval ne keverjük az almát a körtével.
De a marketing jól működik, sok-sok esetben találkozom azzal a szemlélettel, hogy van egy zászlóshajó, ami igen jó készülék csak arany árban, s aztán annak a "fílingjével" kínálják a szerényebben árazott, ám nagyon gyenguska készülékeket, s a tisztelt publikum be is dől a dolognak.

Én éppen erről írtam a Heed topicban, hogy nagyon rossz dolognak tartom, hogy erre kanyarodott a dolog. A cél az lenne, hogy már "alapfokon" nagyon jó hangminőséget kellene kínálni, és a luxust kellene - az a 10% pluszt! - megfizettetni. Ráadásul - és ezt még csak nem is értem - sok esetben nem csak SOKKAL rosszabb az olcsóbb, de nem is emlékeztet a drágábra, egy más család, egy más hang.
Miért?

Persze, marketing az egész világ... De éppen az volna a lényeg az igényes közönség számára, hogy tud a sorok között olvasni, nem?!

Teljesen egyetértek azzal amit leírtál. Ezzen nincs mit vitatkozni.
Az obelisk és PM11S1 bármilyen aspektusban való összehasonlításának szerintem semmi értelme.
Én is azt írtam le, hogy a PM11S1 az igazán jó Marantz és a többi alacsonyabb kategóriás társa nemcsak hogy sokkal gyengébb de teljesen más hangzásvilág.
Egyetértek a marketinges gondolatmenettel is. Sajnos ez egy ilyen világ (tisztelet a kivételnek), és a Marantz mint nagy gyártó magán hordozza ennek minden vonását. De ettől még a PM11S1 egy brutális jó integrált erősítő.

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A PM11S1 nem úgy szól, mint a DC csatoltak. Nekem elhiheted.

Én Neked már mindent elhiszek

Csak a PM17-et hallottam háromféle hangfallal. Hát ez nem egy kategória egy Obeliskkel ha zenét kell hallgatni.
De olyan szép.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2882

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Nem tudom ki hogyan hallgat, milyen kritériumok szerint.Sokszor egy rövid demó nagyon el tud vinni az erdőbe. Az otthoni zenehallgatás más.

Részemről az Obelisk tud több olyan zenei dolgot produkálni amit általában hiányolni szoktam a legtöbb DC csatolt félvezetős hangjából árkategóriától függetlenül.
Hasonlókat jobban sikerült csövesektől (és a Nexus-tól) hallottam eddig, csakhát arra jóval több pénz kellene.

A PM11S1 nem úgy szól, mint a DC csatoltak. Nekem elhiheted.
De csak az!!!!!!!!!!!!!!!! A PM15S1 egy olcsó, DC csatolt tranyós hang.
Egyébként pedig nem tudom, hogy mitől jó a PM11S1, de jó. Nem ismerem a kapcsolását, ám egyre többen kanyarodnak el a hagyományos DC csatolt tranzisztoros topológiától. Gyanítom, hogy a PM11S1 is valamiféle szimmetrikus, "floating", merthogy olyan a hangja.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2882

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Én voltam az az "elfogult" ember, aki Alfonznak igen szépeket mesélt a Marantz PM11S1-ről. Tényleg zseniálisan jó erősítő. De mi értelme ezt összevetni az Obeliskkel? Egy Obelisk+ 900 euro némethonban, egy PM11S1 pedig 3500 Euro...
Jut eszembe, 3500 Euroért mi sem az Obelisket kínáljuk...

Még valami. Ahogy az már lenni szokott, a "mégmindignagyondrágademármegfizethetőeisadíjas" PM15S1 viszont sehol sincs a PM11S1-hez képest. És persze a néhai PM17 sem PM11S1, szóval ne keverjük az almát a körtével.
De a marketing jól működik, sok-sok esetben találkozom azzal a szemlélettel, hogy van egy zászlóshajó, ami igen jó készülék csak arany árban, s aztán annak a "fílingjével" kínálják a szerényebben árazott, ám nagyon gyenguska készülékeket, s a tisztelt publikum be is dől a dolognak.

Én éppen erről írtam a Heed topicban, hogy nagyon rossz dolognak tartom, hogy erre kanyarodott a dolog. A cél az lenne, hogy már "alapfokon" nagyon jó hangminőséget kellene kínálni, és a luxust kellene - az a 10% pluszt! - megfizettetni. Ráadásul - és ezt még csak nem is értem - sok esetben nem csak SOKKAL rosszabb az olcsóbb, de nem is emlékeztet a drágábra, egy más család, egy más hang.
Miért?

Persze, marketing az egész világ... De éppen az volna a lényeg az igényes közönség számára, hogy tud a sorok között olvasni, nem?!

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Na az előbb én voltam, csak már megint elfelejtettem bejelentkezni.

Vendég

Sztereó erősitők

Nem tudom ki hogyan hallgat, milyen kritériumok szerint.
Sokszor egy rövid demó nagyon el tud vinni az erdőbe. Az otthoni zenehallgatás más.

Részemről az Obelisk tud több olyan zenei dolgot produkálni amit általában hiányolni szoktam a legtöbb DC csatolt félvezetős hangjából árkategóriától függetlenül.
Hasonlókat jobban sikerült csövesektől (és a Nexus-tól) hallottam eddig, csakhát arra jóval több pénz kellene.

