Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Endrion
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Re: Akai ap100

Hozzászólás Szerző: Endrion »

vieri2000 írta:
2025.02.12., szer. 12:43
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.
Mi lehet a probléma? Ezt a hibát szeretném megoldani.

Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nincs benne riaa korrektor, kell hozzá phono. Régen én is így hallgattam és azon kívül hogy nagyon halk volt, furcsán is szólt. :D
Érdekes, hogy az erősítő lekapcsol, miért lehet vajon, Téged próbál megkímélni...!?

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6196

Re: Akai ap100

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

vieri2000 írta:
2025.02.12., szer. 12:43
Üdv!

Segítséget szeretnék kérni. Van egy Akai AP100 lemezjátszóm. A kérdés található benne előerősítő?
Ha rákötöm (RCA-n keresztül) a Denon Avr X1500H házimozi erősítőre és elindítom a lemezjátszót az erősítő kikapcsol.

Köszönöm a válaszokat!
A kérdés átkerült a helyére.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

vieri2000
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Akai ap100

Hozzászólás Szerző: vieri2000 »

Üdv!

Köszönöm a válaszokat!

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1363

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

revox írta:
2025.02.11., kedd 09:46

...de ennek az elindításhoz nem sok köze van, inkább a felhelyezésre céloztam,akinek a lukérzéke nem tökéletes :D
Ja, ez az egy paraméter a "szűk keresztmetszet " a Rock leszorítójánál.
A kis 4 - es lukba benavigálni a csavart, azt tényleg nem élég körülbelül...
Tudod, az eredeti leszorító átlátszó akril.
Csináltam/csináltattam egy másikat, kicsit nagyobb, dögösebb, recézett tekerővel, a tányérkát átlátszó akril helyett fél centivel nagyobb átmérőjű danamitból, szépen lefújtam szatén feketére, pofás lett....
Összeraktam, akarom rátekerni, akkor jöttem rá, miért átlátszó a gyári. sad.gif
A kis menet, mikor tekerem bele a kis pöcsnyi menetdarabot, az nagyon nem árt, ha látszik...
A feketénél, merthogy nem átlátszó, :D rendesen figyelni kell, hogy elsőre beletaláljak a menetbe. :smile49:
Ha fáradt vagyok, akkor inkább az - egyébként nyüzügébb - gyárit használom.

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4351
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

Rock60 írta:
2025.02.11., kedd 09:13
revox írta:
2025.02.10., hétf. 22:29

Stabilizert még egyszerűbb, főleg, hs a belső oldalon kicsit rámennek süllyesztőfúróval...
Azzal hogy segíted a tányér indulását ? gondolkodik.gif
Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.

Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót. gondolkodik.gif
feltenni egyszerűbb, ha a furat belső fele meg van kicsit süllyesztve.
a Townshend leszorítóval én is ügyes voltam, és ahogy leírtad,úgy tekertem be, vagy ki.

de ennek az elindításhoz nem sok köze van, inkább a felhelyezésre céloztam,akinek a lukérzéke nem tökéletes :D

indításkor a Dropleten lökök egy keveset én is,annak nagyon vékony a szíja. a TW szíja elég nagy,az elég hamar felpörög. néha,csak reflexből kicsit meglegyintem azt is,de nem igényli.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

revox írta:
2025.02.10., hétf. 22:29

Stabilizert még egyszerűbb, főleg, hs a belső oldalon kicsit rámennek süllyesztőfúróval...
Azzal hogy segíted a tányér indulását ? gondolkodik.gif
Nem forog el az egész, ha megtekered ?
Ja, meg tudod, hogy a Rock-on semmilyen más leszorító, stabi nem használható, csak a sajátja - a nagyon rövid vezetőcsap miatt.

Mondjuk, ha nagyon kedvem támadna különböző stabikkal kísérletezgetni, lehetne hozzá gyártatni egy kis menetes végű csaptoldót. gondolkodik.gif

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2025.02.10., hétf. 17:59
supravox írta:
2025.02.10., hétf. 14:19
Rock60 írta:
2025.02.10., hétf. 14:05

A lemez-leszorító csavarásával adok egy kis perdületet a tányérnak, naponta csak egyszer, lemezváltásoknál nem állítom le a gépet.
/ Így kevesebbet fogyaszt... :D /
Azt,hogy csinálod?
Forgás közben teszed rá a leszorítót?
Igen.

