Csak játszatok el egy gondolatsorral:
Mindig azt mondjuk a tápkábelekre, a villamos hálózat utolsó métere...
Fordítsuk meg: a spéci tápkábel a készülék tápegységének első alkatrésze, ha úgy tetszik, első métere.
Akkor ez az első alkatrész azt a megveszekedett és "koszos", ótvaros, de keménytökü vadparaszt áramot várja, ami a hálózaton jön. Ebbe bárhol belenyúlsz, megváltoztatod, mielőtt a spéci dróthoz érne.
Sok helyen próbáltuk, olcsótól- nívósabb rendszerig ezt a logikát követve,hogy az elosztóig a rémbuta villanydróton visszük a delejt (az se baj, ha több ágon, nálam 3 van). Én egyszer csináltam egy visszapróbát és nevettem egyet.
Több helyen, ahol ezt megcsináltuk, kikerültek a spéci elosztók, tápszürők, jelkondocionálók és leválasztótrafók, mert minden csak rontotta a zene nyers erejét. Lehet kellemesebbé tette, de az erő, természetesség csorbult. Lehet már említettem a felvizezett pálinkát. A csajok is meg tudják inni, de az nem az a vadparaszt pálinka már, ami szétmarja a torkod :)
Nem akarok senkit meggyözni, de még a 12ezer forintos tévéokosító is megérezte. De a totál felső végeken is működik. Akinek van pénze >100 milla rendszerre, nem egy elosztón spórolna, mégis ezzel a lehetőséggel él. Persze, van aki -még- nem, de valakinek el kell kezdeni.
Miért müködik? Mittudomén

nem érdekel, de örülök, hogy ezt Kürthy Tomi valamikor kitalálta és bejött. Ajánlom figyelmetekbe

(és szerintem ne azon kezdjetek gondolkodni, mi van, ha nem sima villanydrót, hanem valami más, "jobb" 3x2,5 egyeres, mert bármi, ami nem a spúr villanydrót, változtathatja az eredeti elképzelést,hamarabb beavatkozunk, mint az a bizonyos első méter).
Ez kicsit szembemegy jóformán mindennel es -majd- mindenkivel, így megértem, ha kétségeket ébreszt, főleg, ha valaki már erre sokat költött. De lehet ad egy-két embernek ötletet. Nekik megnyugtatásként tudom mondani, hogy TMP, Heed, Avantgarde, Audio Note, Kondo alapokra épülő rendszerekben működni látszik, de ezek "igazmodásukról", "zeneiségről", ritmikáról híresek. Nem tudom mindenhol garantálni, így mindenki csak saját felelősségre.
ui: az első néhány óra, nap lehet kínzó, de beég hamar. Nekem a kis rendszeren pl azonnal rendben volt. A nagyobbnak kellet kis idő, de nem sok.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu