NJ_ írta: ↑2026.05.05., kedd 19:15
nagy általánosságban, az esetek többségében,
adott árszegmensben, a hangszedő csere okozza a legszignifikánsabb javulást, avagy romlást, nem pedig a futómű és/vagy hangkar.
így akár igaz is lehet, elmerengek rajta, bár az eltérő karakterű karok,vagy futóművek is tudnak meglepetést okozni. talán nicns értelme verseyneztetni ezeket.
...
ami szerintem félremehetett, én pl úgy értettem, ha az a hülye helyzet áll fenn,hogy csak az egyik komponensre költhetsz sokat, a másik kettőtre kevesebbet, én a legnagyobbb változást és komolyabb futómű vásárlásában látom.
imádom és ezeréves, régi nagy kedvencem a Townshend Elite Rock. Haveromnak az volt a Merlin táppal, Excalibur karral. Persze,az egész átkábelezve ezüsttel és egy speciális 47Lab MC preampot használt hozzá,ami ezüst belső kábelezéssel készült, még valamikor a Merlin Audiónak (több HES-n kint volt, hallhatta a közönség).
Amikor eladósorba tettem az Opera Droplet LP5.0, álványával majd mézsázs lemezjátszót, a kart már átpakoltam róla másik futóműre és ez volt a "diszkós lemezjátszó" egy REga 250 + Goldring 1012 + Goldring PA1 phonoval. Haver eljött, meghallgattuk, aztán pislogott. Neki is Avantgarde van,nem attól. Aztán hazavitte, mivel az MC hangszedője éppen megfeküdt, adtam vele kölcsönbe az MM setupot. Aztán otthonról hív, hangosan röhögve, hogy "bazzzmeg". És igen,az bazzmeg volt.
Hiába nagyon király a maga nemében az Elite Rock (főelg a gyári extrákkal,mint külső táp és ezüstök), az Opera hangjának látókörében sincs. Igaz,haveri áron adtam, oda,így kicsit olyan,mintha meg is maradt volna, de a Rockot 400-ba számoltam be és 400-at kellet ráfizetnie (áron alul adtam jócskán,de nem a pénz motivált,csak nem fértem el már tőle). Nem 400ezerrel lett jobb, világok voltak köztük
Az Elite Rockba-ra, tehettünk volna bármit, soha a büdös életben nem éri el azt a hangstabilitást, amit az Opera produkált. Az ezüstök és MC-k ellenére, egy mezei MM setupl rommápofozta.
Ha maradunk a feltevésednél, hogy nem ugrálunk kategóriák között, ott hirtelen nem tudnám megmondani, mi hozza-viszi a legtöbbet

de nem is szoktam ilyeneken gondolkodni, talán felesleges filozofálgatás,aminek nincs miértje és tétje
A lényeget megfogalmaztad szerintem: rendszerszintű gondolkodás

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu