Ok,
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- frenki485
- Beköltözött

- Értékelés: 660
Re: Lemezjátszó
Ethosz Cd (TDA1545A), Ethosz tube DAC(TDA1541)
Palotás végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F,
Technics SL 1210 GR/Thorens TD 126 mkII/AudioGold plinth,Achromat,
Palotás féle ARC phono,Hiraga MC preamp, Ortofon MC10/Shure M44-7
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.
jajjj, nagyon fáradt lehetsz
védd a fákat> egyél hódot! ;-)))
- frenki485
- Beköltözött

Akkor nem értem... a link amit küldtél: "M8x20 jelölés egy 8 mm névleges átmérőjű és 20 mm hosszúságú metrikus csavart jelent"
Mekkora hangszedőhöz jó, mint egy szappantartó?
- frenki485
- Beköltözött

M8/M6, valamit benéztél, nem??trane írta: ↑2026.02.23., hétf. 19:14ez pont 20-as, jó árban van, több hangszedőre is elég, és ajándékként kapsz még hozzá plussz alátéteket is> https://www.szerszamkell.hu/sb_hatlapfe ... oPXhTZRn7Z
![]()
![]()
![]()
ez pont 20-as, jó árban van, több hangszedőre is elég, és ajándékként kapsz még hozzá plussz alátéteket is
T. Fórumtársak!
Kellene nekem 2 db. 20-as csavar anyával,pickup rögzítéséhez!Hátha tud valaki segíteni!
Üdv. Gyuri
Kellene nekem 2 db. 20-as csavar anyával,pickup rögzítéséhez!Hátha tud valaki segíteni!
Üdv. Gyuri
Na, erre facebook feldobta eztRock60 írta: ↑2026.02.22., vas. 21:02Erre, persze.
Nekem semmilyen plexi nincsen a mosón, csak egy hímzett terítő...![]()
De egy szép és drága lemezjátszón nem olyan nagy baj, ha a plexi is profin néz ki.
Ezt még a magyar gyártóknak sajna egy kicsit gyakorolni kell még, de attól függetlenül az enyém is hazai...![]()
( És két nagy fekete fogantyúja is van...)
Egyébként már arra is gondoltam, hogy a nem a leggyönyörűbbre sikeredett ragasztást egy 5-6 mm-es fekete L profillal lehetne eltakarni.![]()
Múzeumi vitrinben egy 2001-es Sony Discman. Én nem rohannék az éleket és a ragasztást eltüntetni. Sokkal vitrinesebb hatása van és a szép lemezjátszóknak vitrinben a helye
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
TúlgondolodRock60 írta: ↑2026.02.22., vas. 21:02Erre, persze.
Nekem semmilyen plexi nincsen a mosón, csak egy hímzett terítő...![]()
De egy szép és drága lemezjátszón nem olyan nagy baj, ha a plexi is profin néz ki.
Ezt még a magyar gyártóknak sajna egy kicsit gyakorolni kell még, de attól függetlenül az enyém is hazai...![]()
( És két nagy fekete fogantyúja is van...)
Egyébként már arra is gondoltam, hogy a nem a leggyönyörűbbre sikeredett ragasztást egy 5-6 mm-es fekete L profillal lehetne eltakarni.![]()
Nekem pl az a német tető teljesen béna lenne a tüélesre illesztett,tehát full sarkos mosóhoz a lekerekítéseivel. Ez már csak úgy lehetne ócskább (retró,aspektus kérdése
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Erre, persze.
Nekem semmilyen plexi nincsen a mosón, csak egy hímzett terítő...
Ezt még a magyar gyártóknak sajna egy kicsit gyakorolni kell még, de attól függetlenül az enyém is hazai...
( És két nagy fekete fogantyúja is van...
Egyébként már arra is gondoltam, hogy a nem a leggyönyörűbbre sikeredett ragasztást egy 5-6 mm-es fekete L profillal lehetne eltakarni.
Letakarni a lemezmosót bőven tökéletes. Egyébként a linkelt tető 50éves retro dizájnt ad egy modern mosónak. A szögletes, élekben végződő tető sokkal látványosabb. Mellesleg, nem tudom, ez másnak miért nem.ül, de a Loricraft mosók tetején van 8 csavar és zárókupak. Akkorát csináltattam, hogy a zárókupakok közepére fel tudom tenni,így mosás után a letörölt mosó teteje ki tud szárasni a kb 2mm-es résen.. Este ráteszem,reggel arrébbteszem,hogy üljön rá a platnira.Rock60 írta: ↑2026.02.20., pén. 18:32Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar cucc ezért az árért általában vékonyabb anyagból készül, nem akrilból és a ragasztása sem ilyen tökéletesen láthatatlan.revox írta: ↑2026.02.20., pén. 09:21
ilyen árak mellett (a gyári meg még több) a hazai tetőgyártásal senki nem versenyképes![]()
https://acrylteller.com/en/p/acrylic-co ... in-germany![]()
Kicsit savanyú, de a miénk...![]()
Erre elkölteni 100at agylövés, mikkr van a lomban hímzett terítő is
Csak neked :)
Van rés, majd nincs rés. Detöbb ez, mint 2mm,nem érdekes.
halfnote.hu
halfnote.hu
Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a magyar cucc ezért az árért általában vékonyabb anyagból készül, nem akrilból és a ragasztása sem ilyen tökéletesen láthatatlan.revox írta: ↑2026.02.20., pén. 09:21
ilyen árak mellett (a gyári meg még több) a hazai tetőgyártásal senki nem versenyképes![]()
https://acrylteller.com/en/p/acrylic-co ... in-germany
Kicsit savanyú, de a miénk...
ilyen árak mellett (a gyári meg még több) a hazai tetőgyártásal senki nem versenyképesRock60 írta: ↑2026.02.19., csüt. 18:58Pontosan. Nagy design, pici haszon...![]()
Ennél sokkal többet ér egy utángyártott telitető. Ha nem is egy tízesből, de 20 - 25 - ből biztosan kijön.
https://acrylteller.com/en/p/acrylic-co ... in-germany
halfnote.hu
halfnote.hu
Pontosan. Nagy design, pici haszon...
Ennél sokkal többet ér egy utángyártott telitető. Ha nem is egy tízesből, de 20 - 25 - ből biztosan kijön.
jaaa,hogy ez ennyire butik? ennyiből talán kihoznák (bár megrajzolni se két perccotag írta: ↑2026.02.16., hétf. 14:29Hát egy ilyen egyedileg legyártatott Unicover szerintem nem lesz olcsóbb, mintha megrendelné az eredeteit kereskedőtől. Pl.: https://www.hi-stands.eu/en/michell-eng ... iTfjh8OS-t
nekem a lemezmosóra lett volna vagy 100ezer a tető, kb 10-12 éve... 12+áfa lett így
halfnote.hu
halfnote.hu
Hát egy ilyen egyedileg legyártatott Unicover szerintem nem lesz olcsóbb, mintha megrendelné az eredeteit kereskedőtől. Pl.: https://www.hi-stands.eu/en/michell-eng ... iTfjh8OS-t
nem tudom,hol csináltattam ,de ehhez hasonló helyen
https://mkiplexi.hu/termekek/burak/
ez pl azért kellett, mert valamikor az RS Lab hangkarral használtam és az bazi magas volt (itt már egy rega van benne,de ezt gondolom felismeri mindenki
halfnote.hu
halfnote.hu
csináltass egyet plexis céggel... valamikor nekem csináltak lemezjátszóra és lemezmosóra, ebay árak töredékéért. ahol kábel ment ki,azt is kivágták. skicceltem egy "műhelyrajzot" és megoldották
halfnote.hu
halfnote.hu
- Hifimad
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 22
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni Manticore Mantra tulajdonosoktól.
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során
, ezt szeretném pótolni, de eredetit teljességgel lehetetlen beszerezni. A netes képek alapján úgy tűnik, hogy a Mantra lemezjátszók csapágy kialakítása nagyon hasonló, esetleg (szerencsés esetben) meg is egyezhetnek, a motorja a korabeli tipikus szinkron motor, amit más lejátszók is előszeretettel használtak, ill. legtöbbször Manticore Magician karral párosították a futóművet.
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!
Köszi a segítséget!
Norbert
Segítséget szeretnék kérni Manticore Mantra tulajdonosoktól.
Van egy ritka brit lemezjátszóm, amiről nagyon kevés infót találtam a neten és magazinokban. Sajnos a segédtányérja elkeveredett egy költözés során
Ha valaki el tudná küldeni a Mantra lemezjátszója segédtányérjának méreteit (csapágytengely átmérője, hossza; segédtányér átmérője, vastagsága), nagyon megköszönném!
Köszi a segítséget!
Norbert
- dixie-chicken
- V.I.P.

