Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Lotz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 11

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondícionáló

Hozzászólás Szerző: Lotz »

Szia.
Szivesen kolcsonadok 1 - 2 gyári tápkábelt kipróbálás/tesztelés céljából. Hát ha azzal is beljebb leszel. Ha érdekel irj rám.
marconi írta:
2026.02.23., hétf. 20:43
Rock60 írta:
2026.02.23., hétf. 16:17
marconi írta:
2026.02.22., vas. 20:45

Szia, én a javaslatodra vennék Acrolinket, hirdetnek pár félét, segítenél esetleg privátban hogy melyiket érdemes megvenni?
Azért írok ide, - bár ez jobban érinti a kábelezés topikot talán - mert nálam mindenhol a Neotech teflonos UP-OCC drótokból vannak a tápok Furu 38 as dugókkal, ezt még az óbudai lakásomban teszteltem be, ott jobb volt mint az addig használt Volex Pencon (TJ kedvence, és igaza van), meg már párféle diy és gyári kábelnél is jobbnak hallottam. De pilisborosjenőre költözve sem éreztem másnak a helyzetet egész mostanáig, nálam van kölcsön egy Mark Levinson 23.5 végfok, 2x200 watt, ez konkrétan szar a Neotechel (Pedig más hasonló korabeli nagyvas egyáltalán nem csinálta ezt) és drasztikusan jobb a Volex Penconnal, és majdnem olyan jó egy Hirakawával. Szóval kipróbálnék egy hozzáillő tápkábelt, az általad javasolt Acrolinket, meg ha valakinek van jó tippje a Mark Levinsonokhoz jól passzoló kábelre akkor azt.
Bár nem én vagyok a megszólított, de :
A Neotech SOCP és SOCT egyeresek mindenképpen egy jellemző karakterrel bírnak, ami vagy bejön valakinek, vagy nem és ezeknél mindenképpen aláhúzandó - még szerintem is - a rendszerfüggőség kérdése. Elég határozott, precíz, de alkalmasint hideg és kemény érzetet kelthet.
Nem kizárt, hogy khmmm... az ML - el ezért sem szeretik egymást. gondolkodik.gif
Azon túl, - a helyén kezelve a kategóriájukat - kedvelem a hangzásukat a csöves / sztatikus rendszeremben, nyilvánvalóan többszörös árért van jobb és az Acrolink szinte biztosan az.
( Sosem hallottam, de annyiszor mondta már SM, hogy elhiszem... :D )
És, ahogy mondta, az árkategóriájában, vagy kétszer drágábbig...
Ez a ML különösen zenei, meleg, lágyabb karakter de teljesen korrekt és precíz felbontás mellett, nagyon különös volt ami történt, teljesen erőtlenül, dinamikátlanul szólt a Neotechel rockzenén, és zavarosan, összeesett térrel, meghitteb zenéknél meg abszolút nem hozta azt az intimitást ami azonnal megvolt egy Volex Penconnal meg Hirakavával, és azzal még hatalmas részletes dinamika, energiák is jöttek. Fejvakarósan nem értettem a dolgot, de ez van, el kell fogadni. Csodásan megy a volexel szerencsére, aztán vadászgatok hozzá egy legjobban illő kábelt az ajánlottak közül.

trane
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2942

Hozzászólás Szerző: trane »

marconi írta:
2026.02.23., hétf. 20:43
...nagyon különös volt ami történt, teljesen erőtlenül, dinamikátlanul szólt a Neotechel rockzenén, és zavarosan, összeesett térrel, meghitteb zenéknél meg abszolút nem hozta azt az intimitást ami azonnal megvolt egy Volex Penconnal meg Hirakavával, és azzal még hatalmas részletes dinamika, energiák is jöttek. Fejvakarósan nem értettem a dolgot, de ez van, el kell fogadni...
kb. vagy 100 évvel ezelőtt elmentem Kousay barátommal (ugyanazon év azonos napján születtünk! :napsut: ) valahová a Balaton fölé egy Audio Innovations Second Audio-párost megvenni. az eladónak is és Kousay-nak is AN-E dobozai voltak, így valójában csak arról szólt a kipróbálás, hogy jól működnek-e a végfokok. mivel addig a Coincident hf-kábelek marhajól illeszkedtek minden erősítővel, Kousay-nak is azok voltak, úgyhogy azokkal lettek bekötve a monoblokkok. szóltak-szóltak, dejazé' nem voltak nagyon meggyőzőek gondolkodik.gif . viszont az eladónak a leggagyibb, de AN hf-kábelei, nevesül a D-k voltak, úgyhogy mondom kössük már be azokat :rolleyes: . (itt jegyzem meg, a Coincident-eknek kb. a tizedébe kerültek.) na a visszakapcsolás után Kousay leesett a székből, szó szerint, olyat változott a hang - előnyére :music1: . hát ennyit a szinergiáról :yingyang: :smile53:

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 376

Hozzászólás Szerző: marconi »

Rock60 írta:
2026.02.23., hétf. 16:17
marconi írta:

Szia, én a javaslatodra vennék Acrolinket, hirdetnek pár félét, segítenél esetleg privátban hogy melyiket érdemes megvenni?
Azért írok ide, - bár ez jobban érinti a kábelezés topikot talán - mert nálam mindenhol a Neotech teflonos UP-OCC drótokból vannak a tápok Furu 38 as dugókkal, ezt még az óbudai lakásomban teszteltem be, ott jobb volt mint az addig használt Volex Pencon (TJ kedvence, és igaza van), meg már párféle diy és gyári kábelnél is jobbnak hallottam. De pilisborosjenőre költözve sem éreztem másnak a helyzetet egész mostanáig, nálam van kölcsön egy Mark Levinson 23.5 végfok, 2x200 watt, ez konkrétan szar a Neotechel (Pedig más hasonló korabeli nagyvas egyáltalán nem csinálta ezt) és drasztikusan jobb a Volex Penconnal, és majdnem olyan jó egy Hirakawával. Szóval kipróbálnék egy hozzáillő tápkábelt, az általad javasolt Acrolinket, meg ha valakinek van jó tippje a Mark Levinsonokhoz jól passzoló kábelre akkor azt.
A Neotech SOCP és SOCT egyeresek mindenképpen egy jellemző karakterrel bírnak, ami vagy bejön valakinek, vagy nem és ezeknél mindenképpen aláhúzandó - még szerintem is - a rendszerfüggőség kérdése. Elég határozott, precíz, de alkalmasint hideg és kemény érzetet kelthet.
Nem kizárt, hogy khmmm... az ML - el ezért sem szeretik egymást. gondolkodik.gif
Azon túl, - a helyén kezelve a kategóriájukat - kedvelem a hangzásukat a csöves / sztatikus rendszeremben, nyilvánvalóan többszörös árért van jobb és az Acrolink szinte biztosan az.
Ez a ML különösen zenei, meleg, lágyabb karakter de teljesen korrekt és precíz felbontás mellett, nagyon különös volt ami történt, teljesen erőtlenül, dinamikátlanul szólt a Neotechel rockzenén, és zavarosan, összeesett térrel, meghitteb zenéknél meg abszolút nem hozta azt az intimitást ami azonnal megvolt egy Volex Penconnal meg Hirakavával, és azzal még hatalmas részletes dinamika, energiák is jöttek. Fejvakarósan nem értettem a dolgot, de ez van, el kell fogadni. Csodásan megy a volexel szerencsére, aztán vadászgatok hozzá egy legjobban illő kábelt az ajánlottak közül.
Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1520

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

marconi írta:

frankie
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 94

Hozzászólás Szerző: frankie »

Szerintem nem sok értelme van 11db külön ösvénynek. Nálam jelenleg 1 van. De ha most csinálnám Akkor 2db, de inkább 3db ösvényt húznék, szerintem ennek lenne értelme.
1 az erősítő(k) nek, 1 a forrás oldalnak és 1 a tápoknakvagy vagy net oldalnak.

