Olvasgattam, ami ma született, meglepő (vagy sem) azok véleménye sokkal racionálisabb, akiket nem mérgezett meg a "40" éve hifizek".
Nos, hogy mindenki tudja magát skálázni:
A csajommal egyszer bementünk egy szalonba, ahol kedvesen összeraktak úgy 40-50 millió forintnyi cuccot, ami most másfélszeresét éri kb. Beküldtek egy tipikus egy csaj-egy gitár lemezt és az asszony odasúgta, ez öxxexarná magát egy kis Iggy Poptól. És igaza volt. Neki már iskolázott hallása van, pedig lexarja, csak hallgatja a zenét, de már nála is kialakult az a reflex,hogy meghall a zenéből pár másodpercet és érzékelni képes, van e erő,van e komplexitás. Nem tudná elmondani, mire alapozza, csak hallja.
Nos, aki erre nem képes,még a csajom egyszerű szintjét se érte el.
A másik, a Prodigy. Mivel úgy25 éve trend volt a csöves erősítőket, vagy a Merlint azzal megbélyegezni, hogy csak komolyzenére, jazzre, stb... alkalmasak, finomak, de puhányok, beindult egy "kampány", hogy lófaxt. Pont azzal lett azonosítva ezen készülékek halmaza, amit most piedesztára igyekeznek páran emelni, de szólok,van az tovább és pont a merlines rendszerek emelik ezt sokadik hatványra. Engem ez zavart, ezétt megmutattam mindenkinek, hogy óriási tévedésben vannak, mert ezeknek a rendszereknek, kábeleknek, totál tökmindegy,mi szól, az gond nélkül, magas színvonalon megjeleníteni képes. Aztán egy számonra szimpatikus, bugyutahifista-pukkasztó dologgá vált. Ettől függetlenül a Prodigy jó zene. Minden zenei stílus esetén születik minőségi és kevésbé jó megoldás. Ők jók és nyitottságot se kíván, mert igen sztenderd, mindenki által elérhető muzsika. És egy értelmes rendszeren tud élményt adni, ha kell 8 centivel is.
Nem én vagyok furcsa, mások túl földhözragadtak. Őregek? Boomerek? Ez a XXI. század, rengetek kortárs müvésszel, aki elektronikus alapokra épít. Persze, ez nem jelenti azt, hogy bárki ismerné a lemezparkomat, de az önjelölt (nem)gurukat jól lehet szopatni a prodigyvel
Chorddal zenélni?
Ha olyan rendszert szeretne hallgatni, mint az enyém, alkalmazzuk a Shelby GT esetén alkalmazott díjat: két kör, kb 2 perc, 35e Ft. Szabadpiac van, kb 1-1,5 millió forintért egy órát hallgathatja kedvenc lemezeit nálam. De nála lehet alkalmazom a problémás szorzót, legyen Neki 3 milla/óra (természetesen, minden megkezdett órát fizetni kell). Ha saját kábelt, stb szeretne tesztelni, rendszerbontástól függően 1-3 mill(+ óradíj)
Spendorlehetőséget nem tudok beszámolni. Nekem Rogers volt BBC, de bármi hihetetlen,már láttam Spendort (jetit még nem). Nem rossz, de, azért, na...
Ez vonatkozik minden túlokosra. Többieket átgondolom,nekik van diszkont

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu