kár lenne azon élcelődni ki tud erre pontosabb adatokat, de akkor legyen, 20C fok:
réz: 16.78 nΩm
pltaina: 105 nΩm
rhodium: 43.3 nΩm (ez 0C fokra)
https://en.wikipedia.org/wiki/Electrica ... data_page)
kár lenne azon élcelődni ki tud erre pontosabb adatokat, de akkor legyen, 20C fok:
Valami köze csak kell legyen.wasiliy888 írta: ↑2025.12.20., szomb. 14:15
... És ennek szerintem nem sok köze lehet a vezető képességhez sem. Mert akkor lehet, hogy a VdHul szén kábelei lennének a legjobbak, de ez sincs így.
Akkor mégsem olyan jó vezető.

Igen, ezt én is hallottam tőle. Sőt, saját tapasztalatommal is tudom igazolni. Mert az első usb kábel, amit tőle vettem, egy ezüst (AgVII jelű) volt. És attól tartottam, amit mondani szoktak, hogy az ezüst a magastartományt túl forszírozottá, élessé, fémesen szólóvá teszi. Hát az meg tökre nem olyan volt, hanem olyan, hogy majd hanyatt estem tőle, annyival jobb volt, az ezüstözött réz furutech-nél. És ennek szerintem nem sok köze lehet a vezető képességhez sem. Mert akkor lehet, hogy a VdHul szén kábelei lennének a legjobbak, de ez sincs így. De mostanában a Neotechnél sem a grafénos kábelek a zászlóshajó kategória, hanem az ezüst (arannyal ötvözve). Kinél is volt már ilyen?Rock60 írta: ↑2025.12.20., szomb. 14:02Nyilván, Ő csak tudja.wasiliy888 írta: ↑2025.12.20., szomb. 12:28
Olyan hang, amilyen az ezüst csak szeretne lenni... A külső megjelenésükre is pont ez igaz. A fénye soha nem fakul, nem feketedik, keményebb, ellenállóbb, jobban munkálható, polírozható. Öröm vele dolgozni!
A tapasztalat meg az ő oldalán áll, azt hiszem.
De ennek mi köze is van az ezüst vs réz összevetéshez ?![]()
Egyébként Ákos, az Ő tapasztalatával mondta bele az én fülembe - megerősítve a köztudottat - hogy az ezüst kábelek között marha nagy különbség van.
És a jobbak sokkal jobbak, mint a réz. ( Sajnos.)
Nyilván, Ő csak tudja.wasiliy888 írta: ↑2025.12.20., szomb. 12:28
Olyan hang, amilyen az ezüst csak szeretne lenni... A külső megjelenésükre is pont ez igaz. A fénye soha nem fakul, nem feketedik, keményebb, ellenállóbb, jobban munkálható, polírozható. Öröm vele dolgozni!
A tapasztalat meg az ő oldalán áll, azt hiszem.
Platina azért sem ideális áramvezetőnek, mert fajlagos ellenállása 6,3xszor nagyobb a tiszta réz ellenállásánál.wasiliy888 írta: ↑2025.12.20., szomb. 12:28
"Tudomásom szerint egyik gyártó sem készít kábeleket tiszta platinából...

Erre meg lehet ilyet is mondani:
Az a szerencse,hogy te itt vagy nekünk,...és mindent elmagyarázol amit mi még nem tudunk. Köszönöm neked.Rock60 írta: ↑2025.12.20., szomb. 04:03Bizonyos rendszerekben bizonyos ezüst kábelek nem feltétlenül jobbak, mint a réz.
Bizonyos rendszerekben bizonyos ezüst kábelek feltétlenül jobbak, mint a réz.
Tapasztalat kérdése, hogy ki melyiket vallja.
Feltehetőleg annak van (sokkal) több tapasztalata, aki mind a kettőt tudja és eljutott már arra a szintre, hogy a második számára evidencia.
Bizonyos rendszerekben bizonyos ezüst kábelek nem feltétlenül jobbak, mint a réz.
A szó elszáll, az írás - szerencsére - megmarad.white-tiger írta: ↑2025.12.19., pén. 10:31
Ez nem azt jelenti, hogy igazat is adtam/adtunk neki, sőt..
Ez ugyanolyan tévhit, mint hogy...
Ennyi.

Elég lesz ebből a gumicsontból, rágták már éppen elegen - eleget...cables írta: ↑2025.12.19., pén. 17:15Szerintem ilyet senki sem állított. Legfeljebb azt, hogy zenei jelet vivő kábeleknél (IC, digit IC, USB, stb.) a szigetelt huzalok körüli árnyékolás és a vastag külső köpeny az esetek döntő részében ront a hangzáson. Ez nem tévhit, hanem gyakorlati tapasztalat.white-tiger írta: ↑2025.12.19., pén. 10:31...
Ez ugyanolyan tévhit, mint hogy csak a vékony, szigetelés nélküli kábel az igazi.
...
Szerintem ilyet senki sem állított. Legfeljebb azt, hogy zenei jelet vivő kábeleknél (IC, digit IC, USB, stb.) a szigetelt huzalok körüli árnyékolás és a vastag külső köpeny az esetek döntő részében ront a hangzáson. Ez nem tévhit, hanem gyakorlati tapasztalat.white-tiger írta: ↑2025.12.19., pén. 10:31...
Ez ugyanolyan tévhit, mint hogy csak a vékony, szigetelés nélküli kábel az igazi.
...
....vagy,hogy az ezüst vezeték jobb a réz vezetéktől. :)white-tiger írta: ↑2025.12.19., pén. 10:31Ez nem azt jelenti, hogy igazat is adtam/adtunk neki, sőt..Rock60 írta: ↑2025.12.19., pén. 10:17Revox állandóan hangsúlyozza a kábelrendszer egységesítésére való törekvés fontosságát.trane írta: ↑2025.12.18., csüt. 13:41
Az egy azonos gyártótól származó univerzális (ez esetben) kábelezést egyedül ott tartom igaznak, ahol egy gyártó teljes rendszert készít, mint pl. az Audio Note. egyébként lehetetlen összelőni a készülékek elektromos és hangi (már ha lehet ilyet leírni) paramétereit az esetlegesen (azaz bármely gyártó által építettet egy másik gyártóéval) hozzájuk illesztettekéivel.
Alapvetően az AN - ra gondol, és nem csak az AN - os láncban.
( Jó, itt-ott becsúszik egy kis Hitachi...)
Mikor erről írt, nem emlékszem, hogy sokan kapálóztak volna az egységesség ellen, sőt... ( Vissza lehet keresni.)
Vagy csak a csöves vagy tranzisztoros erősítő a jó/jobb, stb.
Csak nem volt kedvem hosszabban írkálni.
Ennyi.

Ez nem azt jelenti, hogy igazat is adtam/adtunk neki, sőt..Rock60 írta: ↑2025.12.19., pén. 10:17Revox állandóan hangsúlyozza a kábelrendszer egységesítésére való törekvés fontosságát.trane írta: ↑2025.12.18., csüt. 13:41
Az egy azonos gyártótól származó univerzális (ez esetben) kábelezést egyedül ott tartom igaznak, ahol egy gyártó teljes rendszert készít, mint pl. az Audio Note. egyébként lehetetlen összelőni a készülékek elektromos és hangi (már ha lehet ilyet leírni) paramétereit az esetlegesen (azaz bármely gyártó által építettet egy másik gyártóéval) hozzájuk illesztettekéivel.
Alapvetően az AN - ra gondol, és nem csak az AN - os láncban.
( Jó, itt-ott becsúszik egy kis Hitachi...)
Mikor erről írt, nem emlékszem, hogy sokan kapálóztak volna az egységesség ellen, sőt... ( Vissza lehet keresni.)
Revox állandóan hangsúlyozza a kábelrendszer egységesítésére való törekvés fontosságát.trane írta: ↑2025.12.18., csüt. 13:41

