Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 25

Re: Audiophile ösvény és tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: NADEger »

Tápösvény bejáratáshoz kérnék tippet, óràtól hosszú 16os tömörréz , majd lakaselosztotol Kácsa FP 40.

Jobban járnék, ha másik már bejáratott fázisra átkötném, de hátha valakinek van tippje.

Régebben a 60wos izzo jovolt egy hétig 2.5mm2 es kabelnel, az utcait viszont nemkellett akkor. Az elso 10-20 ora utan nyugodott le kb, a tobbi utana csak nuansznyi volt.

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó

Szia!

Szurke kopenyes volt a Pirelli, ha van jeletosege.

Egy időben mindkettőt használtam
párhuzamosan, aztán végülis csak a flexpower maradt. Már bejáratott volt ,nálam is ment elég sokat.

Van egy varázsa , egy egyénisége ami megjegyez az ember, azt a nyugodt telt kissé lágy világot biztosan sokan keresik most is.

A masik hogy lapos kabel tomor vezeto ellenere konnnyebben kezelheto keskenyebb mint a kácsa FP..

kaef2 írta:
2025.05.26., hétf. 13:31
NADEger írta:
2025.05.26., hétf. 13:01
A/B teszteltem egy Pirelli 6mm2 (tömör) es a'la Darvas tápösvényt a Kácsa Flexpower 25 össel (sodrott). A Flexpower maradt , gyorsabb semlegesebb hang.
Anno a Pennában a nagy és a kicsi bemutatóterem és az egykori lakásom is egyaránt Pirellivel volt átkábelezve, 2006 és 2014 között sokat importáltunk és adtunk el belőle (8 év alatt legalább 5-6000 métert).

Legalább 3-400 óra volt a járódás ideje, és ha csak össztekertem egy nem falba húzotT, de már bejáratottt darabot, akkor is kellett neki 50-60 óra, hogy visszataláljon a már bejáratott hanghoz.

Vagyis, ha nem volt adva neki legalább 20-25 óra, akkor lehet, hogy nem optimális állapotban volt meghallgatva. Csak a kontextus végett mondom, mások számára információként, nem a Kácsa kábel érdemeit szeretném csökkenteni.

kaef2
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3638

Hozzászólás Szerző: kaef2 »

NADEger írta:
2025.05.26., hétf. 13:01
A/B teszteltem egy Pirelli 6mm2 (tömör) es a'la Darvas tápösvényt a Kácsa Flexpower 25 össel (sodrott). A Flexpower maradt , gyorsabb semlegesebb hang.
Anno a Pennában a nagy és a kicsi bemutatóterem és az egykori lakásom is egyaránt Pirellivel volt átkábelezve, 2006 és 2014 között sokat importáltunk és adtunk el belőle (8 év alatt legalább 5-6000 métert).

Legalább 3-400 óra volt a járódás ideje, és ha csak össztekertem egy nem falba húzotT, de már bejáratottt darabot, akkor is kellett neki 50-60 óra, hogy visszataláljon a már bejáratott hanghoz.

Vagyis, ha nem volt adva neki legalább 20-25 óra, akkor lehet, hogy nem optimális állapotban volt meghallgatva. Csak a kontextus végett mondom, mások számára információként, nem a Kácsa kábel érdemeit szeretném csökkenteni.

NADEger
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1378

Re: Audiophile ösvény vs tápszűrő kondicionáló

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Lotz írta:
2025.03.17., hétf. 11:27

Na en is varom a beszamolot, aztan lehet en is bevallalok egy ilyet! :D
Jobban jársz, ha kerítesz egyet és bepattintod ha tudod, mert nálam az nem egyhamar lesz. Lakást újítok fel, kocsimat is megtolták, van most nyűg elég... sad.gif

Lotz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Lotz »

Rock60 írta:
2025.03.15., szomb. 09:25
Lotz írta:
2025.03.12., szer. 12:37

Furutech aljzat lesz az egyik vegen, masik oldalon gondolkodom az itt meghirdetett Kemp Elektroniks/Siemens típusú hifi megszakító /16A-es ezüst biztosítékon. Ismeri valaki ezt a biztositekot, erdemes erre kolteni?
Nálam landolt a SIEMENS SITOR, - szerintem van még belőle - majd beszámolok az eredményről, ha meg nem gondolom magam, mire a villanyszerelő ideér... :D
Jó cuccnak tűnik, de bár nem alap SIEMENS, azért ez egy belépőszintű dolog, amit egy jobb olvadóbetét fog majd feldobni...
Az mindenesetre jelenthet valamit, hogy a QSA is ezt a foglalatot hirigeli nagy lelkesen. gondolkodik.gif :rolleyes:
Na en is varom a beszamolot, aztan lehet en is bevallalok egy ilyet! :D

