Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1293

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Block írta:
Tegnap, 14:59
Olyan példa is van,.....hogy valaki jobbat akart ,behúzatott a meglévő helyett egy drágább kábelt ösvénynek,és a hang rosszabb lett? (Csak mert akkor az anyagár és a munkadíj az kuka.)
Biztosan van, de azt csak egy kívülálló hallja meg, aki megcsináltatta, biztosan jobbnak hallja. :P :kapdelm:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 165

Hozzászólás Szerző: Block »

Olyan példa is van,.....hogy valaki jobbat akart ,behúzatott a meglévő helyett egy drágább kábelt ösvénynek,és a hang rosszabb lett? (Csak mert akkor az anyagár és a munkadíj az kuka.)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mishow írta:
2026.03.10., kedd 18:57

A hang még egy kicsit finomodott, a változás jellege a táp vonal (kábel, elosztó, szűrő, stb) fejlesztéseinek hatásával egyezik meg. Főleg a mélyeken hallani, megjelent egy olyan mélybasszus regiszter, ami korábban nem volt ennyire határozottan jelen. Szebbek a csendek, stabilabb az egész megszólalás. Nem "wow" szintű a különbség, de nem is "mintha".

Az elmúlt napok vitái közül nekem ez a tapasztalat a "szökőkút" hasonlatot látszik alátámasztani.
Amikor a régi házunkban volt felújítás, nekem sokat hozott, hogy a hifi konnektorig villanyboltos 3x2,5 tömör réz lett behúzva, lehető legkevesebb toldással, külön automatáról + a villanyszekrény is szép rendezett lett a régi keszkusza helyett.
A szökőkút hasonlatot úgy fogalmazta meg a kitalálója, hogy a fúvókákig majdnem mindegy min jön a víz - ha van belőle elég - a lényeg a fúvőka.
A hasonlat szerint a fúvóka előtti csőszakasz minden drót , ami a tápkábel előtt van, a fúvóka maga a tápkábel.
A Te példád pont azt igazolja, hogy a szökőkút hasonlat ( nagyon ) rossz, a fúvőka előtti kábel csere pozitív hatását érzékletesen megfogalmaztad. :smile53:

Az elmélet szempontjából szerintem másodrangú kérdés, hogy a régi, esetenként toldozott - foltozott drót helyére új klasszik rézdrót, vagy Neotech, vagy éppen Acrolink kerül.
A lényeg - ahogy a példád is igazolja - hogy a fúvóka előtti szakasznak is van bőven jelentősége, szemben a szökőkúttal, ahol mindegy.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2670

Hozzászólás Szerző: mishow »

mishow írta:
2026.03.06., pén. 21:29
Már az új kábelen jön a villany
Frissítés. A hang még egy kicsit finomodott, a változás jellege a táp vonal (kábel, elosztó, szűrő, stb) fejlesztéseinek hatásával egyezik meg. Főleg a mélyeken hallani, megjelent egy olyan mélybasszus regiszter, ami korábban nem volt ennyire határozottan jelen. Szebbek a csendek, stabilabb az egész megszólalás. Nem "wow" szintű a különbség, de nem is "mintha".
Tudomásom szerint trafócsere nem volt, a vezeték új lett és nagyobb átmérőjű + a ház bekötésének 18 éves betáp csatlakozóit cserélték újakra.
Az elmúlt napok vitái közül nekem ez a tapasztalat a "szökőkút" hasonlatot látszik alátámasztani.
Amikor a régi házunkban volt felújítás, nekem sokat hozott, hogy a hifi konnektorig villanyboltos 3x2,5 tömör réz lett behúzva, lehető legkevesebb toldással, külön automatáról + a villanyszekrény is szép rendezett lett a régi keszkusza helyett.
Elhiszem / nem vitatom, hogy dedikált kábelekkel tudatosan kiépített ösvény nagyon sokat hozhat, én tuti nem költenék rá vagyonokat, de ha valakinek megéri, tegye. Egy "mezei" hifistának szerintem már az is nagy lépés, ha a lakásban a hálózat hifihez vezető részének hibáit sikerül megszüntetni, a többi tényleg ízlés és főleg pénztárca dolga :smile53:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4626
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2026.03.08., vas. 18:41
revox írta:
2026.03.08., vas. 15:03

Hogy a villanydrótnál jobb lehet egy még tisztáb vezetővel rendelkező termék, igaz is lehet, de akkor az életünk egy állandó próbálgatás lenne. Ezt elkerülendő, a kézenfekvő megoldás a legegyszerűbb.
Nem állandó. :ohnoohnoohno:
Szerintem - megfelelő mennyíségű kutakodás után - vegyszer el kell dönteni milyen legyen, venni egy nagy levegőt, behúzni, aztán mindenkinek elmondani, hogy ennél bizony jobb nincsen...
:kapdelm: :kapdelm:
nézzük a sztori jó oldalát. az legalább nem kérdéses, hogy a tápdrótnak,esetleg az ösvénynek van hatása a hangra. mennyivel jobb, mint azokkal karatézni,akik hülyének néznek, mert "Pakstól min jön?!" :cheers1:
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

revox írta:
2026.03.08., vas. 15:03

Hogy a villanydrótnál jobb lehet egy még tisztáb vezetővel rendelkező termék, igaz is lehet, de akkor az életünk egy állandó próbálgatás lenne. Ezt elkerülendő, a kézenfekvő megoldás a legegyszerűbb.
Nem állandó. :ohnoohnoohno:
Szerintem - megfelelő mennyíségű kutakodás után - vegyszer el kell dönteni milyen legyen, venni egy nagy levegőt, behúzni, aztán mindenkinek elmondani, hogy ennél bizony jobb nincsen...
:kapdelm: :kapdelm:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Shimano írta:
2026.03.08., vas. 13:19

Nem nyúltam le,csak példaként említettem.Nem tudom ki volt az első aki ezt felhozta,lehet én, :D de már régóta jön ez elő mint példa,és jó is,szerintem. ;)
Ami neked bejön,az lehet másnak nem,ezt kéne elfogadni.
Ettől a kácsás belső kábel fonattól ami szerinted jó,pl engem kiverne a víz,mert annyira száraz és olyan semmilyen,hogy csak na. :D Próbáltam a simát és a teflonost is anno,jelzem,még mielött.....
Két dologból indultam ki.
Egyrészről azért az utolsó másfél-két métert variáljuk - leánykori nevén tápkábelt :D - mert arra van lehetőségünk. Akinek van módja többször cserélni, tesztelni, annak nem kérdés, hogy óriási a jelentősége. A tehetősebbek akár öbbszázezret/db költenek erre, szerintük megéri.
Mi történik előtte ? Ki az, aki teljes bizonyossággal kijelentheti, hogy a két méter előtti 20 centi, vagy 120 centi, vagy 10 méter már nem befolyásoló tényező a hangra ?
Nyilván, a Neotech nem csodaszer és persze van jobb és sokkal jobb is.
Hallottál - e már a falba való MCU - ból készített tápkábelt ? Nekem volt pár és biztosan állíthatom, hogy a gyári PC tápdrótoknál sokkal jobb. Vagy, ha úgy jobban tetszik, nekem (is) sokkal jobban tetszik.
Na, ahhoz képest a Neotech klasszissal jobb. Ha tápkábelnek sokkal jobb, talán a falban futó MCU - nál is jobb. gondolkodik.gif
Ha a Neotech száraz és semmilyen, akkor milyen az MCU ?
Revi azt mondja, hogy a sokkilences drótok mindig visznek valami színezést, torzítást a hangba, kicsit hifik.
El kellene dönteni, hogy a Neotech száraz és semmilyen, vagy színez és torzít... gondolkodik.gif :D

Ha már hasonlat és nem szökőkút . De ez jó. :D
Mikor pár éve Sütivel először beszéltünk erről, akkor azt mondta, hogy ha kedvelem az egyeres drótokat, a Neotech olyan az MCU - hoz képest, mint egy valamilyen gépi fagyihoz képest egy kézműves fagyi. Nem lesz belőle franciakrémes, vagy más süti, fagyi marad, csak sokkal jobb, ízesebb, színesebb. ( Nem színezett.)
Ezt pont így hallom én is.
Kizártnak tartom, hogy ha a tápkábelnél így jön le, az előtte lévő métereken ne lenne hasonló hatása.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

De, hogy értelmes dolgot is mondjak, csak papagájt tudok játszani, miszerint amin visszük az áramot, ne a fali csatlakozóig tartson, hanem az elosztóig. Onnan pedig alakítsunk ki egy homogén kábelrendszert, aminek része az utolsó/első méteres tápkábel

