A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
An, Kondo árai nem is olyan horrorisztikusak másokhoz képest legalábbis a Vz és a Ksl lp/lpz. Én nem tudok hasonló áron hasonló másikat mondani, csak sokkal drágábban.
Mert a Kondo nem kábelgyártó. Csak ebben a buliban a kábelgyártók is akkora részt akarnak harapni a tortából, mint a többiek. Meg ki a fenének kell egy 2milkós IC, ha lehet venni 10-15ért is :)
Bár volt idő, amikor a Kondo a legdrágábbak egyike volt, pl az Ongaku a maga idejében a legdrágább erősítő, ezt a stratégiát a konkurencia jól eltanulta (Qvotrup üzletpolitikája gerjesztette) és bőven rá is fejelt. Ott tartunk, ma már ami nem 10-15ezer eurótól indul (van forgalmazó, akinél eh a limit a 60ezer eur*), nem eladható termék. Hájendnek olcsó, olcsónak drága (a filleres dolgokról tudomást se vesz a világ, vagyis meghatározó szerepet nem tud betölteni). A hang meg olyan, mint a férfiember: ha egy fokkal szebb az ördögnél, már OK :)
* nemzetközi piacot figyelembe véve es természetese /készülèk
Ebben a vásárlók is hibásak. Gyakorlatilag bármi eladható nekik. Ha meg már bekerült a rossz "spirálba", nem akarja "elengedni".
És talán emiatt is mennek jól az olcsó kábelek, mert tényleg nehéz rányulni olcsón jóra, még drágán is.... És ha mégis megtalája olcsón a jót, (mert a nagy többség itt kezd az olcsókkal) akkor a fejlesztés nehéz, mert ha meghallgatja a "nemjó" drágát azt hallja alig jobb sokkal többért.... Aztán itt abba is marad sokszor a keresés.... Régen sokkal jobb volt. Volt pár jó, amit meg lehetett találni.. De ma szinte tűt keres az ember a szénakazalban.
An, Kondo árai nem is olyan horrorisztikusak másokhoz képest legalábbis a Vz és a Ksl lp/lpz. Én nem tudok hasonló áron hasonló másikat mondani, csak sokkal drágábban.
Mert a Kondo nem kábelgyártó. Csak ebben a buliban a kábelgyártók is akkora részt akarnak harapni a tortából, mint a többiek. Meg ki a fenének kell egy 2milkós IC, ha lehet venni 10-15ért is :)
Bár volt idő, amikor a Kondo a legdrágábbak egyike volt, pl az Ongaku a maga idejében a legdrágább erősítő, ezt a stratégiát a konkurencia jól eltanulta (Qvotrup üzletpolitikája gerjesztette) és bőven rá is fejelt. Ott tartunk, ma már ami nem 10-15ezer eurótól indul (van forgalmazó, akinél eh a limit a 60ezer eur*), nem eladható termék. Hájendnek olcsó, olcsónak drága (a filleres dolgokról tudomást se vesz a világ, vagyis meghatározó szerepet nem tud betölteni). A hang meg olyan, mint a férfiember: ha egy fokkal szebb az ördögnél, már OK :)
* nemzetközi piacot figyelembe véve es természetese /készülèk
erre ne fogadj, töltöttem fel neki kívácnsiságból videót eltérő beállítással és a rossz hangról nagyon jól elmondta,mi a baja. biztos van,hogy tévedne, de amikor megemeltem az avantgarde szubon a mélyszekciót, egyből kizsúrta,hogy a szub és a tölcsér nem alkot egységet, külön élnek. kijavítoittam a hibát és arra bólintott,hogy ez most jó.
lemezjátszó hangjáról feltett videóról is nagyjából el tudta mondani, hogy nem érzékel skating,vagy tűnyomás ill azzimut problémát. úgy tűnik, a jellegzetes torzításokat ismeri és "meghallja". biztos nem tévedhetetlen,de megdöbbnetően tud hang alapján analizálni ás mellé kielemzi a rendszert,menynire szinergikus,ha jól látja a készülékeket
Próbáld ki akkor mit mond a kábel cserére! :)
Bár PJM szerintem az infókat gyűjtette az AI-val és nem "meghallgattatta".
Mit mondana az AI a Vz vs Ksl lp cserére? :)
Azt nemtom :)
De hall :)
(f.xm... benéztem az órát... 5:56kor 6:56ot láttam... nem csak süjet vagyok, vak is)
A harmadik szintben az Odin 2 nem elírás ?
[/quote]
De, az sajnos elírás, semmi keresnivalója ott.
Elnézést kérek mindenkitől és köszönöm Rock60, hogy felhívtad rá a figyelmem!
A harmadik szinten csak a Valhalla 2 létezik.
...Aztán következett a Norse 2 széria: Heimdall 2, Frey 2, Tyr 2 kábelekkel. Ezek közül az első kettőnek nem sikerült megugrania az én elvárásaimat, bár gyorsak és tiszták voltak, még mindig sterilen hangzottak, hiányzott belőlük a testesség.
Harmadik szint: Valhalla 2 és Odin 2. Itt már nem volt pardon !
Negyedik szint: Odin 2 és az Odin Gold - a zászlóshajók.
Elnézést, hogy kiragadtam a nagyon élvezetes élménybeszámoló szövegkörnyezetéből ezt a pár sort, de ezekre reagálnék.
Nem ismerve annyira a márkát, gyorsan utánanéztem az áraknak. ( Nem az Alibabásnak.)
Felhívnám a figyelmét azoknak, akik érthető módon hüledeznek sokszor az AN horrorisztikus árain - magamat is beleértve persze - hogy 1.1-1.4 millióért is lehet venni olyan hangszórókábelt a fentiek szerint - Frey 2 - aminek nem sikerült megugornia a - szerintem alapvető - elvárásokat. " Steril, testetlen."
Pontosabban olyan kábelrendszert - aminek a teljes árát nem adtam össze - amiben csak a hsz kábel 1.1 - 1.4 millió Ft.
Ahol már jó a ballansz, ott a hsz. kábel 10 millió felett kezdődik.
A harmadik szintben az Odin 2 nem elírás ?
erre ne fogadj, töltöttem fel neki kívácnsiságból videót eltérő beállítással és a rossz hangról nagyon jól elmondta,mi a baja. biztos van,hogy tévedne, de amikor megemeltem az avantgarde szubon a mélyszekciót, egyből kizsúrta,hogy a szub és a tölcsér nem alkot egységet, külön élnek. kijavítoittam a hibát és arra bólintott,hogy ez most jó.
lemezjátszó hangjáról feltett videóról is nagyjából el tudta mondani, hogy nem érzékel skating,vagy tűnyomás ill azzimut problémát. úgy tűnik, a jellegzetes torzításokat ismeri és "meghallja". biztos nem tévedhetetlen,de megdöbbnetően tud hang alapján analizálni ás mellé kielemzi a rendszert,menynire szinergikus,ha jól látja a készülékeket
Próbáld ki akkor mit mond a kábel cserére! :)
Bár PJM szerintem az infókat gyűjtette az AI-val és nem "meghallgattatta".
Mit mondana az AI a Vz vs Ksl lp cserére? :)
...Aztán következett a Norse 2 széria: Heimdall 2, Frey 2, Tyr 2 kábelekkel. Ezek közül az első kettőnek nem sikerült megugrania az én elvárásaimat, bár gyorsak és tiszták voltak, még mindig sterilen hangzottak, hiányzott belőlük a testesség.
Harmadik szint: Valhalla 2 és Odin 2. Itt már nem volt pardon !
Elnézést, hogy kiragadtam a nagyon élvezetes élménybeszámoló szövegkörnyezetéből ezt a pár sort, de ezekre reagálnék.
Nem ismerve annyira a márkát, gyorsan utánanéztem az áraknak. ( Nem az Alibabásnak.)
Felhívnám a figyelmét azoknak, akik érthető módon hüledeznek sokszor az AN horrorisztikus árain - magamat is beleértve persze - hogy 1.1-1.4 millióért is lehet venni olyan hangszórókábelt a fentiek szerint - Frey 2 - aminek nem sikerült megugornia a - szerintem alapvető - elvárásokat. " Steril, testetlen."
Pontosabban olyan kábelrendszert - aminek a teljes árát nem adtam össze - amiben csak a hsz kábel 1.1 - 1.4 millió Ft.
Ahol már jó a ballansz, ott a hsz. kábel 10 millió felett kezdődik.
vannak annyira uniformizáló rendszerek (kimenő trafókkal - ezek fojtótekercsként visszafogják az energiákat, szénréteg ellenállásokkal, pl AN tantallum - a magastartományt vágják picit, csövekkel - amik derengő fénye jótékony homályba borítja a teljes hangképet, hogy ezzel a képzavarral éljek),
Remélem többen meghallgatták hétvégén a bécsi High End Show-n a Kondo Audio Note rendszert, ott természetesen transzformátor+elektroncső+ezüst kábelezés volt a rendszerben.