De még mindig itt a kérdés, hogy mi kerüljön a csőbe vagy kábel csatornába? MCU, MT vagy GT?
Vagy valami jobb hangfalkábel Canare, Mogami, Furutech?
Vagy nevesebb tápkábel Neotech, Furutech vagy Gigawatt vagy egyéb? Ez azért már szép summa 10-15m-en pláne.
Tudom, amit a készülék vagy elosztó előtt használsz legjobb. Öööö... Ez egy Acrolink vagy Lessloss vagy egy Sablon Audio esetén igen drága lenne vagy nehezen kivitelezhető.

Valjuk be öszintén a legtöbben sima villanyszerelési kábelt használnak meg a manapság divatos réz földkábelt a vastag keresztmetszet miatt.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1307

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

marconi írta:
Magyarázatot én sem tudok erre az utolsó 1-2-3 méterre. Ha tudnék, akkor tudnék a legjobbakkal összemérhető kábeleket is csinálni már. (és/mert nem gondolom, hogy annak aki ezt tudná, vagy azt állítja, hogy tudja, csak legfeljebb középszerű kábeleket kell tudnia csinálni!)
A másik, hogy ha már a tudäs nincs is a birtokomban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az itt emlegetett olcsó ösvénykábelek (villanyvezetékek) azért nagyon szarul szólnak még egy Acrolink mellett is és mindegy hogy sodrott vagy nem. És nem akartam 5x vagy 6x, vagy 11x szarabb hangzásút. Inkább a készülékek kábelét cseréltem mind a bevált Acrolink-re. Igaz az sem lett 6x jobb, de az első 3-nál még lett 3x jobb. A következő 3 csak nagyon-nagyon stabilizálta ezt a mértéket valamivel kevesebb javulás mellett. ( vagyis mivel egy analóg meg egy digit szakasza van a rendszernek, ez nem is összeadható....) Vagyis valószínűleg a 11x ösvény sem 11x szarabb csak úgy 8x.... De mindegy is, mert 1x-es sem kellett volna belőle, mert annyira nem tetszett az Acro után, ennél jobbra meg nem szántam rá pénzt, mert inkább az utolsó 1-2 méterbe fektetném ha fejleszteni kell. És újra ezt tenném... Inkább 1, de jobb ösvény mint bármennyi nemjó.... Aki ezt még mindig nem érti a kábelezésben annak továbbra is csak azt tudom javasolni hallgasson meg alaposan egy Vz-t! Ha akkor sem érzi/érti, akkor neki bőven elég az olcsó kábel is. Annyi ott is meg van, hogy máshogyan szól vele....
[/quote]

Sajnos ezeket egyiket sem ismerem. Neotechről sem tudta senki megmondani milyen az Acrolinkhez képest. Egy ismerősöm próbált valami Neotechet (3001?) , de nem sokáig volt a rendszerében. Azt hiszem most is csak egy Acrolinkje van és a Neotechel tudtommal nem voltak egy szobában. :)
Saját tapasztalatom szerint azonban az Acrolink is mindenhol ugyanazt csinálta és kb ugyanannyira, szóval stabilnak tartom. Ezért van esélye hogy beválhat. Szerintem eléggé kiegyenlített is és dinamikában sem rossz. A saját ársávjában, vagy kb dupla árig.
Nem tudom milyen diy-eket hallottál, de amiket próbáltunk, mindegyik rosszabb volt. Legtöbbje sokkal. De ha tudsz drágábbat venni, érdemes feljebb lépni is akár. 3x-os áron már lehet jókra találni, amik nagyon más dimenziót tudnak csinálni.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2026.02.22., vas. 20:42
SoundMania írta:
2026.02.22., vas. 20:06