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Ja, az lentebb csak azért írtam, hogy megmutassam,ha akarok, én is össze tidok hordani hetet-havat :D
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2026.03.08., vas. 11:46

Az, hogy Kondo 99.99 - es ezüstből is jobb hangú kábelt volt képes gyártani, mint a prémium gyártók 95 %-a bárhány kilences ezüstből, az Kondo zsenialítása és az avval kidolgozott technológiáknak köszönhető. :smile53:
Írhatsz nyugodtan többet 95től. Aztán ha ezt a szakik megértik, mást is meg fognak :D

Sok audió- kábelgyártó, legyen az akár Neotec, vagy egy gyémántkábel, mindig beleteszi a saját elképzelését a hangról, ami az esetek, sokkilences százalékában egy fölösleges színezés vagy torzítás (tyűű, de harap). Akkor ne variáljunk a 220 útján, legyen egységes. A 4-es egyeres, amiket láttam, rendszerint bevitt valami kellemetlen torzítást, amit csak úgy tudtunk megszüntetni, hogy mindent átdugtunk a fali csatlakozóba.
Core is túlbonyolítja az életét: 6 eltérő hangú ösvényt használ. Ez eléggé szembemegy a homogén kábelezéssel és ehhez se matrmatikusi, se fizikai, se kémiai, se, se... doktorira nincs szükség, csak józan paraszti észre. (a rendszerfüggőség csak egy kibúvó a rosszul válogatott, installált rendszerek számára)

De azzal kezdtem, "ha rám hallgatsz... de ne tedd", ezt továbbra is fenntartom. Ráadásul bő 20 éve élek egy rendszerrel, komolyabb módosítások nélkül, az azt mutatja, igénytelen vagyok, nem cserélgetek félévente, leragadtam a múltban és nem várom a csodát a modern kor -néha téves- spanyolviaszaitól :smile53:
halfnote.hu

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Rock60 írta:
2026.03.08., vas. 12:46
Nagyon tetszik neked ez a szökőkút példa, le is nyúltad gyorsan... :D
Nem nyúltam le,csak példaként említettem.Nem tudom ki volt az első aki ezt felhozta,lehet én, :D de már régóta jön ez elő mint példa,és jó is,szerintem. ;)
Ami neked bejön,az lehet másnak nem,ezt kéne elfogadni.
Ettől a kácsás belső kábel fonattól ami szerinted jó,pl engem kiverne a víz,mert annyira száraz és olyan semmilyen,hogy csak na. :D Próbáltam a simát és a teflonost is anno,jelzem,még mielött.....

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Nagyon tetszik neked ez a szökőkút példa, le is nyúltad gyorsan... :D

Láthatnád - ha akarnád - hogy az "okoskodás" pont az okoskodásra volt válasz.
Plagueis sem igen hallotta, másnál mi van, de facto kijelentette, hogy ami szerinte nem fontos, az nem fontos, Ő csak tudja...

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2251

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Plagueis írta:
2026.03.07., szomb. 21:44
Kiszálltam,tiétek a pálya stácok!
Be sem kellett volna lépni,mert hát szokás szerint megint csak jobban hallják az okosok hogy nálad mi van,milyen a hang úgy távolból is,és csak ömlik rád a nagyarcok okoskodása,de hát ez így szokott itt lenni,sajna.
Mbcu 3×2.5 vs 3×4mm2 egy db ösvénynek mindenhol jónak és elégnek kell lennie,ahol nem ez van,ott erősen túl van gondolva ez a kérdés,szerintem,is. ;)
És ne jöjjön már senki ezzel a tisztasági dologgal,mert az ösvény nem erről szól,nem ettől lesz jó vagy rossz.Ami utána van,az már más tészta,ott lehet csűrni csavarni a dolgokat,de a "szökőkút" nem attól lesz szép ha 99.9999-es tisztaságú vezetéken jut el oda a víz,mert itt csak az a lényeg hogy megfelelő mennyiségű vizet tudjon szállítani zavarmentesen a végéig,ahol a "csodák" megtörténnek.
Nah,elég is volt ennyi duma úgy pár hónapig,ismét.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Rock60 írta:
2026.03.08., vas. 11:46
SoundMania írta:
2026.03.08., vas. 07:37

Nem én állítottam/állítom, hogy a kevesebb szennyezést tartalmazó kábelek a jobbak. Csak megkérdeztem, hogy akkor hogyan lehet hogy egy/néhány szennyezettebb mégis lényegesen jobbnak hallható. Erre még nem kaptam választ egyik matematikustól és nem matematikustól sem. Te melyik csoporthoz tartozol?
Hagyjuk már a matekot ... :smile29: :napsut:
Nyilván nem tőlem várod a tuti választ a legjobb hangú kábelek receptjével kapcsolatban.

Az, hogy Kondo 99.99 - es ezüstből is jobb hangú kábelt volt képes gyártani, mint a prémium gyártók 95 %-a bárhány kilences ezüstből, az Kondo zsenialítása és az avval kidolgozott technológiáknak köszönhető. :smile53:
Ezért szerintem nem az a konklúzió vonható le, hogy lám, a négykilences ezüst legalább olyan jó, vagy még jobb, mint a 6-7-8 kilences, hanem azt a kérdést érdemes feltenni, hogy az a négykilences ezüst milyen gyártástechnológiával készül, amitől jobb, mint más gyártók hétkilencese....

Vegyük ki kicsit Kondo-t a képből és térjünk vissza az alapkérdésre, amibe belekötöttél :

Szerinted ösvénynek a 100 forintos MCU - nál nem lehet nyilvánvalóan jobb a sokkal tisztább anyagból és jóval szofisztikáltabb technológiával készített, ötvenszeres áru Neotech UP-OCC drótja ?

( Annyit súgok, hogy tápkábelnek sokkal - sokkal jobb.) :party:
Ez a koszosság nektek annyira beakadt, hogy nem értitek nem ezen múlik csak a dolog! De mi mást várhatnék, hiszen nektek a hozzáértők magyarázták el mitől jók a drótok/kábelek, csak az a baj ők sem tudnak jót csinálni. Persze nektek meg a jó az drága, ezért menteni kell amit és ahogy csak lehet!
Kábelezzetek tovább.... :) neverending story...

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2026.03.08., vas. 07:37

Nem én állítottam/állítom, hogy a kevesebb szennyezést tartalmazó kábelek a jobbak. Csak megkérdeztem, hogy akkor hogyan lehet hogy egy/néhány szennyezettebb mégis lényegesen jobbnak hallható. Erre még nem kaptam választ egyik matematikustól és nem matematikustól sem. Te melyik csoporthoz tartozol?
Hagyjuk már a matekot ... :smile29: :napsut:
Nyilván nem tőlem várod a tuti választ a legjobb hangú kábelek receptjével kapcsolatban.

Ezért szerintem nem az a konklúzió vonható le, hogy lám, a négykilences ezüst legalább olyan jó, vagy még jobb, mint a 6-7-8 kilences, hanem azt a kérdést érdemes feltenni, hogy az a négykilences ezüst milyen gyártástechnológiával készül, amitől jobb, mint más gyártók hétkilencese....

Vegyük ki kicsit Kondo-t a képből és térjünk vissza az alapkérdésre, amibe belekötöttél :

Szerinted ösvénynek a 100 forintos MCU - nál nem lehet nyilvánvalóan jobb a sokkal tisztább anyagból és jóval szofisztikáltabb technológiával készített, ötvenszeres áru Neotech UP-OCC drótja ?

( Annyit súgok, hogy tápkábelnek sokkal - sokkal jobb.) :party:

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Plagueis írta:
2026.03.07., szomb. 19:31
Hű-ha srácok hát ez kemény,látom a "száj karate" nem hagy alább!

Akkor pártatlanul,senkit nem meg bántva,így nem is idézve senkit.

Tehát röviden:
Egy 3×4mm2 tömör (mbcu) tápösvény több mint tökéletes hifinek.
Miért?
Mert a-b pontba az áram szállítása és mennyisége a lényeg és nem a tisztasága.
Egy 99,95 mbcu kábel nem hulladék és szennyezett,mivel akkor nem tudna megfelelni a ipari szabványoknak.
Jelen esetben sokkal nagyobb áram mennyiséget tud szállítani mint egy akár milyen sodrott 1,5mm2, vagy 2,5mm2 hifi tápkábel,bármennyi szigeteléssel.

1000ft vs több 10000ft,óriási a különbség,pláne 10m-20m vagy akár még több méteren!

A "finomitásokat" nem itt kell keresni,hanem a fi-relével, hifi kismegszakítóval,konnektoral,tápkábel, tápszűrő stb.

Lényeg:
Hibátlan és tökéletes, ár-értékben pedig verhetetlen egy 4mm2 tömör mbcu kábel tápösvénynek!

