Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DAC-olás

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4306

Re: DAC-olás

Hozzászólás Szerző: juliush »

wasiliy888 írta:
2026.07.08., szer. 16:53
[A REL 300 wattos erősítőjét elfelejtetted megemlíteni. Ha meg egy pár dohog a szobádban, akkor x2. Csak nehogy már azt gondolja valaki, hogy Süti 0dBes cucca hajtja azt is. Ez így kicsit megtévesztő szerintem.
Ha már említettem a szubot, nyilvánvaló, hogy nem kötöttem ki a benne levő erősítőt!
Egy darab van, de hidd el, nélküle is kihajtja a nem túl nagy szobát, nagyjából 2m-re, majdnem közeltérizve hallgatva a Harbetheket. Legalábbis nekem, az én zenéimhez a 85dB bőven elegendő.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

Luxor Audio írta:
2026.07.08., szer. 15:26
Az időskori hallásromlást az agyunk is próbálja korrigálni, de külső eszközökkel segíthetünk neki. Komoly tudományos kutatások és eredmények vannak a témában, érdemes lehet egy halláscentrumba ellátogatni. A Sonova-Geers csoportot ismerem és tudom ajánlani, de sokan mások is tudnak segíteni, mivel a sajnálatos népbetegség bizony üzlet is. Van olyan hobbitársunk, aki hallókészülékkel hallgat zenét és szerinte jól működik.
Köszönöm a választ. Augusztusban megyek hallásvizsgálatra, akkor rákérdezek a magas hangokra és a hallókészülékre. Ha nem lesz megoldás, akkor elképzelhető, hogy megkeresek egy halláscentrumot.
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

juliush írta:
2026.06.09., kedd 14:41
digitális_puritanizmus.jpg
Hardver oldalról tényleg minimál konfiguráció, de szoftveresen elég szofisztikált.
Forrás: Saját audio PC Roon végpontként HQPlayer6-ot futtatva, komoly felkonvertálással, hangerő szabályzással, mivel az alacsony erősítés miatt úgyis 0~-10dB között megy (részleteket lásd a képen!)
Digitális összekötő: Audioquest Diamond USB
DAC: Laiv Crescendo Verse R2R DAC, Sbooster lineáris táppal, NOS PCM módban, Fix hangerővel (előfok kikerülve)
Analóg összekötő: Chord Solid
Erősítés: Süti 0dB feszültségerősítésű kimenő fokozata
Hangfalkábelek: XLO Pro Type 625, és párhuzamosan QED 79 a szub felé
Hangfalak: Harbeth M30.1 (mondjuk mid-field módban) és REL Britannia B2 szub
Közben lefutott a "Kind of Blue", a Roon dobálja fel egyik jazz darabot a másik után, most épp itt tartunk...szédületesen szól!

youtu.be/4tuB3JF633w
A REL 300 wattos erősítőjét elfelejtetted megemlíteni. Ha meg egy pár dohog a szobádban, akkor x2. Csak nehogy már azt gondolja valaki, hogy Süti 0dBes cucca hajtja azt is. Ez így kicsit megtévesztő szerintem.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 315

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Luxor Audio írta:
2026.07.08., szer. 15:26
joseph66 írta:
2026.07.08., szer. 14:23
Mit javasolnátok, mi lenne nálam a legjobb megoldás?
Lényeges tényező itt, hogy milyen mértékű és jellegű a hallásromlásod. Ha erőteljes (30-40 dB feletti), akkor nem javaslom a megszólalást korrigálni, mert csak a torzítást fogod vele az egekbe emelni a lejátszó rendszered, főleg a hangsugárzód kínzásával. Ha a romlás kisebb mértékű (20-30 dB alatti a felső oktávokban), akkor lehet valamilyen EQ-val próbálkozni. Ehhez nem feltétlenül kell Eversolo lejátszó, a Roon szoftverben is sokféle korrekcióra van lehetőség, pl a MUSE / Parametric EQ enabled / Band 1 enabled az alábbi paraméterekkel:

Frequency = 3000 - 5000 Hz
Gain = 3 - 9 dB
Q = 0,7
Type = High Self

Nagyobb mértékű emelést nem javaslok a magassugárzód érdekében.

Az időskori hallásromlást az agyunk is próbálja korrigálni, de külső eszközökkel segíthetünk neki. Komoly tudományos kutatások és eredmények vannak a témában, érdemes lehet egy halláscentrumba ellátogatni. A Sonova-Geers csoportot ismerem és tudom ajánlani, de sokan mások is tudnak segíteni, mivel a sajnálatos népbetegség bizony üzlet is. Van olyan hobbitársunk, aki hallókészülékkel hallgat zenét és szerinte jól működik.
Nem tudom, csak kérdezem. Ilyen esetben egy prémium minőségű fejhallgatós rendszer nem lehet, hogy több örömteli zeneélvezetet képes nyújtani, mint egy bármilyen kifinomult korrekcióval támogatott állványos, vagy akár állódobozokat hangsugárzóként használó hifilánc?
(Bármelyikünknek aktuális lehet idővel, ezért is érdekel.)
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

joseph66 írta:
2026.07.08., szer. 14:23
Lényeges tényező itt, hogy milyen mértékű és jellegű a hallásromlásod. Ha erőteljes (30-40 dB feletti), akkor nem javaslom a megszólalást korrigálni, mert csak a torzítást fogod vele az egekbe emelni a lejátszó rendszered, főleg a hangsugárzód kínzásával. Ha a romlás kisebb mértékű (20-30 dB alatti a felső oktávokban), akkor lehet valamilyen EQ-val próbálkozni. Ehhez nem feltétlenül kell Eversolo lejátszó, a Roon szoftverben is sokféle korrekcióra van lehetőség, pl a MUSE / Parametric EQ enabled / Band 1 enabled az alábbi paraméterekkel:

Frequency = 3000 - 5000 Hz
Gain = 3 - 9 dB
Q = 0,7
Type = High Self

Nagyobb mértékű emelést nem javaslok a magassugárzód érdekében.

joseph66
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: joseph66 »

Sziasztok!

Sajnos koromnál fogva nagyon gyengén - inkább egyáltalán nem - hallom a magas hangokat és ezen próbálnék változtatni. A jelenlegi rendszeremet alul látjátok. Gondolkodtam több megoldáson. Lehetne cserélni Eversolo DMP-A6 vagy A8 streamerre, amelyben DSP/EQ van, de az Eversolot nem tartom akkora durranásnak. Persze, lehet, hogy tévedek. Az előerősítőre RCA-kábellel EQ-t is köthetnék, de így nagyon sok készülékem és kábelem lenne, ez se egy szerencsés út. Léteznek kiegészítő magassugárzók is, ez a supertweeter, de ezek inkább a legmagasabb tartományban javítanak.

Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Linux PC Roon streamer - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Harbeth C7ES-3 XD hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4306

Hozzászólás Szerző: juliush »

digitális_puritanizmus.jpg
Hardver oldalról tényleg minimál konfiguráció, de szoftveresen elég szofisztikált.
Forrás: Saját audio PC Roon végpontként HQPlayer6-ot futtatva, komoly felkonvertálással, hangerő szabályzással, mivel az alacsony erősítés miatt úgyis 0~-10dB között megy (részleteket lásd a képen!)
Digitális összekötő: Audioquest Diamond USB
DAC: Laiv Crescendo Verse R2R DAC, Sbooster lineáris táppal, NOS PCM módban, Fix hangerővel (előfok kikerülve)
Analóg összekötő: Chord Solid
Erősítés: Süti 0dB feszültségerősítésű kimenő fokozata
Hangfalkábelek: XLO Pro Type 625, és párhuzamosan QED 79 a szub felé
Hangfalak: Harbeth M30.1 (mondjuk mid-field módban) és REL Britannia B2 szub
Közben lefutott a "Kind of Blue", a Roon dobálja fel egyik jazz darabot a másik után, most épp itt tartunk...szédületesen szól!

