Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
AutóHiFi
AutóHiFi
Egy pickupban kellene jó mélyhangot produkálni, de az utastérben semmilyen doboz nem fér el. Adva van viszont a 4 ajtó, 16-os hangszóró helyekkel. Van javaslatotok hangszóró típusra? (Meghajtás külön erősítővel.)
Én csináltam egy mélyládát a hátsó ülés mögé, azért tesz a dologhoz, ha nem is annyit és úgy mint egy rendes méretezett mélyláda.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
AutóHiFi
egy jó ajtópanellel és jó hangszóróval azért elég szép és jó mélyeket össze lehet hozni.
persze zenehallagáshoz, és nem utcára zenélésre
amikor először hallottam párat, akkor nem akartam elhinni hogy nincs valahol egy eldugott sub...
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
AutóHiFi
Sajna a legjobb (és ezzel együtt a legdrágább) 16-os sem fog olyan mélyeket kelteni, mint egy sub...
De képpen én megkeresnék egy beépítő műhelyt, biztos lennének ötleteik, bár itt kérdéses az ára...
Ha maras a 16-os, akkor minnél jobbat, én pl. DLS-t ajánlanék.
AutóHiFi
Egy pickupban kellene jó mélyhangot produkálni, de az utastérben semmilyen doboz nem fér el. Adva van viszont a 4 ajtó, 16-os hangszóró helyekkel.
Van javaslatotok hangszóró típusra? (Meghajtás külön erősítővel.)
Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Másodrendszer: Panasonic TX-28MK-1P, Dimarson DMR-500 saját hangfalakkal.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.
Kutya:westie.
AutóHiFi
Én innen az 558-ast ajánlanám árban kb ott van azaz kicsit drágább, de 4 RCA kimenettel és egy bemenettel meg a mindenféle tudományával az ilyet pár éve 100e alatt nem lehetett kapni, és az még MP3-at sem jáccott le
A clarionok meg mindíg is híresek voltak a jó CD hangjukról.
AutóHiFi
Sziasztok!
Segítsetek!
40000 Ft körül milyen mp3-as fejegységet ajánlanátok, egyelőre csak egy Mac Iron 2.16-os szetthez majd idővel esetleg + egy mélyládához.
Ha számít leginkább hip-hop zenét hallgatok.
köszi
Én Pioneert vennék valószínűleg
A jelenlegi lassan 3éves és kutya baja...
De nézd meg a többit is és amelyik tudásra,hangra, designra bejön válaszd azt.
Pioneer,Kenwood,Panasonic,Clarion,Alpine,JVC,Blaupunkt ezekkel nagyon nem nyúlhatsz mellé...
TV: Panasonic TX-32PS11P, DVD: ONKYO DV-SP500 , VHS: Panasonic NV-FJ612, Erősítő: ONKYO TX-DS 494, Hangfalak: Jamo E430, E4CEN, E4SUR, E4SUB.4; PC: ASUS P4P800Deluxe -- P4 2.8/800 -- 2x512/400DDR.
AutóHiFi
Sziasztok!
Segítsetek!
40000 Ft körül milyen mp3-as fejegységet ajánlanátok, egyelőre csak egy Mac Iron 2.16-os szetthez majd idővel esetleg + egy mélyládához.
Ha számít leginkább hip-hop zenét hallgatok.
köszi
AutóHiFi
esetleg ha valakit érdekel akkor van egy eladó Alpine CDA-9855R fejegységem.
karcmentes, hibátlan, 7 hónap garival, dobozában, minden tartozékával.
alpine aktuális csúcsmodellje (cd-sek közül), 3 pár 4 Voltos rca, swingface, glidetouch, távirányító, egérmozi...
