chord_ írta: ↑2025.06.15., vas. 08:11Hát ezt, hogy 'Figyeljetek, az a lényeg, hogy egy valamit próbáljatok belátni, és megérteni. De mit?, kérdeznétek. Hát azt, hogy nincs kanál'.
És kinyitom a fórumot reggel, és ez néz a képernyőről.:)
Szeretem a Mátrix filmet.
Mert teli van ilyenekkel. Hogy annyira másképp mennek és működnek a dolgok, mint ahogyan gondoljuk, mint ahogyan a fősodor tanítja, hogy a lehetséges ellen-össz-érv a másképp gondolkodásra, az tényleg csak valami ilyesmi lehet.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kábelezzünk
Re: Kábelezzünk
"Áldozat nélkül nincs veszteség"
Ez így van.Shimano írta: ↑2025.06.15., vas. 06:16
..
Mindenki tegye fel magának a fenti kérdéseket ha matat valamit a rendszerén egy idő után,mert rövid távon fura módon könnyen becsaphatjuk magunkat.
A "jobb" nem biztos hogy több zenével töltött időt is jelent,és nem is biztos hogy erre kellene folytonosan gyúrnunk, szerintem..
Darvas mondta volt nekem annó, amikor megkérdezte tőlem, a szobájában, hogy szerintem mikor szól jól a rendszer, én meg próbáltam a szokásos dolgokat válaszolni, szépen-választékosan, a hifis leíró nyelvezet krémjét bevetve, a hangszerhűséget külön kiemelve, - nem értett egyet, hanem azt mondta, hogy egyetlen fontos paraméterre kell gyúrnunk, nevezetesen, hogy minél több időt töltsünk a rendszert hallgatva zenehallgatással, úgy, hogy örömet okozzon, úgy, hogy tetsszen.
Kétszer voltam nála.
Először, naimitaként, akkor nagyon-nagyon tetszett a hang nála.
Utána, kb. másfél évre rá, ex-naimitaként, már a BBC örvénybe beleesve, akkor meg, konkrétan, hallgathatatlan volt. Mint egy Sokol rádió, komolyan.
Ő semmit sem változtatott. Én meg majdnem mindent, csak a szőnyeg maradt.
A tanulságokat levontam.
Amúgy, igaza volt.
És kb. azóta lett a fenti véleményem.
Blog: Komoly Zenei Ajánló
Pro-Ject RS2-T - Gustard A26 - Heed Nexus - Spendor SP1 - Radnai kábelek
A zsinórpadláson üldögélve, bevallom, már előre élveztem a kiváltott felzúdulást.
És egyetlen dolog jutott eszembe még, ha nagyon sarokba szorítanának az objektív-hallók, hogy mit tudnék mondani nekik végső érvként. Hát ezt, hogy 'Figyeljetek, az a lényeg, hogy egy valamit próbáljatok belátni, és megérteni. De mit?, kérdeznétek. Hát azt, hogy nincs kanál'.
És kinyitom a fórumot reggel, és ez néz a képernyőről.:)
Szeretem a Mátrix filmet.
Mert teli van ilyenekkel. Hogy annyira másképp mennek és működnek a dolgok, mint ahogyan gondoljuk, mint ahogyan a fősodor tanítja, hogy a lehetséges ellen-össz-érv a másképp gondolkodásra, az tényleg csak valami ilyesmi lehet.
De komolyra fordítva, persze, hogy járatódnak a drótok. Meg a pszichénk is. Olyan 1:10 arányban...
És R-nek igaza van teljesen, amikor, teljesen függetlenül a fentiektől, erősen furcsállja, hogy valaki, sok pénzért megvesz egy kábelt, ami elsőre, konkrétan, nem tetszik neki, ahogyan szól.
Ha azt veszed észre hogy több időt töltesz el zenehallgatással,jobban várod hogy leülhess elé,és jobban is élvezed amit hallasz,akkor érdemes volt akármit is cserélned,ellenkező esetben nem.juliush írta: ↑2025.06.14., szomb. 23:52Jómagam személy szerint hallom (vagy hallani vélem) a RENDSZEREM hangjának fokozatos javulását egy-egy jelútban közvetlenül alkalmazott kábel cseréjét követő időszakban,
DE
nem mernék, és nem is tudnék állást foglalni abban a kérdésben, hogy ez milyen mértékben írható a fizikailag ténylegesen magyarázható, esetleg valahogy mérhető műszaki jellemzőkben bekövetkezett javulásnak, és/vagy olyan pszichés hatásoknak, mint a fejlesztés miatt érzett eufória, vagy a hangzás módosulásának megszokása, és ehhez kapcsolódóan preferenciáim elmozdulása. Irigylem azokat, akik meg vannak arról győződve, hogy e kérdésben csalhatatlanul, és cáfolhatatlanul tudják a választ!
Persze lehet ehhez a kérdéshez az Occam borotvájaként elhíresült metódussal is közelíteni...de gyanítom, ez pont ugyanennyire polarizált eredményhez vezetne.![]()
Mindenki tegye fel magának a fenti kérdéseket ha matat valamit a rendszerén egy idő után,mert rövid távon fura módon könnyen becsaphatjuk magunkat.
A "jobb" nem biztos hogy több zenével töltött időt is jelent,és nem is biztos hogy erre kellene folytonosan gyúrnunk, szerintem..
Ebben az esetben marad az, hogy mire emlékszünk az eredeti állapotnál tapasztaltakból és azt milyen biztonsággal vetjük össze a "végeredménnyel". Tehát itt tulajdonképpen a bizonyosság foka egyenlő az egónkkal.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 233
Értem.juliush írta: ↑2025.06.15., vas. 00:25Válasszuk el a "jobb lesz-e a kábel az idő előre haladtával" kérdéskörét a "tényleg jobb-e az új kábel" témától!DeProtector írta: ↑2025.06.15., vas. 00:18Én ezt azzal szoktam kiküszöbölni, hogy néhány hét (vagy néhány hónap(!)) után visszacserélem az új kábelt az előzőre.
A polémia szigorúan az előzőről szólt.
Ebben az esetben marad az, hogy mire emlékszünk az eredeti állapotnál tapasztaltakból és azt milyen biztonsággal vetjük össze a "végeredménnyel". Tehát itt tulajdonképpen a bizonyosság foka egyenlő az egónkkal.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Válasszuk el a "jobb lesz-e a kábel az idő előre haladtával" kérdéskörét a "tényleg jobb-e az új kábel" témától!DeProtector írta: ↑2025.06.15., vas. 00:18Én ezt azzal szoktam kiküszöbölni, hogy néhány hét (vagy néhány hónap(!)) után visszacserélem az új kábelt az előzőre.
Gyula
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene
Ha a visszacserénél az előző pozitívumai kiugranak mint újdonság, akkor nem történt előrelépés, csak más lett. Így marad az eredeti. Ha viszont, mindenben visszalépést hallok, akkor az újabb a jó megoldás. Szerintem így tudjuk kizárni a pillanatnyi önbecsapást (ez amúgy szerintem jórészt önkénytelen is, mivel a pozitív változásra fókuszál rá az agyunk automatikisan. Amiben meg esetleg rosszabb lett, az nem tűnik fel rögtön.)
- DeProtector
- Fórumlakó
Én ezt azzal szoktam kiküszöbölni, hogy néhány hét (vagy néhány hónap(!)) után visszacserélem az új kábelt az előzőre.juliush írta: ↑2025.06.14., szomb. 23:52Jómagam személy szerint hallom (vagy hallani vélem) a RENDSZEREM hangjának fokozatos javulását egy-egy jelútban közvetlenül alkalmazott kábel cseréjét követő időszakban,
DE
nem mernék, és nem is tudnék állást foglalni abban a kérdésben, hogy ez milyen mértékben írható a fizikailag ténylegesen magyarázható, esetleg valahogy mérhető műszaki jellemzőkben bekövetkezett javulásnak, és/vagy olyan pszichés hatásoknak, mint a fejlesztés miatt érzett eufória, vagy a hangzás módosulásának megszokása, és ehhez kapcsolódóan preferenciáim elmozdulása. Irigylem azokat, akik meg vannak arról győződve, hogy e kérdésben csalhatatlanul, és cáfolhatatlanul tudják a választ!
Persze lehet ehhez a kérdéshez az Occam borotvájaként elhíresült metódussal is közelíteni...de gyanítom, ez pont ugyanennyire polarizált eredményhez vezetne.![]()
Ha a visszacserénél az előző pozitívumai kiugranak mint újdonság, akkor nem történt előrelépés, csak más lett. Így marad az eredeti. Ha viszont, mindenben visszalépést hallok, akkor az újabb a jó megoldás. Szerintem így tudjuk kizárni a pillanatnyi önbecsapást (ez amúgy szerintem jórészt önkénytelen is, mivel a pozitív változásra fókuszál rá az agyunk automatikisan. Amiben meg esetleg rosszabb lett, az nem tűnik fel rögtön.)
