Az a bölcs Öreg

Az a bölcs Öreg
És a kijelzőben tükröződő Delikvens melyik az első kettő közül???
Eddig ennyit engednek látni belőle......................violin írta: ↑2024.07.23., kedd 17:22A minap belefutottam egy profilba vágó készülékbe....
https://sonoro.com/produkt/maestro-quantum/
Minden benne van, ami (nekem) kell... kéne...![]()
Sajnos a belső felépítéséről még semmit sem találtam. Nyilván D-osztályú végfok (Hypex N-core) van benne, de ezt leszámítva is szeretem tudni, hogy mi van a géptető alatt...
Ja, és ahogy látom, jelenleg nincs hazai forgalmazója....![]()
Van egy analóg bemenete, de kell egy phono.ANDS írta: ↑2025.02.06., csüt. 17:27Lp- t hogyan kötsz rá?6c33c írta: ↑2025.02.05., szer. 17:33Szintén, csak nem HE. A 2*40 watt több mint elég. Számomra ez az út vége. Leülsz és hallgatod a zenét. Elé van kötve a TV, DVD, CD, LP. Utána van kötve egy Snell / AN-E hibrid.ANDS írta: ↑2025.01.04., szomb. 17:10Naim Uniti Atom HE.
Pár napja megtudtam, hogy a közel egy évvel ezelőtt vásárolt készülékhez tápkábelt is kaptam. Utánanéztem a dobozban, valóban ott volt. Nem vesztettem sokat, hogy nem azzal a kábellel hallgattam, most éppen nem tetszik annak a kábelnek a hangja. Viszont a készülékkel egyre elégedettebb vagyok, amikor csak a zenehallgatás a cél, és nem a legjobb minőség elérése. Egyszerűen csatlakoztatok hozzá egy pendrive- ot, és egy fejhallgatót (Meze), aztán megszólal a zene.
Olyan kellemes, hogy vagy rákötöm az ipad pro- t, és akkor mp3 szól a youtube- ról, videóval, és nézhetem, vagy a pendrive- ra áttöltött cd- ket tudom hallgatni.
Lp- t hogyan kötsz rá?6c33c írta: ↑2025.02.05., szer. 17:33Szintén, csak nem HE. A 2*40 watt több mint elég. Számomra ez az út vége. Leülsz és hallgatod a zenét. Elé van kötve a TV, DVD, CD, LP. Utána van kötve egy Snell / AN-E hibrid.ANDS írta: ↑2025.01.04., szomb. 17:10Naim Uniti Atom HE.
Pár napja megtudtam, hogy a közel egy évvel ezelőtt vásárolt készülékhez tápkábelt is kaptam. Utánanéztem a dobozban, valóban ott volt. Nem vesztettem sokat, hogy nem azzal a kábellel hallgattam, most éppen nem tetszik annak a kábelnek a hangja. Viszont a készülékkel egyre elégedettebb vagyok, amikor csak a zenehallgatás a cél, és nem a legjobb minőség elérése. Egyszerűen csatlakoztatok hozzá egy pendrive- ot, és egy fejhallgatót (Meze), aztán megszólal a zene.
Olyan kellemes, hogy vagy rákötöm az ipad pro- t, és akkor mp3 szól a youtube- ról, videóval, és nézhetem, vagy a pendrive- ra áttöltött cd- ket tudom hallgatni.
Szintén, csak nem HE. A 2*40 watt több mint elég. Számomra ez az út vége. Leülsz és hallgatod a zenét. Elé van kötve a TV, DVD, CD, LP. Utána van kötve egy Snell / AN-E hibrid.ANDS írta: ↑2025.01.04., szomb. 17:10Naim Uniti Atom HE.
Valóban egyre szellősebb a készülékek belseje... bizonyos szempontból a 30.3 a 2.3 utódja. A belső is nagyon hasonló, de itt-ott már látszik a "spórolás". A tápból is kispóroltak néhány kondit...
Az tuti, hogy sokkal könnyebb
Már pár éve használom a devialet erősítőt. Legnagyobb érv volt az egyben elektronika mellett ,hogy phono fokozta hangminőséget hozott, hogy el is adtam a mellor MC elektronikát.pärt írta: ↑2024.04.29., hétf. 14:21Azóta én is hallgattam pár lemezt, de még ülepítem az élményt, no meg hétvégén távol voltam a jószágtól, úgyhogy a héten még sorra kerül néhány album. Teszt jelleggel nálam nem megy, csak ha amúgy is hallgatnék valamit, akkor rábírom magam, hogy ne a számomra újdonság stream legyen a forrás. Elöljáróban: két félelmem is eloszlott. Nem érzem, hogy kompromisszum lenne a minden egyben készülék, továbbá a phono egyáltalán nem ajándék ló (pedig nekem is volt csöves phono-m).
Stay tuned.
Wiim Amp: van lan, hdmi, tidal (connect), amazon music, eq, szobakorrekció. Nincs: digitális kimenet, cd, kijelző, phono, fejhallgató erősítő.
