dixie-chicken írta: ↑2026.03.01., vas. 07:31irj Kuzma-nak,elég jó supportja volt régebben a régi termékeihez...nekem úgy tűnik hogy az alváz a felső káva részhez viszonyitva,el van ferdülve...frankoo írta: ↑2026.02.28., szomb. 21:29Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!Beszámítottam egy Kuzma 2-őt és persze nem próbáltuk ki mielőtt hazahoztam. Meg fogom majd hirdetni, mert nekem nincs rá szükségem, van DD Victor pörgetőm, Sansui, meg a Süti L85 Lenco-ja is nálam landolt amit rendbe raktam és nagyon szeretek!
Szóval az a gondom, hogy a motor tengelyén levő szíjtárcsa nagyon rá volt húzva a tengelyre, alacsonyan volt és éppen elérte a plinthet, surlódott volna - ha használták volna. Ezt egy spéci szerszámmal lehúztam a tengelyről, de ebben az állapotában (normális) nem szorul meg a tengelyen, így megfordítottam fejjel lefelé - mert egyrészt így szorul másrészt legalább a megfelelő magasságba tudom hozni a sub tányérral! Jó lehet ez így, vagy hogy szoktátok rögzíteni a tengelyre a tárcsát?
Aztán van egy sebbeség állító karocska aminek a szerkezete gondolom hiányos, mert nem tudom hogy lehetne belefűzni a szíjat, hogy mozgassa fel és le!
Valaki esetleg le tudná fényképezni, hogy mi hiányzik és mit kell legyártatnom, vagy szereznem?
Örök hálám!![]()
IMG_4481.jpeg
IMG_4482.jpeg
IMG_4483.jpeg
IMG_4485.jpeg
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
Re: Lemezjátszó
Köszi, akkor az lesz, írok nekik! Egyébként nincs elferdülve, hanem a lemeztányér (mivel jó nehéz) nyomja le a helyére, a 4db fekete "nagy tekerővel" lehet beállítani a vízszintet, ha már rajta van a tányér!
www.nanoenergizer.hu
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Mozi: Zidoo - Optoma 4K - ARCAM AV40 - Sunfire Grand Cinema X2 - Klipsch THX Ultra2 7.2.4
Audio 1: Synthesis A50T - Micromega M-One - XTZ 100.49 Divine - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
Audio 2: Carver CT7 - Forté Audio - Thiel CS2.4 - XTZ 99W12.16 - Sansui SR-222MKV
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2808
irj Kuzma-nak,elég jó supportja volt régebben a régi termékeihez...nekem úgy tűnik hogy az alváz a felső káva részhez viszonyitva,el van ferdülve...frankoo írta: ↑2026.02.28., szomb. 21:29Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!Beszámítottam egy Kuzma 2-őt és persze nem próbáltuk ki mielőtt hazahoztam. Meg fogom majd hirdetni, mert nekem nincs rá szükségem, van DD Victor pörgetőm, Sansui, meg a Süti L85 Lenco-ja is nálam landolt amit rendbe raktam és nagyon szeretek!
Szóval az a gondom, hogy a motor tengelyén levő szíjtárcsa nagyon rá volt húzva a tengelyre, alacsonyan volt és éppen elérte a plinthet, surlódott volna - ha használták volna. Ezt egy spéci szerszámmal lehúztam a tengelyről, de ebben az állapotában (normális) nem szorul meg a tengelyen, így megfordítottam fejjel lefelé - mert egyrészt így szorul másrészt legalább a megfelelő magasságba tudom hozni a sub tányérral! Jó lehet ez így, vagy hogy szoktátok rögzíteni a tengelyre a tárcsát?
Aztán van egy sebbeség állító karocska aminek a szerkezete gondolom hiányos, mert nem tudom hogy lehetne belefűzni a szíjat, hogy mozgassa fel és le!
Valaki esetleg le tudná fényképezni, hogy mi hiányzik és mit kell legyártatnom, vagy szereznem?
Örök hálám!![]()
IMG_4481.jpeg
IMG_4482.jpeg
IMG_4483.jpeg
IMG_4485.jpeg
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem!
Beszámítottam egy Kuzma 2-őt és persze nem próbáltuk ki mielőtt hazahoztam. Meg fogom majd hirdetni, mert nekem nincs rá szükségem, van DD Victor pörgetőm, Sansui, meg a Süti L85 Lenco-ja is nálam landolt amit rendbe raktam és nagyon szeretek!
Örök hálám!
Segítségre lenne szükségem!
Örök hálám!
www.nanoenergizer.hu
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2808
maga az SME,annó mü.a.csavar+anyákat is adott a 3009S2 Impr.,IIIS és III-as sorozatokhoz...persze a készletben volt fém is,aztán a felhasználó eldönthette,melyiket használja majd fel...igaz akkor még a magas engedékenységű MMek domináltak,és a kar/hangszedő rezonanciák kordában tartása végett,jó volt hogy volt...ha nem húzta az ember csutkára,egész jól használhatak voltakRock60 írta: ↑2026.02.28., szomb. 19:31Nem költői kérdés volt, tényleg érdekelt, miért vesz valaki műanyag csavart...![]()
Ok, az igaz.![]()
Nekem megjelenés szempontjából sokkal jobban tetszik a réz és mivel a csupasz EMT baromi könnyű, még súlyoznom is kell, tehát nem baj, hogy a réz nehezebb.
