A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szerintem a segged a földhöz vernéd örömödbe ha csak Vz-d lehetne akkor is! :)
Tudod bármennyi Vz-m lehetne.
De akkor neked nem maradna
nem a tyúkbelekbek van a lényeg,hanem az Altec Vott A5(?) ben...az meg az Ongaku,gyanitom a sima postás 2x0,8 kék/fehér telefonzsineg is első körben képesek lennének zenét tolmácsolni ...persze a jobb kábelek,többet hoznak a felszinre...ahogyan mondani szokták "ha volt pénzed majomra,legyen pénzed banánra is " ...az kimondottan testszik,elnézegetvén a képeket,hogy @revi,nem vlmilyen nyámnyila,"audiofilista" zenével kinálta meg a rendszert
Én is megépítettem a Gyuri bácsi féle M7 klónt és bár még bejáratás alatt van, illetve esztétikailag nincsen még teljesen befjezve én szívesen közlök róla képeket, ha valakit érdekel.
Továbbá szerintem jó ötlet lenne összehozni azokat az embereket, akik megépítették a Gyuri bácsi féle M7-et és megosztani a tapasztalatokat vagy akár egy kis szeánsz keretében összehallgatni őket.
Az alkatrészek jó része a csövek alá van szerelve, és nem akarom most annyira szétszedni a dobozt, hogy azokat is fényképezni tudjam, de valamikor az ünnepek alatt erre is sort kerítek.
OK.Köszi.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft
LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28
Szervizesként gondolom, észrevetted, hogy a publikált Kondo kapcsrajzok inkább csak elvi vázlatok, a valós készülék attól rendszerint eltér itt-ott. Még olyat is láttam, ami (talán az ellenség megtévesztése végett(:-)) hibásan van lerajzolva.
Ezt meg tudom erősíteni. A barátom, mikor a korrektort építette,a végén fél napot tökölt, hogy működésre bírja. Az eredeti kapcsolási rajz amit a netről lehet letölteni az hibás. Rájött, kijavította és azóta szépen működik.
Szervizesként gondolom, észrevetted, hogy a publikált Kondo kapcsrajzok inkább csak elvi vázlatok, a valós készülék attól rendszerint eltér itt-ott. Még olyat is láttam, ami (talán az ellenség megtévesztése végett(:-)) hibásan van lerajzolva.
Kiindulási alapként mindig egy kapcsolási rajz szolgál, csak éppen a további megvalósítási lépések már közel sem azon a színvonalon állnak mint az eredeti gyári.
Nagyon érdekes és fontos információk nem állnak rendelkezésére az amatőr építőnek, aminek a hiányát felmérni sem tudja - hát ezért DIY építgető...
A számtalan próbálkozás eredményei mutatják - akár kis hazánkban is -, hogy a tudás hiányát nem pótolja a lelkesedés. A legvégső apró momentumig kidolgozott High End készülékek gyakorlatilag egyedi műalkotások, amiket véleményem szerint nem érdemes és nem is lehet után építeni. Amit mégis elkövetnek az csak távoli árnyéka az eredetinek...ezt persze mindenki tudja, csak nehéz beismerni.
Szervizesként gondolom, észrevetted, hogy a publikált Kondo kapcsrajzok inkább csak elvi vázlatok, a valós készülék attól rendszerint eltér itt-ott. Még olyat is láttam, ami (talán az ellenség megtévesztése végett(:-)) hibásan van rajzolva.
Igen, ezt én is alátámasztom ! De szerintem nem az ellenség , csupán a nagyközönség megtévesztése végett , akik aztán szemlesütve elmormolnak egy imát a nagy 300B istennek , és megfogadják , hogy ezentúl nem vétkeznek , csak gyári készüléket vásárolnak , mert csak az az igazi !
Éppen ez a probléma lényege " több ponton is módosított rajta"...ez így egy csöves előerősítő lett, nem több és nem kevesebb.
Miért probléma ez ? Az M7 is csak egy csöves előerősítő , emberek készítették , nem az istenek ajándéka ! De a viccet félre téve , értem én mire utal a fenti mondat , és egyet is értek 100 százalékig . Nincsenek benne alapvető változtatások , az alkatrészek elhelyezése lett módosítva némileg ( de az sem ad hoc) , és a gyárival megegyező értékű alkatrészekből van megépítve .