A más rendszerűeket nem ismerem, a csavaros leszorítónál ez nem okoz semmi problémát.
Kicsit gyorsabban kell rápörgetni, ahhoz képest, mintha állna a tányér.
Rápörgetem, húzok rajta egy kicsit.
Levételhez egy pillanatra szorosan meg kell fogni a tekerőjét, a tányér forgási tehetetlensége kilazítja, a maradékot lepörgetni.
Nagyon laza gyakorlat, minden Rock - os így csinálja.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

Rock60
Őslakos
Őslakos

supravox írta:
2025.02.10., hétf. 14:19
Rock60 írta:

A lemez-leszorító csavarásával adok egy kis perdületet a tányérnak, naponta csak egyszer, lemezváltásoknál nem állítom le a gépet.
Azt,hogy csinálod?
Igen.

A más rendszerűeket nem ismerem, a csavaros leszorítónál ez nem okoz semmi problémát.
Kicsit gyorsabban kell rápörgetni, ahhoz képest, mintha állna a tányér.
Rápörgetem, húzok rajta egy kicsit.
Levételhez egy pillanatra szorosan meg kell fogni a tekerőjét, a tányér forgási tehetetlensége kilazítja, a maradékot lepörgetni.
Nagyon laza gyakorlat, minden Rock - os így csinálja.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2517

Hozzászólás Szerző: supravox »

Rock60 írta:
dixie-chicken írta:
2025.02.10., hétf. 11:55
Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.
Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...
Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást.... gondolkodik.gif
Ettől függetlenül e nélkül is érdemes picit besegíteni induláskor. A motornak mindegy lenne, az elforog - nálam, - csak koptatja a szíjat.
Azt,hogy csinálod?
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos

dixie-chicken írta:
2025.02.10., hétf. 11:55
Egyetlen hátránya, hogy nehezebben pörög fel a tányér, észrevenni a közel 40 dkg többletsúlyt.
Bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...
Mivel a plusz súly középen, messze a peremtől nehezíti a tányért nem tartom túl indokoltnak az annyival lassabb felfutást.... gondolkodik.gif
Ettől függetlenül e nélkül is érdemes picit besegíteni induláskor. A motornak mindegy lenne, az elforog - nálam, - csak koptatja a szíjat.

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2517

Hozzászólás Szerző: supravox »

O_S írta:
2025.02.10., hétf. 10:30
Vasárnap néhány órára kölcsönkaptam egy MoFI Super Heavyweight leszorítót.
Korábban már próbálkoztam több típussal, de vagy rosszabb lett a hang, vagy a lemezjátszó (LP12) túl rövid
tengelycsonkja miatt nem lehetett őket jól használni.
Először Petrucciani motreux-i koncertlemeze került fel, ami egy hangsúlyos basszus futammal indult.
A hang feszes volt, tele energiával, igazi koncertélményt nyújtott.
Mahler szimfóniában a hangszerek különváltak, a dinamika óriási volt. Halk részeknél még a barázdazaj is kisebb lett.
Santana lemezén az ütőhangszerek sokaságát ilyen tisztán még nem hallottam ezen a lejátszón.
Dixie-chicken köszönöm a lehetőséget.
MoFi_teszt.jpg
Üdv a MoFi klubban!
Te is kb. ugyanazt tapasztaltad mint dixie és én.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2677

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

ehez,vagy 20 éve,Xerxes-t használo haverom tanácsolta:amikor elinditjuk a lemezjátszót,bal kéz segitségével,adunk egy finom "löketet",vagy a lamez peremét fnoman érintjük,vagy a matricát,a lemez közepén,jobbkéz közben engedi le a liftet...némi gyakorlatot igényel,de ha ráérzünk,menni fog simán...kiméli a szijat,és motort...nálam ez már olyan motorikus,begyakorolt,beégetett mozdulat volt (akár RegaP3,Kuzma StabiS,vagy Thorens 126/147-seknél),hogy kb 1 hónapra volt szükségem a "kiiktatására" amikor DD-re váltottam :D
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

Voyager írta:
2025.02.09., vas. 17:22

A P1-hez a fix antiskating-es kart szerelik, mert ezt a lemezjátszót azoknak szánták, akik kicsomagolás után rögtön zenét akarnak hallgatni, mindenféle pepecselés nélkül.

Ezt valahol meg is értem, mert a megcélzott közönség között túlnyomó többségben vannak azok, akiket nem érdekel a lemezjátszás technikai része (mert vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben), és csak egyszerűen élvezni akarják a kedvenc lemezeiket.

