Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 573

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

akvapark írta:
2026.07.09., csüt. 14:21
"Ismerősömnél vannak Heedak, de nagyon jól meghallani rajta hogy mennyire jó kábellel van összekötve vagy min kapja a tápot."
Biztos így van, de ennek bemutatása nem a gyártó feladata. leborulok.gif
Tényleg nem. De, ha van egy bemutatóterme, arra azért törekedhet, hogy kiaknázza a termékeiben rejlő lehetőségeket. Ugyanis, ha a vásárlójelöltnek nem tetszik a hang, nem fogja kinyomozni az okát. Ez nem a Heed-nek szól kifejezetten, bármelyik gyártó vagy forgalmazó "felelőssége" ez a dolog.
Ha kérdésed van: 20/3383456

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Ismerősömnél vannak Heedak, de nagyon jól meghallani rajta hogy mennyire jó kábellel van összekötve vagy min kapja a tápot."
Biztos így van, de ennek bemutatása nem a gyártó feladata. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4773
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

SoundMania írta:
2026.07.08., szer. 22:27
revox írta:
2026.07.08., szer. 10:56
MrCollector írta:
2026.07.08., szer. 10:41

Jómúltkor jártam a Heed bemutatótermében és, ha jól láttam, filléres tápkábelekkel volt táplálva minden. Kicsit furcsáltam is.
srác otthon,saját szakállra próbálta,de már elvesztettem a fonalat,most hol is tart a dolog. elosztónak jó volt,majd ezen felbuzsulva ráment a tápdrótra is,amire először azt írta,jó, aztán már nem emlékszem

itt van róla szó lenti kommnetekben
https://www.halfnote.hu/blogs/revox/pry ... mment-2155
Ismerősömnél vannak Heedak, de nagyon jól meghallani rajta hogy mennyire jó kábellel van összekötve vagy min kapja a tápot. És azt kell mondjam, bizony nagyon szereti a jó kábeleket! A jó alatt például a Vz-t meg platinum 7-et értem.... :) és a még jobbakat is. Már az Si2 is nagyon sokat profitál, a jobbak pedig méginkább. Szóval kérdezem, érdemes akkor ilyen filléres drótokkal agyonba... ltázni a hangját? Ennek is? 😊
kell a jó tápkábel, nem kérdés, persze kezeljük helyén a gyereket. A többi csak hangolgatás. Az elosztó drótjával nem jobb lesz,csak más. Bőségesebb tapasztalatom szerint, ami három,saját rendszerre terjed ki (a másokét nem ide sorolom,mert azokat nem nyúztam,csak hallottam), eltérő szinteken, az elosztóba bedugott sodrott kábellel energiát vesztünk. Mellé van egy olyan hozadéka, hogy kellemesen szól a hifi és egyértelmű,hogy konzervzenét hallgatok. A suttyó elosztóval a zenészek ott vannak a szobában és zavaróan valóságos a kapott hang, ami egyébként sokszor már-már inkább zavaró, néha jó lenne tartani 10-20 (30?) méter távolságot és csak úgy nyüzügézni, de valamiért mégis igazabb. Nem sóhajtanak akkorát látványosan és nem olvadok el,ha leülök a rendszer elé, de ezek a sóhajok és olvadások inkább az illúzió részei,mint a valós zenei történéseké :smile53:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

viri írta:
2026.07.09., csüt. 08:16

Az ösvénnyel nincsen semmi baj, amikor egyszer visszadugtam a cuccot a fali konnektorba amin a hütőtól kezdve a mikróig minden rajta van, egy életre kipipáltam ezt a dolgot.

A kutya szerintem ott van elásva, amit Te is írsz, hogy akkor ahhoz kell újra installálni a dolgokat. Tehát lehet így is, lehet úgy is, a végeredmény a lényeg. Nekem speciel így nagyságrendekkel jobb, hogy egy Avocado van a legelején, ezt az előnyt később nem tudnám már behozni , pedig hidd el próbálkoztam, szerettem volna spórolni.

