Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 438

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Nekem most egy Marantz UD 7007 szolgál. Nem rossz, és ennek is nagyon jól megépített a futóműve. Egyszer kénytelen voltam szétszedni, mert beleszorult az ajtóba egy lemez, és láttam, hogy háromszoros burkolatban van, mindenféle gumibak, szivacs, öntvény körítéssel. Ettől függetlenül nem vagyok elégedett vele futóműként, Roon-on keresztül mind a hálózati, mind a Tidal lejátszás jobb most, ugyanazzal a DAC-al....
Marantz_ud7007_transport-OK.jpg
Marantz_ud7007_transport-OK.jpg (52.91 KiB) Megtekintve 16 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 601
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

Hozzám nemrég érkezett egy Pana UB 9000-es. CD transzportot kerestem én is, szintén újat. A Teac VRDS-e nekem drága 900 ezer forintért, dacért nem akartam még pluszban fizetni - azt továbbra is a DmpA8-ra bízom.
Gondolom a 4k-s BD drive csak megbírkózik egy audio CD-vel villogó kábellel az Eversoloba menve. Mellesleg filmezek is rajta. A tálca mozgása - nem lényeges - elég lassú, meg olyan esetlen. Amúgy eddig jónak tűnik.
Így néz ki belül, a dac egy emelettel lejjebb lehet. A mikrokontroler van hűtve amikor megindulnak a lemezről a bitek 60-80 Mbps-sel.
Csatolmányok
009.jpg
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV - Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Mark Hamilson Horizon XD - Griffon Hyperion II

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Részben jól emlékszel, először egy SMSL PL200 volt terítéken, utána a ProJect.
Árban négyszeres a különbség, utóbbi az a szint, ahol ennyiért már mutatni kell valamit....
Nekem ez már túl sok, annyit nem hallgatok CD-t.

wasiliy888
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

PgSpa írta:
Ma, 16:54
Csatlakozva az előző hozzászóláshoz kérdezem, hogy ezeket az új kínai CD lejátszókat hallotta már valaki? Tudom, Chord tesztelt egyet, de ezen felül magyar nyelven nem olvastam semmit.
Figyelemre méltó, hogy az egyik a Stereophile tesztelőinek is felkeltette a figyelmét: https://stereophile.com/content/gramoph ... -transport

Az árához képest sokkal komolyabb darabokkal eresztették össze, és a vélemény elég jó...
Lehet, hogy nem jól tudom, de úgy emlékszem, Chord egy Pro-jectet tesztelt. Ami talán kínai alkatrészeket is alkalmaz, de egyrészt ezt nem csak kipróbálta, hanem ez a jelenlegi futóműve, másrészt az messze nem az az árkategória, amit a kérdező keres, mert kb 1 millió forint.
Dynavox X4000
ValhallA Raindrops(SRC/PWR/DAC), CuAgSSmk8/3(SRC)
2xTPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC2015(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-ValhallA AgPtRXFv2usb-AudioGD M11-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk3

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Csatlakozva az előző hozzászóláshoz kérdezem, hogy ezeket az új kínai CD lejátszókat hallotta már valaki? Tudom, Chord tesztelt egyet, de ezen felül magyar nyelven nem olvastam semmit.
Figyelemre méltó, hogy az egyik a Stereophile tesztelőinek is felkeltette a figyelmét: https://stereophile.com/content/gramoph ... -transport

Az árához képest sokkal komolyabb darabokkal eresztették össze, és a vélemény elég jó...

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5245

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Van új is, ami nagyon jó: https://www.audiophonics.fr/en/cd-playe ... 20546.html
Én nem vennék használtat, mert az olvasófej állapota ismeretlen, beszerzése nehézkes. Ez a fenti cucc biztos, hogy simán eléri a régebbi nagy cd futóműveket, mert sokkal jobb az elektronikája, tápja, sokkal kisebb jitter, stb. Egy jó hálózati kábel kell még hozzá és jöhetnek a cédák :D

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3813

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

cécó írta:
2025.10.08., szer. 10:33
Sziasztok!

Mivel nem vagyok jártas a futómű témában, segítsetek már kérlek...200-300k. között(vagy egyáltalán ezt az összeghatárt is engedjem el lefelé) milyen használt cd futóműveket érdemes meghallgatni?!
Jelenleg,3napja egy Primare cd21 van nálam,ezzel sem rossz,de semmi tapasztalatom.Egy Naim nDac-hoz kell majd keresgélnem.