Az egy másik kérdés, hogy az aki ebből az egész játékból többet szeretne kihozni miért választ ilyen lemezjátszót.
de lehet azért, mert akik ezt veszik, nem is tudnák,hogy azt be kell állítani,így kicsit megóvják a tűt és a lemezeket is. inkább így,mint sehogy alapon.. szerintem.

akik pl itt vesznek valamit, nem valószínű,hogy ezzel fognak pepecselni. jó buli, reneszánsz,aztán hajrá :)

https://www.fredperry.com/record-deck-m ... mieJGOnQ2a

Kép
halfnote.hu

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Rock60 írta:
2025.02.10., hétf. 10:51
[Az eredeti filc van a tányéron, vagy más matot használsz ?
https://www.originlive.com/hi-fi/turnta ... atter-mat/

Rock60
Őslakos
Őslakos

O_S írta:
2025.02.10., hétf. 10:30

Először Petrucciani motreux-i koncertlemeze került fel, ami egy hangsúlyos basszus futammal indult.
Mahler szimfóniában a hangszerek különváltak, a dinamika óriási volt. Halk részeknél még a barázdazaj is kisebb lett.
Santana lemezén az ütőhangszerek sokaságát ilyen tisztán még nem hallottam ezen a lejátszón.
Az eredeti filc van a tányéron, vagy más matot használsz ?

O_S
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: O_S »

Vasárnap néhány órára kölcsönkaptam egy MoFI Super Heavyweight leszorítót.
Korábban már próbálkoztam több típussal, de vagy rosszabb lett a hang, vagy a lemezjátszó (LP12) túl rövid
tengelycsonkja miatt nem lehetett őket jól használni.
Dixie-chicken köszönöm a lehetőséget.
MoFi_teszt.jpg

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2677

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2025.02.09., vas. 21:04
sutemenyx írta:
2025.02.09., vas. 18:56

Viszont szerintem az alapvetoen nem jo konstrukcio. Igy el van csatolva az egesz gep az alatamasztastol, de a gépen van a motor is, ami igy szabadon rázhatja az egeszet. Ha meg stabilan all a sasszi, akkor nem tudja rázni.
Ebbe nem vagyok egészen biztos.
Az alacsonyabb frekvenciájú rezonanciák fizikailag jobban láthatóak, érzékelhetőek, aminek így nagyobb jelentőséget tulajdonítunk.
Ha "stabilan áll a sasszi ", akkor tapintásra nem érzékelhető annyira, viszont a feljebb kúszó rezonancia legalább olyan káros lehet, mint a látványosabb mélyfrekis mocorgás, ami valszeg kevésbé rezonál össze a kar önrezonanciájával és a hangszedő működési tartományával.
Szerintem, persze.
itt mi mivel kúszálódik össze ? :D ..oké,a motor a méretei végett kapott csillapitást (lenti kép),de maga a lemezjátszó és kar "merev" felületen vannak...hasonló,de kisebb méretű Denon DD lejátszók voltak,mint például a DP3000

https://audio-database.com/DENON-COLUMB ... e_vignette

Sony TT8000,vagy maga a Technics SP10,elsődlegesen rádióállomások részére gyártott termékek,a "púltba" bekerült a lemezjátszó,mellé lett beszerelve vlmilyen kar,és szwsz,és merevnek mondható volt az egész hobelebanc,semmilyen finokodás nem volt speckó lábazat használatával...volt a Lenco-nak is olyan opciója,amely "beépithető" variáció volt (L-75/L-55)

Azt a Denon DP3000-est,most élesztette újra a Denon,Denon DP3000NE névre keresztelve,igaz az már kapott rendes csillapitást is:

https://www.denon.com/en-us/product/tur ... 00768.html

https://www.bartimexaudio.hu/Denon-DP-3000NE
Csatolmányok
Denon RP 26.JPG
Denon RP 26.JPG (67.39 KiB) Megtekintve 1363 alkalommal
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