98ezret szeretnék érte kapni
házimozi:
projector: Samsung SP-A600 vászon: Bydium 96" oldalfeszített erősítő: harman/kardon AVR360 center: B&W LCR-600 S3 (van den Hul CS-122) front: B&W 603 S2 (van den Hul CS-122) surround: Focal Sib-XL sub: B&W ASW-600 (Neotech KHS-441SM)
AutóHiFi
Érdekel, kérdezd meg légyszives!(Bár lehet, hogy elveszik a jogsimat két hónapra... )
A 77-es nagyon tetzsik, a másik meg csak a BT miatt érdekes.
OK!
De csak péntekre fogom tudni az árakat!
Esetleg teljes autohifi/fejegység árlistát is kérhetek a havertól ,van neki egy exceles lsita, képekel, azt mindig frissíti, ha akrasz,azon jobban lehet válogatni!
Úgyhogy péntek!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
AutóHiFi
Szia. Rövidesen jön egy olcsóbb és kisebb Pioneer modell, beépített BT kezeléssel. Szerintem érdemes várni rá még egy kicsit.
AutóHiFi
Érdekel, kérdezd meg légyszives!
(Bár lehet, hogy elveszik a jogsimat két hónapra... )
A 77-es nagyon tetzsik, a másik meg csak a BT miatt érdekes.
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
AutóHiFi
Milyen Bluetoothos autócd-k vannak, nem sokat találtam, vana Pioneer 100.000-ért meg találétam egy teljesen nonamet a kettő között kellene valami...Mondjuk még mindig az a pioneer tetszik...
Ebből lenne jó egy használt darab...
Szia!
Nem tudom, aktuális-e még,de ismerősöm foglalkozik autóhifi forgalmazással. külföldről hoz be fejegységeket, minden neveseb márka megoldható és mélyen ár alatt az itthoni árakhoz kéepst, garanciával.
Ha esetleg még keresed ezt a csodahangó DEH-77mp Piot, akor szólj és utánnanézek a legfrissebb áraknak!
Saccra a DEH-80mp olyan 80 alatt lehet, míg a 77-es 70 ezer körül.
Ha esetleg nehéz a döntés, én a csilli-villi kijelző helyett a 77-est ajánlanám, 24 bites burr-brown konverterrel rendelkezik, a hangja a legfelsőbb kategóriás készülékeével vetekszik!
Házimozi I. :: Erősítő: Yamaha RX-V357 Hangfalak: Clarus Charon Monitor, Koda 860 center és háttér, Clarus Charon II sub Tv:Thomson 32WM402 16:9, DVD: Panasonic DVD-S295
Házimozi II. :Tv: Thomson 28WS24E 16:9, DVD+erősítő: Panasonic SC-Ht75 kompakt
Fotó: Konica Minolta Dynax 5D
Gép: Acer Aspire 3023 WLmi
A másik életem: Seat Ibiza, Piaggio NRG
AutóHiFi
Egyébként egy suzuki swift sedanba szeretnék hangot szerelni a gyári hangszóróhelyek felhasználásával...
Eddig ezeket néztem ki:
Elöl: Phase PC 100.20
Hátul: Phase PC 130.20
Fejegység: DEH 3700MP vagy DEH 2820MP
Erôsítô: Blaupunkt GTA 270
Mély: Magnat Transforce 1200 vagy Blaupunkt GTb 300
Mit szóltok a fentiekhez?
Egyébként véleményetek szerint milyenek a Sinus Live termékek? Érdemes velük foglalkozni?
Ezeket nézegettem még:
SL 100 SL 130
Elôre is köszi a segítségeteket!
Gondolom, kevésnek érzed a 10 centiseket, ezért akarod egy 13-as szettel kiegészíteni. A 13-as mélyre lehet, hogy szükség van, de a magasra semmiképp. Ha ragaszkodsz a hátsó hangszórókhoz, azokra csak mély (mély-közép) jelet küldj. Én személy szerint a két Phase L. szett helyett vennék egy nívósabbat (pl. Focal, esetleg Rainbow valamelyik 10-es komponense).
A hangszóróidból elektronikus zenére tippelek, ehhez pedig "mindent elsöprő basszus kell". Ebben viszont az amerikai mélynyomók verhetetlenek: Rockford Fosgate, Phonix Gold stb, a Magnat/Blau páros ezekkel nincs partiban.
A sávszűrő dobozokról pedig tudnod kell, hogy inkább a 60-100 Hz-es tartományban hangosak (holott ez alatt volna igazán fontos a szub), illetve, hogy egyazon monoton hangzásban szólnak minden zenén.
A másik, hogy gondolnod kell a Suzuki karosszériájának rezgéscsillapítására, ha komoly mélyhangokat akarsz. Különösen a nagy összefüggő fémlemezeket kell pl. bitumenes lemezzel rezgésmentesíteni. A tető hajlamos a "visszhangra": a rádió lekapcsolása után még csörög 1 mp-ig, máskor pedig a "C"-oszlop környéke szólal meg. (A rendszámtábláról már nem is beszélve.)
Fő rendszer: tv: Panasonic TX-36PL35, AV-receiver: Yamaha RX-V 620, DVD: Panasonic DVD-RV32, Video: Panasonic NV-FJ612EE, Deck: Yamaha KX-390, CD: Yamaha CDX-480, műholdvevő: Echostar DSB 707FTA, Frontok: TDL NFM 1, center és surround: saját (Vifa, Harman és DLS hangszórókból), szub erősítő+doboz: saját (QUAD 405+30-as JBL mélynyomó), fejhallgató: Sennheiser HD 590.
Másodrendszer: Panasonic TX-28MK-1P, Dimarson DMR-500 saját hangfalakkal.
Autóhifi: rádió:Blaupunkt Texas + CDC07, komponens: DLS PS6, szub: DLS W610, erősítő DLS CA30.
Kutya:westie.
AutóHiFi
Halgass az előttem szólóra, vegyél egy stabil négycsatornás erősítőt, egy normális mélyládát, és egy jó első szettet. Erősítőt használtan is lehet venni, nem nagyon szokott elromlani, (mellesleg a blaupunkt-ot én elfelejteném erősítő terén gyorsan :box:), mélyládában pedig (én) JBL-re szavaznék, minden árkategóriában nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkeznek. (A blaupunkt szintén felejtős szerintem...) Ja és én kidobtam a kis ceruzaelemet (35Ah perion... egy vicc...)előlről, és vettem egy exide 45Ah-s akksit (520 A indítóáram...) 13e pénzért, sokat dobott a rendszeren. (a stabilitás igen fontos, ráadásul a suzuki generátora olyan primitív, hogy alapjáraton szinte semmit nem tölt, tahát álló, járó motorú autónál sem tanácsos nyúzni nagyon)
Ha beszerelésen gondolkodsz, a mélyláda megvételét hagyd a legvégére, amikor már minden mükszik, és próbálj ki többet is az AUTÓDBAN, mert nincs aranyszabály valószínű egy reflexdoboz lesz a befutó, de minden autó más és más, ha kész van a rendszered bepróbálgatni nem kerül semmiba
Amúgy milyen stílusú zenét hallgattok?
JBL - HK - HT - Siltech - Az erő legyen veled
AutóHiFi
Valahogy nem tudnál legalább az ajtópanelről küldeni 1-2 képet? (chokyy@freemail.hu)
hétvégén csinálok pár képet, és elküldöm. Nem egy nagy durranás de nem is lett rossz szerintem. Persze a sedannak lehet más az ajtója, ebből a szempontból az első széria volt a legjobb a teljesen sík paneljával Nekem annyit kellett változtatnom, hogy hátrébb raktam a térképzsebet kicsit. Jah és én befaragtam a magasakat az ajtóba, a tízcentis helyeket pedig messze elkerültem
AutóHiFi
Én a helyedbe kihagynám a hátsó ajtóba, vagy kalaptartóba (nem tudom hogy hova gondoltad a másik szettet), szánt hangszórókat, és annak az árából csináltatnék egy ajtópanelt elôre abba pedig lehet egy normális 16os komponens szettet rakni, akár sinus live-ból, akár phase linear-ból(meg kellene hallgatnod ôket).