A másik, hogy ha már a tudäs nincs is a birtokomban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az itt emlegetett olcsó ösvénykábelek (villanyvezetékek) azért nagyon szarul szólnak még egy Acrolink mellett is és mindegy hogy sodrott vagy nem.
...De mindegy is, mert 1x-es sem kellett volna belőle, mert annyira nem tetszett az Acro után, ennél jobbra meg nem szántam rá pénzt, mert inkább az utolsó 1-2 méterbe fektetném ha fejleszteni kell. És újra ezt tenném... Inkább 1, de jobb ösvény mint bármennyi nemjó....
Ok, tiszta sor...
Egy előnye lenne még számomra a több ösvénynek, hogy mindegyik egy saját dugaljban végződne, nem kellene a végén szétágaztatni 10 felé a 10 aljzathoz - csillagban, vagy párhuzamosan. ( Leginkább ez a gondolat motivál.)
Vagy lehetne elosztóval bíbelődni, de azt kihagynám. Ott a 10 dugalj a cuccok mögött.
Valahol be kellene táplálni... Lenne 10 spéci megszakítód/biztid az elején? :) Vagy 10 kötésed? Mivel? Hogyan? Mennyiért? :)

marconi
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 376

Hozzászólás Szerző: marconi »

Magyarázatot én sem tudok erre az utolsó 1-2-3 méterre. Ha tudnék, akkor tudnék a legjobbakkal összemérhető kábeleket is csinálni már. (és/mert nem gondolom, hogy annak aki ezt tudná, vagy azt állítja, hogy tudja, csak legfeljebb középszerű kábeleket kell tudnia csinálni!)
A másik, hogy ha már a tudäs nincs is a birtokomban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az itt emlegetett olcsó ösvénykábelek (villanyvezetékek) azért nagyon szarul szólnak még egy Acrolink mellett is és mindegy hogy sodrott vagy nem. És nem akartam 5x vagy 6x, vagy 11x szarabb hangzásút. Inkább a készülékek kábelét cseréltem mind a bevált Acrolink-re. Igaz az sem lett 6x jobb, de az első 3-nál még lett 3x jobb. A következő 3 csak nagyon-nagyon stabilizálta ezt a mértéket valamivel kevesebb javulás mellett. ( vagyis mivel egy analóg meg egy digit szakasza van a rendszernek, ez nem is összeadható....) Vagyis valószínűleg a 11x ösvény sem 11x szarabb csak úgy 8x.... De mindegy is, mert 1x-es sem kellett volna belőle, mert annyira nem tetszett az Acro után, ennél jobbra meg nem szántam rá pénzt, mert inkább az utolsó 1-2 méterbe fektetném ha fejleszteni kell. És újra ezt tenném... Inkább 1, de jobb ösvény mint bármennyi nemjó.... Aki ezt még mindig nem érti a kábelezésben annak továbbra is csak azt tudom javasolni hallgasson meg alaposan egy Vz-t! Ha akkor sem érzi/érti, akkor neki bőven elég az olcsó kábel is. Annyi ott is meg van, hogy máshogyan szól vele....
[/quote]

Audiomeca J1,Airtangent2b,SupexSD900SuperII,Krell KSP-7B(Kaisei recap), Philips cd304mkII fullBGrecap, Marantz CDA94 Vfet mod/BG recap), Philips CD100 Demo Vfet mod/BG recap, Townshend Allegri Reference mkII, Tunerman OTL twin servo, vFET srpp, Lowther Acousta (P6M square)

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2026.02.22., vas. 20:06

A másik, hogy ha már a tudäs nincs is a birtokomban, a tapasztalat azt mutatja, hogy az itt emlegetett olcsó ösvénykábelek (villanyvezetékek) azért nagyon szarul szólnak még egy Acrolink mellett is és mindegy hogy sodrott vagy nem.
...De mindegy is, mert 1x-es sem kellett volna belőle, mert annyira nem tetszett az Acro után, ennél jobbra meg nem szántam rá pénzt, mert inkább az utolsó 1-2 méterbe fektetném ha fejleszteni kell. És újra ezt tenném... Inkább 1, de jobb ösvény mint bármennyi nemjó....
Ok, tiszta sor...
Egy előnye lenne még számomra a több ösvénynek, hogy mindegyik egy saját dugaljban végződne, nem kellene a végén szétágaztatni 10 felé a 10 aljzathoz - csillagban, vagy párhuzamosan. ( Leginkább ez a gondolat motivál.)
Vagy lehetne elosztóval bíbelődni, de azt kihagynám. Ott a 10 dugalj a cuccok mögött.