Rock60
Őslakos
Őslakos

takiszer írta:
2025.03.15., szomb. 12:34
Szia! Ha kismegszakító helyett teszed be tuti jobb lesz.....nálam régi porcelán szarok vannak , mint anno a Merlinben voltak ....majd írjad le mekkora a difi...
Gondolom, a porcelán "szarok" is jobbak a kismegszakítónál... :D gondolkodik.gif

Feltétlenűl megírom. Előszőr a hozzá kapott betétet teszem bele, aztán majd nézek valami jobbat.

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: takiszer »

Szia! Ha kismegszakító helyett teszed be tuti jobb lesz.....nálam régi porcelán szarok vannak , mint anno a Merlinben voltak ....majd írjad le mekkora a difi...
Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ
Townshend Elite Rock-Excalibur  Benz Glider Borbély phono   

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Avantgarde Uno Nano 572B SE DIY amp. Townshend Allegri   Jadis JD1 drive-Lumin U1 mini akkus táppal JS1 MKIII DAC Wireworld Platimun mains Zensati hangszóró és összekötők meg pár ANSUZ

Rock60
Őslakos
Őslakos

Lotz írta:
2025.03.12., szer. 12:37

Furutech aljzat lesz az egyik vegen, masik oldalon gondolkodom az itt meghirdetett Kemp Elektroniks/Siemens típusú hifi megszakító /16A-es ezüst biztosítékon. Ismeri valaki ezt a biztositekot, erdemes erre kolteni?
Nálam landolt a SIEMENS SITOR, - szerintem van még belőle - majd beszámolok az eredményről, ha meg nem gondolom magam, mire a villanyszerelő ideér... :D
Jó cuccnak tűnik, de bár nem alap SIEMENS, azért ez egy belépőszintű dolog, amit egy jobb olvadóbetét fog majd feldobni...
Az mindenesetre jelenthet valamit, hogy a QSA is ezt a foglalatot hirigeli nagy lelkesen. gondolkodik.gif :rolleyes:

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Pontosan.

egedzs
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: egedzs »

takiszer írta:
2025.03.14., pén. 13:01
Sziasztok! DC áramot kapcsolni vagy megszakítani mindig nehezebb, mint AC-t , mert nincsen nullaátmenet és az áramkörben levő induktív tagok miatt az áram tovább szeretne folyni......tehát ami DC-re van tervezve, az kiröhögi az AC-t, de fordítva nagyon gáz....
Köszönöm! Olvadóbiztosítékra is igaz, hogy DC-re tervezett AC-ben is gond nélkül használható? A csatolt adatlapú olvadóbiztosíték jó lehet váltóáramú használatra?
Csatolmányok
WEI2783260000_termekadatlap.pdf
(382.74 KiB) Letöltve 20 alkalommal.

takiszer
Fórumlakó
Fórumlakó
Kapcsolat:

Sziasztok! DC áramot kapcsolni vagy megszakítani mindig nehezebb, mint AC-t , mert nincsen nullaátmenet és az áramkörben levő induktív tagok miatt az áram tovább szeretne folyni......tehát ami DC-re van tervezve, az kiröhögi az AC-t, de fordítva nagyon gáz....

egedzs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Esetleg tudja valaki, használható-e a DC olvadóbiztosíték tartó AC hálózatban? Tuning tartók is sokszor DC áramra vannak tervezve. Ezekben jobb csatlakozók lehetnek? Köszönöm!
_DSC0581.jpg

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

egedzs írta:
2025.03.11., kedd 16:22
Hydra 10x38mm és 5x20mm tuning biztosítékokról van valakinek tapasztalata? Számomra megfizethetőnek tűnnek, kérdés, hogy nyújt-e többletet alap villanyszerelési biztosítékoknál? Esetleg más olcsó tipp is érdekel. Köszönöm!
Nekem egyik sem hozott semmit, csak vitt sad.gif
A gondolkodás nem megerőltető...

Lotz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 10

Hozzászólás Szerző: Lotz »

Sziasztok! Meg decemberben kerdeztem ra a Lapp Ölflex Classic 110 CY 3G2,5 -ra mint taposveny (kb 12m), koszi a sok segitseget! Az itt olvasott tapasztalatok/beirasok utan en is valamelyik NHXH tömör vezetőkkel rendelkező tűzálló kábelt fogom valasztani (valosz. 2.5 arnyekolatlan verziot). Furutech aljzat lesz az egyik vegen, masik oldalon gondolkodom az itt meghirdetett Kemp Elektroniks/Siemens típusú hifi megszakító /16A-es ezüst biztosítékon. Ismeri valaki ezt a biztositekot, erdemes erre kolteni?
Koszi!

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 932

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

egedzs írta:
2025.03.11., kedd 16:22
Hydra 10x38mm és 5x20mm tuning biztosítékokról van valakinek tapasztalata? Számomra megfizethetőnek tűnnek, kérdés, hogy nyújt-e többletet alap villanyszerelési biztosítékoknál? Esetleg más olcsó tipp is érdekel. Köszönöm!
Valamennyivel többletet nyújt az alapnál volt nálam többször is tesztelésen és a furutech biztosítékot nem cseréltem ki rá. Bár lehet, hogy a mostani újabb sorozat már jobb ennél.... ki kell próbálni főleg használtban van jó ára....
Ennél már nem nagyon van olcsóbb kivitel sajna csak az alap biztositék..
"Az igazi barát szemből támad."

egedzs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

istvan01 írta:
2025.03.10., hétf. 18:50
A méretlen ágon a fogyasztás mérővel bezárólag kizárólag az áramszolgáltató megbízott regisztrált szerelője végezhet cserét, javítást az áramszolgáltató szabványa/előírása szerint.
Ez van, még akkor is, ha tulajdon viszony és rendelkezési jog ebben az esetben elválik.
Én is így gondoltam, amikor beázott, de azt mondta a szolgáltató, hogy oldjam meg, ahogy akarom, az már az én problémám. Nyilván hívtam szerelőt, de akár én is szerelhettem volna miattuk.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

pali923
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2025.03.10., hétf. 18:59
Ha van rajta plomba,nem nyúlhatsz hozzá.Ezeket időközönként cserélnie is kellene a szolgáltatónak,de szerintem azt raknak ilyenkor is ami nekik van,és nem lehet kérni más típust.Az utcai dobozt én egyébként nem is értem,na meg azt sem hogy azon miért nincs pecsétzár,de a példád bizonyítja hogy van ilyen is.
Mondtam, hogy az enyém spéci eset. Az utcánkban az oszlopról légkábelek mennek a házakba, de én földkábelt kértem, asszonypajtás kedvéért pusztán esztétikai okokból. Ezért az oszlopból a földbe megy a kábel, és ott van egy doboz a biztosítékoknak, nagy kerámiák vannak benne. A doboz felső részétől az enyém a drót. Azt mondták annak idején az illetékesek, amikor beázott, és az E.ON-nal akartam megjavíttatni, hogy én így jártam, az újabb szerződésekben már máshonnantól a lakóké a kábel és a költség, talán a telekhatártól, nem emlékszem. A házban van egy villanyóra doboz, plomba, meg minden, ahhoz nyilván nem nyúlok. Az oszlopon levő biztosítékokhoz meg azért nem, mert ott nem tudom lekapcsolni az áramot.
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2147

Hozzászólás Szerző: Shimano »

pali923 írta:
2025.03.10., hétf. 18:06
istvan01 írta:
2025.03.10., hétf. 10:13
A fogyasztás mérő előtti pecsétzáras kismegszakítót nem fogja az áramszolgáltató kívánság szerint cserélni.
Az esetek nagy részében bizonyára így van, de nálunk pl. nem. 2001 körül kötöttünk szerződést az épülő házunkra az áramszolgáltatóval, és a szerződésben nincs jól leírva, honnan kezdődik az én szakaszom a drótban. Állítólag az újabbakban már pontosítottak. Ezt onnan tudtam meg, hogy egyszer beázott a doboz az utcai oszlopon, amin keresztül bejön hozzánk a drót, és az abban levő biztosítékok tönkrementek, nekem kellett kicseréltetni saját költségre. Az már az enyém, mint kiderült.