youtu.be/4tuB3JF633w
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 217

Hozzászólás Szerző: severance »

Alex_Aston írta:
2026.05.01., pén. 11:01
Mi az, hogy túlárazott?
És egy DAC miért alul el?
Egy jó DAC 30 év múlva is tudja, amire kitalálták, és ha rendesen össze van rakva, akkor a hangja is jó.
Persze, a túlárazottság pénztárca függő dolog is valahol, de ahogy a néhai HiFi Magazin írta, a hifi nem kizárólag "teccik/nemteccik" alapú esztétikai hobby, hanem ezen kívül műszaki-, és kulturális dimenziói is vannak. Sokat fejlődtek a DAC-ok: jött ugye az USB bemenet, a rengeteg IC már csupán 3-4 darabra redukálódott, a tápfeszültség 5V-ra. A magam részéről a minimalista DAC-okat preferálom, amiknek nem a kijelzőjére, meg egy max. közepes minőségű integrált fejhallgató erősítőre "költötték a pénzt". A kétutas hangfalakhoz alkalmas, ~100eFt-os miniDSP 2x4HD, és az akár 4 utas megoldásokhoz használható, ~300eFt-os miniDSP Flex Eight is húznak nálam egy-egy képzeletbeli határt, mert sokkalta többet hoz hangminőségben, ha a hangfalból ki van dobva a váltó, és aktív keresztváltva-multiamplifikálva-multikábelezve van.

grindlock
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 17

Chord Mojo csereaksi

Hozzászólás Szerző: grindlock »

Sziasztok

ARL9056 csereaksit vettem a Chord Mojo DAC-hoz (ez a javasolt), de nem fér bele a tokba...
Kb 2 mm plusz szélesség miatt nem lehet visszacsavarozni, illetve vastagabb is, mint a gyári aksi.
Más is járt így, vagy csak én voltam béna?

Több helyen olvastam, hogy sokan kikötötték az aksit, és áttették folyamatos áramellátásra.
Erről van tapasztalata valakinek?
A chord ügyfélszolgálat nem javasolta amúgy.

Köszi

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3542
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Alex_Aston írta:
2026.05.01., pén. 11:01
severance írta:
2026.05.01., pén. 10:56

.....Szerintem ezzel megindokoltam azt is, hogy miért ne vegyünk drága kínai DAC-ot (de amúgy semmi túlárazottat) :smile29:
Mi az, hogy túlárazott?
Egy jó DAC 30 év múlva is tudja, amire kitalálták, és ha rendesen össze van rakva, akkor a hangja is jó.
Spdif bemenetre igaz a mondásod, de az USB bemenet bőven elavulhat.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4189

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

severance írta:
2026.05.01., pén. 10:56

.....Szerintem ezzel megindokoltam azt is, hogy miért ne vegyünk drága kínai DAC-ot (de amúgy semmi túlárazottat) :smile29:
Mi az, hogy túlárazott?
Csak a Marantz! :-D

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

La_Valse írta:
2026.05.01., pén. 10:02
Sajnos, az oldal nem naprakész; van olyan eszköz, aminek drivere negyedik (!) éve nem frissült.
4 év nagy idő ebben a műfajban: azok a DAC-ok alighanem kifutottak már. De elárulok egy titkot :D A kínaiak feltűnően nem nagyon szeretnek fizetni a Thesycon nevű német cégnek az XMOS chipek USB drivereiért, ezért az egyszerűbb készülékekkel, amik nem vesznek igénybe csak átlagos USB audio kommunikációs szolgáltatásokat, azt játsszák, hogy ugyanazokat a hardware azonosítókat adják egy sor modellnek. Ha stimmel a "VID/PID" azonosító, a driver fel fog menni. Pl. így néz ki a *.inf fájban az a rész, ahol ezek az azonosítók fel vannak sorolva:

