Nehéz tanácsot adni, mert ahogy olvastad is, szinte mindenkinek más a tapasztalata, más keresztmetszetet, más típusú kábelt favorizál, de ezzel semmi baj nincs. Az én ösvényem 3x2,5mm²-es, tűzálló kábelből készült. Nem teszteltem vastagabbat, igazábol nem is terveztem, nem akartam ebbe túl sok időt, energiát beletenni. Hoztam egy döntést, és bevált. Tudom, hogy a lehető legjobb döntést szeretnéd meghozni, de hogy nálad pontosan melyik lenne a legjobb, azt nem lehet megmondani. Ami biztos, ha bármelyik kábelt is választod, a ház/lakás hálózatától külön választott megoldás, biztosan előrelépés lesz.ClintEastwood írta: ↑2026.01.30., pén. 20:30Sziasztok!
Dedikált ösvényt szeretnék behúzni az óraládától. Napok óta nyálazom a topikot és a Kábelezzünk topikot is, mégis kérdéssel fordulnék hozzátok, mert nem lettem meggyőzve egyik oldalról sem.
NHXMH-J 3x2,5mm2
vs
NYM 3X6mm2 (ebből a halogénmentesre már sajnálnám a lóvét)
szóval a kérdésem elsősorban keresztmetszeti vonatkozású... Roy leírja a 10mm2 méretet, Long meg megmagyarázza, hogy jó nagy szar az úgy. Nem tudom, hogy az a pár hozzászólás a fárasztó mélyekről, sötétedő tónusokról saját tapasztalat-e vagy többen is hivatkoznak mástól való hallomásra, vagy valakinek a cikkére.
Gondolom 4mm2 pártoló nincs a fórumon, mert halogénmentesben arra a keresztmetszetre még rászánnám a pénzt, ha van pozitív hozadéka a 2,5mm2-hez képest.
Supravoxon kívül van itt valaki, aki jobbnak tartja mondjuk a 6mm2-t? Vagy legtöbben 2,5mm2 pártiak?
Annyit azért javasolnék, hogy ne csak a kábelre koncentrálj, mert az ösvény nem csak ebből áll.
Az elején a kismegszakitó, de sokkal inkább olvadó biztosíték, és a végén a konnektor, esetleg dugó, ugyanennyire fontos, mert ezek is hatással vannak a hangra. Igaz, ezek utólag is beépíthetők az ösvénybe.