Ha 7dBu a kimeneti szintje, az kb. 1.73 voltot (RMS) jelent. Ez nagyjából 12 milliwattot
tud létrehozni 250 ohmos terhelésen. Ez kicsit sovány lehet ennek a Beyerdynamic fülesnek.
Ha 7dBu a kimeneti szintje, az kb. 1.73 voltot (RMS) jelent. Ez nagyjából 12 milliwattot

Használhatod, nincs veszélye.Lóránd írta: ↑2025.11.03., hétf. 13:02Esetleg meg tudná-e mondani valaki, hogy használhatom-e a Marantz PM 7000N hálózatos erősitőmet, mint TIDAL forrást, oly módon, hogy a Marantz RECORDER AUDIO OUT kimenetét összekötöm egy másik sztereó erősitő (amelyhez a hangfalak rákötve vannak) AUX AUDIO IN bemenetével. RCA sztereó kábbellel természetesen. A válasz feltehetőleg igen, a kérdés az, hogy árthatok-e ily módon valamelyik készüléknek?
Bocsáss meg, de ha elköveted az egyik alapvető érvelési hibát - az argumentum ad hominem-et, azaz a személyeskedést - és beszólsz valakinek ("mennyire kell nyomorultnak lenni"), akkor ne csodálkozz, ha hasonló modorban kapsz válaszokat.ghost222 írta: ↑2025.10.08., szer. 13:57Tipikus ostoba lekezelő hozzáállás, azt sem tudja miről alkot véleményt, azt pláne, kiről. Én mostmár tudom. Elszomorító, hogy mindenhol ez megy, attól érzi magát többnek valaki, ha a másikat a képzeletében maga alá nyomja. Számomra, az ilyen ember nulla.a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Érdemes lenne már egy kicsit észhez térni, mit nevezünk minek, és minek hol a helye.
El lehet hinni, hogy az ilyen mogyorók még valahogyan meg is tudnak szólalni, de semmi több.
Ennél jóval többet ér és tud hangban egy X tíz éves kombájn házimozi erősítő is, és nem is kerül többe, mint ez
Vegyük már komolyan rendszerünk elemeit..................
És ezt a idézetet nem kellett volna ELEX írásához fűzni > mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan![]()
Mert fórumozok 98%-a ezer év múlva sem fog ott tartani tudással-tapasztalattal, mint Ő
Tipikus ostoba lekezelő hozzáállás, azt sem tudja miről alkot véleményt, azt pláne, kiről. Én mostmár tudom. Elszomorító, hogy mindenhol ez megy, attól érzi magát többnek valaki, ha a másikat a képzeletében maga alá nyomja. Számomra, az ilyen ember nulla.a.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Érdemes lenne már egy kicsit észhez térni, mit nevezünk minek, és minek hol a helye.
El lehet hinni, hogy az ilyen mogyorók még valahogyan meg is tudnak szólalni, de semmi több.
Ennél jóval többet ér és tud hangban egy X tíz éves kombájn házimozi erősítő is, és nem is kerül többe, mint ez
És ezt a idézetet nem kellett volna ELEX írásához fűzni > mennyire kell nyomorultnak lenni, de most komolyan![]()
Mert fórumozok 98%-a ezer év múlva sem fog ott tartani tudással-tapasztalattal, mint Ő

