Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Lemezjátszó
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 420
Re: Lemezjátszó
Ez a komód szerinted tömör rózsafa?
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Az expón is szereplő, rózsafa komódon volt minden esetben. Mint utóbb megtudtam, állítólag egyébként ennek a fa típusnak a legjobbak a rezonanciával kapcsolatos tulajdonságai. Állítólag minél sötétebb rózsafa, annál jobb. Az Audiomeca is ezen volt idáig.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Nálam falikonzolon, abban 2db 10mm-es üveglap, amik között 4db szilikon pogácsa, a négy sarka alatt kerámiagolyó, ezeken támazkodik a konzol felé. Korábban próbáltam MDF lapot, ez "döglesztett", majd szimpla és dupla gres lapot, ez meg zavaros és fárasztó lett. Messze az üveg eddig a legjobb, igaz már beszereztem egy homokkő lapot, amit méretre kellene szabnom, de nincs időm foglakozni vele.
Amit a gyári lábáról írtál, az teljesen találó, én úgy fogalmaznám, hogy "együgyű" hangzás.
Isten bizony kipróbálom betekerve a Bo!ng lábakat, és szerintem valamilyen belevaló tüske is van a fiók alján, kiváncsivá tettél.
Hozzáteszem, én a rendesen beállított Bo!ng lábakkal nem olyannak hallom, mint ahogy Te jellemzed, és ez lehet azért van, mert más felületen használjuk.
Ha meg a betekert Bo!ng-al tetszik a legjobban, akkor úgy kell hallgatni, szakszerűség ide, vagy oda!
- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
Azért arról is írhatnál, hogy nálad milyen felületen van a lemezjátszó, mert az sem mindegy.sutemenyx írta: ↑2025.02.21., pén. 23:14Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Azóta picit kísérleteztem vele.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
Nálam falikonzolon, abban 2db 10mm-es üveglap, amik között 4db szilikon pogácsa, a négy sarka alatt kerámiagolyó, ezeken támazkodik a konzol felé. Korábban próbáltam MDF lapot, ez "döglesztett", majd szimpla és dupla gres lapot, ez meg zavaros és fárasztó lett. Messze az üveg eddig a legjobb, igaz már beszereztem egy homokkő lapot, amit méretre kellene szabnom, de nincs időm foglakozni vele.
Amit a gyári lábáról írtál, az teljesen találó, én úgy fogalmaznám, hogy "együgyű" hangzás.
Isten bizony kipróbálom betekerve a Bo!ng lábakat, és szerintem valamilyen belevaló tüske is van a fiók alján, kiváncsivá tettél.
Hozzáteszem, én a rendesen beállított Bo!ng lábakkal nem olyannak hallom, mint ahogy Te jellemzed, és ez lehet azért van, mert más felületen használjuk.
Ha meg a betekert Bo!ng-al tetszik a legjobban, akkor úgy kell hallgatni, szakszerűség ide, vagy oda!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
nálam ez annyiban volt máa. hogy edzett üveglap volt Daruma himbilimbin és ezen a lemezjátszó, az ilyen tüskével..
jéé, ilyen mégnwkem is van, volt,... amikor az Avalont odaadtam ismerősnek, ezt adtam vele. ZO28(?) állványon ilyen csatolja el a townshendet.sutemenyx írta: ↑2025.02.21., pén. 23:14Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
nálam ez annyiban volt máa. hogy edzett üveglap volt Daruma himbilimbin és ezen a lemezjátszó, az ilyen tüskével..
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
https://isoacoustics.com/home-audio-iso ... en-series/
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Rezgéscsillapítás 2. rész.
Penna ajánlására vettem az LP12 alá egy ZaZen panelt.
Beüzemeltem, feltettem a MoFi leszorítót és azt hittem, hogy itt lesz a kánaán.
De nagyot csalódtam, a hang döglött, tompa lett. Levettem a MoFi-t és visszatért a vitalitás a zenébe.
Külön-külön mindkét eszköz javított a hangzáson, de együtt nem használhatók nálam.
Ebben a hobbiban még a tesztelés sorrendje sem mindegy,
ZaZen marad, mert hatásos és mellette jól is néz ki.
Valamint van egy drága levélnehezékem.

Penna ajánlására vettem az LP12 alá egy ZaZen panelt.
Beüzemeltem, feltettem a MoFi leszorítót és azt hittem, hogy itt lesz a kánaán.
De nagyot csalódtam, a hang döglött, tompa lett. Levettem a MoFi-t és visszatért a vitalitás a zenébe.
Külön-külön mindkét eszköz javított a hangzáson, de együtt nem használhatók nálam.
Ebben a hobbiban még a tesztelés sorrendje sem mindegy,
ZaZen marad, mert hatásos és mellette jól is néz ki.
Valamint van egy drága levélnehezékem.

https://youtu.be/G40QeJGSm9U?si=s9qhvOdT8Lb7HHvK
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
Kegyetlen jó film

Kegyetlen jó film
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 233
Mond mégegyszer, hogy kondenzátor, ha mered...