"XMOS XS1-L1" = _Install_0,USB\VID_20B1&PID_0002
"XMOS XS1-L2" = _Install_1,USB\VID_20B1&PID_0004
"XMOS XS1-U8 Proto" = _Install_2,USB\VID_20B1&PID_0006
"XMOS XS1-U8 DJ" = _Install_3,USB\VID_20B1&PID_0008
"XMOS XS1-U8 MFA" = _Install_4,USB\VID_20B1&PID_000A
"XMOS XS1-U16" = _Install_5,USB\VID_20B1&PID_000C
"XMOS XK-AUDIO-216-MC-AB" = _Install_6,USB\VID_20B1&PID_000E
"xCORE Microphone Array" = _Install_7,USB\VID_20B1&PID_0010
"XMOS USB Audio" = _Install_8,USB\VID_20B1&PID_0020
"XMOS XHRA-2HPA" = _Install_9,USB\VID_20B1&PID_3066

Sajnos ezeket az azonosítókat csak úgy nem lehet átírni, a Thesycon driver csomag, amit a gyártó megvesz és beállít a saját hardverére, a publikus driverbe befordítja ezeket.
Szerintem ezzel megindokoltam azt is, hogy miért ne vegyünk drága kínai DAC-ot (de amúgy semmi túlárazottat) :smile29:
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára severance 2026.05.01., pén. 11:14-kor.

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 741

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

severance írta:
2026.04.29., szer. 22:14
Szolgálati közlemény: aki kínai DAC-hoz drivert keresne, a hivatalos gyártói oldal mellett ajánlom, hogy keresse fel ezt is - meglepetésben (frissebb driverben) lehet része: https://download.shenzhenaudio.com.
Sajnos, az oldal nem naprakész; van olyan eszköz, aminek drivere negyedik (!) éve nem frissült.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

severance
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Szolgálati közlemény: aki kínai DAC-hoz drivert keresne, a hivatalos gyártói oldal mellett ajánlom, hogy keresse fel ezt is - meglepetésben (frissebb driverben) lehet része: https://download.shenzhenaudio.com.
A konkrét ügy: SMSL Windows 7 32 bites driver a hivatalos honlapon v4.38 (ráadásul jól elrejtve), a fentin v5.12. Még egy érdekesség: a Thesycon "XMOS USB DAC Driver Control Panel"-en az "Options" füzetlap alapból rejtve van, az XMOSUSBDACCpl.xml fájban kell átállítani, hogy ez látszódjon, és be lehessen állítani az "always on"-t a standby kattogás elkerülése érdekében:
<PageOptions>
<!-- Supported values for this page: Hidden (default), Visible -->
<Visibility>Visible</Visibility>
</PageOptions>

Sz@rjatok sünt, kedves érintett kínai mérnök kollégák.

kasumi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 492

Hozzászólás Szerző: kasumi »

KopaszKutya írta:
2026.04.07., kedd 10:50
Sziasztok!

Van itt valaki a fórumon vagy tudtok olyat ajánlani, aki DAC javításával foglalkozna (országon belül)?
Legfőképpen olyan kéne nekem, aki nem csak hardveresen, de szoftveresen is ért hozzá, mivel egy modern eszközről lenne szó.

Típust és részleteket ide nem írnám ki.

Köszönöm!
Én megkérdezném Őt. Úgy tűnik, nem teljesen idegen tőle az efféle elektronikák módosítása, tuningja (így akár javítása is).

viewtopic.php?p=3007192
Újratervezés

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 206

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van itt valaki a fórumon vagy tudtok olyat ajánlani, aki DAC javításával foglalkozna (országon belül)?
Legfőképpen olyan kéne nekem, aki nem csak hardveresen, de szoftveresen is ért hozzá, mivel egy modern eszközről lenne szó.

Típust és részleteket ide nem írnám ki.

Köszönöm!
Jay's Audio CDT2-Mk3 - ? - Plinius SA-Reference - Vandersteen 2CE Signature

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1169

Hozzászólás Szerző: chord_ »

TT dac.
Ahogy elkezdődött végre a rendes zenehallgatás, mert pár nap bele-kapkodás az ilyenkor elkerülhetetlen, - teljesen le vagyok nyűgözve ettől a szerkezettől, ettől a hangtól.
Nem hallottam még ilyet. Valami teljesen más úton halad, mint a többség; valami fontosat tud megmutatni, 'belülről', ráadásul bőkezűen, olyasmi dolgokból, amelyek, ha olykor-olykor becsillantak eleddig, nagy öröm volt.
Tónus-érzékeny dolgokon, billentyűsökön, főleg csembalón, - még csak hasonlót sem hallottam eddig. Pedig itt a Gustard A26 az konkrétan zseniális volt.

A hangerőszabályzója, hangilag nekem a legjobb, és a felprogramozása, mármint, hogy milyen gyorsan reagál, hogyan fut, hogyan gyorsul, hogyan áll be, stb.., az valami q.vajó. Nekem fontos, mert állandóan a távirányítón lógok... amúgy nagyon szépen át lehetett tanítani a funkcióit a hőn szeretett fa-távirányítómra.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4403

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

chord_ írta:
2026.03.29., vas. 18:51
Nálam van ez a fent említett TT dac.

Szépkiejtési verseny - TT D/A konverter
Jó írás és köszönöm az említést.
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Készülőben van az én írásom erről az AES bemenettel is ellátott verzióról (ötödik generációsnak mondanám), a jövő héten publikus lesz.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460

Hozzászólás Szerző: hodyka »

chord_ írta:
2026.03.29., vas. 18:51

Szia

Nálam meg az elődje van :napsut:

Nagyon jó "szerkezet", elhoztam szerdán az ERŐSÍTŐT is, így a 2Ő együtt brutál jó

Jó zene hallgatást
Csatolmányok
PXL_20260329_194007264.jpg
Tóth Gábor DAC + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

chord_
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1169

Hozzászólás Szerző: chord_ »

Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - TT DAC - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 10079

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Vasi84 írta:
2026.03.14., szomb. 09:51
Sziasztok!

Tudnátok ajánlani DAC-ot használtan 200-300 eFt-is kategóriában?

Fontos paraméterek:
- USB bemenet
- RCA mellett XLR kimenet is
- min. 192 khz, DSD nem fontos
- távirányítható
- nem kínai márka
- nem kell,hogy streamer is legyen
- előny,ha tud bluetooth-t is

Hallgatott zenék: pop,rock,akusztikus

(Eddig TEAC UD-503 volt,annak szerettem a hangját...)

Előre is köszönöm az ajánlásokat!
viewtopic.php?f=31&t=227535&p=3004231&h ... e#p3004231
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4403

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

Vasi84 írta:
2026.03.14., szomb. 09:51
Sziasztok!

Fontos paraméterek:
- USB bemenet
- távirányítható
- nem kínai márka

Érdemes lenne beszélni Tóth Gáborral, az ő 3-as prototípus DAC-ja mindenben megfelel az elvárásoknak, azzal a kivétellel, hogy nincs RCA, csak XLR kimenete. Amanero384 USB interfészes, AKM 4493 chipes, kiváló, élő, gyors hangú DAC és van egy kiváló beépített hangerőszabályzása is. Valószínűleg kicsivel 300e Ft felett lenne az ára, de ha érdekel küldj üzenetet és megadom Gábor elérhetőségét, meg lehet vele biztosan beszélni az árat.

A képen felülről a második eszköz.
Kép

Írtam a termék fejlődéséről, meg a mögötte lévő szakemberről, cégről egy 3 részes cikksorozatot (ha már abban a szerencsében lehetett részem, hogy már a legelső prototípust is használhattam) , itt elérhető.

https://medium.com/@mediaengineering/to ... 34dec905e3

Amennyiben egyszer át akarnál állni a legnagyobb, ötödik generációs, igazán high-end Amanero786 USB interfészes verzióra, akkor szerintem azt majd ezt visszaszámolva is megteheted, vagyis jövőt álló a megoldás. :smile53:

Vasi84
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Hozzászólás Szerző: Vasi84 »

Sziasztok!

Fontos paraméterek:
- USB bemenet
- távirányítható
- nem kínai márka

blackfriar
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 50

Hozzászólás Szerző: blackfriar »

supertrump írta:
2026.03.03., kedd 14:13
Visszavittem. Az életben többet nem költök ott egy forintot sem. Pedig a Pontus 1 millió lett volna. Mindegy, majd máshol, vagy mást.
Örülök, hogy sikerült.

supertrump
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: supertrump »

blackfriar írta:
2026.02.23., hétf. 08:03
supertrump írta:
2026.02.10., kedd 23:27
Vásároltam a minap egy Denafrips Iris 15th DDC-t az Enyo 15th DAC elé. A forrás Mac mini M4 + Roon, Tidal-ról streamelve. Az Iris beállításai Roon oldalról default, kivéve az exlusive mode természetesen be van kapcsolva. Elsőre meghallgattam egy 75 perces operát, és ez idő alatt kétszer is akadásra (glitch-re) lettem figyelmes a zenében (nagyon nehéz leírni, hogy pontosan mi történt, mit hallottam, talán olyan mintha megakadna a zene, de gyorsan "utánaszalad"). Amikor a Mac direktben az Enyo-ba volt kötve (USB), ilyet sosem tapasztaltam. Az USB kábel egy 2 méteres Supra USB 2.0 C-B (DAC és DDC használat közben ugyanarról a kábelről van szó). Az I2S kábel pedig egy 0.5 méteres Supra HDMI-HDMI UHD8K. Az Iris-en nem lehet pinout-ot állítani, az eszköz megy default-on, az Enyo-t kell hozzá igazítani. Viszont az default-on van (000), tehát Denafrips/Denafrips eszközhöz van konfigurálva. A Vinshine Audio oldalán közzétett teszteket lefuttattam PCM és DSD-re is. A csatornák mindkét esetben helyén vannak, és a fázisok is. Ami fontos, hogy az az opera egy 44.1 kHz / 16-bit anyag volt, tehát még arra sem tudnám fogni, hogy nagyfelbontás miatt, és túl nagy adatfolyam miatt volt glitch. A Mac pedig LAN-ról kapja az internetet, nem WLAN-on, de mondom, Enyo esetében ilyet 1 év alatt nem tapasztaltam, Iris-el I2S-n pedig 75 perc alatt kétszer. Az Supra HDMI (I2S) kábel egy új kábel. Nem szeretnék kifutni a 14 napból. Szerintetek kérjek egy másik Iris-t? Baromi nehéz debuggolni egy ilyen problémát, de a 14 napból nem szeretnék kifutni, és mondjuk másfél hónap múlva küldeni javításra, mert nem akarok új, de javított terméket. Reprodukálni pedig nem tudom, mert amikor hallottam a hibát, visszatekerve már nem hallottam ugyanott. A Roon log-ban sem találtam semmit. De hát ami a DDC és a DAC között van, az nem is lesz a logban. Szóval feltételezem, de nem vagyok 100% biztos benne, hogy az Iris-ig, USB-n rendben eljut az adat, ahogy eddig USB-n az Enyo-ba is eljutott rendben.

gondolkodik.gif
SOS vidd vissza (előtte esetleg elolvashatod a "Legnagyobb hifis csalódásaim" topikban levő hozzászólásomat; szintén MUZIX).
Visszavittem. Az életben többet nem költök ott egy forintot sem. Pedig a Pontus 1 millió lett volna. Mindegy, majd máshol, vagy mást.
ATV4K, LG OLED77C5
Main: FiiO SR11 (Roon) + iPowerX, FiiO K13 R2R + PL80, Exposure 2510, Triangle Comète 40th, 2x REL T/5x
Desktop: Mac mini M4 (Roon), FiiO K13 R2R, Sennheiser HD600

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”