Oxi.tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 16:20En is ugy olvastam, hogy talan nem mindenki erti de lehet csak en ertettem felre. Ami az elosztoba megy. Ha jol ertelmeztem az itteni "audio szotarat" igy hivjak azt a tapkabelt.supravox írta: ↑2025.12.18., csüt. 15:33"Öntsük a tésztavizet a pohárba"tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.
Kerdezem azert mert most egy Valhalla betapkabelem van de az egesz rendszer meg az osszekotok is Wireworld Platinum kabelek.
Mit értesz azalatt,hogy betàpkábel?

En is ugy olvastam, hogy talan nem mindenki erti de lehet csak en ertettem felre. Ami az elosztoba megy. Ha jol ertelmeztem az itteni "audio szotarat" igy hivjak azt a tapkabelt.supravox írta: ↑2025.12.18., csüt. 15:33"Öntsük a tésztavizet a pohárba"tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.
Kerdezem azert mert most egy Valhalla betapkabelem van de az egesz rendszer meg az osszekotok is Wireworld Platinum kabelek.
Mit értesz azalatt,hogy betàpkábel?
"Öntsük a tésztavizet a pohárba"tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.
Az biztos,hogy olyan rendszer nincs ahol AN a motyó és Urambocsá' VdH a kábelezéstrane írta: ↑2025.12.18., csüt. 13:41az egy azonos gyártótól származó univerzális (ez esetben) kábelezést egyedül ott tartom igaznak, ahol egy gyártó teljes rendszert készít, mint pl. az Audio Notetottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.
Kerdezem azert mert most egy Valhalla betapkabelem van de az egesz rendszer meg az osszekotok is Wireworld Platinum kabelek.. egyébként lehetetlen összelőni a készülékek elektromos és hangi (már ha lehet ilyet leírni) paramétereit az esetlegesen (azaz bármely gyártó által építettet egy másik gyártóéval) hozzájuk illesztettekéivel, főként pedig a hallgatók személyes preferenciáival
> ergo univerzális kábel vagy készülék nincs
- legfeljebb a gyártó (és hűséges követői) szerint
![]()
úgyhogy hallgass és párosíts a rendszered és a füleid szerint![]()
az egy azonos gyártótól származó univerzális (ez esetben) kábelezést egyedül ott tartom igaznak, ahol egy gyártó teljes rendszert készít, mint pl. az Audio Notetottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.

Ha a rendszer szinergia szempontjából nézed, lehet realitása, de erre még így sem lehet érdemleges választ adni.tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.

"Hogy érezd a törődéstsupravox írta: ↑2025.12.18., csüt. 12:26Hogy érezd a törődésttottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.
Nálam pont nem volt jó az ATC-be a Platinum.
Viszont forrásba ebbe abba szenzaciós.
Én lehet ott próbálnék meg valami mást.
Az xlr platinumok meg sztem elképesztően jók.
Persze baromi drága is.
Hogy érezd a törődésttottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.

Látok ebben némi ellentmondást a közzétett rendszerkomponenseidhez képest. Wireworld Platinum tápkábele egyedül ami ár/érték arányban nagyon jók közé tartozik. Ákos drága kábeleit is jónak szokták tartani, de nem ismerem csak pár régebbit tőle.tottyi írta: ↑2025.12.18., csüt. 08:52Hi, valakinek van olyan tapasztalata, hogy az egesz kabelezese egyseges de mas betapkabelt hasznal? Van-e kulonbseg ha ugyan az az egesz rendszer de a betapkabel mas? Vagy jo abbol is ami az egesz rendszerben van? Nincs lehetosegem kiprobalni mert nincs meg mindgetto kabel egyszerre.