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Pulp Fiction
Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 17:33Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Szerencsére nem motor volt.
Örülünk Vincent!?![]()

Pulp Fiction
Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.zoli73 írta: ↑2025.02.16., vas. 16:16
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Szerencsére nem motor volt.
Örülünk Vincent!?

- zoli73
- V.I.P.
- Értékelés: 3192
A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.Endrion írta: ↑2025.02.16., vas. 15:48Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech
Igen, köszi,SoundMania írta: ↑2025.02.16., vas. 15:20
Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1214
- Voyager
- V.I.P.
- Értékelés: 2104
Ha nem tudod, hogyan kell leszerelni a tengelyről bármit is, akkor valószínűleg jobb lenne, ha szakemberhez fordulnál, mert ha erőlteted, könnyen nagyobb kárt tehetsz benne. Ha pedig csak azért esnél neki, hogy 'hátha könnyen orvosolható', akkor még nagyobb az esélye, hogy nem fogod tudni megoldani.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”
Lemezjátszó
Sziasztok!
Van esélyem szétszedni, belekukkantani, hátha könnyen orvosolható a hiba?:
zúg, de nem forog; áramot kap.
Azt sem tudom a tengelyről miképp kell leszerelni.
Köszi!
Van esélyem szétszedni, belekukkantani, hátha könnyen orvosolható a hiba?:
zúg, de nem forog; áramot kap.
Azt sem tudom a tengelyről miképp kell leszerelni.
Köszi!
)
itt az volt a kitétel,hogy alig vigyen, inkább majdnemhogy polírozzon. tűágyazás finom műszer (meg jó keményre edzett anyag is

avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu
halfnote.hu
Ha jól látom, a bigyó tövében van egy kontrabigyó. Gondolom, a bigyót lehet kijjebb - beljebb tekergetni, aztán kontrabigyózni.
Az egész libikóka súlypntját módosíthatja, ezzel együtt talán az önrezonanciáját is...
Nekem nincsen kétségem afelől, hogy jól működik, mivel hallottam FP hasonló elven működő kezdetleges prototítusát egy SME karos Thorens-en...
Kb. leesett az álunk.
Körömreszelő. Nincs irány, finom és jól visz.
Tudom, hogy telóval csináltad, ahhoz képest tényleg jó...amúgy tényleg xar.revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 14:40
A makró az annyira makró,amit a telefon tudelég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni
![]()
Ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőreValószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert...
Egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjednifőleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta, éllel ellentétes irányba tolva.

Ha jól látom, a bigyó tövében van egy kontrabigyó. Gondolom, a bigyót lehet kijjebb - beljebb tekergetni, aztán kontrabigyózni.
Az egész libikóka súlypntját módosíthatja, ezzel együtt talán az önrezonanciáját is...

Nekem nincsen kétségem afelől, hogy jól működik, mivel hallottam FP hasonló elven működő kezdetleges prototítusát egy SME karos Thorens-en...
Kb. leesett az álunk.
Körömreszelő. Nincs irány, finom és jól visz.

a makró az annyira makró,amit a telefon tud
elég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni
ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőre
Valószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert,de egyelőre annyira más így az egész (nyilván jobb), idő kell ezt megszokni és felfogni, ha állítok rajta.
egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjedni
főleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta (éllel ellentétes irányba tolva). volt egy nagyon pici kottyanása, de elmúlt. nekem gyanús,hogy nem jól lett összereszelve. nem nehéz a tűt az ágynak mellétenni és picit megnyomták a hegyét és ezeknél századmilimétereken múlik, hogy finoman forogjon.
a karhoz tartozó eredeti shell ezüst, meg van Kondo ezüst shellkábelem,de azokat ehhez nem lehet használni és az RS Lab rézdrótokkal adja a shellt. Csak idő volt megtalálni azt a drótot,ami ide elég engedékeny, de még nem szakad el minden szélfújásra. Van nálam 3 féle AN.UK kábel és Kondo Ai, de az egyik UK lett a befutó, ami 3 litze,de nagyon vékony szál, véknyabb, mint amit most árulnak (kora absz ismeretlen, elég régi verzió lehet). Így meg se kellett bontanom a 3 szálas "fonást".Rock60 írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:44A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)
![]()
Jók a makro képek !![]()
a makró az annyira makró,amit a telefon tud

ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőre

egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjedni

halfnote.hu
halfnote.hu
Jók a makro képek !
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl...revox írta: ↑2025.02.13., csüt. 13:04Nekem is jött a mikulás![]()
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért voltvicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)

Jók a makro képek !

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.13., csüt. 14:00-kor.
nekem is jött a mikulás
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt
vicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is
(utolsó kép
)

AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt

halfnote.hu
halfnote.hu
Újra a régi fényében
Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most
Köszi Krisz

Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most

Köszi Krisz