Viszont lakást felújítok, így búcsúzom mára :smile53:
viszont a kamikázét elfelejtettem :D

Kürthynél nemes egyszerűséggel a falból, egy "Lyukon" kijött a villamos vezeték és ment az elosztóig. Ezt, nemhogy egy épeszű asszony nem engedi meg, még én se akartam kivitelezni :D

A Calrinet Audioban volt egy olyan mellényúlásom, csak messziről lefotóztam a kábeleket (az elég xar telefonommal,félhomályban), aztán leírtam,hogy az elosztóba egy Avocado megy. Kaptam is egy jó nagy lebaxó telefont Ákostól, hogy vak vagy revi bazzmeg? Az nem Avocado, csak egy sötét harisnyába behúzott villanydrót :D

de jó felújítást és "lehetnék én is kamikázé" :D (aki az utolsót nem érti, mert azt látom,sokszor,sokan nem értenek, az AE Bizottság/Kalandra fel lemezéről emlékeztem meg :rolleyes: )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1671

Hozzászólás Szerző: viri »

revox írta:
2026.07.09., csüt. 07:47
viri írta:
2026.07.09., csüt. 07:23
Nem tudtam, hogy ez ennyire kamikázé dolognak számít, hogyha az ösvény egyből az elosztóba megy :D Én kipróbáltam annó, pont a kevesebb több elmélet alapján, és nem jött be. Nekem kell egy jó táp drót az elosztó elé. Sokkal finomabb, muzikálisabb az egész rendszer hangja, sőt tovább megyek, sok kísérletezésből nekem az jött le, hogy ha csak egy kiemelkedően jó kábelem van, akkor az nem az erősítőben, nem a forrásban, hanem az elosztó előtt hoz a legtöbbet. Nekem ez a megalapozott tapasztalatom, aztán ettől még simán lehet másnál más.

Persze az az igazi ha mindenhová a lehető legjobb (ban passzoló) kábel kerül, sajnos ez ilyen, nem lehet olcsón megúszni.
Milyen keresztmetszet volt?
Ez az ösvény szó nekem fájdalmas. Akkor terjedt el, amikor elvitathatatlan érdemekkel büszkélkedhető, ámbár nem tévedhetetlen Darvas Lászlóval leközöltek egy cikket valamelyik magazinban és 4 vagy 6-os huzalokból kiépített hálótatot (juszt se ösvényt íroj) javasolt, amit sorra kezdtek az emberek kiépíteni és nem értették, mi a baj.
Az ösvénnyel nincsen semmi baj, amikor egyszer visszadugtam a cuccot a fali konnektorba amin a hütőtól kezdve a mikróig minden rajta van, egy életre kipipáltam ezt a dolgot.

A kutya szerintem ott van elásva, amit Te is írsz, hogy akkor ahhoz kell újra installálni a dolgokat. Tehát lehet így is, lehet úgy is, a végeredmény a lényeg. Nekem speciel így nagyságrendekkel jobb, hogy egy Avocado van a legelején, ezt az előnyt később nem tudnám már behozni , pedig hidd el próbálkoztam, szerettem volna spórolni.

Viszont lakást felújítok, így búcsúzom mára :smile53:
Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4190

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

SoundMania írta:
2026.07.09., csüt. 03:19
....Vagy egyszerűen csak a kollégiumi évekről/katonaságról/nőkről beszélnél szívesen? Vagy a 20ezer forintból megfont drótokról?
En inkabb bármiről, csak ne ezen szappaopera szerű szenvedélsről, meg ömlengésről felváltva, ami ugyanazokat a köröket futja meg éjjel és nappal. Az ember bárhol, bármikor is kapcsolódik bele, nem maradt le semmiről...
Csak a Marantz! :-D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

viri írta:
2026.07.09., csüt. 07:23
Nem tudtam, hogy ez ennyire kamikázé dolognak számít, hogyha az ösvény egyből az elosztóba megy :D Én kipróbáltam annó, pont a kevesebb több elmélet alapján, és nem jött be. Nekem kell egy jó táp drót az elosztó elé. Sokkal finomabb, muzikálisabb az egész rendszer hangja, sőt tovább megyek, sok kísérletezésből nekem az jött le, hogy ha csak egy kiemelkedően jó kábelem van, akkor az nem az erősítőben, nem a forrásban, hanem az elosztó előtt hoz a legtöbbet. Nekem ez a megalapozott tapasztalatom, aztán ettől még simán lehet másnál más.

Persze az az igazi ha mindenhová a lehető legjobb (ban passzoló) kábel kerül, sajnos ez ilyen, nem lehet olcsón megúszni.
Milyen keresztmetszet volt?
Ez az ösvény szó nekem fájdalmas. Akkor terjedt el, amikor elvitathatatlan érdemekkel büszkélkedhető, ámbár nem tévedhetetlen Darvas Lászlóval leközöltek egy cikket valamelyik magazinban és 4 vagy 6-os huzalokból kiépített hálótatot (juszt se ösvényt íroj) javasolt, amit sorra kezdtek az emberek kiépíteni és nem értették, mi a baj.

