Akusztikával, hogy áll a lehallgató helyiség?furyaaan írta: ↑2026.01.20., kedd 20:22Sziasztok!
Wharfedale Jade 5 hangfalaimhoz keresek megfelelő erősítőt, és szeretnék egy kis iránymutatást kérni.
Jelenleg egy Yamaha A-720 hajtja a Jade 5-öket, de őszintén szólva elég más karaktert kaptam, mint amit korábban megszoktam.
Előtte Canton Ergo 670 volt ugyanezzel a Yamaha erősítővel, és ahhoz képest a Jade 5 hangját sokkal puhábbnak, kevésbé feszesnek érzem. Mivel alapvetően elektronikus zenét (techno, elektronika, vegyes műfajok) hallgatok, ezért kicsit tanácstalan lettem, hogy jó irányba tapogatózom-e.
Erősítőként kinéztem magamnak egy Unison Research Unico Nuovo-t, sok jót olvastam róla, nagyon szimpatikus, és valószínűleg meg is venném. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mennyire javítana ez a Jade 5 feszességén, kontrollján, főleg basszus oldalon?
A rendszerben még:
• RME ADI-2 DAC
• Rythmik F12 mélynyomó is van
Nem tudom, jó topikban teszem-e fel a kérdést, de érdekelne:
• jó irány-e a Nuovo a Jade 5-höz?
• hogyan lenne érdemes felállítani / hangolni ezt a rendszert?
• vagy inkább más karakterű erősítő felé kellene nézelődnöm elektronikus zenére?
Előre is köszönöm a tanácsokat!
A mai fejemmel (fülemmel) biztosan azt tenném rendbe, mielőtt rendszerelemek cserélgetésébe fogok. :)
Felesleges körök futásától kímélheted meg magad és a pénztárcádat.