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Jómagam személy szerint hallom (vagy hallani vélem) a RENDSZEREM hangjának fokozatos javulását egy-egy jelútban közvetlenül alkalmazott kábel cseréjét követő időszakban,
DE
Persze lehet ehhez a kérdéshez az Occam borotvájaként elhíresült metódussal is közelíteni...de gyanítom, ez pont ugyanennyire polarizált eredményhez vezetne.
DE
Persze lehet ehhez a kérdéshez az Occam borotvájaként elhíresült metódussal is közelíteni...de gyanítom, ez pont ugyanennyire polarizált eredményhez vezetne.

Gyula
Viszont az alapkarakter nem változik, az alapján már meg lehet ítélni, belekalkulálva az esetleges finom változásokat.
Félreérteni/értelmezni sem kell, nem állítja senki, hogy pl egy Nordost kábel eleinte úgy szól, mint egy Audio Note.
- DeProtector
- Fórumlakó
Senki nem mondta, hogy bejáratás nélkül ne lehetne egyből nekünk tetsző valami. De attól még változik idővel az is.
Viszont az alapkarakter nem változik, az alapján már meg lehet ítélni, belekalkulálva az esetleges finom változásokat.
Félreérteni/értelmezni sem kell, nem állítja senki, hogy pl egy Nordost kábel eleinte úgy szól, mint egy Audio Note.
-----
Elképzelhetetlen az, hogy valakinek egy új kábel hangja bejáratás nélkül is nagyon teszik? Én inkább azt tartom furcsának, hogy valaki megvesz olyan kábelt, aminek a hangja csak majd bejáratva fog tetszeni. Mi alapján veszi akkor meg?
Elképzelhetetlen az, hogy valakinek egy új kábel hangja bejáratás nélkül is nagyon teszik? Én inkább azt tartom furcsának, hogy valaki megvesz olyan kábelt, aminek a hangja csak majd bejáratva fog tetszeni. Mi alapján veszi akkor meg?
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem kell elmarasztalni valakit csak azért, mert nem hisz a napsütésben. Ugyanis Ő olyan házban lakik, amin nincsen ablak.
Ki kellene kukucskálni néha az ajtón.
Talán....
Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy nem kell elmarasztalni valakit csak azért, mert nem hisz a napsütésben. Ugyanis Ő olyan házban lakik, amin nincsen ablak.
Ki kellene kukucskálni néha az ajtón.

- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7573
Még 1 pár, azaz 2db hangsugárzó mérése sem egyforma teljesen, hitványabb gyártásúak között akár nem is olyan apró különbség is lehet.supravox írta: ↑2025.06.14., szomb. 21:03Ez akkora blődség mintha azt mondanád,hogy 2 hangfal aminek az általában mért paraméterei megegyeznek akkor az ugyanúgy fog szólni.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58
Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc...
De mondhatnék erősítőt is.
Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Ez akkora blődség mintha azt mondanád,hogy 2 hangfal aminek az általában mért paraméterei megegyeznek akkor az ugyanúgy fog szólni.chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Lehet azt vízionálni, hogy ez csak hitkérdés, és az a hülye lúzer majd megszokja a rossz drótja hangját - ahogy írtad.
A valóság az - függetlenül a használt készülékektől és a hallgatott zenéktől - hogy az új drótot járatni kell, ennek során sokat változik a hangja, nagyobb részt pozitív irányba.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc...
De mondhatnék erősítőt is.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
Szerintem ez sem igaz ebben a formában. Ha nem használod, akkor ismételten járatni kell, az szinte mindegy, hogy előtte mennyit.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
---
Egyébként nem kell Cord topiktársat elmarasztalni, mert nem hisz a bejáratásban. Ő olyan kábeleket használ, amelyeknek a huzaljait az idő (a gyártástól eltelt 70-80 év) már bejáratta. Azoknál a kábeleknél minimális a bejáródás okozta változás.
Egyébként nem kell Cord topiktársat elmarasztalni, mert nem hisz a bejáratásban. Ő olyan kábeleket használ, amelyeknek a huzaljait az idő (a gyártástól eltelt 70-80 év) már bejáratta. Azoknál a kábeleknél minimális a bejáródás okozta változás.
Egy fél év múlva kb vettem is egy pont ugyan olyat. Hossz, dugók, minden ugyan az.
Bedugtam ugyan oda ahova apu kábelét fél évvel ezelőtt. Megjött a hang amire emlékeztem, de mintha egy kicsit álmosabb, bágyadtabb lett volna. Itt-ott kicsit tompább.