Csak wifi-n lehet a hálózatra csatlakoztatni, nyilván az vegyen ilyet, akinek elég a Spoti vagy a Deezer, utóbbival ugye lehet veszteségmentes streamet hallgatni. Ennyi pénzért ez van, olcsóbb mindenest egyébként nemigen találni ahogy nézegettem a kínálatot.pali923 írta: ↑2024.06.28., pén. 21:01Csak én nem látok rajta lan-csatlakozót? Spotify és Deezer elég lesz vajon? Szóval nekem kicsit furcsa ez így.denesdr írta: ↑2024.06.28., pén. 08:11Új mindenes egy nem olyan új gyártótól:
https://www.kenwood.eu/home/smart-hifi- ... 8000SCD-B/![]()
Csak én nem látok rajta lan-csatlakozót? Spotify és Deezer elég lesz vajon? Szóval nekem kicsit furcsa ez így.denesdr írta: ↑2024.06.28., pén. 08:11Új mindenes egy nem olyan új gyártótól:
https://www.kenwood.eu/home/smart-hifi- ... 8000SCD-B/
Kár, hogy a HDMI-t lehagyták róla...denesdr írta: ↑2024.06.28., pén. 08:11Új mindenes egy nem olyan új gyártótól:
https://www.kenwood.eu/home/smart-hifi- ... 8000SCD-B/
Az első (15,6 colos hordozható monitor) nem működött rendesen az M55-tel, de ezzel az újabb 14 colos kistévével (ez nem csak monitor, hanem egy analóg + DVBT2-tunerrel ellátott könnyű kis hordozható tévé) tényleg megoldódott (HDMI-n).
Én úgy tudom, hogy a Sony licencjogokra hivatkozva soha nem engedte hivatalosan az SACD lejátszókon az AES/EBU és SPDIF kimeneteken a magasabb PCM felbontást, mint a 48/16-ot. Ha elolvasod az Ayre leírását, ők is csak azt írják, hogy PCM konverzió kiválasztása esetén a HDMI-n képes kiadni a 88/24-et, illetve az analóg kimenetre ebből konvertál.
Az OPPO már tizen sok éve tudta, hogy a DSD-t kiadja SACD lejátszáskor a HDMI kimenetén.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 18:40Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.Roli80 írta: ↑2024.05.22., szer. 14:07Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene.
Ez egy érdekes kérdés, ami ebben a topikban igencsak helyén van, mivel a mai egybemasinák kivétel nélkül (?) DSP-k köré épülnek, digitális módon működnek annak dacára, hogy analóg jelet is képesek fogadni. Engem erősen foglalkoztat a téma mostanában a Luxor hangsugárzók fejlesztése kapcsán. (*) Mi is teljesen digitális jelfeldolgozást alkalmazunk és nyilván vannak digitális bemeneteink, de az analóg bemenetre érkező jelet is digitalizáljuk, a DSP-ben saját recept alapján megdolgozzuk, majd analóggá alakítva küldjük a D osztályú végerősítőkbe (amik bizony nem digitálisak, bárki bármit is mond).Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 12:56Így érthető, hogy van némi különbség a CD-k esetében a digitális és analóg kimenetek használata által nyúltott végeredményben, de érdekes módon elég bolhafasznyi - és nem nevezném egyiket sem jobbnak, inkább ízlés kérdése. Nekem tetszik a fölösleges D/A - A/D konverzión átesett hang is.
Ó, elnézest, nem olvastam elég figyelmesen, amit írtál.
Én a DVD A lekeverésére gondoltam. Ott célszerű beállítani a sztereó hangot. Sajnos csak az első generációs lejátszókon volt dedikált group gomb. Viszont ha vettél monitort akkor ez is megoldódott.Aszpirin írta: ↑2024.05.22., szer. 18:40Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.Roli80 írta: ↑2024.05.22., szer. 14:07Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene. A DVD Audio lekeverése szerintem nem jó ötlet, mert a sztereót a többcsatornásból önállóan keveri le, és így nem a natív sztereó sávot hallgatod. Kérdés, hogy a lejátszónak hogyan sikerül. Egy-egy korongnál macerás, de amennyiben a lemez támogatja, érdemesebb a audió választó gombbal kiválasztani a megfelelő sávot, vagy vaktában a menu-ben kiválasztani.
A sztereo mix kimeneten azt a rétegetjátssza SACD-ből, amelyiket akarom, illetve alapból a sztereó SACD réteget (Hibrid lemeznél is), tehát akkor nem kever semmit. Menet közben is lehet választani, ami szintén érdekes:
Screenshot 2024-05-22 at 18.48.27.png
Lehet, hogy tudja az Oppo, de mintha nálam csak a DSF-ekkel ment volna a DSD HDMI-n... majd megnézem, mert alighanem tévedek.Roli80 írta: ↑2024.05.22., szer. 14:07Másolásvédelem miatt nem adhattak ki digitális jelet a kimeneten, de szerintem ez a blu ray lejátszókkal megváltozott. Az én Primare BD32-nél pl. be lehet állítani, hogy PCM v. DSD jelet küldjön ki HDMI-n. Mivel a szoftver része ennek is Oppo szerintem tudnia kellene. A DVD Audio lekeverése szerintem nem jó ötlet, mert a sztereót a többcsatornásból önállóan keveri le, és így nem a natív sztereó sávot hallgatod. Kérdés, hogy a lejátszónak hogyan sikerül. Egy-egy korongnál macerás, de amennyiben a lemez támogatja, érdemesebb a audió választó gombbal kiválasztani a megfelelő sávot, vagy vaktában a menu-ben kiválasztani.