Hogy miről írsz és közben mire gondolsz, azt csak Te tudod...
A kar vízszintes helyzetét befolyásolja a lemezvastagság.
A légcsapágy vízszintes beállításának természetesen SEMMI köze a lemezvastagsághoz.
De, szerintem értjük egymást...
Hogy miről írsz és közben mire gondolsz, azt csak Te tudod...

A kar az kar. A légcsapágy meg légcsapágy...
Szó sincsen kapkodásról.tunerman írta: ↑2026.01.13., kedd 17:52
Sajnos a kapkodás jeleit vélem felfedezni a hozzászólásodban.![]()
Az Air Tangent esetében a kar előre/hátra mozgásánál mindegy milyen vastag a hanglemez, a légcsapágy legyen mindenképpen vizszintesen.
(A tányért amúgy remélem szerinted is vizszintesre kell állítani.)
TJ.

Egyrészt, nem vagyok biztos benne, hogy ezt jól tudod...

Bármilyen lemezzel nem lehet elvégezni ?

Amikor lekapcsoljàk az internetet,ùgyis ez lesz.

mishow írta: ↑2026.01.13., kedd 08:59Mivel sem a Kaspersky, sem más tűzfalak nem kedvelik a régi HFM feltöltését tartalmazó oldalt, így a témában egy másik blogbejegyzés linkjét javaslom, amit Szekeres István írt, és amiben szintén a Degrell-féle könyvre, mint lemezjátszós alapvetésre hivatkozik:
https://lemezjatszok.blog.hu/2020/09/05 ... _korcsolya
Ennek utolsó bekezdése (És hogyan ne állítsuk?) foglalkozik azzal a megoldással, amiről itt több bejegyzésben szó volt. A cím egyben válasz arra a kérdésre, mennyiben lehet jó módszer az antiskating beállítására (semennyire), és megerősíti amit itt többen leírtak: valós barázda skating-hatás nélkül nem lehet beállítani az antiskatinget sem. A többi ott van a cikkben, egyébként a témára keresve gyakorlatilag ugyanezt találtam minden lemezjátszós fórumon.
DE! Az a furcsa, hogy ennek ellenére számos helyen - pl egyes ismert és elfogadott magyar kereskedők weboldalán - lehet kapni ilyen barázda nélküli "tükörlemezeket", és több videó van róla a YT-n (OK, tudom ...)

Gratula !

Gondolva a jövőre, még 1981-ben megvettem 29 forintért.

..és jelezem,simán megy másik gépen is,már idehaza (meg a @Big féle link is)dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 14:45megnyitom a linket,látok egy LP12-estRock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 13:54A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57
nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()
Ott hiába kattintanék bármire, vagy görgetném föl, vagy le, nem történik semmi.![]()
Próbáltam kicsinyíteni is, hátha előbukkan valami plusz felület, de nem...
Te mit csinálsz vele ?,látom bal felső sarokban a tartományt 0-8,kiválasztom a 4-est,és alatta soraköznak a többiek,4.2.1,4.2.2...
(lehetséges hogy böngésző gondod van,edge vagy chrome amit használok...esetleg töröld ki az előzményeket)

megnyitom a linket,látok egy LP12-estRock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 13:54A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()
Ott hiába kattintanék bármire, vagy görgetném föl, vagy le, nem történik semmi.![]()
Próbáltam kicsinyíteni is, hátha előbukkan valami plusz felület, de nem...
Te mit csinálsz vele ?
A 4 - esre kattintva bejön az a rózsaszín szerű oldal, aminek a bal felső sarkában ott van, hogy " hangkar ".dixie-chicken írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:57nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...![]()

nekem megy...igaz a 4.2-sen semmi,de ha folytatom hogy 4.2.1 stb már van...Rock60 írta: ↑2026.01.12., hétf. 12:33Big írta: ↑2026.01.11., vas. 22:27
Itt: http://www.hifimagazin.hu/HFMCD/DEGRELL/INDEX.HTM elolvashatod pontosan miről is van szó. Menüben a 4.1.3 alatt találod![]()
Ha rákattintok a 4 - es pontra, hogy hangkar, onnan már sem előre, sem hátra...![]()
Aztán olvasom, hogy Zolinak megvan ez a könyv, és abban szó nincsen ilyen sima vacakról.
Szóval, sosem tudjuk meg, mire gondolt a költő...![]()
Olyan vagy...