A bandpass ládákat én nem nagyon szeretem, úgyhogy a ládáról nem tudok mit mondani, de az az akció elég jól néz ki.
Ha még van egy kis pénzed akkor gondolkozz el a 4 csat-os erôsítôn, az még lendíthet a minôségen. Jobb mint a Pio végfok.
TV: Panasonic TH42-PV60EH, Panasonic TX-28PS11, DVD: Panasonic S47, Panasonic S295, Sony DVP-S 725D ERÔSÍTÔ: Sony STR-DB 940 QS CD: Harman Kardon HD750 + Ipod Photo + Universal Dock FRONT: Wharfedale Pi40 SUB: Magnat Motion 30-as CENTER, SURROUND: Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 8.1 Hangfalkábel: Audiolink
AutóHiFi
Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni abban, hogy honnan tudnék kideríteni néhány infót az alábbi fejegységrôl?
Pioneer DEH-2820MP
Pontosan az érdekelne, hogy sikerült-e megoldani az id3 tag kijelzését és hogy benne van-e a last position memory funkció, ugyanis a német pioneer honlapon ez a feature már nincs feltüntetve. (Sajnos a Basys még nem tud errôl a termékrôl)
Eddig a DEH-3700MP típusú lejátszóval szemeztem, de most, hogy megjelent a 28xx-as sorozat picit elbizonytalanodtam...
Egyébként egy suzuki swift sedanba szeretnék hangot szerelni a gyári hangszóróhelyek felhasználásával...
Eddig ezeket néztem ki:
Elöl: Phase PC 100.20
Hátul: Phase PC 130.20
Fejegység: DEH 3700MP vagy DEH 2820MP
Erôsítô: Blaupunkt GTA 270
Mély: Magnat Transforce 1200 vagy Blaupunkt GTb 300
Egyébként véleményetek szerint milyenek a Sinus Live termékek? Érdemes velük foglalkozni?
Ezeket nézegettem még:
SL 100 SL 130
Elôre is köszi a segítségeteket!
AutóHiFi
Lehet, hogy kevesebbet, de mindegy.
AutóHiFi
Majd körülnézek, ha megmondom mit akarok, akkor azt a másik Zárda utcai boltban is biztos meghozzák, inkább fizetek többet minthogy ahhoz a fickóhoz bemenjek.
Nem biztos, hogy többet fizetsz.
AutóHiFi
Az a fickó egy akkora kókler! Az elköltött összegre veri a nyálát nem a rendszere tudására.
Még egy fadarabot sem bíznék rá.
Ha visszaemlékszem, hogy hogyan akart rámtukmálni vmit, egyszerre sírok és nevetek.
Inkább a Mobilhifi-t javaslom...
Majd körülnézek, ha megmondom mit akarok, akkor azt a másik Zárda utcai boltban is biztos meghozzák, inkább fizetek többet minthogy ahhoz a fickóhoz bemenjek.
AutóHiFi
Sziasztok!
A Suzuki műszerfalába csak 10cm-es hangszór fér be! ide, illetve a kalaptartóba mit ajánlanátok?
Gábor, nekem is van suzukim, én egy egyszerű ajtópanelt farigcsáltam, mert a tízcentis helyek olyan lehetetlenül vannak (lefelé sugároznak) hogy abból értelmetlen bármilyen hangot is kicsiholni. A legjobb (belépő) megoldás, egy használt 4 csatornás erősítő, egy normális első szett, és egy akármilyen kicsi/olcsó mélyláda, mert a suzit simán beszólja. Kalaptartóba ne tegyél hangszórókat kivéve ha gyerekeid vannak és mesét akarsz nekik játszani hátra fader-elve... Szerintem Raknék fel képeket is, csak saját gépről nem tudok, képtáram meg nincs
Köszi a segítséget, akkor maradok az ajtópanel átéítésnél.
