chord_ írta: ↑2024.10.07., hétf. 18:28
De mi az a 'nívós teszt'?
Pl. amit a stereophile, audioxpress, a germán audio magazin, vagy ha nem print, akkor
ez a figura tol ki magából. Utóbbinak nem jelentett akadályt beszerezni egy meglehetősen drága berendezést. Illetve biztos akadályt jelentett, de megoldotta, mert volt egy elképzelése, hogy milyen szinten szeretné ezt a tevékenységet művelni. Vagy ott van a headphones.com, akik elsősorban fejhallgatókkal foglalkoznak, forgalmazzák is őket, vettek (lízingelnek?) mérőfejet, objektív és szubjektív oldalról is megközelítik a témát, és abszolút transzparensnek tűnnek. Pl. van fejes, amit nem forgalmaznak, ennek ellenére év fejhallgatója lett náluk. Vagy goldensound, aki már bedolgozik a headphones.com-nak is, aki szintén képes mérni és értelmezni is a méréseket, és vakteszttel bizonyította, hogy még nem ment szét a füle. Ezek sem tökéletesek, de szerintem 2024-ben nemzetközi színvonalú tesztoldal így tud létezni. Még egyszer, 2024-ben, és nemzetközi színvonalú.
A soundnews nekem nagyon erősen szponzorált oldanak tűnik, abból is a gyengébb kategória. A nulla transzparencia eleve kizárja, hogy komolyan vegyem. Írja le, hogy szponzorálja ez meg ez a forgalmazó, és máris hitelesebb lesz, mint ebben a formában. Annyit tudunk az emberről, hogy metálos (eddig a haverom), és kész. Ez nekem nagyon kevés. Ilyen alapon bárkiből lehet tesztelő. Akkor inkább nézem Zeost (Z Reviews a youtube-on), akiről tudom, hogy tök süket, de legalább szórakoztat.
Nézd meg pl. őket:
https://www.headfonia.com/ Minden egyes teszt disclaimerrel indít, abból egyből tudod, honnan van a tesztelt szajré, megtarthatják-e, és van-e üzletileg bármilyen közük ahhoz, akitől érkezett a cucc. Ennyi minimum kellene minden egyes teszthez. A soundnews ezt a minimumot sem ugorja meg.
Egyébként az asr-rel sem lenne semmi gond, ha Amirnak lenne hallása, nem félné használni, és nem állítana fel fals rangsort egyetlen paraméter alapján.