A WiiM alkalmazás logikusan működik, felhasználóbarát, és ellentétnben néhány más márkával, a WiiM nem válogat az Apple és az Android között.tollact írta: ↑2026.01.27., kedd 06:55Vettem egy Wiim Pro streamert. A Spotify megszólalt rajta, azonban a Tidal egyelőre nem. Csak regisztrálva vagyok, egyelőre nincs előfizetésem. Ez lehet a baj, vagy valami egyéb beállítási gond? Ha az otthoni hálózatra van kötve, akkor el tudom azt érni, hogy a ( bekapcsolt) számítógépen tárolt zenék is megszólaljanak rajta? Ja iPhone mobilról vezérlem, ha ez számít valamit.
Elvileg az első beállításnál - miután a telefononon a WiiM alkalmazás felismeri az eszközt - engedélyezni kell, hogy megkeresse, és hozzáférjen a hálózaton található többi eszközökhöz. Ha a PC otthoni hálózati beállításai között is engedélyezted ugyanezt, akkor elvileg azonnal "látni" fogják egymást. Ilyenkor a PC hangeszközök/hangszórók között meg fog jelenni a WiiM Pro, kiválasztod, és fogod tudni vezérelni a gépről. Vélhetően fog menni a PC irányítása a telefonról is, de ezt nem próbáltam. Ami biztos, hogy nem kell hozzá komoly számtech tudás, alap felhasználói ismeretekkel menni fog.
A TIDAL csak előfizetéssel megy, amit most látsz, azok csak demo előzetesek.
Ha az előfizetésed már aktív, akkor fog működni a Tidal Connect a Tidal alkalmazásból, és a Spotify Connect ugyanígy.
A beállításokban ne felejtsd el a hangminőséget és a felbontást ellenőrizni
Bár a WiiM wifi kártyája elég jó hangú, ha teheted, akkor inkább ethernet kábelle javaslom csatlakoztatni.