A prysmian 3x2,5-el elmegy egy adag szépség, ami valójában ott sincs a felvételen és lesz a hangkép tiszta és precízebb (de nem tolakodó), póriasan élőbb.
Ez elsőre futa lehet és borítja is a meglévő setupot, újra kell a rendszert installálni. Ha jók a készülékek, sikersztori lesz, ha van némi unbalance a rendszerben (pl ezüstök rézzel nem megfelelően keverednek) az zavaró jelenségként megjelenhet.

Persze, nem állítom, hogy mindenhol működni fog, de számomra afféle referenciaként szolgáló és saját rendszerek esetén ez jó megoldásnak tűnik.
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.08., szer. 20:24
revox írta:

Jó a blog, de sokadik elolvasásra is egyvalamit nem tudok kib(l)ogozni belőle. gondolkodik.gif :D
Mihez képest volt ennyre jó a Prysman ?
Az MCU-hoz, a PC tápdróthoz, vagy valami máshoz képest ?
Azt nem tudom. Gondolom, sodrotthoz képest
halfnote.hu

viri
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1671

Hozzászólás Szerző: viri »

Audio PC(PPV3)- Core Audio Karuna USB/spdif - Audio Note DAC3 - Audio Note Soro SE - JBL 250Ti Classic Edition -Rythmik Audio F15 subok- sub ic-k: AQ Husky - Audience Conductor hf kábel+ic-k, tápok: Kondo Avocado, Kondo Persimmon, Entreq Primer pro usb, ösvény végén: Siltech octopus signature

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

akvapark írta:
2026.07.08., szer. 15:40
"Jómúltkor jártam a Heed bemutatótermében és, ha jól láttam, filléres tápkábelekkel volt táplálva minden. Kicsit furcsáltam is."

És így van ez jól. Aztán otthon lehet kütyüzni, mókolni. leborulok.gif
Ha eljut a cucc az otthonig...

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

xilop írta:
2026.07.09., csüt. 00:07
Minden út Rómába vezet 31_1_21.gif
megint kilukadtunk a Vz-nél bocs.gif
Ismered? Sokat hallottad a 'hangját'? Volt/van ilyened? Sok rosszat meséltek az ismerőseid róla akik használták? Vagy te hallottad otthon nálad nagyon rossznak?
Vagy egyszerűen csak a kollégiumi évekről/katonaságról/nőkről beszélnél szívesen? Vagy a 20ezer forintból megfont drótokról?

xilop
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 205

Hozzászólás Szerző: xilop »

Minden út Rómába vezet 31_1_21.gif
megint kilukadtunk a Vz-nél bocs.gif

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1326

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

revox írta:
MrCollector írta:
revox írta:
2026.07.07., kedd 21:21
A tápkábel talán nem megkerülhető, de sose próbáltam ki. Lehet egyszer. Az egyik srác kipróbálta Heed elektronikával, azt mondja első blikkre jó, de javasoltam neki, még várjon az ítélettel, nehogy ez később átcsapjon fárasztóba.
Jómúltkor jártam a Heed bemutatótermében és, ha jól láttam, filléres tápkábelekkel volt táplálva minden. Kicsit furcsáltam is.
srác otthon,saját szakállra próbálta,de már elvesztettem a fonalat,most hol is tart a dolog. elosztónak jó volt,majd ezen felbuzsulva ráment a tápdrótra is,amire először azt írta,jó, aztán már nem emlékszem

Ismerősömnél vannak Heedak, de nagyon jól meghallani rajta hogy mennyire jó kábellel van összekötve vagy min kapja a tápot. És azt kell mondjam, bizony nagyon szereti a jó kábeleket! A jó alatt például a Vz-t meg platinum 7-et értem.... :) és a még jobbakat is. Már az Si2 is nagyon sokat profitál, a jobbak pedig méginkább. Szóval kérdezem, érdemes akkor ilyen filléres drótokkal agyonba... ltázni a hangját? Ennek is? 😊

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1554

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:

Jó a blog, de sokadik elolvasásra is egyvalamit nem tudok kib(l)ogozni belőle. gondolkodik.gif :D
Mihez képest volt ennyre jó a Prysman ?
Az MCU-hoz, a PC tápdróthoz, vagy valami máshoz képest ?

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: akvapark »

"Jómúltkor jártam a Heed bemutatótermében és, ha jól láttam, filléres tápkábelekkel volt táplálva minden. Kicsit furcsáltam is."