Ja és ehhez nem kell "matematikusnak" lenni,ez fizika és nem matek! ;peace;
Szóval azt állítod, hogy az mbcu kábelnél nincs oda jobb és a fi-relével, biztikkel/kismegszakítókkal, konektorokkal, tápszűrőkkel lehet elérni a csodát? Tápkábelt már mindenki hallott... És sokan mbcu mellett már másmilyen ösvénynek való kábelt is. Biztiket, szűrőket is. Szerintem azon sincs mit vitatkozni, hogy bármi amit beteszel a láncba változtat a hangzáson. Csak azt nem értem, hogy akkor minek ilyenekkel teletömni? Ahelyett, hogy minimalizálná az ember.... Mert ami nincs a láncban az nem is színezi el. Igaz, akkor a többinek ami marad, viszont megfelelő hangminőséget kell tudni "csinálni".... Te már próbáltad, hogy mennyivel jobb amikor nincs bizti meg biztitartó a láncodban? Nem tartom valószínűnek. Pedig csak fizika.... Meg némi matematika....

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

asebestyen írta:
2026.03.07., szomb. 15:28
SoundMania írta:
2026.03.07., szomb. 14:40
Még egy matematikus? :)
Szerintem olvasd el újra és gondolkodjatok rajta még....
Hogy mennyit számít az a szennyezettség....
És hogy miért jobb a 99.99 ezüst Kondo, mint a 100x vagy 1000x kevésbé szennyezett bármid!
Nem számítottunk tőled erre a komoly, mély és rendkívül tartalmas, minden kétséget kizáró bizonyításra. Nagy meglepetést okoztál. Nem vagy te matematikus? :D

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Plagueis »

Kiszálltam,tiétek a pálya stácok!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Plagueis írta:
2026.03.07., szomb. 19:31

1. Egy 3×4mm2 tömör (mbcu) tápösvény több mint tökéletes hifinek.

2. Mert a-b pontba az áram szállítása és mennyisége a lényeg és nem a tisztasága.
Egy 99,95 mbcu kábel nem hulladék és szennyezett,mivel akkor nem tudna megfelelni a ipari szabványoknak.

3. Jelen esetben sokkal nagyobb áram mennyiséget tud szállítani mint egy akár milyen sodrott 1,5mm2, vagy 2,5mm2 hifi tápkábel,bármennyi szigeteléssel.

4. A "finomitásokat" nem itt kell keresni,hanem a fi-relével, hifi kismegszakítóval,konnektoral,tápkábel, tápszűrő stb.

5. Hibátlan és tökéletes, ár-értékben pedig verhetetlen egy 4mm2 tömör mbcu kábel tápösvénynek!
1. Nem.
2. Az audophil elvárások ( sokkal ) magasabbak az ipari szabványoknál.
3. Mit akarsz hajtani ? Villamost ? ( Ha igen, 6mm2 - es audiophil kábelt is találhatsz.)
4. Azok is fontosak.
5. A második fele igaz.

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2163

Hozzászólás Szerző: wittao »

Plagueis írta:
2026.03.07., szomb. 20:48
wittao írta:
2026.03.07., szomb. 20:27
Most nem azert, de amikor valaki kabelezesnel azt mondja egyik kabel mashogy “szol” a rendszereben, mint a masik, akkor sokan bizonyitas utan csortetnek.
Most eleg sok markans tagado kijelentest tettel, miert nem szamit a taposveny kabele (nekem 6db taposvenyem van behuzva eltero kabelekkel es az allitasodnak pontosan az ellenkezojet tapasztalom). Esetleg a “szerinted”-en tul van valami hatterinformaciod, amirol mi nem hallottunk idaig?
Nem tudom kinek írtál,de ha nekem olvass vissza kicsit, és rögtön megérted a "háttérinformációt" !

