Szerintem ennyire nem szabad általánosítani, hogy ami neked, nálad, a Te rendszeredben nem jött be, az törvényszerűen nem jó.zoli73 írta: ↑2025.07.02., szer. 08:26Soha nem azt mondtam, hogy az olcsó biztik nem csinálnak semmit. Hanem azt, hogy rosszak. Rossz dolgokat tolnak túl. Idegesítő a hangzás velük. Mint sok olcsó kábellel is.SoundMania írta: ↑2025.07.02., szer. 05:57Akkor én összefoglalnám a tapasztalataimat, az arányokról.zoli73 írta: ↑2025.07.01., kedd 22:09
Annyit biztosan hoz, mint valamelyik tuning bizti. Csak azt nem tudni, hogy melyik... :)
Mivel a legtöbb "túltolós". Talán a sokszáz dollárosak kevésbé, vagy nem. De ezt ki kellene próbálni. Na mindegy toljátok csak ezeket a biztiket.... Kíváncsi leszek mikor unjátok meg. És felhívom a figyelmet, hogy többes számot írtam! :)
Sajnos nem tudok hiararchiát sem felállítani a gyári tuningbiztikből, mert amiket hallottam kidobnivalók. Amiket csináltam kicsit jobbak voltak. De nem tudom a nagyon drágák milyenek. Viszont az 1000 dollárosok helyett kétlem, hogy ne lenne sokkal jobb inkább egy powerkábel csere. Kizártnak tartom, hgoy egy Platinum vagy dps ne lenne sokkal jobb hatású mint egy nagyon drága biztosíték. De ha valaki már tesztelt ilyet megírhatná már a tapasztalatát. De mindenki csak kussol. :(
Korábban, saját készítésű, Neotech OCC kábelből font hálózati kábeleket használtam, ennek kb. 40e-ből hoztam ki darabját. Ezeket váltották a ValhallA AgPt-RXF V2 kábelek(150e/db). A biztosítékok nálam Sinergistic Research Purple(50e/db), illetve QSA Yello(~80e/db). Korábban próbálkoztam olcsóbbakkal is, de tapasztalatom szerint ez az a szint, ameddig el kell merészkedni, mert itt kezdődik az igazi mutatvány.
Namost, a hangminőségre gyakorolt hatásuk/változás, nagyjából hasonló jellegű, és mértékű volt mind a kábelek, mind a biztik esetében. Nálam, az én rendszeremben.
Viszont ha neked, vagy bárki másnak nincs tapasztalata a fent említett kábelekkel, és biztosítékokkal, akkor nagyon nehéz bármilyen konkrétumot is megfogalmazni. Pláne úgy, hogy Te, vagy más, egy másik rendszerben, más akusztikával rendelkező helyiségben, más hallással tapasztaltok.
Abban egyet értek veled, hogy az olcsó biztosítékok(30e alatt) szinte semmit, vagy alig valamit csinálnak, tehát ezekért nem érdemes pénzt adni.
Az általam használtak is inkább csak középkategóriásak(vagy talán még az sem), de ez az a szint, ami már értékelhető, és egyértelműen pozitív hatást hoz.
És, hogy sokat ne várj az áthidalástól, a Duelund ezüstöt és a ksl spc-t hallva bizti helyett. De legalább nem drága.
Nincs két egyforma rendszer, hallgató, akusztika, stb. így a végkifejlet sem lehet azonos.
Amúgy nem várok tőle sokat, és ha nem válik be, akkor pillanatok alatt visszakozhatok.
[/quote]
Csak te hiszed, hogy ezek általánosítások. Több helyen, több rendszerben ugyanazokat hallottuk. A mértékek kicsit eltérőek, a rendszerek eltérései miatt. De ez nyilvánvaló. Ha más lenne az eredmény, az a rendszerek hibája lenne! Meg a tulajdonosé..... :)
De ezt nem fejteném ki bővebben megint.