Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
- clearsound
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Re: Hálózati audio lejátszók
Magyarázom a bizonyítványt:
Kb. negyedéve csuklóztatom a ChatGPT-t, több témában, pl. Hi-Fi/Audiofil témák, kihegyezve az én full ARC + Martin Logan Ethos rendszeremre, továbbá politikai irányvonalak, pártok, személyek Magyarországon, azok megítélése, programjai, továbbá levélírások, facebook kommentjeim stilizálására, stb.
A tapasztalataim többnyire kedvezőek.
Ez különösen igaz arra, ahogyan az én rendszerem egyes elemeit, hangzását, előnyeit, hátrányait elemzi. Ezt tudom ellenőrizni, mivel hallgatom a saját rendszeremet és van erről véleményem.
A ChatGPT általában nem keményen megy a te véleményeddel szembe.
Lehet, hogy elsőre túl langyos (nyuszi) szöveget ad, de, ha rápirítasz, akkor összeszedi magát és már elfogadhatóan objektívnek tűnő véleményt ad.
Előnye, hogy lehet tanítani is, mivel a te véleményedet beépíti az újabb válaszaiba, stb.
Szóval, szerintem kiindulási alapnak nem rossz!
Sokat segít abban, hogy nem kell órákig a Google keresővel keresgetni az adott téma részleteit, hanem összefüggésében ő megadja a választ, a hivatkozások megjelölésével együtt.
Nos, igaz, hogy nincs füle, de a válaszai elgondolkodtatóak, esetleg elfogadhatóak(?!), persze megfelelő kontroll után.
Pl. ő javasolta a Farad Super3 audiofil tápot, mely úgy tűnik számomra, hogy klasszissal jobb, mint a sokak által használt, olcsó LHY kínai tápegység. (Persze jóval drágább is!)
Nos, ennyit a ChatGPT-ről.
Mivel a puding próbája az evés, ezért kértem a korábbiakban leírtak szerint a tapasztalataitokon alapuló konkrét véleményeteket a hivatkozott streamerek és tápegység témában.
Kb. negyedéve csuklóztatom a ChatGPT-t, több témában, pl. Hi-Fi/Audiofil témák, kihegyezve az én full ARC + Martin Logan Ethos rendszeremre, továbbá politikai irányvonalak, pártok, személyek Magyarországon, azok megítélése, programjai, továbbá levélírások, facebook kommentjeim stilizálására, stb.
A tapasztalataim többnyire kedvezőek.
Ez különösen igaz arra, ahogyan az én rendszerem egyes elemeit, hangzását, előnyeit, hátrányait elemzi. Ezt tudom ellenőrizni, mivel hallgatom a saját rendszeremet és van erről véleményem.
A ChatGPT általában nem keményen megy a te véleményeddel szembe.
Lehet, hogy elsőre túl langyos (nyuszi) szöveget ad, de, ha rápirítasz, akkor összeszedi magát és már elfogadhatóan objektívnek tűnő véleményt ad.
Előnye, hogy lehet tanítani is, mivel a te véleményedet beépíti az újabb válaszaiba, stb.
Szóval, szerintem kiindulási alapnak nem rossz!
Sokat segít abban, hogy nem kell órákig a Google keresővel keresgetni az adott téma részleteit, hanem összefüggésében ő megadja a választ, a hivatkozások megjelölésével együtt.
Nos, igaz, hogy nincs füle, de a válaszai elgondolkodtatóak, esetleg elfogadhatóak(?!), persze megfelelő kontroll után.
Pl. ő javasolta a Farad Super3 audiofil tápot, mely úgy tűnik számomra, hogy klasszissal jobb, mint a sokak által használt, olcsó LHY kínai tápegység. (Persze jóval drágább is!)
Nos, ennyit a ChatGPT-ről.
Mivel a puding próbája az evés, ezért kértem a korábbiakban leírtak szerint a tapasztalataitokon alapuló konkrét véleményeteket a hivatkozott streamerek és tápegység témában.