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Rock60 írta:
2026.02.22., vas. 19:11
SoundMania írta:
2026.02.22., vas. 12:22
Plagueis írta:
2026.02.22., vas. 11:04
Na úgy látom ez a téma is szépen "kivérzett"!
A "száj karatézáson" kívül, természetesen senki nem tudott se műszakilag,se zeneileg elfogadható választ adni, a "11 tápösvény " értelmére.
Az igazság az,hogy pont erre számítottam, és a kérdésem is némiképp
"ironikus" volt,ezért elnézést mindenkitől. leborulok.gif
Részemről a téma lezárva,további szép napot és jó zene hallgatást mindenkinek!
Szerintem aki rászánja magát például egy ösvény kiépítésére, ugyanazokat fogja "beépíteni", amiket addig tapasztalt. Ha az a tapasztalata, hogy érdemes jó alapanyagot választani, akkor arra költi a pénzt, ha meg nincs elég tapasztalata milyenek a jó dolgok, akkor nem költ csak rengeteg olcsó dologra. Például 11-re... Szerintem ez egyszerű. Mégcsak 11 ösvényt sem kell ennek a tapasztalatnak a megszerzéséhez előzőleg kiépíteni!
Egy pillanatig sem az volt a kérdés - részemről biztosan nem - hogy a jobb kábelből jobb ösvényt lehet-e készíteni. ( Nyilván igen.)
A kérdés az volt - hogy miután az ösvény mégiscsak a tápkábel meghosszabítása és arra sem született még vitathatatlan válasz, hogy miért az utolsó másfél méter a legfontosabb - ha egyáltalán igaz - hogy elvileg, vagy akár gyakorlatilag kamatozik-e a rendszer abból, ha minden készüléknek saját ösvénye van a villanyórától.
Gyanítom, hogy vt05 fórumtársunk nem véletlenül jutott arra a következtetésre, hogy van olyan jó a 11 olcsóbb ösvény, mint egy q. drága... gondolkodik.gif
( Tényleg, meg is kérdezem Tőle... :D )

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

SoundMania írta:
2026.02.22., vas. 12:22
Plagueis írta:
A "száj karatézáson" kívül, természetesen senki nem tudott se műszakilag,se zeneileg elfogadható választ adni, a "11 tápösvény " értelmére.
Szerintem aki rászánja magát például egy ösvény kiépítésére, ugyanazokat fogja "beépíteni", amiket addig tapasztalt. Ha az a tapasztalata, hogy érdemes jó alapanyagot választani, akkor arra költi a pénzt, ha meg nincs elég tapasztalata milyenek a jó dolgok, akkor nem költ csak rengeteg olcsó dologra. Például 11-re... Szerintem ez egyszerű. Mégcsak 11 ösvényt sem kell ennek a tapasztalatnak a megszerzéséhez előzőleg kiépíteni!
Egy pillanatig sem az volt a kérdés - részemről biztosan nem - hogy a jobb kábelből jobb ösvényt lehet-e készíteni. ( Nyilván igen.)
A kérdés az volt - hogy miután az ösvény mégiscsak a tápkábel meghosszabítása és arra sem született még vitathatatlan válasz, hogy miért az utolsó másfél méter a legfontosabb - ha egyáltalán igaz - hogy elvileg, vagy akár gyakorlatilag kamatozik-e a rendszer abból, ha minden készüléknek saját ösvénye van a villanyórától.
Gyanítom, hogy vt05 fórumtársunk nem véletlenül jutott arra a következtetésre, hogy van olyan jó a 11 olcsóbb ösvény, mint egy q. drága... gondolkodik.gif
( Tényleg, meg is kérdezem Tőle... :D )

SoundMania
Törzsgárda
Törzsgárda

Plagueis írta:

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 16

Hozzászólás Szerző: Plagueis »

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

istvan01 írta:
2026.02.12., csüt. 21:01
A készülékek egymásra zavarása. Minden villamos fogyasztó, nem csak hifi, termel hálózatra vissza feszültség/áram felharmonikust is. A tisztán ohmos fogyasztók szinte semmit, a kapacitív/induktív eredő impedanciájúak többet. ...
istvan01 írta:
2026.02.14., szomb. 13:43
Érdemes lenne visszaolvasni (annak akit ez komolyan érdekel) mit is okoznak a kapacitív vagy induktív terhelések vissza az őt tápláló hálózatra. A nagyfogyasztóknál ez részben büntetést, részben egyéb hálózaton megjelenő anomáliát, lengéseket, stb.