És így van ez jól. Aztán otthon lehet kütyüzni, mókolni. leborulok.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

MrCollector írta:
revox írta:
A tápkábel talán nem megkerülhető, de sose próbáltam ki. Lehet egyszer. Az egyik srác kipróbálta Heed elektronikával, azt mondja első blikkre jó, de javasoltam neki, még várjon az ítélettel, nehogy ez később átcsapjon fárasztóba.

halfnote.hu

MrCollector
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

revox írta:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.07., kedd 17:21
revox írta:
2026.07.07., kedd 09:36
...Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

az más kérdés, hogy a meglévő elosztóhoz belőtt hifit, lehet újra kell setupolni, de aki szerencsés, nem kell hozzányúlnia.
Hát, ha az a falban futó MC vagy MCU annyira semleges, vadparaszt és kíváló, akkor tök kézenfekvő az elosztóig kivezetni... gondolkodik.gif :D

Korábban foglalkoztatott a gondolat, hogy ennél lehet még kamikazébbnak lenni.
Arra gondoltam, hogy a falban lévő drótokat lehetne az órától teljesen a készülékekhez húzni.
Egy rakás tápkábel, elosztó és csatlakozó mínusz...

( Persze itt erősen véleményes, hogy a kábelek kategóriája az Avocadohoz, vagy az MCU-hoz álljon-e közelebb. Talán ez az ellentmondás tántorított el a terv további szövögetésétől. gondolkodik.gif )
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.07., kedd 09:11

kívánom, mihamarabb találd meg azt a drótot :rolleyes:
Köszönöm ! :smile53:
A Neotech SOCP 12 vagy 14 tökéletes lenne. Tiszta, naturális hang, pont eléggé vadparaszt, csak kevésbé torz, mint az MC(U)... Borotvált paraszt. :D

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.07., kedd 09:36
...Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

az más kérdés, hogy a meglévő elosztóhoz belőtt hifit, lehet újra kell setupolni, de aki szerencsés, nem kell hozzányúlnia.
Hát, ha az a falban futó MC vagy MCU annyira semleges, vadparaszt és kíváló, akkor tök kézenfekvő az elosztóig kivezetni... gondolkodik.gif :D

Korábban foglalkoztatott a gondolat, hogy ennél lehet még kamikazébbnak lenni.
Arra gondoltam, hogy a falban lévő drótokat lehetne az órától teljesen a készülékekhez húzni.
Egy rakás tápkábel, elosztó és csatlakozó mínusz...

( Persze itt erősen véleményes, hogy a kábelek kategóriája az Avocadohoz, vagy az MCU-hoz álljon-e közelebb. Talán ez az ellentmondás tántorított el a terv további szövögetésétől. gondolkodik.gif )

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

white-tiger írta:
2026.07.07., kedd 08:54
wasiliy888 írta:
2026.07.05., vas. 12:27
white-tiger írta:
2026.07.05., vas. 11:18

Nem igazán értem miért nem lehetséges, de te tudod. Egyébként alapból itt kellett volna kezdeni, hiszen ez minden készülékre hat, mivel a falból ez megy az elosztóba, vagyis ez az első kábel. Milyen elosztód van egyébként?
Van még előtte is, pl ha dedikált tápösvénye van valakinek a hifihez. De azt gondolom, kevesen kezdik ezzel a hifi láncuk felépítését, főleg egy kezdő (nem Tottyira értem). Jó ha az átlag eljut oda, hogy kell egy jó elosztó és spec tápkábelek a pc drót helyett.
“Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.”

Ez igaz, mint ahogy az is, hogy az első fali betáp kábel pedig a rendszer (és minden eszköz) első alkatrésze… (A második így nyilvan az elosztó.) Ezért tartom én egyformán fontosnak mindegyiket. Egyébként először általában a készülékekhez keres az ember táp kábelt. 🙂
szerintem még a lényeg mindig nem ül sokaknál. Mindig az a duma megy, minél több elem kerül egy rendszerbe,annál többet ront. Ha én a fali vezetéket viszem az elosztóig,kiiktattam egy elemet, az elosztó kábelét :smile53: (igen, a fali aljzatok és dugók még ott vannak,de az ott van mindenkinél. Kivéve Kürthy Tomit, aki volt annyira kamikáze,hogy a falból kijövő drótokat kivezette a hifiig és ott tett rá egy elosztódobozt :D de ennyire nem voltam punk (meg az axxony ki is vágott volna elosztóstól, hifistől,mint a sicc :D )

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.07., kedd 00:03
revox írta:
2026.07.06., hétf. 22:59

Mert amúgy Nálad mi van a falban, ahova megy a 10 dugó?
Még sajnos a hótgagyi MCU... :D

