DeProtector írta: ↑2025.06.15., vas. 00:18
Én ezt azzal szoktam kiküszöbölni, hogy néhány hét (vagy néhány hónap(!)) után visszacserélem az új kábelt az előzőre.
Ha a visszacserénél az előző pozitívumai kiugranak mint újdonság, akkor nem történt előrelépés, csak más lett. Így marad az eredeti. Ha viszont, mindenben visszalépést hallok, akkor az újabb a jó megoldás.
Én kábelcserénél kiküszöbölvén a gyenge audiomemóriát, viszonylag sűrűn , 3 - 4 számonként cserélgetem oda - vissza a kábeleket, erre rászánok, kb egy órát.
1. Ha ebből az derül ki, hogy a jövevény a gyengébb MINDEN számomra fontos szempontból, akkor nem vacakolok vele tovább.
2. Ha jobb az új, ha nem is mindenben, de legalább 8:2 arányban, akkor bennmarad a rendszerben és pár nap múlva visszatesztet csinálok a régi kábellel.
Nem történt még olyan, hogy változatlan komponensek esetében megváltozott volna a véleményem. Amelyiket jobbnak hallottam az első órában, az egy hét, vagy két hónap múlva is jobb volt.
Meglehetősen borulhat a kép, ha máshol is belepiszkálok a rendszerbe. Mondjuk két IC - t tesztelek, de idő közben bekötésre került egy új tápkábel, vagy kicseréltem egy készülékalátétet. Két, egymáshoz képességében közel álló drót erősorrendje ilyenkor könnyen megfordulhat.
3. Ha túlzottan vegyes a kép - ez a jellemzőbb a hasonló kategóriáknál - pl. kerekítetteb, vagy éppen keményebb a magasa az optimálisnál, de mélyebb vele a színpad, akkor jön a súlyozás, hogy melyik jellemzők a fontosabbak. Következnek az elhúzódó tesztek és átkozom a percet, hogy kipróbáltam a jövevényt, a végére már mind a két drótot útálom.
Ilyenkor jön a feleségem és azt mondja :
Már a múlt héten is mondtam, hogy az X a jobb, most is azt mondom...