Azért adják meg, hogy pl. az autódban a kábelkorbács úgy legyen összerakva, hogy élettartam km-ig bizonyosan ne legyen gond.PgSpa írta: ↑2025.10.31., pén. 12:11Ebben miért vagy annyira biztos? Mondom, nem vagyok elektromosságban járatos szakember, de a kapacitás, ellenállás, meg azok a mindenféle veszteség adatatok, amit megadtak, azok nem hatnak a jelre? Akkor minek adják meg? Dísznek?cables írta: ↑2025.10.31., pén. 11:47Igen, csak ezeknek a jellemzőknek nincs közük az audió rendszer hangjának minőségéhez.Luxor Audio írta: ↑2025.10.31., pén. 10:07
Tessék megnézni bármelyik nagy ipari kábelgyártó termékének adatlapját! Tele van egzakt, mérhető és bizonyítható paraméterrel! Itt egy példa.
E paraméterek méréstechnikai feltételei erősen szabványosítva vannak jó ideje. A teljesség igénye nélkül: IEC 60228, IEC 60811, IEC 60332, IEC 60754, EN 50395, EN 50396, ISO/IEC 11801
Vagy a telefon-adótorony betápjánál ne legyen probléma az SMS-eid fogadásánál.
Hogy a metró szerelvény egy f@sza gyorsításnál ne izzítsa fel a vezetékeit.
Hogy tudd nézni a sorozataidat a kellő sávszélességgel.
stb...
Ez az ipar.
Fontos dolgok szerintem.
Az audióhoz, a hifizéshez ezeknek, az égvilágon semmi közük sincs. Hiszen itt, olyan alapkérdésekben, hogy tömör / sodrott, vagy a kb. átmérő, amit kellene használni, kell-e árnyékolás, stb... a konszenzusnak még a leghalványabb jele sincs.