Kár... Nemrég vettem kerékszereléshez egy brutál nyomatékkulcsot.
Gondoltam, hangszedő szereléshez is jó lesz...![]()
![]()
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Nem költői kérdés volt, tényleg érdekelt, miért vesz valaki műanyag csavart...
Ok, az igaz.
Nekem megjelenés szempontjából sokkal jobban tetszik a réz és mivel a csupasz EMT baromi könnyű, még súlyoznom is kell, tehát nem baj, hogy a réz nehezebb.
Kár... Nemrég vettem kerékszereléshez egy brutál nyomatékkulcsot.
Gondoltam, hangszedő szereléshez is jó lesz...
- peterson
- V.I.P.

- Értékelés: 841
Van! Leginkább a rendkívül alacsony tömeg és persze nem is mágnesezhető! Nekem is van az alacsony tömegü SME shellemhez.
S mivel nem kell nyomatékra és szögre húzni normális ember nem szakítja meg...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Jogos.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Ahogy az öreg Cromvell mondta: „Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport”tonee73 írta: ↑2026.02.27., pén. 13:49Nem muszáj.Csak az A2-es rozsdamentes a mágnesezhető, ha A4-et vesz (ami ha jól emlékszem már rozsdamentes és saválló), az elvileg nem.arzachel írta: ↑2026.02.27., pén. 12:52Próbáld meg itt.Ha rozsdamentes csavart veszel mindenképpen vigyél mágnest magaddal.
https://www.felkacsavar.hu/
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6590
Nem muszáj.Csak az A2-es rozsdamentes a mágnesezhető, ha A4-et vesz (ami ha jól emlékszem már rozsdamentes és saválló), az elvileg nem.arzachel írta: ↑2026.02.27., pén. 12:52Próbáld meg itt.Ha rozsdamentes csavart veszel mindenképpen vigyél mágnest magaddal.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
- arzachel
- V.I.P.

- Értékelés: 786
Próbáld meg itt.Ha rozsdamentes csavart veszel mindenképpen vigyél mágnest magaddal.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
Hát igen, nem akarom az amúgy rendes bolt renoméját rontani, de nevéhez híven, rézcsavart, egy méretben CSAK min. 100 darabot adtak volna. 
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Mi a véleményetek a nylon pickup csavarról?
Az Aliexpress-en van.
https://www.nagycsavar.hu/
Ja, jogos...
A Robert Károly krt mittudomén mennyi alatti csavarboltban akár egyesével is lehet venni rézcsavarokat, 20 - ast is... Nem csak M8 - ast.
( Én is ott vettem egy marékkal.)
Ebből nem derül ki - szerintem - hogy milyen hosszúak, és reméljük, nem M8 - as...lacy írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:08
nem túl occo de szerintem jó lesz :)
https://lemezjatszok.hu/termek/pro-ject ... o-keszlet/
Acustic Centerben vettem ilyet
https://oyaide.bg/shop/oyaide/shop/acce ... ngths-set/
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
Szia!csövi írta: ↑2026.02.24., kedd 09:02Én is itthon készítettem teljes tetőt.IMG_20251227_082746061_HDR.jpgHifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Manticore Mantra tulajdonosoktól.
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során, ezt szeretném pótolni, de eredetit teljességgel lehetetlen beszerezni. A netes képek alapján úgy tűnik, hogy a Mantra lemezjátszók csapágy kialakítása nagyon hasonló, esetleg (szerencsés esetben) meg is egyezhetnek, a motorja a korabeli tipikus szinkron motor, amit más lejátszók is előszeretettel használtak, ill. legtöbbször Manticore Magician karral párosították a futóművet.
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!![]()
Köszi a segítséget!
Norbert
Ezt másnak szántad szerintem.
Idôközben kaptam választ a kérdéseimre, így már nem aktuális.
Köszi!
Na ezzel kisegítettedcsövi írta: ↑2026.02.24., kedd 09:02Én is itthon készítettem teljes tetőt.IMG_20251227_082746061_HDR.jpgHifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során, ezt szeretném pótolni, de eredetit teljességgel lehetetlen beszerezni. A netes képek alapján úgy tűnik, hogy a Mantra lemezjátszók csapágy kialakítása nagyon hasonló, esetleg (szerencsés esetben) meg is egyezhetnek, a motorja a korabeli tipikus szinkron motor, amit más lejátszók is előszeretettel használtak, ill. legtöbbször Manticore Magician karral párosították a futóművet.
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!![]()
Köszi a segítséget!
Norbert
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Én is itthon készítettem teljes tetőt.Hifimad írta: ↑2026.02.16., hétf. 10:22Üdv mindenkinek!
Köszi a segítséget!
Norbert
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Hát ez elég szomorú. Még alumíniumból lehet talán könnyebben szerezni, bár ilyen kicsit biztos nem annyira egyszerű. Én is ebay-ről vettem jó sok évvel ezelőtt, egyszerűbb volt onnan.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla
Nekem döbbenet volt, hogy neves MM és MC(!) gyártók hangszedőhöz mellékelt cvsavarjai mágnesezhető anyagból készülnek.
Én rezet, vagy nylont szerettem volna keresni, de nem találtam. Na jó rézből adtak volna min 100 darabot.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Köszönöm!lacy írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:08nem túl occo de szerintem jó lesz :)
https://lemezjatszok.hu/termek/pro-ject ... o-keszlet/
Nem figyeltél, ez vasból van, az meg nem az igazi ide!
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla