Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Ez a komód szerinted tömör rózsafa?

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

zoli73 írta:
2025.02.22., szomb. 08:36

Azért arról is írhatnál, hogy nálad milyen felületen van a lemezjátszó, mert az sem mindegy.
Az expón is szereplő, rózsafa komódon volt minden esetben. Mint utóbb megtudtam, állítólag egyébként ennek a fa típusnak a legjobbak a rezonanciával kapcsolatos tulajdonságai. Állítólag minél sötétebb rózsafa, annál jobb. Az Audiomeca is ezen volt idáig.
IMG_9261.jpeg
IMG_9262.jpeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2025.02.21., pén. 23:14
Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Azóta picit kísérleteztem vele.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
Azért arról is írhatnál, hogy nálad milyen felületen van a lemezjátszó, mert az sem mindegy.
Nálam falikonzolon, abban 2db 10mm-es üveglap, amik között 4db szilikon pogácsa, a négy sarka alatt kerámiagolyó, ezeken támazkodik a konzol felé. Korábban próbáltam MDF lapot, ez "döglesztett", majd szimpla és dupla gres lapot, ez meg zavaros és fárasztó lett. Messze az üveg eddig a legjobb, igaz már beszereztem egy homokkő lapot, amit méretre kellene szabnom, de nincs időm foglakozni vele.
Amit a gyári lábáról írtál, az teljesen találó, én úgy fogalmaznám, hogy "együgyű" hangzás.
Isten bizony kipróbálom betekerve a Bo!ng lábakat, és szerintem valamilyen belevaló tüske is van a fiók alján, kiváncsivá tettél.
Hozzáteszem, én a rendesen beállított Bo!ng lábakkal nem olyannak hallom, mint ahogy Te jellemzed, és ez lehet azért van, mert más felületen használjuk.
Ha meg a betekert Bo!ng-al tetszik a legjobban, akkor úgy kell hallgatni, szakszerűség ide, vagy oda!
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4355
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

sutemenyx írta:
2025.02.21., pén. 23:14
Szóval írtam, hogy a Funk Firm LSD-n a Bo!ng lábak használata nem nyerte el a tetszésemet, mert a libegő sasszival nagyon torzításos és szögletes lett számomra a hangzás. Elvesztette azt a nagyon finom és folyékony hangját, ami a legelső próba alkalmával megragadott, és ami miatt aznap délután 3-tól egészen este 11-ig megállás nélkül pakolgattam fel rá a lemezeimet, mert annyira élményteli volt.
Kipróbáltam, hogy mit csinál, ha a másik gyári láb, azaz a műanyag tönkök vannak betekerve a gép aljába. Úgy ugyanaz volt az eredmény, mintha az Audiomeca J1 kapta volna meg a szintén tömbszerű delrin lábait. Tompa, érdektelen, egysíkú hangzása lett. Nem zavaró, de totál érdektelen hang.
Szóval az eredeti, a tönk láb és a Bo!ing az kb totál ellentétes hangzást produkál, de szerintem egyik sem jó.
Viszont ott volt az az élmény, hogyha abszolút helytelenül, a Bo!ng láb teljesen be van tekerve, és így szilárdan ül rajta a gép, akkor meg nem tudok belekötni a hangjába. Tehát elvi szinten azt gondoltam ki, hogy masszívan, keményen kell alátámasztani, de mindenképp fém lábakkal - a Bo!ng is aluminium.
Korábban volt a kácsából aranyozott, valamiféle fém tüskelábam, aminek a menete pont egyezik a lemezjátszóéval, ígyhát próba képpen betekertem azt. Na ez jó! Ezzel ugyanolyannak, vagy nagyon hasonlónak tűnik ahhoz az állapothoz, mintha a Bo!ng lábakon stabilan áll a gép. Ma megint este 7 óta folyamatosan hallgatom. Javaslom próbára az aktuális tulajoknak. Erről van szó:
IMG_9260.jpeg
jéé, ilyen mégnwkem is van, volt,... amikor az Avalont odaadtam ismerősnek, ezt adtam vele. ZO28(?) állványon ilyen csatolja el a townshendet.

nálam ez annyiban volt máa. hogy edzett üveglap volt Daruma himbilimbin és ezen a lemezjátszó, az ilyen tüskével..
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

IMG_9260.jpeg
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2025.02.18., kedd 19:48
O_S írta:
2025.02.18., kedd 10:03
Penna ajánlására vettem az LP12 alá egy ZaZen panelt.
ZaZen marad, mert hatásos és mellette jól is néz ki.
Valamint van egy drága levélnehezékem.
:kapdelm:
Megpróbáltam utánanézni, de nem jött elő...
Tudnál feltenni képet róla ?
Vagy egy szép ajtókitámasztód. :D
https://isoacoustics.com/home-audio-iso ... en-series/
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1364

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

O_S írta:
2025.02.18., kedd 10:03

Megpróbáltam utánanézni, de nem jött elő...
Tudnál feltenni képet róla ?

Vagy egy szép ajtókitámasztód. :D

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Rezgéscsillapítás 2. rész.
Beüzemeltem, feltettem a MoFi leszorítót és azt hittem, hogy itt lesz a kánaán.
De nagyot csalódtam, a hang döglött, tompa lett. Levettem a MoFi-t és visszatért a vitalitás a zenébe.
Külön-külön mindkét eszköz javított a hangzáson, de együtt nem használhatók nálam.
Ebben a hobbiban még a tesztelés sorrendje sem mindegy,

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2517

Hozzászólás Szerző: supravox »

DeProtector írta:
2025.02.16., vas. 17:49
Endrion írta:
2025.02.16., vas. 17:33
Örülünk Vincent!? :rolleyes:
Mond mégegyszer, hogy kondenzátor, ha mered... :kapdelm:
https://youtu.be/G40QeJGSm9U?si=s9qhvOdT8Lb7HHvK
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

DeProtector írta:
2025.02.16., vas. 17:49
Endrion írta:
:fekverohog:
Kegyetlen jó film
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 233

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Endrion írta:
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Endrion írta:
zoli73 írta:
2025.02.16., vas. 16:16

A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.
Szerencsére nem motor volt.
leborulok.gif
Pulp Fiction

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: Endrion »

zoli73 írta:
2025.02.16., vas. 16:16

A korábbi lemezjátszóm(Alphason Solo) ugyanezt a meghajtást használta, és azzal is jelentkeztek hasonló problémák. Én is motorproblémákra gondoltam, mert csak egyhelyben remegett a motor. Tudtommal ezek a Philips/Premotech motorok, csak roncsolással bonthatók, és a legritkább esetben javíthatók, így inkább beszereztem egy új motort. Végül kiderült, hogy a motor hibátlan, csak az előtte lévő kondenzátor adta meg magát.
Kondenzátor itt is, ami lehet hogy nem érintkezett.
Szerencsére nem motor volt.
Csatolmányok
20250216_133454.jpg

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3192

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Endrion írta:
2025.02.16., vas. 15:48
SoundMania írta:
2025.02.16., vas. 15:20

Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
Igen, köszi,
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

SoundMania írta:
2025.02.16., vas. 15:20

Előbb megnézném az "elektronikáját". Esélyesebb hogy ott lesz gond. Szakadt ellenállás vagy rossz kondi! Ráérsz akkor gondolkodni a motoron, ha azok már jók!
Igen, köszi,
átkötögettem mindent kívül és már ismét forog.

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1214

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

Endrion írta:
2025.02.16., vas. 13:08
Sziasztok!
Van esélyem szétszedni, belekukkantani, hátha könnyen orvosolható a hiba?:
zúg, de nem forog; áramot kap.
Azt sem tudom a tengelyről miképp kell leszerelni.
Köszi!

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Endrion írta:
2025.02.16., vas. 13:08
Sziasztok!
Köszi!
Ha nem tudod, hogyan kell leszerelni a tengelyről bármit is, akkor valószínűleg jobb lenne, ha szakemberhez fordulnál, mert ha erőlteted, könnyen nagyobb kárt tehetsz benne. Ha pedig csak azért esnél neki, hogy 'hátha könnyen orvosolható', akkor még nagyobb az esélye, hogy nem fogod tudni megoldani.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Lemezjátszó

Sziasztok!
Köszi!
Csatolmányok
20250216_130301.jpg

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.13., csüt. 16:29

Körömreszelő. Nincs irány, finom és jól visz. :rolleyes:
itt az volt a kitétel,hogy alig vigyen, inkább majdnemhogy polírozzon. tűágyazás finom műszer (meg jó keményre edzett anyag is :D )
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.13., csüt. 14:40

A makró az annyira makró,amit a telefon tud :D elég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni :D

Ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőre :D Valószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert...

Egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.

Nem fog elterjedni :D főleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta, éllel ellentétes irányba tolva.
Tudom, hogy telóval csináltad, ahhoz képest tényleg jó...amúgy tényleg xar. :D

Ha jól látom, a bigyó tövében van egy kontrabigyó. Gondolom, a bigyót lehet kijjebb - beljebb tekergetni, aztán kontrabigyózni.
Az egész libikóka súlypntját módosíthatja, ezzel együtt talán az önrezonanciáját is... gondolkodik.gif

Nekem nincsen kétségem afelől, hogy jól működik, mivel hallottam FP hasonló elven működő kezdetleges prototítusát egy SME karos Thorens-en...
Kb. leesett az álunk.

Körömreszelő. Nincs irány, finom és jól visz. :rolleyes:

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.13., csüt. 13:44
revox írta:
2025.02.13., csüt. 13:04
Nekem is jött a mikulás :rolleyes:
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt :D vicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is :D (utolsó kép :D )
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl... gondolkodik.gif

Jók a makro képek ! :tutiok:
a karhoz tartozó eredeti shell ezüst, meg van Kondo ezüst shellkábelem,de azokat ehhez nem lehet használni és az RS Lab rézdrótokkal adja a shellt. Csak idő volt megtalálni azt a drótot,ami ide elég engedékeny, de még nem szakad el minden szélfújásra. Van nálam 3 féle AN.UK kábel és Kondo Ai, de az egyik UK lett a befutó, ami 3 litze,de nagyon vékony szál, véknyabb, mint amit most árulnak (kora absz ismeretlen, elég régi verzió lehet). Így meg se kellett bontanom a 3 szálas "fonást".

a makró az annyira makró,amit a telefon tud :D elég xar,de nem akartam vele pályázaton indulni :D

ja,az elején azt a bigyót még nem fejtettem meg, de szerintem a fej lengését, vagy nyugalmi állapotba való visszatérését szabályozhatja, lövésem sincs. orrnehezéknek túl könnyű, passz egyelőre :D Valószínóleg még hangolni lehet vele a rendszert,de egyelőre annyira más így az egész (nyilván jobb), idő kell ezt megszokni és felfogni, ha állítok rajta.

egyébként szembemegy a józan ésszel,de baromira működik. Amiben más, mint az eredeti shell, bár az se panaszkodhat, ezzel a mélytónusú hangszerek, dob, gitárok,stb... kontúrosabbak,már-már CD-sen pontosak, de nem felejtenek el analógnak lenni.
Nem fog elterjedni :D főleg,hogy a tűágyazása se volt tökéletesen megmunkálva és egy halálrakopott, simítóreszelővel igazítottam rajta (éllel ellentétes irányba tolva). volt egy nagyon pici kottyanása, de elmúlt. nekem gyanús,hogy nem jól lett összereszelve. nem nehéz a tűt az ágynak mellétenni és picit megnyomták a hegyét és ezeknél századmilimétereken múlik, hogy finoman forogjon.
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
Az inbolygóka orrán az a recézett ezüst-szürkés tárcsa milyen célt szolgál ?

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
AN ezüst karkábelből tákolva (shellkábel)... megérte a szentségelést, merthogy, azért volt :D vicces, ezen az 5 centin mi infó el tud veszni (karban ezüst van és utána mindenhol). Nagy talány volt, hogy fogjam meg a sarut... minisatu összenyomja, meg a hőt is elvezeti... polcon egy kitört tűvel büszkélkedhető Goldring Eroica... Azt satuba befog, a csatlakozóra (pin) saru ráhúz, kész is :D (utolsó kép :D )
A legnagyobb talány - nekem - hogy hogy a rákba maradt ez el Nálad, tekintve a full ezüst kábelezést ? Pont legelöl... gondolkodik.gif

Jók a makro képek ! :tutiok:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2025.02.13., csüt. 14:00-kor.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

nekem is jött a mikulás :rolleyes:

Kép

Kép

Kép
halfnote.hu

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

Újra a régi fényében :D
Hát nem volt hiábavaló a nagyszervíz.
Sokkal jobban szól most ;peace;
20250213_120545.jpg
Köszi Krisz bravo.gif

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”