A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Nettó hülyeség a sokol rádiós szintű rca.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Feltéve,ha a forrás is minőségi.
Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
Ok, thx.
Az usb-s hangkártyáról hallottam még lehetőségként,(aminek van optikai vagy koax digitális csatlakozója) de nem tudom ez filmnézésnél hogy működne. (késés lehetséges)
Rca-t kihagynám annak a jele a sokol rádió szintjén van, semmi értelme nem lenne a marantz erősítőnek és egy rendes hangfalnak.
Ha van egy normális hangkártyád (20 körül) és nem ezek a pár ezer ft-os vackok + normális rca kábel (2 ezer körül/m) és nem a pár száz ft-os vackok,akkor simán jó az rca.
Ok, thx.
Szerintem nettó hülyeség látatlanban nettó hülyeségnek titulálni a sokol szintűnek leírt pc analóg hangkimenetet. :-)
Egy lenovo think ventre m73 mini pc-m van.Tényleg pocsék a hangja.
Csak külső hangkártyára van lehetőségem.
+ a Marantz (ezenkívül még a NAD d3020-ban gondolkodom) DAC-jához nagyobb reményeket fűzök mint egy 20eFt-os DAC-ot is tartalmazó kütyühöz. (lehet hogy tévedek)
A rádiók felbontását nem találom de tudom hogy normális felbontásban adnak. (cafe98, jazzy)
Ok, thx.
Ok, thx.
Biztos tök jól szól, de azért 2025-ben kell egy kis fanatizmus ahhoz, hogy valaki egy konzol alkalmazással játsszon le zenét.
Imádom az ilyen programokat. Nem 100MB a telepítője, hordozható is, megy Vistától felfelé, előtelepítési környezetig bezáróan. És nem használ mondjuk Matlabot, mindössze két, párszáz kilós dll van benne. Sajnos a fóruma az csak orosz nyelvű, bár nem néztem a szabályzatot.
Ilyenkor döbben rá az ember, a mai programozók mennyire pazarlóan bánnak az erőforrásokkal.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Hiánypótló alkalmazás.
Letöltöttem, a Windows is tiltakozik, ennek ellenére továbbléptem, akkor az AVAST vírusírtó kezdett kiabálni, megvizsgálta, és kiírta, hogy a vizsgálat hosszabb időt vesz igénybe...
Azóta semmi.
Felmerül bennem, hogy esetleg a .ru zavarja őket?
Én Bitdefendert használok, az csak az ASIO Info nevű segédeszközükre izgult rá, azonnal karanténba helyezte, mondván beágyazott szkript van benne. Visszarakattam, azóta csönd van.
Aránylag újdonság, kevesen használják, a virológusok még nem ismerik.
Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
helyi menü. Egy Fájlkezelővel és egy indítóikonnal könnyedén elboldogulhatunk.
Biztos tök jól szól, de azért 2025-ben kell egy kis fanatizmus ahhoz, hogy valaki egy konzol alkalmazással játsszon le zenét.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Bő egy éve fejlesztgeti O. Samsonov a Pure Audio Player nevű ingyenes konzol alkalmazást. Azt kell hogy mondjam,
mára félelmetes lett. Lejátszik minden vackot, SACD.ISO, DSF, DFF, WAV, FLAC, APE, ALAC, WavPack, CAF, MP3 (MP4,
M4A, AIFF) CUE fájllal, és az M3U/M3U8 lejátszási listákat. (Nekem eddig cue listából nem sikerült szóra bírni.)
Ügyesen megkeresi az érvényes lejátszó eszközt, de lehet konfigurálni is. Van telepíthető és hordozható változat,
Hiánypótló alkalmazás.
Letöltöttem, a Windows is tiltakozik, ennek ellenére továbbléptem, akkor az AVAST vírusírtó kezdett kiabálni, megvizsgálta, és kiírta, hogy a vizsgálat hosszabb időt vesz igénybe...
Azóta semmi.
Felmerül bennem, hogy esetleg a .ru zavarja őket?
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Most csak egy sima 1 gepes rendszerrol beszeltem, nincsenek szetkapva a rendszer elemei kulonbozo alegysegekre.
1 gep, amit a felhasznalo feltesz a polcara, azt tavvezerli, max. a hatuljaba bedug egy tarhelyet, vagy idealisabb esetben a halozatan log meg egy NAS.