6db tápösvény, különböző kábelekkel,lehet ezért tapasztalod az ellenkezőjét a fizikának? gondolkodik.gif
Tolem nyomathatod a 4mm2 villanybolti csodat, nem zavar.
Azt varnam, hogy leird miert ugyanolyan, mint mondjuk egy Oyaide Black Mamba 2, kb. 4.4mm2 kabelbol allo ugyanolyan osveny.
Miert nem szamit a vezetek tisztasaga, keresztmetszete, ha legalabb 4mm2, sodrott vagy tomor, OFC vagy UP-OCC vagy valami sokadik csillivilli, esetleg ezust, rez, platina akarmi?
Mi alapjan jelented ki megdonthetetlenul es hivatkozol a fizikara, hogy ezek a fent felsorolt dolgok nem szamitanak?
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

wittao írta:
2026.03.07., szomb. 20:27
Most nem azert, de amikor valaki kabelezesnel azt mondja egyik kabel mashogy “szol” a rendszereben, mint a masik, akkor sokan bizonyitas utan csortetnek.
Most eleg sok markans tagado kijelentest tettel, miert nem szamit a taposveny kabele (nekem 6db taposvenyem van behuzva eltero kabelekkel es az allitasodnak pontosan az ellenkezojet tapasztalom). Esetleg a “szerinted”-en tul van valami hatterinformaciod, amirol mi nem hallottunk idaig?
Nem tudom kinek írtál,de ha nekem olvass vissza kicsit, és rögtön megérted a "háttérinformációt" !

6db tápösvény, különböző kábelekkel,lehet ezért tapasztalod az ellenkezőjét a fizikának? gondolkodik.gif

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2163

Hozzászólás Szerző: wittao »

Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hű-ha srácok hát ez kemény,látom a "száj karate" nem hagy alább!

Akkor pártatlanul,senkit nem meg bántva,így nem is idézve senkit.

Tehát röviden:
Egy 3×4mm2 tömör (mbcu) tápösvény több mint tökéletes hifinek.
Miért?
Mert a-b pontba az áram szállítása és mennyisége a lényeg és nem a tisztasága.
Jelen esetben sokkal nagyobb áram mennyiséget tud szállítani mint egy akár milyen sodrott 1,5mm2, vagy 2,5mm2 hifi tápkábel,bármennyi szigeteléssel.

1000ft vs több 10000ft,óriási a különbség,pláne 10m-20m vagy akár még több méteren!

A "finomitásokat" nem itt kell keresni,hanem a fi-relével, hifi kismegszakítóval,konnektoral,tápkábel, tápszűrő stb.

Lényeg:
Hibátlan és tökéletes, ár-értékben pedig verhetetlen egy 4mm2 tömör mbcu kábel tápösvénynek!

Ja és ehhez nem kell "matematikusnak" lenni,ez fizika és nem matek! ;peace;

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8055

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

SoundMania írta:
2026.03.07., szomb. 14:40
És hogy miért jobb a 99.99 ezüst Kondo, mint a 100x vagy 1000x kevésbé szennyezett bármid!
Nem számítottunk tőled erre a komoly, mély és rendkívül tartalmas, minden kétséget kizáró bizonyításra. Nagy meglepetést okoztál. Nem vagy te matematikus? :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2026.03.07., szomb. 13:47
SoundMania írta:
2026.03.05., csüt. 21:34
Rock60 írta:
2026.03.05., csüt. 21:24

Ha már egyrészről egyeres, másrészről Neotech, adja magát a recept. Neotech SOCP 12/14...
Ugyan azt tudja, mint revi kedvence, csak jobban, a (sokkal) tisztább anyagnak köszönhetően.
Ha lenne rá párszázezrem, abból csinálnám az ösvényt.
Mennyi az a sokkal tisztább? Kitől hallottad, hogy a sokkal tisztább mindig/biztosan jobb? Pl a 6 kilences réz pont 10x rosszabb mint a 7 kilences... A 4 kilences ezüst meg 1000x.... Ezt te nagyon benézted ezzel a tisztaság dologgal!
Mennyi a sokkal tisztább ?
Számold ki.

Az MCU kábel anyaga újrahasznált kb ipari hulladék kategória, nem tudom hány kilences.
A Neotech a SOCP kábeleinél UP-OCC rezet használ.
UP : Ultra Purea ( ultratiszta ) 99.99998 - as.
OCC : ( Ohno professzor ) Continuous Casting ( folyamatos öntés).
Az eredmény : Monokristályos szerkezet, nagyságrendszerrel kevesebb kristályhatárral, mint az ipari hulladékban.
Ja, és oxigénmentes.

Kitől hallottam, hogy a tisztább anyag jobb a szennyezettnél ?
Kb. mindenkitől.

Egy kis matek, csak most, csak Neked :smile53: :
A 99.99999 - es réznél a tízszer rosszabb tisztaságú az nem 99.9999, hanem kb. 89.99999 lenne. :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”