Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

clearsound
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Magyarázom a bizonyítványt:
Kb. negyedéve csuklóztatom a ChatGPT-t, több témában, pl. Hi-Fi/Audiofil témák, kihegyezve az én full ARC + Martin Logan Ethos rendszeremre, továbbá politikai irányvonalak, pártok, személyek Magyarországon, azok megítélése, programjai, továbbá levélírások, facebook kommentjeim stilizálására, stb.
A tapasztalataim többnyire kedvezőek.
Ez különösen igaz arra, ahogyan az én rendszerem egyes elemeit, hangzását, előnyeit, hátrányait elemzi. Ezt tudom ellenőrizni, mivel hallgatom a saját rendszeremet és van erről véleményem.

A ChatGPT általában nem keményen megy a te véleményeddel szembe.
Lehet, hogy elsőre túl langyos (nyuszi) szöveget ad, de, ha rápirítasz, akkor összeszedi magát és már elfogadhatóan objektívnek tűnő véleményt ad.
Előnye, hogy lehet tanítani is, mivel a te véleményedet beépíti az újabb válaszaiba, stb.
Szóval, szerintem kiindulási alapnak nem rossz!
Sokat segít abban, hogy nem kell órákig a Google keresővel keresgetni az adott téma részleteit, hanem összefüggésében ő megadja a választ, a hivatkozások megjelölésével együtt.
Nos, igaz, hogy nincs füle, de a válaszai elgondolkodtatóak, esetleg elfogadhatóak(?!), persze megfelelő kontroll után.
Pl. ő javasolta a Farad Super3 audiofil tápot, mely úgy tűnik számomra, hogy klasszissal jobb, mint a sokak által használt, olcsó LHY kínai tápegység. (Persze jóval drágább is!)
Nos, ennyit a ChatGPT-ről.

Mivel a puding próbája az evés, ezért kértem a korábbiakban leírtak szerint a tapasztalataitokon alapuló konkrét véleményeteket a hivatkozott streamerek és tápegység témában.

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 104

Re: Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp

Hozzászólás Szerző: Redguy »

clearsound írta:
2025.07.09., szer. 22:23
Sziasztok,

Néhány igen speciális kérdésre szeretném a tapasztalataitok alapján a véleményeteket kérni.
A kérdéseimet előzetesen feltettem az AI-nak, pontosabban a ChatGPT-nek, melynek válaszait -mintegy vitaindítót- csatolom.

Nos, a fő kérdéseim:
1./ A Lumin U2 Mini + Farad Super3 LPS táp jobban szól-e, mint a Lumin U2?
2./ A Lumin U2-höz nincs Farad LPS külső táp?
3./ Az ARC DAC9-hez melyik Lumin (U2, vagy U2 Mini+Farad Super3) a jobb választás?
4./ Melyik táp a jobb: az LHY Audio lineáris táp, vagy a Farad Super3? Miért?
5./ A ChatGPT válaszai mennyire lehetnek ebben az esetben objektívek, illetve mennyire egyezik a Ti tapasztalataitokkal?

Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, tapasztalataitokra!
Audiophile üdvözlettel,
1./ saját tapasztalat sajnos nincs nincs, mert nem hallottam az adott készüléket az említett táppal.(U2-t meg egyáltalán)
2./ Chat GPT- neki sincs saját tapasztalata, hiszen füle sincs, max a mások által írt véleményeket tudja összegyűjteni.
3./ "Ellen kérdés": mennyire releváns számodra egy random zenehallgató válasza (akit nem ismersz, nem ismered a rendszerének többi elemét, nem tudod milyenek a zenehallgatási preferenciái, nem tudod milyen stílust szeret sem zenében, sem hangzásban)?
4./ Én úgy hallottam, hogy a Lumin U2 jobb mint a mini + táp.
5./ Saját vélemény: mivel mindkettő Lumin, tehát szerintem hasonló karakterek, vagyis, ha az egyik passzol, a dac-hoz akkor a másik is ugyanúgy fog. ;peace;
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1405

Re: Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp

Hozzászólás Szerző: vazze »

clearsound írta:
2025.07.09., szer. 22:23
Sziasztok,

Néhány igen speciális kérdésre szeretném a tapasztalataitok alapján a véleményeteket kérni.
A kérdéseimet előzetesen feltettem az AI-nak, pontosabban a ChatGPT-nek, melynek válaszait -mintegy vitaindítót- csatolom.

Nos, a fő kérdéseim:
3./ Az ARC DAC9-hez melyik Lumin (U2, vagy U2 Mini+Farad Super3) a jobb választás?
5./ A ChatGPT válaszai mennyire lehetnek ebben az esetben objektívek, illetve mennyire egyezik a Ti tapasztalataitokkal?

Audiophile üdvözlettel,

Még a vita megindulása előtt csak annyit kérdeznék, hogy a ChatGPT hallotta a különböző Lumin-okat és azokat az említett tápokkal szólni?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

clearsound
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

Hálózati audio lejátszók_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini+Farad LPS táp

Hozzászólás Szerző: clearsound »

Sziasztok,

Nos, a fő kérdéseim:

Audiophile üdvözlettel,
Csatolmányok
Chat GPT válaszok_Lumin U2 vs. Lumin U2 Mini + LPS táp.pdf
(733.69 KiB) Letöltve 22 alkalommal.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

Nlaci40 írta:
2025.07.09., szer. 14:07
stx írta:
2025.06.24., kedd 18:00
Van már valakinek Eversolo Play-ről kicsi tapasztalata?
... vannak néha hülyeségek de minimális, kevesebb mint a Wiim Pro Plussal van...
Szia.
Mi volt a bibi a Pro Plusszal? Működés, hangzás, szoftveres?
Már majdnem ajánlottam volna ismerősnek tapasztalat nélkül, csak mert agyon hájpolt.

Nlaci40
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Nlaci40 »

stx írta:
2025.06.24., kedd 18:00
Szia, vettem egy EverSolo Play-t hát a legelején pár napig járatni kell mert nagyon gyengén szólt de napról napra elkezdett javulni a hangja, plusz raktam elé egy Supra Lorad tápkábelt is amitől megint jobb lett a hangja. Kérdezz ha tudok segítek. A kijelzője, általáno működése elég jó vannak néha hülyeségek de minimális, kevesebb mint a Wiim Pro Plussal van. Ma jött rá egy firmware frissítés is. Szoftveresen nagyon ott van a szeren sztem van még mit fejlődni de jó kezdet. Sztem a mai fiataloknak ez nagyon bejövős lesz.

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

Találtam is, csak meg kell rendelni

https://www.alibaba.com/product-detail/ ... 10709.html
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Lazac írta:
2025.07.08., kedd 15:08
36v
Ilyen psu van benne:
Szia

Köszönöm, ;peace; ;peace;
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 47

Hozzászólás Szerző: Lazac »

36v
Ilyen psu van benne:
HTB108VYKamWBuNjy1Xaq6xCbXXaU.jpg
HTB108VYKamWBuNjy1Xaq6xCbXXaU.jpg (81.82 KiB) Megtekintve 615 alkalommal

hodyka
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok

Lumin M1 smps tápja hány voltot ad ki ?

Csak két szál drót jön ki belőle 12-vagy 24 volt ? vagy valami más feszültség ?

Köszi

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2036

Hozzászólás Szerző: wittao »

gomolalaci írta:
2025.06.27., pén. 20:15
füci írta:
2025.06.24., kedd 09:30
ÜDV.
Szeretném kérdezni ,hogy Oppo Sonica dachoz milyen appot lehet használni ?
- window
-android készülékre ...

Köszönöm !
Hát..... Tapasztalatom szerint az ,,appok" semmihez sem jók, viszont az alkalmazások mindenhez jók :smile51: leborulok.gif
Akkor egyszeruen csak sz@rok a tapasztalataid.
Ha meg ebbol mar megint a nagy nemzethyseghy dolgaidat akartad kihozni, akkor erdemes lenne megnezned, hogy vajon az eredeti Application szo lett-e magyaritva Alkalmazas-ra, vagy esetleg forditva tortent-e.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

füci írta:
2025.06.24., kedd 09:30
ÜDV.
- window
-android készülékre ...

Köszönöm !
Hát..... Tapasztalatom szerint az ,,appok" semmihez sem jók, viszont az alkalmazások mindenhez jók :smile51: leborulok.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 460
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

füci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 110

Hozzászólás Szerző: füci »

ÜDV.
- window
-android készülékre ...

Köszönöm !

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 35

Hozzászólás Szerző: teddysnow »

teddysnow írta:
2025.06.17., kedd 15:28
Köszönöm, kipróbálom. Túlságosan csodálatosan szólnak rajta a rádiók és megszeretnék hallgatni rajta olyan zenéket is, amik nekem is megvannak.
Működik, meg is volt az első teszt. :smile29:

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

juliush írta:
2025.06.16., hétf. 21:43
teddysnow írta:
2025.06.16., hétf. 21:34
Sziasztok,
van egy AudioCast-om és szeretnék PC-ről átküldeni rá zenét (DLNA-val). A Home Media Server működik, de arra nincsenek szavak, hogy mennyire "kényelmetlen". Tud valaki ajánlani olyan progit, aminek Windowson megmutatom mit, hová és szól az AudioCast?
Én még sok évvel ezelőtt, a Roon előtt jRivert használtam ilyesmire.
Köszönöm, kipróbálom. Túlságosan csodálatosan szólnak rajta a rádiók és megszeretnék hallgatni rajta olyan zenéket is, amik nekem is megvannak.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4070

Hozzászólás Szerző: juliush »

teddysnow írta:
2025.06.16., hétf. 21:34
Sziasztok,
van egy AudioCast-om és szeretnék PC-ről átküldeni rá zenét (DLNA-val). A Home Media Server működik, de arra nincsenek szavak, hogy mennyire "kényelmetlen". Tud valaki ajánlani olyan progit, aminek Windowson megmutatom mit, hová és szól az AudioCast?
Én még sok évvel ezelőtt, a Roon előtt jRivert használtam ilyesmire.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

teddysnow
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Sziasztok,

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 362

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

s4tch írta:
2025.06.10., kedd 21:47
rookakoma írta:
2025.06.07., szomb. 18:14
...Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik...
Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.

Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.

Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.

Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.

Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.
36_1_11.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

s4tch írta:
2025.06.10., kedd 21:47
Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája ...
Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból ...
Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.
Azt hiszem, pontosan erre a célra találták ki, és ebben minden kétséget kizáróan verhetetlen :smile53:

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: KajliI »

KajliI írta:
2025.06.11., szer. 16:58
KajliI írta:
2025.06.10., kedd 20:42
Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.

(Böngészőből is tudom vezérelni, de azért az se túl elegáns megoldás.)
Vicces, hogy magamnak válaszolok, de hátha egyszer más is így jár: a gyártó a Volumio nevű alkalmazást ajánlja, és működik is vele a dolog. A kezelhetőség nem tökéletes, de elmegy.
Az mconnect nevű szoftver meg még jobb. Leginkább a fizetős, teljes verzió.

pjm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 304

Hozzászólás Szerző: pjm »

Ez benne a szép, a szoftver ezeknél a jószágoknál ugyanolyan fontos, mint a hang és a stabilitás.

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos

KajliI írta:
2025.06.10., kedd 20:42
Sziasztok!
Vettem egy Pro-ject Stream Box S2 Ultrát, és hát a hangjával nagyon meg vagyok elégedve, de a gyártó egyik androidos appja se működik vele. Bubble UPNP-vel tudom használni, de az nem nagyon áll kézre. Valaki esetleg használ ilyen streamert? Ha igen, akkor mivel vezérli?
A Pro-ject play alkalmazást ajánlja a gyártó az oldalán, de azt már csak vmi régi androidra lehetne feltenni.

Vicces, hogy magamnak válaszolok, de hátha egyszer más is így jár: a gyártó a Volumio nevű alkalmazást ajánlja, és működik is vele a dolog. A kezelhetőség nem tökéletes, de elmegy.

s4tch
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 309

Hozzászólás Szerző: s4tch »

rookakoma írta:
2025.06.07., szomb. 18:14
...Kezdjük azzal ami nem tetszik, és ez az, hogy wifi-n Tidallal akadozik...
Ahogy mishow-nál, úgy nálam sem tapasztalható semmiféle probléma wifin az Ultrával. Esetleg ha van a routerben QoS, akkor érdemes lehet feljebb húzni a streaminget a prioritási listán. Illetve ha eddig 2,5 GHz-en csatlakoztál volna, és a router tud 5 GHz-et, akkor arra át kell váltani.

Nálam az Ultra pár hónap alatt felborított mindent. Ahogy írod, előfokként is használható. Lehúztam a max. hangerőt 60%-ra, így egyrészt nem durrannak el az aktív dobozaim még véletlenül sem, másrészt a hangerő is finomabb lépésekben használható. Illetve a szobakorrekció már pár fw óta használható kalibrált usb-s mikrofonnal, így laptop nélkül, telefonnal is lehet hangfalhoz igazított eq profilt készíteni pár másodperc alatt.

Én nem gondolkodom high-end rendszerekben. Limitált a szobám, itt bármilyen hangsugárzó járt eddig, mindnek megvolt ugyanaz a hibája. A lakáson belül vannak egyéb prioritások, hamarabb fogok konyhát és fürdőt felújítani, mint nappalit hangszigetelni vagy zeneszobát kialakítani. Addig viszont eladtam a Lua Con Briót, és menni fognak a sztereó erősítők is apróra.

Tetszik ez a minimál megoldás, ami egy Ultrából és egy pár T+A CM Active-ból áll. Hazaérek, megnyomom az egyik gombot az Ultra távirányítóján, és indul a webrádió. Bekapcsolom a tévét, bekapcsol az Ultra, ami kapcsolja a dobozokat. Tidal connect szintén zökkenőmentes. És az egész megállt pár 100 euróból, röhej. Persze elfogadnék egy nagyobb dobozt, valamennyire hiányzik a Lua szélesebb frekvencia-tartománya, de ez független az Ultrától. Jó eszköz ez, és aktív dobozok elé különösen értelmet nyer az integráltsága. Mishow helyében én sem feltétlenül tartanám meg; volt itthon Wiim Pro, lineáris táppal, jófajta dac-kal az egy hagyományos láncba biztosan jobban illeszthető. De a használhatósága, pláne, hogy nappaliban van, veri azt, hogy volt már itthon pár jobb hangú elektronika.

Persze nem tökéletes ez sem, van pár jellemzője, amit érdemes lehet figyelembe venni vásárlás előtt. Egyrészt kicsi a kijelző, így 3-4 méterről a dalcímek már olvashatatlanok. Ígért a Wiim egy fw frissítést, amiben elérhetővé tesznek egy témát nagyobb betűkkel, amit talán messzebbről is lehet majd olvasni. A másik a fejhallgató-erősítő. Na, az használhatatlanul rosszul szól, egy 10 dolláros VE Abigail minden tekintetben jobb. A hangerő poti is olcsó - igaz, olcsó az egész eszköz. Ezekkel együtt is a felhasználói élmény elég kerek.

KajliI
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Sziasztok!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”