d_dok írta: ↑2026.05.06., szer. 20:17
alto írta: ↑2026.05.06., szer. 17:29
d_dok írta: ↑2026.05.06., szer. 16:13
Tapasztalataim szerint Android alatt az USB Audio Player PRO hangja a legjobb.
Itt egy hálózati lejátszó upnp alapú vezérléséről volt szó, ebben kontextusban nem releváns hogy milyen egy usb player hangja.
Szerintem nem ismered ezt a programot. Nevében USB, mert innen indult, de jó ideje upnp funkciókkal is rendelkezik. A hangja pedig teljesen más kategória, mint a Bubble. Használtam mindkettőt, tapasztalatból mondom.
Ezt az appot valóban nem ismerem. Viszont ismerek jópár más upnp controller appot, és magát az upnp protokolt is. Mindegyik app ugyanazt csinálja, megmondja a lejátszónak (upnp renderer), hogy honnan (upnp szerver) mit játszon le. Innentől kezdve ez a két eszköz a továbbiakat elintézi egymás között, az upnp controller appon nem folyik keresztül a digitális stream, így nem is tud változtatni azon. Ennek megfelelően semmilyen különbséget nem hallok az upnp controller appok "hangja" között.
Más lehet a helyzet persze ha streaming szolgáltatók lépnek a képbe, és a lejátszónak nincs saját streaming kliense (pl. Tidal, Spotify Qobuz, stb.). Ilyenkor az app saját maga lesz egy streaming kliens (túllépve ezzel a normál upnp controller keretein), ő kommunikál a szolgáltatóval, és egy saját mini upnp szervert létrehozva utasítja a lejátszót, hogy onnan indítsa a lejátszást. Tehát ilyenkor az upnp controller app illetve az azt futtató telefon/tablet is részt vesz a lejátszásban, és hathat a hangminőségre. A gyakorlatban nem tudom hat-e, én mindig a lejátszók saját klienseivel hallgatok Tidalt.
Viszont lényeges, hogy ezt a kétféle működési módot ne keverjük össze, mert félreértéseket alapozhat meg.