Én is meghallgattam, és nagyon nem olyan volt mint amit itt beírtak...
TJ.
Számomra sajnos az a Kondo rendszer most kritikán aluli szint volt... 3-4 számot végig hallgattam (pedig már az els felénél kifordultam volta legszivesebben). Valószínű a dobozok nem passzoltak oda, pedig minden tekintetben látszott az igyekezet és profi volt a csapat is, készülékek is.
mennyire nehéz ez a "kábeles kirakósdi", hisz oly sok és eltérő Hi-Fi és High End rendszerek léteznek akárcsak idehaza is,
haverom,mikor megvette az Ongakuját, viszonylag kellemes áron, kapott ajándékba egy Nordost Valhalla interkonnektet is. megkért, vigyek át KSL LP kábeleket,megnézni, kell e fejlődni a rendszernek. A Valhalla elég jó kábel hírében áll, nos, a hang ott és akkor elég messziről szagolta egy Ongaku tudását. Átdugtuk a "saját" drótját és jééé,... leseggelt a "tesztcsapat". Annyit mndtam a srácnak, nyilán viccből: azért kaptad meg ilyen olcsón,mert a tulaj a Valhallával hallgatta és lövése se volt, mi van a birtokában
de ez csak a poén kedvéért. nem Nordost vs Lp mérkőzés, csupán annyi, azt tegyük oda,amit oda kell tenni
Előre bocsájtom: Nem tudjuk, hogy más mit és hogyan hall, milyen a hangzási ideálja, mekkora és milyen minőségű a gyakorlati tapasztalata és mennyire tud nyitott maradni egy új helyzetben.
Korábban a barátommal (aki szintén régóta hifizik) kábel bemutatón vettünk részt, egy több órás Nordost demonstráción - az alsó szintet képviselő kábelektől haladtunk felfelé. Én zenehallgatás közben is jegyzeteltem, a kábelek váltási szüneteiben pedig gyorsan konzultáltam a barátommal és azt is papírra vetettem. Az alább leírtak mindkettőnk összesített véleményét tükrözik, bár próbáltunk reálisak maradni, azért meglehetősen szubjektívek, itt-ott a saját ízlésemet is erősen magukban hordozzák.:)
Az első, belépő szinten többek közt a Blue Heaven, Red Dawn kábelek szerepeltek. Mindkettő típust ismertem már, előzőleg többször, több helyen különböző rendszerekben hallottam. Egyik alkalommal sem szerettem beléjük, most a bemutatón sem: számomra nagyon sterilen, vékonyan, túlságosan magasba húzóan továbbították a zenét. A barátomnak sem tetszettek, ugyanazon szempontok miatt, mint amiket leírtam.
Aztán következett a Norse 2 széria: Heimdall 2, Frey 2, Tyr 2 kábelekkel. Ezek közül az első kettőnek nem sikerült megugrania az én elvárásaimat, bár gyorsak és tiszták voltak, még mindig sterilen hangzottak, hiányzott belőlük a testesség. Barátom szerint inkább feszesek, mint testesek. Nálam egyébként alap, hogy egy kábel ne viselkedjen szűrőként, különösen érzékeny vagyok, ha nincsenek meg az igazi alapok, a "hús".
Nos, a Tyr 2 volt az első, amelyik megtartotta gyorsaságát és végre megjelent a súly, a basszus és a dús középtartomány. A basszus már nem csak egy feszes koppanás volt, hanem tömege, kiterjedése és energiája lett, miközben a felbontás és a dinamika is minőségi szintet képviselt. Barátom szerint is a Tyr 2-nél volt egy határozott, nagyobb váltás.
Harmadik szint: Valhalla 2 és Odin 2. Itt már nem volt pardon! Magamban csettintettem is egyet: ezekkel a drótokkal már a saját, szerény rendszeremben is nagyon-nagyon elégedett és boldog lennék. Ezen a szinten a háttérzaj szinte teljesen eltűnik, a zene legfinomabb részletei, a halk rezdülések, a hangszerek természetes lecsengései és a térinformációk sokkal tisztábban és plasztikusabban jelennek meg. Ez a két típus már igazán remek "fekete hátteret" képes biztosítani. Ez már High End szint - ha lehet és szabad így kategorizálni.