A lakossági fogyasztókat nem büntetik, nem kényszerítik fázis javító berendezés használatára, de a jelenség attól még létezik. Ehhez még hozzá kell tenni, a mi esetünkben is, hogy egyre ritkább az olyan fogyasztó, ami csak tisztán cosfi:0,5-öt produkál. A villamos berendezések összetett, perióduson belül, szinkronban, vagy asszinkron módon, 50Hz-en felül egészen szelés spektrumban változó és impulzus árammal is terhelik a hálózatot. Ez az impulzus áram kombinálódva meddő áram hatásokkal nagyobb "zajszintet" okoznak hálózatra, mint a tisztán ohmos (cosfi:1) a terhelések.
Kedves István!

Nem akarom tovább élezni a vitát, de ezt még szeretném megjegyezni:
Amit eddig írtál, abból egyértelműen látszik, hogy kevered a teljesítménytényező vagy a teljesítménylengés és a harmonikus torzítás fogalmát. Van egyik is, másik is. A két dolog viszont nagyon távol áll egymástól. Ezért írtam, hogy "butaság". Aztán ebből mindenki olyan következtetést von le, amilyet szeretne. A pontos meghatározásokat bárki megtalálhatja a szakirodalomban.

Szerintem ez nem az a dolog, amit "mindenki másképp gondol" vagy ugyanúgy. Ezek elég tényszerű dolgok. Összekeverésük pedig a valóság elferdítése és az érdeklődők megtévesztése.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Plagueis írta:
2026.02.15., vas. 19:51
Még az is lehet,hogy valamilyen szinten mindkettőjüknek igaza van.
Lehet,hogy villamosságtanban mindketten jártasak,a buktató ott van...
A buktató ott van, hogy aki lehülyézi a másikat, úgy járhat, mint az, aki másnak vermet ás.
Maga esik bele. sad.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

supravox írta:
2026.02.15., vas. 19:34

MOT64-től kaptál azon kívűl bármi "infót",hogy szerinte István hülyeségeket ír???
Ez mennyire hiteles?
Semennyire.
Gondoltam, csak kirukkol valamiféle magyarázattal... gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.02.15., vas. 20:42-kor.

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Még az is lehet,hogy valamilyen szinten mindkettőjüknek igaza van.
Lehet,hogy villamosságtanban mindketten jártasak,a buktató ott van,hogy az emberek ezt túl gondolják, mint azt már lejjebb írtam.

Ha megfelelően "épitkezel" ilyenekkel nem kell foglalkoznia senkinek,főleg nem egy hifi szerető,zene hallgató embernek!

Ne bonyolítsátok túl,nálam működik, miért is ne működne nálatok is! 36_1_11.gif

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2730

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
2026.02.15., vas. 18:00
István01 és MOT64 posztját olvasva felmerül a kérdés :
Most akkor ki mivel nincsen tisztában ? gondolkodik.gif
MOT64-től kaptál azon kívűl bármi "infót",hogy szerinte István hülyeségeket ír???
Ez mennyire hiteles?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

István01 és MOT64 posztját olvasva felmerül a kérdés :
Most akkor ki mivel nincsen tisztában ? gondolkodik.gif

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Érdemes lenne visszaolvasni (annak akit ez komolyan érdekel) mit is okoznak a kapacitív vagy induktív terhelések vissza az őt tápláló hálózatra. A nagyfogyasztóknál ez részben büntetést, részben egyéb hálózaton megjelenő anomáliát, lengéseket, stb.