A felhasznaloink nagy resze ezt az “IT deep diving” reszt inkabb kihagyja, nem akar kabelezni, ezt is megtapolni, azt is, ide egy kis optika, oda az, egyik a poncebe, masik a padlasra stb.
1 keszulek a rack-en, es szoljon a zene a DAC-on keresztul, lehessen egy telefonrol vagy tabrol iranyitani. Ugy latom az egyszeruseites fele megy el inkabb az irany.
Nehany ember mereszkedik mar ennel tovabb, es a kinlodasi faktor vs. hangzasbeli nyereseg par eves merlegelese utan tovabb lep vmi 1 gepes megoldas fele.
Az egyszerűség jó irány.
Mégis egyre több DAC-ban (főképpen a kínaiakban) van valamilyen nagyon egyszerű DLNA, Roon végponti szerepet ellátó megoldás is. Sőt már sok DAP-ban is van Roon végponti üzemmód, megbízhatóan működő wifivel, még csak nem is Ethernet kábelezéssel.
Most csak egy sima 1 gepes rendszerrol beszeltem, nincsenek szetkapva a rendszer elemei kulonbozo alegysegekre.
1 gep, amit a felhasznalo feltesz a polcara, azt tavvezerli, max. a hatuljaba bedug egy tarhelyet, vagy idealisabb esetben a halozatan log meg egy NAS.
A felhasznaloink nagy resze ezt az “IT deep diving” reszt inkabb kihagyja, nem akar kabelezni, ezt is megtapolni, azt is, ide egy kis optika, oda az, egyik a poncebe, masik a padlasra stb.
1 keszulek a rack-en, es szoljon a zene a DAC-on keresztul, lehessen egy telefonrol vagy tabrol iranyitani. Ugy latom az egyszeruseites fele megy el inkabb az irany.
Nehany ember mereszkedik mar ennel tovabb, es a kinlodasi faktor vs. hangzasbeli nyereseg par eves merlegelese utan tovabb lep vmi 1 gepes megoldas fele.
(Így a partvonalról) szabad megkérdezni, mi a baj a Linuxal ilyen célra?
A jelenlegi végponton is egy Ubuntu Server + Roon Bridge fut és végleges végpontra is csak próbaképpen fogok multiboot környezetet telepíteni, hogy ki tudjam próbálni mit tud a többi - pld az említett Windows.
Válaszaitokat köszönöm!
Nekem nagyon erősen lebutított Ubuntu Szerveren fut a Roon Core és Audirvana is, előtte évekig sima Ubuntu desktoppal ment a Roon Core. Az októberi Hifi Show óta nem volt kikapcsolva, nincs rajta monitor sem. Az egyik kollégám írt hozzá egy nagyon egyszerű webes távvezérlő felületet, de arra sincs szükség.
Most éppen ezen a gépen megy a lejátszás is, ide van csatlakoztatva a DAC, de sokat használom Roon végponti eszközökkel, amilyenek a streamerek (HIfiman, Fiio, Gustard, stb). Egyáltalán nem kell vele foglalkozni. Elvan magában.
A képen a földön látható eszközről beszélek.
Alapvetoen szerintem semmi gond nincsen vele :)
Inkabb megszokas kerdese es elettapasztalat. Legtobb felhasznalo napi szinten Win kornyezetben dolgozik, igy egy audio rendszerbol erkezo visszajelzesek ha ehhez hasonlitanak, akkor egy esetleges problemat nagyobb hatekonysaggal oldhat meg egy felhasznalo, mint Linux eseten.
Mi szallitunk gepet Euphony Linux-szal is, de oszinten megvallva szemely szerint mar a hasznalatatol is kiraz a hideg. MacOS es Win10-11 nalunk napi hasznalatban, Synology/QNAP OS napi hasznalatban, felhasznaloink 95%-anal… hozzateszem ugyan regen csinaltam mar osszehasonlitast, de nekem ugyanazon a gepen a Win hangzasvilag jobban tetszett, amit a szerverunk produkalt.
A Server vs. “Alap” Win kerdest mar joideje elengedtuk, mert annyit bajlodtunk a szerverekkel, egyszeruen nem eri meg. Raadasul ha kerneltol pakoljuk ossze az oprendszert, akkor szinte mindegy.
Nalam szoftveresen egyebkent tovabbra is a legnagyobb problemam a JPlay instabilitasa, egyszeruen nem ertem hogy nem tudjak megcsinalni normalisan. Ahogy az Optimizer 4.0 fejlesztese is megragadt naluk, lehet mar ujabb JPlay sem nagyon varhato, hirtelen nem is tudom a JPLAY Femto hany eves….