" több ponton is módosított rajta"
Sok mindent elmondhatnék a Kondo M-7 eredeti és a másolatok közötti technológiai kivitelezéssel kapcsolatban - de nem teszem.
Mindenesetre annyit azért elmondanék, hogy a rajzon szereplő elvi kapcsolás megvalósítása, technológiája ugyan olyan fontos, mint az elvek és anyagok kiválasztása. Nem lehet a lényegesen gyengébb kivitelezéstől az eredeti kivitel hangzási tulajdonságait elvárni.
Hiába egy-egy ponton (csövek, kondenzátorok, ellenállások) a jobb komponensek használata, ha az eredeti kivitel komplex egysége nincs reprodukálva...
Üdv: TJ.
Csak annyit szeretnék hozzáfűzni , hogy az EAR fórumtárs által használt M7, az egyik legjobb reprodukciója az eredetinek ! Hallottam az eredetivel összehasonlítva . Nagyon nehéz utánépíteni az AN készülékeket , többek között a fent leírtak miatt , és még azért is mert az AN nagyon rafinált trükköket alkalmaz . Csak egy példa , a kondik értéke korántsem biztos hogy , annyi, amennyi rá van írva ! Azt meg kötve hiszem , hogy valaki belemenne abba , hogy az eredeti M7-esét valaki szétszedje és egyenként megmérje az alkatrészek valódi értékét !
Nem lehet a lényegesen gyengébb kivitelezéstől az eredeti kivitel hangzási tulajdonságait elvárni.
Az eredeti hangja valóban irreális elvárás, hiszen -tudtommal- a talán legfontosabb alkatrészek beszerezhetetlenek (a japán Audio Note nem ad el alkatrészként Kondo által fejlesztett ezüst fóliakondikat). Ha -kényszerből- másmilyen csatolót használunk, akkor nyilván más ponto(ko)n is érdemes variálni. Ettől kezdve a készítő érzékén és lehetőségein (kontroll lánc!) múlik minden.
Illusztrációként itt van ez a kis M7 line utánérzés, hihetetlenül jó sajtóval. Kb. ugyanaz a kapcsolás, nagyban eltérő alkatrészkészlet. Külön ki szokták emelni, mennyire arányosan marad el a híres Kondo előfok mögött. Ha ez igaz, akkor nagyon megéri a pénzét.
Lehet. Ráadásul a Klonedo történet még folytatódik.
OFF:
picit beleolvastam a blog-ba,látom Haggle vinyilbolt is emlitve volt,Essex road...háááát ritka kiábránditó a gazda,aki a szakmában van,szavaival élve "cca 50 éve a bicnicben" de amikor kirántottam 20 fontért a Hendrix mesztelencsajos "Electric Ladyland"-jét nem tudta megmondani hogy újrakiadás vagy eredeti...megkértem hozza má ki a lemezeket is,mikor ráböktem hogy ez bizza újrakiadás,akkor azt válaszolta hogy "ja,van 40-ért eredeti,a másik kupacban"..pofátlan magas árak,rendezetlen kupleráj az egész,az utca elején van egy másik bolt is Flashback records,baráti árak,szépen előadókra,zsánerekre leválogatva minden szwsz,és van egy buszjárat,most nem készültem ,de d.u.feltúrhatom odahaza a "szamárvezetőmet" hogy mi a járat száma,de biztos az életemben oda be nem teszem megint a lábamat,ha 100 fontos lemezeket fog kiárusitani 1-ért,akkor sem... ..a 2 lemezbolt között van egy jó cuki is,axonypajtit esetleg ott lead,és mehet a turizás..
Sok mindent elmondhatnék a Kondo M-7 eredeti és a másolatok közötti technológiai kivitelezéssel kapcsolatban - de nem teszem.
Mindenesetre annyit azért elmondanék, hogy a rajzon szereplő elvi kapcsolás megvalósítása, technológiája ugyan olyan fontos, mint az elvek és anyagok kiválasztása. Nem lehet a lényegesen gyengébb kivitelezéstől az eredeti kivitel hangzási tulajdonságait elvárni.
Hiába egy-egy ponton (csövek, kondenzátorok, ellenállások) a jobb komponensek használata, ha az eredeti kivitel komplex egysége nincs reprodukálva...