Viszont kívánzsi lennék, hogy te hogyan oldottat meg.
Valahogy nem tudnál legalább az ajtópanelről küldeni 1-2 képet? (chokyy@freemail.hu)
Előre is köszi: Gábor
AutóHiFi
Igazad van. még anno a 'nagymenő' zárdahifis fickó folyamatossan beszélt nekem, hogy ilyen díjat nyert meg olyan díjat nyert és háromszor vissza kellet vinnem az astrába a hangszórót mert nem paszolt...
Az a fickó egy akkora kókler!
Az elköltött összegre veri a nyálát nem a rendszere tudására.
Még egy fadarabot sem bíznék rá.
Ha visszaemlékszem, hogy hogyan akart rámtukmálni vmit, egyszerre sírok és nevetek.
Inkább a Mobilhifi-t javaslom...
AutóHiFi
Meg kell cáfoljam, amit írsz. Hiába kérdezel meg egy tapasztalt illetőt, ő sem fog tudni mondani semmit (vagy hazudni fog), ha olyan összeállításra (készlet+autótípus) kérdezel amivel még nem találkozott.A legjobb megoldás, amit nagyon preferálok, hogy elviszed a kocsit a boltba, és több hsz-t kipróbálsz, melyikkel szól a legjobban. Erre Kvár-on is van lehetőség...
Igazad van. még anno a 'nagymenő' zárdahifis fickó folyamatossan beszélt nekem, hogy ilyen díjat nyert meg olyan díjat nyert és háromszor vissza kellet vinnem az astrába a hangszórót mert nem paszolt...
AutóHiFi
Sziasztok!
A Suzuki műszerfalába csak 10cm-es hangszór fér be! ide, illetve a kalaptartóba mit ajánlanátok?
Gábor, nekem is van suzukim, én egy egyszerű ajtópanelt farigcsáltam, mert a tízcentis helyek olyan lehetetlenül vannak (lefelé sugároznak) hogy abból értelmetlen bármilyen hangot is kicsiholni. A legjobb (belépő) megoldás, egy használt 4 csatornás erősítő, egy normális első szett, és egy akármilyen kicsi/olcsó mélyláda, mert a suzit simán beszólja. Kalaptartóba ne tegyél hangszórókat kivéve ha gyerekeid vannak és mesét akarsz nekik játszani hátra fader-elve... Szerintem Raknék fel képeket is, csak saját gépről nem tudok, képtáram meg nincs
AutóHiFi
Egy dologra jöttem rá az autóhifi építésben, az, hogy nagyon nagy gyakrolat kell hozzá, na nem ahhoz, hogy becsavarozz egy hangszórót a helyére, hanem ahhoz, hogy tudja az ember, hogy melyik kocsiban mi szól jól.És nem úgy kell venni hangszórót, hogy az emeber megérdezoi a haverokat, hanem megkérdez olyan embert aki sok ilyet csinált már.
Nem egyszerű dolog ez.....
Onnan ött ez elő, hogy volt egy sehogy nem szóló hangszórószettem egy kocsiban amit most áttetem egy másikban és ég és aföld a különbség, pedig ugyanaz a fejegység, ugyanazok a hangszórók...
Meg kell cáfoljam, amit írsz. Hiába kérdezel meg egy tapasztalt illetőt, ő sem fog tudni mondani semmit (vagy hazudni fog), ha olyan összeállításra (készlet+autótípus) kérdezel amivel még nem találkozott.
A legjobb megoldás, amit nagyon preferálok, hogy elviszed a kocsit a boltba, és több hsz-t kipróbálsz, melyikkel szól a legjobban. Erre Kvár-on is van lehetőség...