Írtam az eladónak, hogy rendben megjött, minden oké, de rákérdeztem, hogy nem állt-e esetleg sokat, mert mintha olyan hangja lenne. Elmondta, hogy legalább egy éve a fiókban pihent.
Ezt csak azért meseltem el, mert ebben az esetben nem kerestem a különbséget, nem kellett az árat bemagyaráznom magamnak meg semmi ilyen, mint amiket írni szoktak azok akik ezt nem hiszik. Nem kell hinni, simán hallani lehet. A bejáratást dettó. Aki nem érzékeli, az csak simán nem érzékeli. Attól más még hallhatja, mindenféle pszichés katyvasz nélkül is, csak úgy simán.
Ennyi nyitottság és alázat a másik felé szerintem nem árt. Tartsuk fenn az esélyt, hogy nem ismerünk mindent.
- DeProtector
- Fórumlakó
Azért erről eszembe jutott egy saját sztori. Apukámnak egyszer kellet egy plusz tápkábel, kis olvasgatás után gondoltam jó lehet egy VDH Mainstream. Vettem itt a fórumon egyet. Mielőtt odaadtam neki, bedugtam az én erősítőmbe meghallgatni. Megállapítottam, hogy jobb, mint ami van, tetszik a változás, majd veszek egyet valamikor én is.
Egy fél év múlva kb vettem is egy pont ugyan olyat. Hossz, dugók, minden ugyan az.
Bedugtam ugyan oda ahova apu kábelét fél évvel ezelőtt. Megjött a hang amire emlékeztem, de mintha egy kicsit álmosabb, bágyadtabb lett volna. Itt-ott kicsit tompább.
Írtam az eladónak, hogy rendben megjött, minden oké, de rákérdeztem, hogy nem állt-e esetleg sokat, mert mintha olyan hangja lenne. Elmondta, hogy legalább egy éve a fiókban pihent.
Ezt csak azért meseltem el, mert ebben az esetben nem kerestem a különbséget, nem kellett az árat bemagyaráznom magamnak meg semmi ilyen, mint amiket írni szoktak azok akik ezt nem hiszik. Nem kell hinni, simán hallani lehet. A bejáratást dettó. Aki nem érzékeli, az csak simán nem érzékeli. Attól más még hallhatja, mindenféle pszichés katyvasz nélkül is, csak úgy simán.
Ennyi nyitottság és alázat a másik felé szerintem nem árt. Tartsuk fenn az esélyt, hogy nem ismerünk mindent.

PróbáloK a saját koordináta-rendszeredben gondolkodni.
Hagyjuk kicsit a bejáratást...
Vegyünk egy kábelt, nem meglepő módon pl. egy Radnai-t.
Milyen mérési eredmény alapján döntöd el irigylésre méltóan tévedhetetlenül -
- hogy az pont megfelelő Neked ?
Köszi.
A bejáratásról.
Adva van két egyforma kábel, maradjunk a példámnál, Black Rhodium Stream.
Az egyik hónapok óta használt, a másik szűz új.
Nincs időeltolodás, megszokás, nincsen idő adaptációra. Egyik ki, másik be. Másik ki, egyik be.
Nem vízió, nem hablaty, nem belemagyarázás, vagy valami tévedhetetlenség - érzet, mérési eredmény nincsen, de a különbség óriási, a szomszéd szobából megmondható, melyik van bekötve.
Ha vakteszt keretében felváltva meghallgatnád a rendszeredben a két kábelt a két füleddel, ugyan erre a következtetésre jutnál.
Remélem.
chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 17:55
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc... hablatyolás, belemagyarázás. :)
Én elfogadom, hogy ti úgy gondoljátok, ahogy.
Irigylem a tévedhetetlenség-érzeteteket, hogy azt gondoljátok, hogy objektíven tudtok hallani pl. egy kábelt...
PróbáloK a saját koordináta-rendszeredben gondolkodni.

Hagyjuk kicsit a bejáratást...
Vegyünk egy kábelt, nem meglepő módon pl. egy Radnai-t.

Milyen mérési eredmény alapján döntöd el irigylésre méltóan tévedhetetlenül -

Köszi.

A bejáratásról.
Adva van két egyforma kábel, maradjunk a példámnál, Black Rhodium Stream.
Az egyik hónapok óta használt, a másik szűz új.
Nincs időeltolodás, megszokás, nincsen idő adaptációra. Egyik ki, másik be. Másik ki, egyik be.
Nem vízió, nem hablaty, nem belemagyarázás, vagy valami tévedhetetlenség - érzet, mérési eredmény nincsen, de a különbség óriási, a szomszéd szobából megmondható, melyik van bekötve.