A lakossági fogyasztókat nem büntetik, nem kényszerítik fázis javító berendezés használatára, de a jelenség attól még létezik. Ehhez még hozzá kell tenni, a mi esetünkben is, hogy egyre ritkább az olyan fogyasztó, ami csak tisztán cosfi:0,5-öt produkál. A villamos berendezések összetett, perióduson belül, szinkronban, vagy asszinkron módon, 50Hz-en felül egészen szelés spektrumban változó és impulzus árammal is terhelik a hálózatot. Ez az impulzus áram kombinálódva meddő áram hatásokkal nagyobb "zajszintet" okoznak hálózatra, mint a tisztán ohmos (cosfi:1) a terhelések.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

MOT64 írta:
2026.02.14., szomb. 12:46

Én nem tudom, hogy ki, kit tart szakembernek a fórumon. De ha valaki azt írja le, hogy a kapacitív/induktív fogyasztók feszültség/áram felharmonikust termelnek a hálózatra, akkor az a villamos hálózatok működésének alapelveivel sincs tisztában. A többi mellélövést már nem is taglalnám...
Ha valaki nincsen tisztába alapdolgokkal, akkor az ne posztoljon napi szinten butaságokat, csak azért, hogy saját elfogadottságát-népszerűségét növelje. Ezzel csak félrevezet másokat, akik a helyes utat keresik.
Álljon itt a Dalai Láma híres mondása: „Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.”. leborulok.gif
Ebben sok igazság van, ráadásul sajnos ezek a fogalmak a legtöbb hifistának, zenehallgatónak nem mondanak semmit.
Maradnék az aktuális vesszőparipámnál :
Neked mi a véleményed a több ösvény előnyéről, esetleg hátrányáról ?

Plagueis
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

De sajnos igen is probléma,mivel egy konkrét adott dologról van szó,(a topik címében benne van)és ezt 10-ből 10 emberber másképp "gondolja"!
Pedig hulla egyszerű az egész,nevezetesen a hifi rendszeredből kizárd a zajt,torzitást,stb...!
Ezt valaki "túl" gondolja,van aki meg nem is foglalkozik vele!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Plagueis írta:
2026.02.14., szomb. 10:16
Kedves rock!

A közös gondolkodásssal az a baj,hogy emberek vagyunk, tehát mindenki más képp fogja gondolni!
Az nem baj, hogy mindenki másképp gondolja. :napsut:

Normális körülmények között az emberek tudása összeadódik, vagy legalább is kiegészítik egymást, hogy pl. az itt leírtak összességét valamilyen formában kamatoztatni lehessen.
Nem intrikálás, a másik kifigurázása, esetenként pellengére állítása kellene legyen a cél, mintha az valami rossz értelembe vett versenyszám lenne.

MOT64
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: MOT64 »

Rock60 írta:
2026.02.14., szomb. 12:38
Az a gáz, amikor szakembernek tartott fórumtársak is teljesen eltérő következtetésre jutnak, ami goromáskodásig fajul... sad.gif
Mi várható akkor egy halandó zenehallgatótól ? gondolkodik.gif
Marad az ösztönös reakció. :yingyang:
Legyen 11 ösvény ! :D :napsut:
Kedves Rock60!

Én nem tudom, hogy ki, kit tart szakembernek a fórumon. De ha valaki azt írja le, hogy a kapacitív/induktív fogyasztók feszültség/áram felharmonikust termelnek a hálózatra, akkor az a villamos hálózatok működésének alapelveivel sincs tisztában. A többi mellélövést már nem is taglalnám...
Ha valaki nincsen tisztába alapdolgokkal, akkor az ne posztoljon napi szinten butaságokat, csak azért, hogy saját elfogadottságát-népszerűségét növelje. Ezzel csak félrevezet másokat, akik a helyes utat keresik.
Álljon itt a Dalai Láma híres mondása: „Ha tudsz, segíts másokon. Ha nem, legalább ne árts nekik.”. leborulok.gif

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Az a gáz, amikor szakembernek tartott fórumtársak is teljesen eltérő következtetésre jutnak, ami goromáskodásig fajul... sad.gif
Mi várható akkor egy halandó zenehallgatótól ? gondolkodik.gif
Marad az ösztönös reakció. :yingyang:
Legyen 11 ösvény ! :D :napsut:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”