Kemény szavak ezeka.gabriel írta: ↑2025.10.08., szer. 10:54Jó írta a fórumtársunk az ilyen erősítőknek a helyét > garázs
Tudsz tápot ajánlani? 48V 5/10A körül nincs sok.opció, a gyári GAN táp elég jó szvsz. Opamp csere ebben még nem volt, sparkos és virtual hifi opampokkal lesz tesztelve, de kialakítom a bázist ehhez pár hét kell így vanilla állapotban.Deenoo írta: ↑2025.10.08., szer. 09:55Amennyiben még nem tuningoltál rajtuk, az opamp csere (OPA1656-ra) + egy megfelelő szűrésű táp, meglepően és "megtévesztően" (pl. vakteszt esetén) remek hangot tud produkálni!ghost222 írta: ↑2025.10.07., kedd 19:15Hi!
Téma:Chi-Fi
Nem hiszem, hogy van még rajtam kívül halandó, akinek eme legújabb kis erősítő a birtokában lenne. Nekem ma érkezett egyenesen a gyártótól. Ha megrendeled pre-sale ben, október 16 után kezdik a szállítást...
Nobosound aka Douk Audio aka Ampapa, vagy a fene tudja, de neki az a neve, hogy Ampapa D1.
Az Audio Science Review oldal tagjai segítségével fejlesztették (https://www.audiosciencereview.com/foru ... ice.63161/), nekem megvan az elődmodellnek tekinthető Douk Audio A5 is.
Az előd bitang jó, táp nélkül 89 dollár... Ő táppal 200 dollár.
Igazából csak el akartam dicsekedni
IMG_20251007_190756494_HDR.jpg
IMG_20251007_190849589.jpg
IMG_20251007_190845499_HDR.jpg
IMG_20251007_190817792.jpg
IMG_20251007_190839668.jpg

Amennyiben még nem tuningoltál rajtuk, az opamp csere (OPA1656-ra) + egy megfelelő szűrésű táp, meglepően és "megtévesztően" (pl. vakteszt esetén) remek hangot tud produkálni!ghost222 írta: ↑2025.10.07., kedd 19:15Hi!
Téma:Chi-Fi
Nem hiszem, hogy van még rajtam kívül halandó, akinek eme legújabb kis erősítő a birtokában lenne. Nekem ma érkezett egyenesen a gyártótól. Ha megrendeled pre-sale ben, október 16 után kezdik a szállítást...
Nobosound aka Douk Audio aka Ampapa, vagy a fene tudja, de neki az a neve, hogy Ampapa D1.
Az Audio Science Review oldal tagjai segítségével fejlesztették (https://www.audiosciencereview.com/foru ... ice.63161/), nekem megvan az elődmodellnek tekinthető Douk Audio A5 is.
Az előd bitang jó, táp nélkül 89 dollár... Ő táppal 200 dollár.
Igazából csak el akartam dicsekedni
IMG_20251007_190756494_HDR.jpg
IMG_20251007_190849589.jpg
IMG_20251007_190845499_HDR.jpg
IMG_20251007_190817792.jpg
IMG_20251007_190839668.jpg
Alex_Aston írta: ↑2025.10.07., kedd 19:51Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?
Ez volt a vágya minden tagnak, nem pedig esetleg a hang javítása?
Gondolom full szimmetrikus felépítésű, mert azt írják, kizárólag azért nem került rá XLR, mivel nem fért el a kompakt házon...
A plexi lap, meg a változtatható színű világítás az elődön is rajta volt. Egyébként meg a TPA3255-ből tényleg lehet szimmetrikus felépítésű erősítőt készíteni, mert 4 darab erősítőt tartalmaz 1 chipben.Alex_Aston írta: ↑2025.10.07., kedd 19:51Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?
Ez volt a vágya minden tagnak, nem pedig esetleg a hang javítása?
Gondolom full szimmetrikus felépítésű, mert azt írják, kizárólag azért nem került rá XLR, mivel nem fért el a kompakt házon...

Tehát adott egy erősítő, amin az a fejlesztés, hogy kapott egy plexi lapot, gamer világítást, meg egy kijelzőt úszkáló delfinekkel...?

Ez nagyon szubjektív, kinek mi tetszene, én erre felé nézelődnék:g.brczk írta: ↑2025.10.06., hétf. 14:05Sziasztok!
Nemrég sikerult hozzájutnom egy Dali Helicon 800MK1 hangfalpárhoz, amit jelenleg egy Denon PMA-1560 hajt, ugyan nem rossz eredménnyel, de szeretnék egy hozza passzoló erősítőt, ami nem hagy benne tartalékot. Alapvetően egy Accuphase E5000 lenne az endgame minden tekintetben, mind osszeszerelési minoseg, anyaghasználat, a műszerek. Viszont nalam relativ sokat megy elektronikus zene, ugy olvastam a Hegel-ek erre eléggé jók, nagy teljesítmény, magas damping factor. Viszont az osszeszerelesi minoseg es a kullem nem említhető egy lapon az Accu-val, de ugye ezt az ára is tükrözi.

Nyugi, volt a hozzászólásodban több (igaz) állítás is, de ezek a megkeseredett, féltollú lájkolók biztos mindenben csak a rosszat látják. Szerencsére vannak még a hifikulturhának őrzői, akik rendet tesznek a fejekben.DeProtector írta: ↑2025.10.06., hétf. 17:06
Azt remélm viszont, hogy nem rám céloztál azzal, hogy örömet váltott ki ez valahogy nálam.

Engem speciel érdekelt, köszönöm a kiigazítást.ELEX írta: ↑2025.10.06., hétf. 16:35Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésbe, de a tévinformációk láthatóan örömet váltottak ki néhány tájékozatlan fórumtársban, így megakadályoznám annak további terjedését a köztudatban (már ha érdekel ez egyáltalán valakit is).DeProtector írta: ↑2025.09.10., szer. 20:22A Linn Classic-ot konkrétan nem ismerem, de volt 2250-es végfokom, az is korai D osztályos Linn termék. Azoknak azért tud műanyag hangja lenni, ott még komoly hátrány volt szerintem a D osztály.
A LINN 2250-es két csatornás teljesítmény erősítő NEM D-OSZTÁLYÚ!
Sosem volt az, ahogy a Linn egyéb végfokai sem voltak azok. AB osztályú analóg erősítő.
Nem keverendő a D-osztályú kifejezés a kapcsoló üzemű tápegységekkel, amit a Linn már nagyon régóta használ.
A 2250-es végfokban is ilyen tápegység található.
A Linn Chakra erősítői mind ilyenek kettőtől hat csatornáig bezárólag.
A Chakra egy Linn szabadalom analóg AB osztályú teljesítmény erősítők kivitelezésére. Ennek részletezésébe most nem mennék bele.
A Linn végerősítők kis mérete nem a "D-osztály"-ból fakad, hanem a Slimline PSU-ból (kapcsoló üzemű táp), amit alkalmaztak, majd ezeknek tovább fejlesztett változata volt a Dynamik táp, ami a későbbi típusokban (Akurate, Majik, Klimax) már alap volt, de a régebbi típusokba upgrade-ként rendelni lehetett. Használták a forrásokban, erősítőkben egyaránt különböző teljesítménnyel.
A Linn PSU-knak azért vannak még speciális trükkjeik, hogy a hatásfokot növeljék és az AB osztályú végfokok hőtermelését csökkentsék. Zajtermelésük egészen minimális, a hálózati ingadozásokra érzéketlenek.
A Linn végfokok hangminőségének okát nem a "D-osztály"-ban kell keresni, mert nem azok.
Mint minden elektronika hangi megítélése teljesen szubjektív. Sokaknak tetszik, másoknak meg nem.
Feltehetően a Linn saját hangkaraktere elég széles körben tetszést okozott a felhasználókban, különben a Linn cég nem vált volna Európa egyik legmeghatározóbb gyártójává.

Bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésbe, de a tévinformációk láthatóan örömet váltottak ki néhány tájékozatlan fórumtársban, így megakadályoznám annak további terjedését a köztudatban (már ha érdekel ez egyáltalán valakit is).DeProtector írta: ↑2025.09.10., szer. 20:22A Linn Classic-ot konkrétan nem ismerem, de volt 2250-es végfokom, az is korai D osztályos Linn termék. Azoknak azért tud műanyag hangja lenni, ott még komoly hátrány volt szerintem a D osztály.