Viszont, szerencsére pont a nappali alatt van a garázs, ahol az elosztótábla is van és ha sikerülne kitalálnom végre, hogy milyen dróttal próbálkozzak - van pár tippem - akkor már " csak " az a feladat van, hogy meggyőzzem a nejemet, :kiss: hogy miért jó neki is, hogy új kábelcsatornák tűnnek fel a garázsfalon és szétfúrom a födémet. :D
Ez utóbbi a nagyobb kihívás. gondolkodik.gif
kívánom, mihamarabb találd meg azt a drótot :rolleyes:
halfnote.hu

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 121

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

wasiliy888 írta:
2026.07.05., vas. 12:27
white-tiger írta:
2026.07.05., vas. 11:18
tottyi írta:
2026.07.04., szomb. 18:29

Nem lehetseges opcio. Az eloszto az szerintem egesz jo minosegnek kene lennie de sosem probaltam massal.
Nem igazán értem miért nem lehetséges, de te tudod. Egyébként alapból itt kellett volna kezdeni, hiszen ez minden készülékre hat, mivel a falból ez megy az elosztóba, vagyis ez az első kábel. Milyen elosztód van egyébként?
Van még előtte is, pl ha dedikált tápösvénye van valakinek a hifihez. De azt gondolom, kevesen kezdik ezzel a hifi láncuk felépítését, főleg egy kezdő (nem Tottyira értem). Jó ha az átlag eljut oda, hogy kell egy jó elosztó és spec tápkábelek a pc drót helyett.
“Revi elméletét osztom ezzel kapcsolatban, hogy fontosabb az elosztóból a lánc elemeihez futó tápkábelek minősége, merthogy azok az egyes eszközök első alkatrészei lényegében. Én legalábbis így értettem, amit ő írt.”

Ez igaz, mint ahogy az is, hogy az első fali betáp kábel pedig a rendszer (és minden eszköz) első alkatrésze… (A második így nyilvan az elosztó.) Ezért tartom én egyformán fontosnak mindegyiket. Egyébként először általában a készülékekhez keres az ember táp kábelt. 🙂

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.07.06., hétf. 22:59

Még sajnos a hótgagyi MCU... :D

Viszont, szerencsére pont a nappali alatt van a garázs, ahol az elosztótábla is van és ha sikerülne kitalálnom végre, hogy milyen dróttal próbálkozzak - van pár tippem - akkor már " csak " az a feladat van, hogy meggyőzzem a nejemet, :kiss: hogy miért jó neki is, hogy új kábelcsatornák tűnnek fel a garázsfalon és szétfúrom a födémet. :D
Ez utóbbi a nagyobb kihívás. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.07.06., hétf. 21:32
revox írta:
2026.07.06., hétf. 15:05

jól érted, de az üzenetnek van egy másik és fontos része: ne piszkáld az áramot! Erről szól a házipálinkás hasonlat. A falból azt veszem észre, olyan áram jön, ami vadparaszt módon megkergeti a rendszereket. Értem ez alatt, hogy a megszólaló zene nem veszt az erejéből, energiákból, vagyis kevesebbet. De energiája, ereje van egy lazább Leonard Cohen sóhajnak is, nem kell itt most a heavy metál környékén keresni a megfejtést. és ez az erő, energia, ami a bacgatástól el tud veszni örökre, de az elosztó elé beiktatott sodrott kábel is elnyel belőle valamennyit, legyen az bármilyen pedigrés madzag. de, nyilván nem próbáltam ki a létező összes gyártó, összes variációját, sőt, legkevsébé érdekel ez a dolog, mert van rá egy roppant egyszerű, megnyugtató és olcsó megoldás. Ezt vezettem elő Nektek. Aztán vélhetően max 2-3 ember majd kipróbálja (ebből kettő kidobja) és feledésbe merül és mehet újra a kergetése a szent grálnak :D
Én megoldottam az elosztó előtti betápkábel kérdését, nincsen elosztó, így tápkábel sem előtte, csak a falon 10 dugalj a hifi mögött. Pipa...

A vadparaszt - más megközelítésben őserő - gondolatot értem, még ha nem is értek vele teljesen egyet, de fogadjuk el...
Viszont, azt honnan tudod, hogy feltétlenül a legolcsóbb, leginkább megkérdőjelezhető tisztaságú budget drót a legvadparasztabb ? gondolkodik.gif Ha ezt pozitív jelzőnek szánod...

Én azt a megközelítést vallom, hogy ami tápkábelnek jó, annak jónak kell lenni ösvénynek is.
Persze nem kell érte vagyonokat adni, nem 30 méter Avocadora gondolok.
Ami tápkábelnek már egyértelműen jobban szól, mint a 2.5 - es MCU , tehát kb. majdnem minden - hifi mércével mérve - fillérekért beszerezhető.
Túlbonyolítod, túlgondolod :rolleyes:
halfnote.hu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”