- Értékelés: 2804
elég sok Thorens 126/III fut még (szerencsére)..motor felújitási útmutató
https://www.vinylengine.com/turntable_f ... 8&t=139286

https://www.vinylengine.com/turntable_f ... 8&t=139286
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
- Szeki2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 171
Nagyon köszönöm, máris írok üzenetet.
Én tudok neked segíteni! (Allegro Audio)
[/quote]
Én tudok neked segíteni! (Allegro Audio)
[/quote]
Üdv.: Jani
Én tudok neked segíteni! (Allegro Audio)Szeki2 írta: ↑2026.02.09., hétf. 11:45Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni.
Van (de inkább lehetne) egy régóta vágyott NEO PSU-m, viszont nincs hozzá sem tápkábel/tápegység, sem összekötő kábel.
Tudnátok tippet adni, kis hazánkban beszerezhetőek esetleg ezek a Rega kábelek vagy csak külföldi oldalakon tudnám megrendelni?
Rega.JPG
Előre is köszönöm a segítséget!
Jani
- Szeki2
- Nincs visszaút

- Értékelés: 171
Sziasztok!
Van (de inkább lehetne) egy régóta vágyott NEO PSU-m, viszont nincs hozzá sem tápkábel/tápegység, sem összekötő kábel.
Tudnátok tippet adni, kis hazánkban beszerezhetőek esetleg ezek a Rega kábelek vagy csak külföldi oldalakon tudnám megrendelni? Előre is köszönöm a segítséget!
Jani
Tudnátok tippet adni, kis hazánkban beszerezhetőek esetleg ezek a Rega kábelek vagy csak külföldi oldalakon tudnám megrendelni? Előre is köszönöm a segítséget!
Jani
Üdv.: Jani
- ottoisis
- Fórumlakó

- Értékelés: 98
Továbbra is keresem a Michell Unicover vagy ahhoz hasonló porvédő tetőt. Az itthon, neten rendelhető típus sajnos két hónap után sem érkezett meg, vissza kellett csinálni az üzletet.
LPj: Townshend Elite Mk II Rock + Moth-RB-250/AN-Ai karkábel + Roksan Corus Black
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos
CD: Cyrus dAD-7, Erősítő: Palotás phono, TMP ANT, Dobozok: Audio Note AX-Two
Kábelek, kiegészítők: Fapaci, Belden 8402, Kondo KSL, YBA Glass, 47 Lab OTA Stratos