Rock60
Őslakos
Őslakos

sutemenyx írta:
2025.02.09., vas. 18:56

Viszont szerintem az alapvetoen nem jo konstrukcio. Igy el van csatolva az egesz gep az alatamasztastol, de a gépen van a motor is, ami igy szabadon rázhatja az egeszet. Ha meg stabilan all a sasszi, akkor nem tudja rázni.
Ebbe nem vagyok egészen biztos.
Az alacsonyabb frekvenciájú rezonanciák fizikailag jobban láthatóak, érzékelhetőek, aminek így nagyobb jelentőséget tulajdonítunk.
Ha "stabilan áll a sasszi ", akkor tapintásra nem érzékelhető annyira, viszont a feljebb kúszó rezonancia legalább olyan káros lehet, mint a látványosabb mélyfrekis mocorgás, ami valszeg kevésbé rezonál össze a kar önrezonanciájával és a hangszedő működési tartományával.
Szerintem, persze.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2876
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Na kiszedtem ezeket bo!ng lábakat. Azert nem birtam allitani, mert belul ki volt lazulva az anya. Most jo, beallitottam rendesen a vizszintet. Viszont szerintem az alapvetoen nem jo konstrukcio. Igy el van csatolva az egesz gep az alatamasztastol, de a gépen van a motor is, ami igy szabadon rázhatja az egeszet. Ha meg stabilan all a sasszi, akkor nem tudja rázni.
Hangra meg szerintem directdrive-osabb lett igy. Az elozo gazdaja total betolta ezeket a rugos labakat, hogy ne libegjen, én meg úgy probaltam ki es installaltam. Még jo hogy igy alakult, most tul kemeny hangja van.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2104

Hozzászólás Szerző: Voyager »

akvapark írta:
2025.02.09., vas. 17:08
Voyager írta:
2025.02.09., vas. 15:55
akvapark írta:
2025.02.09., vas. 15:28
Kérdezem a szakembereket, a REGA RB220-as karon állítható, vagy nem az antiskating? gondolkodik.gif
Köszi! leborulok.gif
Van olyan változata, amelyen állítható az antiskating (pdf), de akad olyan is, amelyen nem - ezen fix gyári beállítás van -(fotó).
https://www.rega.co.uk/download/TA-RB22 ... -UNI-2.pdf
Magam is ezért kérdeztem, nem illett volna más típusjelzéssel, vagy más megkülönböztető jellel ellátni? gondolkodik.gif
A P1-hez a fix antiskating-es kart szerelik, mert ezt a lemezjátszót azoknak szánták, akik kicsomagolás után rögtön zenét akarnak hallgatni, mindenféle pepecselés nélkül.

Ezt valahol meg is értem, mert a megcélzott közönség között túlnyomó többségben vannak azok, akiket nem érdekel a lemezjátszás technikai része (mert vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben), és csak egyszerűen élvezni akarják a kedvenc lemezeiket.

Az egy másik kérdés, hogy az aki ebből az egész játékból többet szeretne kihozni miért választ ilyen lemezjátszót.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1362

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Voyager írta:
2025.02.09., vas. 15:55
akvapark írta:
2025.02.09., vas. 15:28
Kérdezem a szakembereket, a REGA RB220-as karon állítható, vagy nem az antiskating? gondolkodik.gif
Köszi! leborulok.gif
Van olyan változata, amelyen állítható az antiskating (pdf), de akad olyan is, amelyen nem - ezen fix gyári beállítás van -(fotó).

https://www.rega.co.uk/download/TA-RB22 ... -UNI-2.pdf

Screenshot 2025-02-09 155607 (Kicsi).png
Magam is ezért kérdeztem, nem illett volna más típusjelzéssel, vagy más megkülönböztető jellel ellátni? gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.02.09., vas. 16:58
Veled ellentétben én a kérdéshez kapcsolódva, segítő szándékkal írtam.
A kérdés az volt, hogy lehet-e, nem az, hogy érdemes-e.
Ez a második kérdés lehetne...
Tudom, és ezzel nincs is semmi probléma. Én csak jeleztem, hogy felesleges barmolás.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Veled ellentétben én a kérdéshez kapcsolódva, segítő szándékkal írtam.
A kérdés az volt, hogy lehet-e, nem az, hogy érdemes-e.
Ez a második kérdés lehetne...

Voyager
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2025.02.09., vas. 16:05
.... de meg lehet buherálni:
Ez a buherálás szerintem nem sokat ér. És ezt most nem az eredeti (gyári) állapothoz való ragaszkodás mondatja velem, hanem inkább az, hogy ennél a karnál az upgrade nem hoz számottevő változást, mivel a hangminőség problémái nem ezen a ponton jelentkeznek.

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 420

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

.... de meg lehet buherálni:

https://www.youtube.com/watch?v=UjaAQlQCZ64

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”