Köszönöm Uraim! :smile53:
Van az apróban egy Naim DVD5, ami CD-t is játszik a DVD mellett (én hirdetem egy ismerős kérésére). Transzportként egészen kiváló, van rajta SPDIF coax és Toslink kimenet is. Az nDAC-kal biztosan jó párost alkotnak.

József1960
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 124

Hozzászólás Szerző: József1960 »

Van-e hangzásbeli különbség a Musical Fidelity M2SCD, és az M3SCD között, vagy csak a kívülről elérhető DAC indokolja a magasabb árat?
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

cécó
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 114

Hozzászólás Szerző: cécó »

Sziasztok!

Mivel nem vagyok jártas a futómű témában, segítsetek már kérlek...200-300k. között(vagy egyáltalán ezt az összeghatárt is engedjem el lefelé) milyen használt cd futóműveket érdemes meghallgatni?!
Jelenleg,3napja egy Primare cd21 van nálam,ezzel sem rossz,de semmi tapasztalatom.Egy Naim nDac-hoz kell majd keresgélnem.

Köszönöm Uraim! :smile53:
HydraSound tápellátás - Furutech e TP60E NCF - Naim Power Line - Naim CD5i-2/SR Pink/ - Naim Hi Line ic - WireWorld Platinum Electra 7 - Naim SuperNait 2/SR Pink/ - Naim Naca5/Furutech FT212r/ - WireWorld Platinum 8 jumper - ProAc Response D18 - IsoAcoustics Gaia & zaZen/VibRacsi V4exex.

Orvathagor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Orvathagor »

PgSpa írta:
2025.09.23., kedd 08:32
Én annyit tennék hozzá a DSD vagy inkább az SACD lejátszáshoz, hogy az előnyök kihasználásához megfelelő szintű lejátszó (és rendszer) kell. Én anno vettem több SACD lemezt, de nem a formátum, hanem a tartalom miatt. Elsőként egy olcsó univerzális lejátszót vettem (Pio BDP 150). Hát azon inkább rosszabb, ványadtabb volt az SACD réteg. Most egy koros Marantz UD 7007-et hallgatok, azon már rémlik valami, de nem egetverő az előny. DSD fájlt ez a modell nem tud lejátszani, de hálózatról a Heed Abacus S Roon-al határozottan hozza a formátum előnyeit.
A tünet a következő:
Adott egy CD (mindegy mi) ami évek óta megvan. Ismerem minden rezdülését. Ha ezen CD-t kiadták SACD változatban, az -többnyire- letölthető SACD (DSF) változatban. Ha ezt a DSF fájlt pendrive-on berakom a lejátszóba, akkor nem érezem a különbséget a CD-hez viszonyítva.
Ha ugyanezt eljátszom a Wiim Ultra lejátszómmal, abban az esetben sokkal nagyobb különbség tapasztalható az SACD javára.
Erősítő, hangsugárzó ugyanaz.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4171

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az alább linkelt posztban a 6007-es modellről azt írják, hogy eredetileg AK4490-es chipre épült, de a gyár leégése utáni készlethiány miatt léteznek ESS Sabre-alapú példányok is.
https://www.audiosciencereview.com/foru ... yer.56386/
A DSD vs. PCM-mel kapcsolatban annyit jegyeznék még meg, hogy a hangminőségre gyakorolt hatása nem csak a rögzített információ mennyiségében/minőségében fejeződhet ki, hanem a lejátszókban kialakított hardveres/szoftveres architektúra különböző formátumok közötti "preferenciájában".
Jómagam az ESS Sabre-alapú DAC-jaimban azt tapasztaltam, hogy a PCM is jobban szól a lehető legmagasabb felbontású DSD-re történt előzetes felkonvenvertálást követően, és hasonló tapasztalatokról számoltak be mások is, egyéb chipekkel is.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Én annyit tennék hozzá a DSD vagy inkább az SACD lejátszáshoz, hogy az előnyök kihasználásához megfelelő szintű lejátszó (és rendszer) kell. Én anno vettem több SACD lemezt, de nem a formátum, hanem a tartalom miatt. Elsőként egy olcsó univerzális lejátszót vettem (Pio BDP 150). Hát azon inkább rosszabb, ványadtabb volt az SACD réteg. Most egy koros Marantz UD 7007-et hallgatok, azon már rémlik valami, de nem egetverő az előny. DSD fájlt ez a modell nem tud lejátszani, de hálózatról a Heed Abacus S Roon-al határozottan hozza a formátum előnyeit.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 445