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

A párjára is gyűjtöttem egy darabig. Remélem nem fut ki, mire összejön rá a pénz 
Hogy érted azt, hogy a párjára? Miért futna ki hiszen új model.

Az SA11-S1-re.

Mire meglesz rá a pénzem, addigra kifutó modell lesz....

sajti

Most már értem. Úgy látszik akkor az erősítővel egy cipőben járunk.

Sztereó rendszer: Erősítő: Marantz PM7200 CD lejátszó: Marantz CD6000 OSE Tuner: Marantz ST6000 Hangsugárzók: Wharfedale Pacific Evo 30 Hangsugárzó kábelek: QED Silver Anniversary (magas) és Monitor Black&White LS-602 (mély) Összekötő kábelek: Harmonic Technology Magic Link One (cd-erősítő), van den Hul The First (tuner-erősítő)
Házimozi rendszer: Tv: Synudine DVD lejátszó: LG DV8700C Erősítő: Pioneer VSX-D912 Hangsugárzók: Eltax Silverstone 5.0 Mélynyomó: Wharfedale PowerCube 10+

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

A párjára is gyűjtöttem egy darabig. Remélem nem fut ki, mire összejön rá a pénz 

Az SA11-S1-re.

Mire meglesz rá a pénzem, addigra kifutó modell lesz....

sajti

Vendég

Sztereó erősitők

Azért ez a két erősítő nem ugyanaz a kategória. Tudod, ha 20 Obelisk szólna olyan jól mint egy sokszorosába kerülő erősítő, akkor lehetne annyi Sokol rádiót összehordani ami leverne egy Mark Levinson-t is... 
sajti

Ez most egy nagyon hülye gondolatmenet.

Azért kíváncsi lennék egy bi-amp obelisk, h teljesítene mellette.

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Én is gyűjtöm rá a pénzt.Kb. két-három hónapja volt egy ha jól emlékszem kb 1300 fontért az ebay-en, csak sajnos pénzem nem volt rá, meg kellene előbb valami jobb hangsúgázó kábel is.

sajti

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Én sajna azt a Marantzot /PM11S1/ még nem hallottam, de olyan, akinek adok a véleményére azt mondta, hogy nagyszerű. Azonban hány Obelisket is lehet venni az árából?

sajti

Én is gyűjtöm rá a pénzt.
Kb. két-három hónapja volt egy ha jól emlékszem kb 1300 fontért az ebay-en, csak sajnos pénzem nem volt rá, meg kellene előbb valami jobb hangsúgázó kábel is.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

sajti

Azért ez a két erősítő nem ugyanaz a kategória. Tudod, ha 20 Obelisk szólna olyan jól mint egy sokszorosába kerülő erősítő, akkor lehetne annyi Sokol rádiót összehordani ami leverne egy Mark Levinson-t is...

sajti

Vendég

Sztereó erősitők

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Sztereó erősitők

Én sajna azt a Marantzot /PM11S1/ még nem hallottam, de olyan, akinek adok a véleményére azt mondta, hogy nagyszerű. Azonban hány Obelisket is lehet venni az árából?

sajti

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: topeti »

Minden szobába 1 meg még a WC-be is
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Azonban hány Obelisket is lehet venni az árából?

Azonban hány Obelisk is kell egy háztartásba?
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

Senki Alfonz
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: Senki Alfonz »

Marantz PM17 mkIIAkció a netdepon:

netdepo

Ismeri vki? Véleméy, tapasztalat?

Nagyon szép, nehéz, sokmindent tud, fém távvezérlő. Szóval igazi high-end integráltnak kinéző dolog.
Csak az a gond vele, hogy a még így is jóval olcsóbb Heed Obelisk sokkal-sokkal jobban szól.
Egy barátomnak van ilyen Marantz, és ő mondta ezt a véleményt miután egy hétvégére kölcsön adtam neki az Obelisket. És ő még vagy 300 ezerért vette.
Elég bánatos is volt.

Ez sajnos így igaz.
Marantz a PM-11S1 az igazán jó (és már tényleg high-end) integrált, teljesen más hangzás mint az alacsonyabb kategóriás Marantzok. Csak hát az ára.

Én sajna azt a Marantzot /PM11S1/ még nem hallottam, de olyan, akinek adok a véleményére azt mondta, hogy nagyszerű.
Azonban hány Obelisket is lehet venni az árából?

Vendég

Sztereó erősitők

De 160ért nem rossz vétel az tuti.
Annyiért nem rossz.

Ja! Annak aki nézni akarja és nem hallgatni.
Én nem cserélném el rá az Obeliskemet.

Mé,ki monta hogy hallgatni kő?

zz7
V.I.P.
V.I.P.

Sztereó erősitők

Annyiért nem rossz.

Ja! Annak aki nézni akarja és nem hallgatni.
Én nem cserélném el rá az Obeliskemet.

waters
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sztereó erősitők

Hozzászólás Szerző: waters »

Az ár miatt néztem ki és nem bízom a használt cuccokban.

sajtiban megbízhatsz.

...és megvan Neki?

Írj neki priviben.

Köszi,írtam Neki....

Atilius
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sztereó erősitők

Annyiért nem rossz.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”