Ha vakteszt keretében felváltva meghallgatnád a rendszeredben a két kábelt a két füleddel, ugyan erre a következtetésre jutnál.
Remélem.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.06.14., szomb. 19:17-kor.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 8965
A te tolladból ez elég viccesen hangzik.

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Ez a bejáratás, ez a vízió.Rock60 írta: ↑2025.06.14., szomb. 12:58Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
Mutass csak egyetlen bármilyen mérést erről, előtte / utána. Ha viszont nem tudsz, akkor, tudod, ez csak hit-cucc... hablatyolás, belemagyarázás. :)
De ezt megbeszéltük kb. ötezerszer. Nem. Tízezerszer.
A hallás nem objektív, hanem egy tanult folyamat, bonyolult asszociációs / sablonkiválasztós furcsaság. És ami itt lényeg, adaptív, mint sok élő rendszer. Meg sok élettelen. Pl. az automata váltó, akár egy 20 éves autóban is. Meg még rengeteg dolog adaptív.
Hamarabb változik az 'érzékelt hang', mint a kábel esetleg fel nem derített / ki nem mérhető fizikai jellemzői a 'bejáratás' során.
De el ne kezdjük ez a csontot megint csemegézni.
Én elfogadom, hogy ti úgy gondoljátok, ahogy.
Irigylem a tévedhetetlenség-érzeteteket, hogy azt gondoljátok, hogy objektíven tudtok hallani pl. egy kábelt...
Lehet, tényleg megy ez nektek. Nekem biztosan nem. Nem is cél.
Nincsen semmiféle bejáratás-pszihózis.
- white-tiger
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 87
Nekem jöhet privátban, engem érdekel...Rock60 írta: ↑2025.06.12., csüt. 18:53SM jól mondta, bár egy kicsit bonyolultabb a képlet, de nem untatnám a nagyérdeműt - esetleg pü, ha tényleg érdekel valakit - egy oldal lenne...white-tiger írta: ↑2025.06.12., csüt. 12:56
Remek, mert akkor megirhatnád hogy melyiket miért. Hasznos lehetne ha valaki éppen ezek valamelyikében gondolkodik...![]()
A lényeg, hogy némelyik drágán nagyon jó, némelyik nagyon jó az áráért, némelyik nagyon olcsón baromi jó.
Lehet találgatni.![]()
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
A sokadik rázós terület ez már neked. Csak hol így, hol úgy.... Ebben közös nevezőre juthatunk. :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 10:27Csak leírtam a véleményemet, hogy teljesen másképp gondolom ezt a bejáratás-pszichózist.
Nem kell egyetérteni, - mint ahogyan meg is történt.
Berendezéseket / kábeleket / zenéket is totál mást hallgatunk; miért kellene pont egy ilyen rázós területen közös nevezőre jutni?
Csak leírtam a véleményemet, hogy teljesen másképp gondolom ezt a bejáratás-pszichózist.
Berendezéseket / kábeleket / zenéket is totál mást hallgatunk; miért kellene pont egy ilyen rázós területen közös nevezőre jutni?
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1215
Chord.... Nekem javarészben használt kábeleim lettek vásárolva a rendszeremhez. Ezért nem kellett nekik sok járatás. Ez viszont vadonat új volt. Így tudom mivel kell szembenézni. Nálad is tudom.... :) meg a Radnai kábeleknél is.... Inkább a dps4 -et választom! :)chord_ írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:58.. meg főként, hogy megszokjad az új hangot... amely elsőre totálisan nem tetszik, az első percekben főleg nem, amikor talán a valóságot hallod... aztán meg gyötröd magad, hogy óriási pénzt fizettél érte, ez egy jó kábel, egyszerűen jól kell szólnia, a neten is megmondták, és 200 óra, az 200 óra, tolni kell, írni naplót, hogy mikor ér már véget, vágni a centit... 150 óránál jársz, és egyre sz@rabbul érzed magad zenehallgatás közben, de kitartás, mindjárt helyreugrik a hang...SoundMania írta: ↑2025.06.14., szomb. 08:09...Vagy végre megértenéd miért érdemes jó kábelt venni. Viszont 150-200 óra járatás kell neki...
... ha nem szimpla járatás, hanem zenehallgatás, napi 1-2 óra, komolyan, figyelve, az mondjuk 1/2 év, ha kitartó vagy, és hisztisen nem dobod ki a francba 10 perc után, mint én, akkor gyakorlatilag bármilyen hanghoz hozzá fogsz szokni, és megtalálni benne azt, ami tetszik...
:)