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Orvathagor írta:
2025.09.19., pén. 14:55
Marantz CD6700 cd lejátszóm van, ami USB bemenetről DSD (DSF, DFF) fájlokat le tud játszani.
Nem vagyok megelégedve a DSD fájlok hangjával, szinte azonos a cd hangjával.
Nem lehet, hogy ez a készülék nem rendelkezik DSD DAC-kal, hanem feldolgozza a fájlokat, de csak cd minőségben adja ki az RCA kimenetre?
Rendelkezik DSD DAC-al 5.6 ost is le kell játsza, AKM 4490 van benne

Referencia minőségű D/A konverter

"A CD6007 új Hi-Res D/A konvertert tartalmaz. Referencia osztályú AK4490 D/A átalakítóval van felszerelve, amely két választható szűrési lehetőséget kínál, és akár 192 kHz/24 bites és DSD 5,6 MHz felbontást biztosít az optimális zenei hűség érdekében, kemény, pontos basszus, kellemes közepek és sima magas."

"Hi-Res Audio lejátszása

A CD6007 MP3, WMA, AAC és WAV, FLAC HD, ALAC, AIFF (akár 192 kHz/24-bit) és DSD (legfeljebb 5,6 MHz) fájlokat képes lejátszani a csatlakoztatott USB-tárolóeszközről."

https://www.extremeaudio.hu/marantz-cd6 ... I7D4Xx__SE
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

mishow írta:
2025.09.22., hétf. 09:12
Orvathagor írta:
2025.09.22., hétf. 07:58
A kérdés valóban a Marantz CD 6007-re irányul.
Igen, rövid gugglizás után elég gyorsan rá lehetett jönni, hogy a kérdező elírta a típusszámot :rolleyes:
Bocs, most látom, te kérdezted :smile53:
Akkor még annyit tennék hozzá, hogy egy eredeti felvétel CD változata gyakran valóban jobban szól, mint a későbbi, nagy felbontású remasterelt változatok, ezen nem kell meglepődni.
A számháború nem minden ...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: mishow »

Orvathagor írta:
2025.09.22., hétf. 07:58
Igen, rövid gugglizás után elég gyorsan rá lehetett jönni, hogy a kérdező elírta a típusszámot :rolleyes:

Orvathagor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 711

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

Orvathagor írta:
Marantz CD6700 cd lejátszóm van, ami USB bemenetről DSD (DSF, DFF) fájlokat le tud játszani.
Nem lehet, hogy ez a készülék nem rendelkezik DSD DAC-kal, hanem feldolgozza a fájlokat, de csak cd minőségben adja ki az RCA kimenetre?
Kíváncsiságból rákerestem erre a Marantz CD6700 cd játszóra. Nem meglepő, már ez is "pofára"
(IP cím) megy. Nekem a Google egy eladó 6700-ast talál, a mellékelt fényképén az egy 6007. A MI
valamelyik megtestesítője a sok közül, hosszasan fejtegeti, ez bizony egy ősrégi modell lehet,
DSD-t biztosan nem tud. Egy NTTY becenevű svájci fazon megmérte a 6007 cd részét, itt olvasható.
Egyébként a DSD, a PCM mint "művésznevek", a hozzájuk tartozó formátumokkal (.wav, .dsf, .dff)
korántsem minőségi kategóriák, hanem a hang tárolására szolgáló eljárások. Attól hogy valami DSD,
még lehet olyan kiábrándító, hogy csak na.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 685

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Orvathagor írta:
ChatGpt-be bekopiztam ezt és eszerint :

(azért is tettem ezt, mert jó haverom éppen cd lejátszó vásárlásban gondolkodik és ma kérdezgetett, mit ajnlok, vagy gondolok :) )

Értem a gyanúdat – és nagyon is jogos a kérdésed. A Marantz CD6700 egy CD-lejátszó, ami kiegészítőként USB-bemeneten keresztül is tud fájlokat kezelni, de a DSD-lejátszás minősége és módja erősen függ attól, milyen DAC-ot építettek bele.

Néhány fontos pont:

Valódi DSD DAC vs. PCM konverzió

Sok készülék (főleg a közép- és belépő kategóriában) hiába írja ki, hogy "DSD támogatás", a gyakorlatban nem natív DSD-dekódolást végez, hanem először DSD → PCM konverziót csinál, majd a PCM jelet dolgozza fel a beépített DAC.

Ez azt eredményezi, hogy a DSD-fájl hangban közel azonos lehet egy jó minőségű PCM forráshoz (pl. CD-hez), mert nem a DSD valódi előnyeit hallod, hanem annak PCM-re alakított változatát.

Marantz CD6700 valós képességei

A modell dokumentációja szerint az USB-ről lejátszik DSD64/128 fájlokat (DSF, DFF), de a kimenetnél nincsenek részletezve a feldolgozási utak.

A legtöbb hasonló Marantz készülék ebben a kategóriában nem kapott natív DSD DAC-ot, hanem PCM-re alakítja a DSD-t. Ez pontosan az a helyzet, amit tapasztalsz: nincs markáns különbség a CD és a DSD között.

Hogyan derítheted ki biztosan?

Ha a lejátszó menüjében vagy a specifikációban nincs kifejezetten feltüntetve, hogy „DSD Direct / Native DSD DAC”, akkor szinte biztos, hogy PCM konverzió történik.

Az RCA (analóg) kimeneten főleg a PCM-alapú jel jön ki. Egyes modellek digitális kimeneten (optikai, koax) sem adnak ki natív DSD-t, csak PCM-et.

Ha lenne rajta HDMI vagy dedikált DSD-kompatibilis digitális kimenet, ott talán kijönne natív DSD, de az RCA-n biztosan feldolgozott jel jön.

Összehasonlítás

A valódi különbséget egy olyan DAC-cal tudnád meghallani, amelyik natívan támogatja a DSD-t (például DoP – DSD over PCM, vagy közvetlen DSD dekódolás USB-n keresztül).
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Orvathagor
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2952

Hozzászólás Szerző: tunerman »

LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Vajon mi volt az, amiben nem teljesített jól a prototípus, és ez hogyan érhető tetten a hangzásban?

A próbaüzemes és a demogépekben más hullámhosszon dolgozó, ellenkező polarìtással bekötötött, a nem látható tartományban dolgozó lézerdióda volt. Ez a szervizkönyvben jól dokumentálva van, a laser preamplifier leírási verzióiban.
Amúgy ezeket a CDM0 "kék" lézeres (csak az okostelefon kameráján látható fényű) futóműveket mindenhol kicserélésre javasoltam...tehát sehol sincs már különbség a lézerek esetében.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: 2SK180 unity coupled SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther P7M silver vc, TICONAL, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4171

Hozzászólás Szerző: juliush »

Az előző poszt, és különösen a "trial-run" verzió fenekén levő gyári matrica ("...it doesn't meet the requirements of the specification") érdekes megvilágításba helyezi a hangminőség és a műszaki paraméterek viszonyát. Amint a tömeges sorozatgyártás megkezdődött, és ezzel együtt vélhetőleg már a specifikált méréseket is teljesítette a CD-100-as a távol-keleti alkatrészekkel, máris gyengébb lett a produkciója. Vajon mi volt az, amiben nem teljesített jól a prototípus, és ez hogyan érhető tetten a hangzásban? gondolkodik.gif
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Alap, széria gyártásnál szerintem teljesen mindegy, hogy Hollandia vagy Belgium - szerintem majd ugyanazt az alkatrészkészletet kapták itt is, ott is.

Nagyon nem mindegy, hogy mikor és hol gyártották a Philips CD100-kat, néhány példa ennek az sajátságos idővonalnak az alátámasztására:

- a sorozatgyártás előtti próbaüzemes (trial run) lejátszóknak az áramkörei sokban különböztek egymástól
- ezért azok más és más alkatrészekkel voltak szerelve
- ezek az alkatrészek még az eredeti gyártóktól voltak beszerezve
- a sorozatgyártás beindulásakor a kisérletekből megmaradt eredeti alkatrészek a "demo" gépekbe még beépítésre kerültek
- a Made in Holland CD100/00 lejátszók is sok eredeti alkatrészt tartalmaztak

- a belgiumi Philips CD lejátszó nagyüzemi gyártósor beindulása után (Made in Belgium CD100/30), a költséghatékonyság fenntartása érdekében pl. távolkeleten gyártott alkatrészek is kerültek a gèpekbe
- tehát valójában az áramkörök nagyjából azonosak, de az olcsóbb alkatrészek a belgiumi gépekben NEM eredményeztek jobb hangzást.
TJ.
Csatolmányok
Philips CD100 trial run No. 138 .jpg
Philips CD100 for demonstration No. 511.jpg

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 471
Kapcsolat:

Re: Philips CD100 (Made in Belgium)

Hozzászólás Szerző: stx »

Khviki írta:
2025.07.27., vas. 10:29
Ime 2-fajta Holland gép.
A holland és a belga köznév.

Khviki