Szóval ha valakinek ilyen ingerenciája van, nézzen utána, hátha hozzá lehet nyúlni a rendszerhez korai szakaszban is. Egyébként meg itt van a doboz az utcán, 4 csavart kell kicsavarni, és cserélhetem a biztosítékot akármikor, senki nem venné észre. A lényeg, hogy jó értékű legyen. No meg még fontosabb, hogy én nem cserélek, szakember kell hozzá, mert áram alatt kell szerelni.
Ha van rajta plomba,nem nyúlhatsz hozzá.Ezeket időközönként cserélnie is kellene a szolgáltatónak,de szerintem azt raknak ilyenkor is ami nekik van,és nem lehet kérni más típust.Az utcai dobozt én egyébként nem is értem,na meg azt sem hogy azon miért nincs pecsétzár,de a példád bizonyítja hogy van ilyen is.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

pali923 írta:
2025.03.10., hétf. 18:06
Ezt onnan tudtam meg, hogy egyszer beázott a doboz az utcai oszlopon, amin keresztül bejön hozzánk a drót, és az abban levő biztosítékok tönkrementek, nekem kellett kicseréltetni saját költségre. Az már az enyém, mint kiderült.
Ebben azért ne legyél biztos. Mármint az összes költség az utcai közműhálózatról betáplálás a lakóingatlanra az ingatlan tulajdonosnak kell fedezni, szükség esetén javítást is költségelni. A méretlen ágon a fogyasztás mérővel bezárólag kizárólag az áramszolgáltató megbízott regisztrált szerelője végezhet cserét, javítást az áramszolgáltató szabványa/előírása szerint.

Ez van, még akkor is, ha tulajdon viszony és rendelkezési jog ebben az esetben elválik.

pali923
V.I.P.
V.I.P.

istvan01 írta:
2025.03.10., hétf. 10:13
A fogyasztás mérő előtti pecsétzáras kismegszakítót nem fogja az áramszolgáltató kívánság szerint cserélni.
Az esetek nagy részében bizonyára így van, de nálunk pl. nem. 2001 körül kötöttünk szerződést az épülő házunkra az áramszolgáltatóval, és a szerződésben nincs jól leírva, honnan kezdődik az én szakaszom a drótban. Állítólag az újabbakban már pontosítottak. Ezt onnan tudtam meg, hogy egyszer beázott a doboz az utcai oszlopon, amin keresztül bejön hozzánk a drót, és az abban levő biztosítékok tönkrementek, nekem kellett kicseréltetni saját költségre. Az már az enyém, mint kiderült.

Szóval ha valakinek ilyen ingerenciája van, nézzen utána, hátha hozzá lehet nyúlni a rendszerhez korai szakaszban is. Egyébként meg itt van a doboz az utcán, 4 csavart kell kicsavarni, és cserélhetem a biztosítékot akármikor, senki nem venné észre. A lényeg, hogy jó értékű legyen. No meg még fontosabb, hogy én nem cserélek, szakember kell hozzá, mert áram alatt kell szerelni.

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3492

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

egedzs írta:
2025.03.08., szomb. 22:22
A lakásban lévő kismegszakító cserének nem akkor van értelme, ha a villanyórában lévőt is olvadóra cserélteti az ember? Szoktak ilyet csinálni? Köszönöm!
Igen és nem. A fogyasztás mérő előtti pecsétzáras kismegszakítót nem fogja az áramszolgáltató kívánság szerint cserélni. Ha annak valami meghibásodása lenne, vagy nagyobb teljesítményt rendel a fogyasztó, akkor is csak az áramszolgáltató saját típusát rakja fel. Erre én is rákérdeztem, mert egyszer cserélni kellett A kismegszakító amit a szerelő berakott EDF-Démász feliratú Tracon gyártmányú volt. Ha mást típust rakott volna be, akkor a regisztrált szerelőt vagy engem megbüntetett volna az áramszolgáltató.
A fogyasztás mérő utáni kismegszakítókat értelmes áram értékkel lehet már cserélni saját preferencia szerint, ahogy nálam is. Az áram mérő szekrényben és pár méter kábel távolságban is van a hifi ösvényt ellátó Hifituning olvadó betétes bizti.

egedzs
Nincs visszaút
Nincs visszaút

A lakásban lévő kismegszakító cserének nem akkor van értelme, ha a villanyórában lévőt is olvadóra cserélteti az ember? Szoktak ilyet csinálni? Köszönöm!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”