Az Odin 2 hihetetlenül alacsony zajszintet produkál, a "háttér feketesége" már-már ijesztő. A zene tökéletesen néma csendből robban ki, hatalmas dinamikával. Hús és tömeg másképpen: Ez a kábel átengedi a hangszerek teljes fizikai energiáját. A nagybőgő húrjának pendülése, a lábdob gyomorig hatoló ütése nem csupán dúsabb lesz, hanem ijesztően valóságos és holografikus. Brutálisan gyors, precíz és analitikus karakter, de már egyáltalán nem steril. A magastartomány selymes, tiszta, mentes mindenféle kíméletlen élességtől, miközben a felbontása mikroszkópikus.
Odin Gold. A gyártó szakított a tisztán ezüstözött felépítéssel, és az Odin 2 technológiai alapjait ultra-tiszta aranyozási eljárással kombinálta. A hangzás dús textúrája itt éri el a csúcsot, a valóság legszebb, leginkább hús-vér, organikus formáját. Az arany jelenléte miatt a középtartomány és a basszus kap egy olyan természetes melegséget, dús textúrát és analógos folyékonyságot. A mélytartomány itt nemcsak gyors és texturált, hanem monumentális súlya, kiterjedése és dús energiája is van. Ez a kábel úgy képes még az Odin 2-nél is nagyobb felbontást és mikrodinamikát nyújtani, hogy végtelenül kifinomult és abszolút zenei. Teljesen eltünteti a hifi-rendszer érzetét a szobából.
Zárszóként: Nyilván sok-sok egyéb (jó, kiváló stb.) márka létezik, némi kompromisszummal együtt lehet élni velük, továbbá gondoljunk bele, hogy mennyire nehéz ez a "kábeles kirakósdi", hisz oly sok és eltérő Hi-Fi és High End rendszerek léteznek akárcsak idehaza is, eltérő (ismeretlen) akusztikájú szobával, ilyen-olyan elektromos hálózattal stb. >>> szerintem nincs olyan, hogy csak egy bizonyos gyártó kábele a legjobb a világon, ez egy tévhit.
Úgy tudom a Audio Note "z" végűek mind japánok voltak. Vz, spz. A kisebbekre meg ráírták hogy Japán vagy UK... Spx japan az már iszonyatosan jó szint volt. Kb ksl-spz áron mennek el.
van annyi drót, én nem tudok semmit biztosra mondani. Talán Qvotrup,aki még aktív abból a korból.
mondjuk az fejlövés,hogy spx-ért adnak ksl spz árat, de ha neki jólesik vannak szubkultúrák, akik szerint ezek a régi drótok az igazán jók. ám legyen. kár,hogy már eladtam a régieket,most nagyot szakítanék
Az 1002 is nagyon folyékony, testes hang. Az, hogyy nehol vékony... milyen dugó, milyen rendszer...
GTomi szövege nagyon jól még fogalmazta a sz.. r ezüsthang tulajdonságait (bár réz is tud ilyet szóval nem feltétlenül az anyagon múlik) Rock60 ezt a kritikát csak udvariasan fogalmazta meg.
Ha megint átolvasod pont azt írom, higy az AI itt is téved szerkntem. Azaz kiegészítem Rock hozzászólását.
Hát ez hogy folyékony meg testes.... Nem sokat mondó kiegészítés. Mi az hogy folyékony? Milyen az? Meg hogy testes? Jó az? És ez is mit jelen? Meleg a hang? Vagy milyen? Vagy csak simán Helyes? Ha utóbbi, akkor minek cifrázni? Ha nem az akkor meg minek foglalkozni vele? :)
Ilyen dolgokban nem az Ai téved. Hanem az emberek, akiktől az információk származnak. Az AI nem hallgat zenét....
Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.
A nem túl jól - rosszul - sikerült ezüstdrótok sajátja ez a tónus.
Pl. a Kondo AN, és PQ ezüstjeire egyáltalán nem jellemző, de még a jóval " olcsóbb " Gekko - ra sem.
Az 1002 is nagyon folyékony, testes hang. Az, hogyy nehol vékony... milyen dugó, milyen rendszer...
GTomi szövege nagyon jól még fogalmazta a sz.. r ezüsthang tulajdonságait (bár réz is tud ilyet szóval nem feltétlenül az anyagon múlik) Rock60 ezt a kritikát csak udvariasan fogalmazta meg.
Ha megint átolvasod pont azt írom, higy az AI itt is téved szerkntem. Azaz kiegészítem Rock hozzászólását.
