Egyébként mi alapján kellene a szimpiátia ébredjen, hogy milyen szép a hozzászóló, vagy a helyesírása alapján?Luxor Audio írta: ↑2026.02.01., vas. 14:11Nem lehet konstans cél beszélgetés közben a szimpátia elnyerése és nem hiszem, hogy ezt mindig elemezni kellene. Pláne ha valaki az alapján osztja ki a szimpátiáját, hogy a másik mondandója mennyire vág egybe a saját véleményével.wasiliy888 írta: ↑2026.02.01., vas. 12:26Ez véleményem szerint meglehetősen cinikus és általánosító megállapítások részedről. Sokkal jobban tetszik nekem, mikor olyasmit írsz, hogy : "Keress meg nyugodtan, ha nem találsz mást, szívesen segítek!"
Jóval régebben használok egyszerű, 1-2 készülékből álló rendszereket annál, hogy az aktív hangsugárzóink piacra kerültek volna. Okait kifejthetem, de itt off-topic lenne. A lényeg annyi, hogy következtetésed logikája téves és degradáló. Ahogy írtam, tudjuk és elfogadjuk (magam is), hogy sokaknál elvárás a rendszer folyamatos variálhatósága, de ami nálad negatívum, az másoknál pozitívumként jelenhet meg (nálam is). A HiFi-t nem egyetlen módon lehet űzni és számomra az is hobbitársnak tekinthető, aki 10-20 éve nem cserélt semmit a rendszerében.Az hogy Fapaci is emellett teszi le voksát nem meglepő, hiszen az ő aktív hangsugárzói is ilyesmi kategóriában vannak. Az egyetlen negatívum ezeknél a berendezéseknél, hogy kevés olyan van közöttük, ami fejleszthető, akár több lépcsőben, modulárisan. És így ha jobbat szeretne a használója kénytelen cserélni az egészet. Illetve ha elromlik (ez nem a Luxor termékre vonatkozik) nem biztos, hogy javítható, vagy gazdaságos a javítása.
Az Eversolo-nál árban, minőségben és szolgáltatásban is magabiztos logikával vannak besorolva a lejátszó típusok (A6, A6M, A8, A10, T8), könnyedén lehet köztük lépegetni. A Rose-nál szűkebb a kínálat, de ott is vannak opciók. Ha pedig valaki nem elégszik meg a gyári szinttel, jónéhány fejlesztési lehetőséget talál (mint minden népszerű márka, az Eversolo körül is megjelentek a tuningra specializálódott cégek), bár ez számomra már a kör négyszögesítése. Mintha olyan terepjárót keresnénk, amire slick gumit is lehet rakni.
A gazdaságos javításról szóló mondatod érdekes. Egy komplex hálózati lejátszó javítása nem nehezebb és nem gazdaságtalanabb, mint egy 5 MFt értékű DAC-é manapság, mikor már szinte kizárólag blokkcseréből áll a javítás, a felületszerelt alkatrészek forrasztásával senki nem szenved. Már 12 évvel ezelőtt is, mikor az akkori előerősítőm tápegységében elpukkant egyetlen alkatrész, garanciában a teljes tápegységet cserélték, pedig kb 50 forintból és 15 perc alatt javítható lett volna.
(Gyártói tartalom, kifogás esetén törölhető: A hangsugárzóink modulárisak, ezáltal könnyen javíthatók és skálázhatók.)
Szerintem az degradáló amikor valaki látatlanba emleget akusztikai problémákkal terhelt kényelmetlen környezetet.
Nem ismerem az általad sorolt gyártók "sokazegyben" készülékeit, de kétlem, hogy van olyan köztük, amiben pl mondjuk, cserélhető a fejhallgató erősítő az eggyel magasabb kategóriában szereplő darabban lévőre.
Aztán, hogy ezt hogyan lehet pozitívumként megélni végképp rejtély számomra.
A javításban pont arra gondoltam, amit te leírtál. Csupa smd felületszerelt alkatrész, csak a teljes panel cserélhető. Kétlem, hogy ezek a csodaberendezések 10+ évig működőképesek lesznek. Már csak a szoftveres támogatottságuk okán sem. A gyártó ha még létezni fog akkor, ki áll majd az ilyen korú készülékek mögül, hiszen az új szériákat érdeke értékesíteni.
Még egyszer: nem rád és a te termékeidre gondolok itt.