(Így a partvonalról) szabad megkérdezni, mi a baj a Linuxal ilyen célra?
A jelenlegi végponton is egy Ubuntu Server + Roon Bridge fut és végleges végpontra is csak próbaképpen fogok multiboot környezetet telepíteni, hogy ki tudjam próbálni mit tud a többi - pld az említett Windows.
Windows Serverekkel valo kinlodast mar en sem javaslom, nagyon jo Win11 verziok vannak (IoT LTSC amit Voyager emlitett).
Win10 meg az idei tamogatas leallitasa miatt nem ajanlott mar…
Szoval nyugodtan tolj fel egy olyan W11 verziot, sok fejfajastol megszabadithat a serverhez kepest.
Hi, mostanaban melyik Windows Server-t erdemes felrakni audio celjabol a pc-re? Meguntam a Win 11-et.
Ha mindenképpen váltani akarsz, akkor a Windows 11 IoT Enterprise LTSC 2024-et javaslom.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Én inkább betöröm fejem, semhogy meghajtsam derekam!”
Hi, mostanaban melyik Windows Server-t erdemes felrakni audio celjabol a pc-re? Meguntam a Win 11-et.
Mióta van win11 azóta használom.
Egy röccenése nem volt.
Nem bírtam olyat csinálni,hogy megbotoljon.
Neked meg kb. mindegy mert mindig van valami nyűgöd.
Nem nekem van nyugom hanem a windowsnak. Ahanyszor frissit majdnem mindig valami tortenik. A kabeles topikban milyen normalisan duskuralsz de valamiert velem mindig valami nyugod van.
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
Mióta van win11 azóta használom.
Egy röccenése nem volt.
Nem bírtam olyat csinálni,hogy megbotoljon.
Neked meg kb. mindegy mert mindig van valami nyűgöd.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok
A jobb oldali panelen kattints jobb gombbal, és válaszd az Új > Karakterlánc érték lehetőséget.
Add meg a program nevét, majd kattints rá duplán, és a Érték adatának add meg a futtatható fájl teljes elérési útját.
Este kiprobalom a powershelles-t de a start az mukodik mert bemasoltam a chrome shortkut-ot es az elindult, illetve a Roon.exe-en meg azt is beallitottam, hogy administrator modban inuljon es ekkor a pajzsot rakott az iconakra, ekkor nem indult mar el automatikusan a Roon. Ezt levettem az exe file-rol aztan keszitettem egy shortkutot azt bemasoltam az indito mappaba, elindult de feher maradt az alap a Roon-ban, ha administracio modban inditom az asztalrol akkor elindul rendesen de bemasolva az inditto mappaban mar nem indul. Remelem erthetoen irtam mert mar szamomra is rejtely, hogy eddig igy jo volt es most meg mar nem. Ugy viselkedik, hogyha beallitom a shortkutra az administracio inditast akkor valamiert a mappabol mar nem inditja automatikusan. Lehet valami privilegiumot kell valahol engedelyezni vagy mar nemtudom. :(
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - Valhalla Draco Reference V3 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R
A jobb oldali panelen kattints jobb gombbal, és válaszd az Új > Karakterlánc érték lehetőséget.
Add meg a program nevét, majd kattints rá duplán, és a Érték adatának add meg a futtatható fájl teljes elérési útját.
„Vén épület már a világ. Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd a gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő gerenda ellenedre van...
Hi, hatha valakinek meg van ilyen problemaja. A win 11-em frissult es azota nem akar a Roon elindulni automatikusan. Bele van a shortcut masolva a startup mappaban ahogy eddig volt de most mar nem indul el automatikusan. Valakinek valami otlete?
Először ellenőrizd, hogy szerepel-e az automatikusan induló programok között.
PowerShell-ben futtasd az alábbi parancsot: Get-CimInstance Win32_StartupCommand | Select-Object Name, Command, Location
Ez megjeleníti az automatikusan induló programok neveit, elérési útjait és forráshelyeit.
Hi, hatha valakinek meg van ilyen problemaja. A win 11-em frissult es azota nem akar a Roon elindulni automatikusan. Bele van a shortcut masolva a startup mappaban ahogy eddig volt de most mar nem indul el automatikusan. Valakinek valami otlete?
Ha minden "none", akkor a Windows jól van beállítva. Meg kellene nézni, hogy a BIOS-ban milyen energiagazdálkodási beállítások vannak.