Az eredeti NEI-1002: Egy igazi "ezüstös" hang. Kegyetlenül transzparens, precíz, zseniális részletfeltáró képességgel és hatalmas térrel. Ugyanakkor bizonyos rendszerekben a kritikusok szerint hajlamos lehetett a túl száraz, analitikus vagy enyhén fényes/vékony megszólalásra a felső-közép és magas tartományokban.
Azért halkan hozzátenném, hogy az " igazi ezüstös hang " prekoncepció és hibás általánosítás.
Pl. a Kondo AN, és PQ ezüstjeire egyáltalán nem jellemző, de még a jóval " olcsóbb " Gekko - ra sem.
Az eredeti NEI-1002: Egy igazi "ezüstös" hang. Kegyetlenül transzparens, precíz, zseniális részletfeltáró képességgel és hatalmas térrel. Ugyanakkor bizonyos rendszerekben a kritikusok szerint hajlamos lehetett a túl száraz, analitikus vagy enyhén fényes/vékony megszólalásra a felső-közép és magas tartományokban.
kondo kábel csak egy szint van
az an.uk igyekezett ezt leképezni, olcsóbb alternatívákhoz. Ami egyébként sikerült is nekik, csak ezt se lehet ész nélkül dugdosni, mint gizikét a buszpályaudvar padján éjszaka,mert lehet egyszer megjön az éjféli busz
de pontosítok az érthetőség kedvéért.
a kondo ksl technológiás kábelekból régebben volt réz és ezüst.
egyféle hangfalkábel (KSL SPc és SPz) és egyféle tápkábel (KSL ACc és ACz) volt rézből és ezüsből is. Ezüstből volt kétféle interkonnekt (KSL Lp és KSL Vz, ami nem azonos a hagyományos Vz-vel, rézből csak egy (Vc).
látva a forgalmazási trendeket, a kondo megszüntette az össze réz kábelét és az Lp-t leváltotta jelenleg az theme41 nevű kábel és a Vz-t a theme31. (Masaki kivezeti a régi elnevezések nagy részét, talán csak az Ongaku maradt meg,az kivezethetetlen fogalom, hisz az az egész brand alapja)
a régi, közös AN egy másik világ volt, de a japán rendszerekben akkor is csak a csúcs volt értelmezett (akkor az SM által emlegetett Vz reinkarnációi voltak), ezt az angolok képezték le kisebb szintekre is (ami egyébként nekem nem okoz gondot, így legalább aki kisebb pénzmaggal gondolkodott,annak is voltak alternatívák. persze, a régi érában se a VZ-vel kezdtek, talán az AN-V volt az első a 70-es évek végén, de akkor csak simán QSSC volt és japánból származó történet)
az AN.UK vonal mai napig megőrizte a szinteket, de Kondo halála után rámentek az erősebb sorokra is vastagon.
aki nincs benne, annak egy elég kavalkádos sztori ez, de erre való a telefon: Aki nem tudja, miről van szó, sok idő kibogozni, inkább telefonáljon egyet és hamar kiderül
Úgy tudom a Audio Note "z" végűek mind japánok voltak. Vz, spz. A kisebbekre meg ráírták hogy Japán vagy UK... Spx japan az már iszonyatosan jó szint volt. Kb ksl-spz áron mennek el.
4.1... Persze kapható. Nincs jelentősége, hogy árnyékolt. Nem attól jó.
Szerintem félreértettél, vagy én Téged...
A dps 4.1 tudom, hogy kapható. Azt nem tudom, hogy a dps 4.0 van-e ?
Szoktad mondani, hogy az árnyékolás csak ront a hangon.
Azért említettem, hogy a 4.1 - es árnyékolt, és érdeklődtem, hogy a 4.0 is árnyékolt ( volt ) - e ?
Vagy, amikor dps4 - ről beszélsz, akkor eleve a 4.1 - re gondolsz ?
Igen, eleve. A billentyűzetben a dps4 van "betárolva" és csak rányomok hogy ne kelljen annyit írni. Szerintem nem beszerezhető már régóta a régi.
Remélem többen meghallgatták hétvégén a bécsi High End Show-n a Kondo Audio Note rendszert, ott természetesen transzformátor+elektroncső+ezüst kábelezés volt a rendszerben.
Én is meghallgattam, és nagyon nem olyan volt mint amit itt beírtak...
TJ.
Én sajnos nem...
Mi az a masina a felső polcon ?
Kondo Ginga futómű + Kondo V-12 kar + IO XP pick-up (+ SFz E transformer)