Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4195

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

akvapark írta:
2026.01.08., csüt. 16:05
Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.) leborulok.gif
On
Off.
Ha már halál: tegnap volt két éve, hogy elment Darvas Laci.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1459

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Off
Kábel ide, kábel oda viszont H.Zs. az aki nem családtagként virágot visz Csontos István sírjára. Mivel voltam már Vele ott én is, hát nem volt nehéz a sírt letakarítani az elszáradt virágoktól. Ez nagyobb tisztelet, mint egy portékáról véleményt mondani. Közeledik február 12, csak mondom.) leborulok.gif
On
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

white-tiger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 106

Hozzászólás Szerző: white-tiger »

MOT64 írta:
2026.01.07., szer. 14:55
tonya írta:
2026.01.07., szer. 14:20
Ezt csak úgy....érdekes, ide meg bizonyos szempontból illik is
https://www.youtube.com/watch?v=XT-BQCJ-oqw
Végső soron valahol irigylem a palit. Nem kell itt Hi-Fi-re költeni sokat, meg időt pazarolni zenehallgatásra.. Bedugja, megméri, elélvez, boldog. ;peace;
Dióhéjban ennyi...🤣🤣🤣
Szerintem asszonyt is így választott.
Megmérte, megvan, jóvan.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1504

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

BLX írta:
2026.01.08., csüt. 12:44
Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja. :napsut: :drum:
Amit Te mondasz, az elfogadható egy 20 - 30 % - os árkülönbség esetén.
Extrém esetben legyen 100 %.
Mondjuk, egy fele annyiba kerülő drót szólhat úgy, mint a drágább. Előfordulhat.
De egy több nagyságrenddel drágább termékről azt állítani, hogy nem jobb, csak más, az már elég speciális eset.
Pl. a Bentley sem jobb a Trabantnál, csak más... Végül is, igaz... gondolkodik.gif
Egyébként, igazad van.
Egy ezer forintos hsz kábel is lehet szórakoztató, ugrókötélnek használva.

Viccet félretéve.
Zsolt esetében szó sem volt szórakozásról.
A " más " az Ő szóhasználatában azt jelenti, hogy nincsen kvalitás béli különbség egy igénytelen dömpingcikk és egy gondosan megtervezett és aprólékosan kivitelezett alkotás között.
Lehet vele egyetérteni, de - ahogy Besenyő Pista bácsi mondaná - ez kérem, hülyeség...

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1055

Hozzászólás Szerző: BLX »

Szerintem sem csupán az árcédula határozza meg, hogy a kedvenc hifi készülékünk, kábelünk, rendszerünk mennyire szórakoztató. Én legalábbis ezt a tulajdonságot keresem és előfordul, hogy nem feltétlenül "kell drágább".
Pont ezért tetszik nekem, amit Zsolt mondott: "Azok sem jobbak ennél, csak mások."
Természetesen vegyen mindenki olyan kábelt, ami a leginkább szórakoztatja. :napsut: :drum:

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2863

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

:napsut: Látod? En legalább mosolyt csaltam az arcokra!

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 22:30

...Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is... :D )
Nyilván a nick névnek ehhez semmi köze és szívesen felidézem a történetet.
Az sem lenne csoda, ha nem emlékeznél rá, hiszen egy berögzült álláspontodat mondtad csak el, nyilván századszor, csak nekem volt tök új és mellbevágó.

A történet :
Talán pont a Linn-ről, vagy Roxan-ról beszélgetünk, de gondoltam átevezek egy hangyányit a kábelek felé.
Minden szóra már én sem emlékszem,csak a csattanóra.
Mikor megemlítettem, hogy van a birtokomban két meglehetősen jó IC kábel - Kondo AN Vz és VdH IC Silver - harsány kacagásra fakadtál és csak annyit mondtál a sarokban heverő filléres drótot rugdosva, hogy
" azok sem jobbak ennél, csak mások ". ( 40-50 - szeres árkülönbségről beszélünk.)
Nyilván véletlen egybeesés, hogy a kábelek a Merlin Audio és a ZebrAudio portékái voltak.
Később megosztottam az érintettekkel is a történetet, gondoltam, ilyet még úgysem hallottak.
Volt nagy vígadalom... :fekverohog:
Mondtak is még valamit... gondolkodik.gif
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2026.01.08., csüt. 11:31-kor.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3842

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Prifer írta:
2025.12.15., hétf. 13:58
Eddig nem jött senki. Az ajánlat változatlanul él. Szatyrot hozz magaddal, hogy el tudd cipelni a leesett álladat!
Én ugye jelentkeztem, és mások is, még akkor tavaly.
Várjuk tisztelettel a válaszod azóta is, hogy miként és mikor lehet ezt megejteni.
Csak a Marantz! :-D

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7943

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

A csőlátás mindkét oldalt egyformán sújtja.
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

MrCollector írta:
2026.01.08., csüt. 07:54
huszti-zsolt írta:
Értem.
Tehát 39 évvel ezelőtt...
Azóta meg nyilván nem változott semmi.

Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
(Bocsánat, hogy a mai avx nick-nevekből nem ugrik be rögtön egy majd 40 éves történet, de hát én sem leszek fiatalabb, a kor tünetei jelentkezhetnek rajtam is... :D )
És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.
Az, hogy minden virág virágozzék. Én már régóta nem győzködök senkit semmiről.
A többi már részemről nem egy fórum kompetenciája, hanem egy személyes beszélgetésé. A nyílt napokon IS lehetőség van erre, ha valaki nem szeretne külön, magában ellátogatni. Egyébként pedig ez a dolog itt nem a kábelekkel kezdődött, még ha kábeles topik is. (Bár sejthettem, hogy milyen irány fog venni a dolog. :D )
Szóval részemről itt vége is a tovább fűzésnek.

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

huszti-zsolt írta:
Értem.

Annyi viszont igaz, hogy a kábelekről alkotott véleményem gyökeresen eltér a ma divatos (audiofiliában divatos) megközelítéstől.
És esetleg kifejtenéd egy kicsit bővebben mi is a véleményed? Valószínűleg többünket is érdekelne.
Ha kérdésed van: 20/3383456

MrCollector
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 540

Hozzászólás Szerző: MrCollector »

tonya írta:
A magyar Amir. :rolleyes:
Ha kérdésed van: 20/3383456

Block
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Hozzászólás Szerző: Block »

huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 20:58
Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 19:24
huszti-zsolt írta:
2026.01.07., szer. 17:41

Mindenki úgy élvez ahogy tud! :rolleyes:
Pl. kábeltagadásra... :D :napsut:
Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud. :rolleyes:
Szerintem ezt írd meg neki a csatornájára,hátha megfogadja....

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11227
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tonya írta:
Ennek a jóembernek az elmúlt pár napban szép forgalmat generáltak a hifisták, mert minden felületen bedobta valaki a videóit, hogy aztán legyen min köszörülni a torkokat. Hősünk komoly szakembernek adja ki magát, de fájdalmas marhaságokat mond, egy másik videójában az emberi hallást elemezve teljesen belekeveredett a dB-ekbe, innen kezdve érdektelen.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 22:17
huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.
Mi a manó. gondolkodik.gif
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára... :D

Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Dereng ?
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint ebben nem sok minden változott. :ohnoohnoohno:
Értem.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan.
Mi a manó. gondolkodik.gif
Rossz, aki rosszra gondol. Vagy, akinek nem inge, nem veszi magára... :D

Szó sincsen véleményről, vagy urban legendről, és a haraszt sem zörög, ha nem fújja a szél...
Volt egy régi beszélgetésünk bizonyos kábelekkel kapcsolatban, az idő tájt, mikor a Linn Sondek-et rendeltem - volna - Tőletek, amiből végül is Roxan lett. Nem tegnap volt...
Akkor elejtettél egy két megjegyzést, ami beleégett a memóriámba és világossá tette számomra a kábelekhez való viszonyulásodat.
Az " urban legend " szerint az eltelt évtizedek alatt ebben nem sok minden változott.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2026.01.07., szer. 19:24
huszti-zsolt írta:

Érdemes volna kicsit jobban megismerni a dolgokat, mielőtt urban legendként elterjedt fals infókra alapozva osztogatnának határozott véleményeket sokan. Például eljönni egy nyílt napra, beszélgetni, hallgatózni... meg ilyenek.
Addig is mindenki úgy élvez, ahogy tud. :rolleyes:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

huszti-zsolt írta:

Redguy
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: Redguy »

NéderDom írta:
2026.01.07., szer. 16:09
Kommentben írták neki hogy menjen el és hallgassa meg, azt írta rá válaszul hogy “nem érdekel hogy mit hallok, csak a mérések érdekelnek”. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni😅
Na, igen a 25 perces videónak kb a 40.másodpercében hangzik el az általad is idézett mondat.
Pont eddig néztem a videót.
Aki úgy vásárol bármilyen hi-fi eszközt, hogy nem érdekli mit hall, csak a mérési eredmények, attól kösz, de nem kérek tanácsot.
...semmilyen témában... :ohnoohnoohno:
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - Parabox Tempesta mkII

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2846

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

tonya írta:
Boszorkány! :D

youtu.be/qvzNfKvIG9s
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2696

Hozzászólás Szerző: supravox »

tonya írta:
Azt hittem a Kormanyinfónal nincs rosszabb :smile51:
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Soulnote D2.2 dac, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal,2db REL classic 99 szub.
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek, Stealth V3 T-selected usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2026.01.07., szer. 14:36
tonya írta:
Nem tudom, ki ez az ember, de az alábbiakat kérdezném tőle.

Az étel ízét mivel méred?
A jó szex milyen műszerrel mérhető?
Zenét miért hallgatsz, a saját örömödre, vagy más miatt?

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3063

Hozzászólás Szerző: tunerman »

tonya írta:

Van aki hangerősítőt tervez/épít/hallgat - van aki meg mérőerősítőt :smile29:
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

Snipi
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 634

Hozzászólás Szerző: Snipi »

Én csak azt kérdezném a palitól, hogy Vivaldinak, Beethoveen-ek, Lennon-nak, Gilmore-nak vagy mondjuk a Nagy Ferónak szót-e, hogy hogyan kell "zenét csináni ... ". :D
Mert szerintem ezek a marhák nem tudták, hogy milyen zenecsiholo szoftvert kölött vóna nekik használni ... :D

NéderDom
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: NéderDom »

Kommentben írták neki hogy menjen el és hallgassa meg, azt írta rá válaszul hogy “nem érdekel hogy mit hallok, csak a mérések érdekelnek”. Ezzel nem nagyon lehet mit kezdeni😅
Electrocompaniet EC 4.8 MKII,electrocompaniet AW 800 M,Rockna wavelight dac,rockna wavelight server, Focal sopra no2,zensati Zorro xlr és hangfalkábel, audioquest Niagara 7000, Audioquest Dragon hdmi és tápkábelek, silent angel nx/gx/fx

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”