- Redguy
- Nincs visszaút
- Értékelés: 104
Re: Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp
1./ saját tapasztalat sajnos nincs nincs, mert nem hallottam az adott készüléket az említett táppal.(U2-t meg egyáltalán)clearsound írta: ↑2025.07.09., szer. 22:23Sziasztok,
Néhány igen speciális kérdésre szeretném a tapasztalataitok alapján a véleményeteket kérni.
A kérdéseimet előzetesen feltettem az AI-nak, pontosabban a ChatGPT-nek, melynek válaszait -mintegy vitaindítót- csatolom.
Nos, a fő kérdéseim:
1./ A Lumin U2 Mini + Farad Super3 LPS táp jobban szól-e, mint a Lumin U2?
2./ A Lumin U2-höz nincs Farad LPS külső táp?
3./ Az ARC DAC9-hez melyik Lumin (U2, vagy U2 Mini+Farad Super3) a jobb választás?
4./ Melyik táp a jobb: az LHY Audio lineáris táp, vagy a Farad Super3? Miért?
5./ A ChatGPT válaszai mennyire lehetnek ebben az esetben objektívek, illetve mennyire egyezik a Ti tapasztalataitokkal?
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra!
Audiophile üdvözlettel,
2./ Chat GPT- neki sincs saját tapasztalata, hiszen füle sincs, max a mások által írt véleményeket tudja összegyűjteni.
3./ "Ellen kérdés": mennyire releváns számodra egy random zenehallgató válasza (akit nem ismersz, nem ismered a rendszerének többi elemét, nem tudod milyenek a zenehallgatási preferenciái, nem tudod milyen stílust szeret sem zenében, sem hangzásban)?
4./ Én úgy hallottam, hogy a Lumin U2 jobb mint a mini + táp.
5./ Saját vélemény: mivel mindkettő Lumin, tehát szerintem hasonló karakterek, vagyis, ha az egyik passzol, a dac-hoz akkor a másik is ugyanúgy fog.

Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2
Re: Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp
clearsound írta: ↑2025.07.09., szer. 22:23Sziasztok,
Néhány igen speciális kérdésre szeretném a tapasztalataitok alapján a véleményeteket kérni.
A kérdéseimet előzetesen feltettem az AI-nak, pontosabban a ChatGPT-nek, melynek válaszait -mintegy vitaindítót- csatolom.
Nos, a fő kérdéseim:
3./ Az ARC DAC9-hez melyik Lumin (U2, vagy U2 Mini+Farad Super3) a jobb választás?
5./ A ChatGPT válaszai mennyire lehetnek ebben az esetben objektívek, illetve mennyire egyezik a Ti tapasztalataitokkal?
Audiophile üdvözlettel,
Még a vita megindulása előtt csak annyit kérdeznék, hogy a ChatGPT hallotta a különböző Lumin-okat és azokat az említett tápokkal szólni?
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
- clearsound
- Nincs visszaút
- Értékelés: 9
Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp
Sziasztok,
Nos, a fő kérdéseim:
Audiophile üdvözlettel,
Nos, a fő kérdéseim:
Audiophile üdvözlettel,
- Csatolmányok
-
- Chat GPT válaszok_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini + LPS táp.pdf
- (733.69 KiB) Letöltve 22 alkalommal.
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
Szia.
Mi volt a bibi a Pro Plusszal? Működés, hangzás, szoftveres?
Már majdnem ajánlottam volna ismerősnek tapasztalat nélkül, csak mert agyon hájpolt.
-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Szia, vettem egy EverSolo Play-t hát a legelején pár napig járatni kell mert nagyon gyengén szólt de napról napra elkezdett javulni a hangja, plusz raktam elé egy Supra Lorad tápkábelt is amitől megint jobb lett a hangja. Kérdezz ha tudok segítek. A kijelzője, általáno működése elég jó vannak néha hülyeségek de minimális, kevesebb mint a Wiim Pro Plussal van. Ma jött rá egy firmware frissítés is. Szoftveresen nagyon ott van a szeren sztem van még mit fejlődni de jó kezdet. Sztem a mai fiataloknak ez nagyon bejövős lesz.
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz
36v
Ilyen psu van benne:
Ilyen psu van benne:
Sziasztok
Lumin M1 smps tápja hány voltot ad ki ?
Csak két szál drót jön ki belőle 12-vagy 24 volt ? vagy valami más feszültség ?
Köszi
Lumin M1 smps tápja hány voltot ad ki ?
Csak két szál drót jön ki belőle 12-vagy 24 volt ? vagy valami más feszültség ?
Köszi
Akkor egyszeruen csak sz@rok a tapasztalataid.gomolalaci írta: ↑2025.06.27., pén. 20:15Hát..... Tapasztalatom szerint az ,,appok" semmihez sem jók, viszont az alkalmazások mindenhez jók![]()
![]()
Ha meg ebbol mar megint a nagy nemzethyseghy dolgaidat akartad kihozni, akkor erdemes lenne megnezned, hogy vajon az eredeti Application szo lett-e magyaritva Alkalmazas-ra, vagy esetleg forditva tortent-e.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
Hát..... Tapasztalatom szerint az ,,appok" semmihez sem jók, viszont az alkalmazások mindenhez jók

A gondolkodás nem megerőltető...
- stx
- V.I.P.
- Értékelés: 460
- Kapcsolat:
Van már valakinek Eversolo Play-ről kicsi tapasztalata?
- füci
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 110
ÜDV.
Szeretném kérdezni ,hogy Oppo Sonica dachoz milyen appot lehet használni ?
- window
-android készülékre ...
Köszönöm !
Szeretném kérdezni ,hogy Oppo Sonica dachoz milyen appot lehet használni ?
- window
-android készülékre ...
Köszönöm !
Köszönöm, kipróbálom. Túlságosan csodálatosan szólnak rajta a rádiók és megszeretnék hallgatni rajta olyan zenéket is, amik nekem is megvannak.juliush írta: ↑2025.06.16., hétf. 21:43Én még sok évvel ezelőtt, a Roon előtt jRivert használtam ilyesmire.teddysnow írta: ↑2025.06.16., hétf. 21:34Sziasztok,
van egy AudioCast-om és szeretnék PC-ről átküldeni rá zenét (DLNA-val). A Home Media Server működik, de arra nincsenek szavak, hogy mennyire "kényelmetlen". Tud valaki ajánlani olyan progit, aminek Windowson megmutatom mit, hová és szól az AudioCast?
Én még sok évvel ezelőtt, a Roon előtt jRivert használtam ilyesmire.teddysnow írta: ↑2025.06.16., hétf. 21:34Sziasztok,
van egy AudioCast-om és szeretnék PC-ről átküldeni rá zenét (DLNA-val). A Home Media Server működik, de arra nincsenek szavak, hogy mennyire "kényelmetlen". Tud valaki ajánlani olyan progit, aminek Windowson megmutatom mit, hová és szól az AudioCast?
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Sziasztok,
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 362
s4tch írta: ↑2025.06.10., kedd 21:47Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.
Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.
Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.
Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.
Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.

A gondolkodás nem megerőltető...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2544
Azt hiszem, pontosan erre a célra találták ki, és ebben minden kétséget kizáróan verhetetlens4tch írta: ↑2025.06.10., kedd 21:47Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája ...
Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból ...
Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.

-
- Újonc fórumos
- Értékelés: 3
Az mconnect nevű szoftver meg még jobb. Leginkább a fizetős, teljes verzió.KajliI írta: ↑2025.06.11., szer. 16:58Vicces, hogy magamnak válaszolok, de hátha egyszer más is így jár: a gyártó a Volumio nevű alkalmazást ajánlja, és működik is vele a dolog. A kezelhetőség nem tökéletes, de elmegy.KajliI írta: ↑2025.06.10., kedd 20:42Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.
(Böngészőből is tudom vezérelni, de azért az se túl elegáns megoldás.)
Ez benne a szép, a szoftver ezeknél a jószágoknál ugyanolyan fontos, mint a hang és a stabilitás.
-
- Újonc fórumos
Vicces, hogy magamnak válaszolok, de hátha egyszer más is így jár: a gyártó a Volumio nevű alkalmazást ajánlja, és működik is vele a dolog. A kezelhetőség nem tökéletes, de elmegy.KajliI írta: ↑2025.06.10., kedd 20:42Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.
Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.
Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.
Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.
Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.
Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.
-
- Újonc fórumos
Sziasztok!