Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

Gy11
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 10

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: Gy11 »

Újonnan 100ezer alatt már csak chi-fi kacatok vannak sajnos...
Használt is jó.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Leo66 írta:
2024.09.23., hétf. 20:22
alto írta:
2024.09.23., hétf. 19:41
Leo66 írta:
2024.09.23., hétf. 18:17
Sziasztok!
Luxman A353 erősítőről szeretnék véleményeket olvasni. Milyen hangfalakhoz jó, milyen zenékhez? Megér 44 ezret?
A Luxman ma egy high-end gyártó, remek erősítőik vannak elég borsos áron.
Amikor ez az erősítő készült (a 90-es évek második felében), akkor éppen kommerszebb irányba indultak el, ezt az erősítőt anno 900 német márka környékén árulták. Csodát azért ne várj tőle, kb. olyan mint a korabeli japán kommersz erősítők.
Közel 30 éves darab, elfáradhatnak benne alkatrészek, érdemes lenne szakemberrel átnézetni. Viszont ha műszakilag rendben van, 40-50 ezret biztos megér.
Köszi a választ! Akkor inkább nézek valami mást. Esetleg tudtok ajánlani valami mást 100 ezerig. NAD? Denon, stb...
Újonnan 100ezer alatt már csak chi-fi kacatok vannak sajnos...
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Leo66 »

alto írta:
2024.09.23., hétf. 19:41
Leo66 írta:
Sziasztok!
Luxman A353 erősítőről szeretnék véleményeket olvasni. Milyen hangfalakhoz jó, milyen zenékhez? Megér 44 ezret?
Amikor ez az erősítő készült (a 90-es évek második felében), akkor éppen kommerszebb irányba indultak el, ezt az erősítőt anno 900 német márka környékén árulták. Csodát azért ne várj tőle, kb. olyan mint a korabeli japán kommersz erősítők.
Közel 30 éves darab, elfáradhatnak benne alkatrészek, érdemes lenne szakemberrel átnézetni. Viszont ha műszakilag rendben van, 40-50 ezret biztos megér.
Köszi a választ! Akkor inkább nézek valami mást. Esetleg tudtok ajánlani valami mást 100 ezerig. NAD? Denon, stb...

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3147
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Leo66 írta:
Sziasztok!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1209

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Leo66 írta:
Sziasztok!
Mint a Wartburg😆

Leo66
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Leo66 »

Sziasztok!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2718

Hozzászólás Szerző: tunerman »

A "com" felíratú csatlakozóra a hangfal negatív, a 4 vagy 8 ohmos kimenetére pedig a pozitív kivezetését kell csatlakoztatni.
A 6 ohmos hangfalat - mivel általában inkább csökkenek a névleges impedanciák - a 4 ohmos csöves erősítő kimenetre kell rákötni.
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SRX-mkIII

KopaszKutya
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 195

Hozzászólás Szerző: KopaszKutya »

Sziasztok!

Van olyan csöves erősítő, amelyik hátulján a banán aljzatoknál az áll, hogy 4 Ohm, 8 Ohm, COM.

A COM nem tudom mi, de akkor csak 4 és 8 Ohm-os hangfalat lehet rákötni, pl. 6 Ohm-osat nem?

Köszönöm!
Marantz CD74 - Dénes Péter 6C33C SE - Vandersteen 2CE Signature - Schmidt Ferenc kábelezés

Firebat AK2 Plus PC - TMP Ant - Fidelity Achat - Fidelity Pyrit - Braun L710/1

PC - Singxer F1 - Audio-GD NOS 11 - Hifiman HE1000 V2

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1320

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

mishow írta:
2024.09.13., pén. 15:27

Az se hátrány, ha a kérdező marad "online" vagy legalább rendszeresen benéz és reagál az ajánlatokra; halálom, amikor feltesznek egy kérdést, eltűnnek, majd (jó esetben) közlik hogy jaaaaa kösz már megoldottam :smile51: :smile30: :angry:
Van ilyen, tényleg bosszantó. :smile49:
Lehet, hogy érzi a delikvens, hogy a behozni valók súlya összeroppantaná, inkább nem kíván belebonyolódni...
Más :
Néztem a hozzászólásai számát, 6.
Hogy van az, hogy az itteni három hozzászólása mindegyik hatodik ? gondolkodik.gif

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2532

Hozzászólás Szerző: mishow »

-CB- írta:
2024.09.13., pén. 13:42
Rock60 írta:
2024.09.13., pén. 13:38
Tudom ajánlani a " Kezdő hifi - Tanács kéne " topicot.
Azonban mielőtt mindenki bedobna anyait-apait, a kérdező nyilatkozhatna anyagi helyzetéről, stb. Sok felesleges kör le lett ott futva alapinfók nélkül.
+ az se hátrány, ha a kérdező marad "online" vagy legalább rendszeresen benéz és reagál az ajánlatokra; halálom, amikor feltesznek egy kérdést, eltűnnek, majd (jó esetben) közlik hogy jaaaaa kösz már megoldottam :smile51: :smile30: :angry:

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2024.09.13., pén. 13:38

Nem cinizmusból írtam. :ohnoohnoohno:
Ott rögtön kapsz 100 tanácsot, csak kapkodod majd a fejed, győzd szétszálazni... :D
Azonban mielőtt mindenki bedobna anyait-apait, a kérdező nyilatkozhatna anyagi helyzetéről, stb. Sok felesleges kör le lett ott futva alapinfók nélkül.

Rock60
Őslakos
Őslakos

Nem cinizmusból írtam. :ohnoohnoohno:
Ott rögtön kapsz 100 tanácsot, csak kapkodod majd a fejed, győzd szétszálazni... :D

tujon
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: tujon »

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 17:09
Sztem az Orionoknak amúgy sem volt vmi határozott mélyük. Egy csöves erősítő meg a 0 dampingjával semennyire nem kezelné őket.
De szvsz. bármely korabeli, hasonló árú vintage "nyugati" hangfal jobb választás lenne, mint az Orion. Tömve a piac 50-100 ezer közti dolgokkal. Mert ugye az Orionoknak a közepe, meg a magasai sem voltak korának csúcstermékei. Ha ragaszkodsz a hazai dolgokhoz, inkább a Videoton 1990 utáni, már Vifa hangszórókkal szerelt darabjaival kezdj. PL. bonus 901, 902. Ráadásul azok zárt dobozok, csillapítottabb mélyekkel is, ami jobb csöves erősítővel.
Köszönöm, akkor elengedem.
A HS511 biztos marad, mert eredeti gyönyörű állapotú és már 16 éve hű társam (akkor nyugdijazom). Viszont akkor nézelődők hangfal iránt és akkor elöször abba újitok. Vagyis kipróbálok mást. Ebbe az árfekvésben a "nyugati" vonalon milyen márkák-tipusai jöhetnek szóba? Nem vagyok csak a magyar hive viszont szeretem azokat a cuccokat amik kicsit egyedibbek vagy nem a mindenki álltal dicsért cucc. Inkább a méltatlanul elfeledett "nem nagyon van másnak" hive vagyok.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Sztem az Orionoknak amúgy sem volt vmi határozott mélyük. Egy csöves erősítő meg a 0 dampingjával semennyire nem kezelné őket.
De szvsz. bármely korabeli, hasonló árú vintage "nyugati" hangfal jobb választás lenne, mint az Orion. Tömve a piac 50-100 ezer közti dolgokkal. Mert ugye az Orionoknak a közepe, meg a magasai sem voltak korának csúcstermékei. Ha ragaszkodsz a hazai dolgokhoz, inkább a Videoton 1990 utáni, már Vifa hangszórókkal szerelt darabjaival kezdj. PL. bonus 901, 902. Ráadásul azok zárt dobozok, csillapítottabb mélyekkel is, ami jobb csöves erősítővel.

tujon

-CB- írta:
2024.09.09., hétf. 16:47
Nem minden arany, ami fénylik.
Nem minden csöves erősítő váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Nem mindegyik olcsó mulatság, ha cserélni kell benne ezt-azt.
Lehet egy egyszerűbb SE dologgal jobb lenne kezdened.
Lehet mégsem jön be a csöves hangzás.
Lehet a hangfalaidnak sem...
Köszönöm válaszod!
Másodpercig nem kételkedem, és ez lett volna a következő kérdésem. A hangfalaim jók lennének ehhez vagy egy bármily más csöves erősitőhöz? Orion HS511 (anno hifi magazin tervekbők készült réz kúpokon álló álványon)
A csöves hangzást csak onnan tudom meg ha kipróbálom.
Jelenleg Harman/Kardon erősitő-tuner-cd-deck (Egyik sem az alap) Akai lemezjátszó. Jelenleg ez a konfig. Ezeket negyon szeretem.

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Nem minden arany, ami fénylik.
Nem minden csöves erősítő váltja be a hozzá fűzött reményeket.
Nem mindegyik olcsó mulatság, ha cserélni kell benne ezt-azt.
Lehet egy egyszerűbb SE dologgal jobb lenne kezdened.
Lehet mégsem jön be a csöves hangzás.
Lehet a hangfalaidnak sem...

tujon

Sziasztok!
Segitségetek szeretném kérni mivel a témában igencsak amatőr vagyok. Meg lett itt hirdetve a sztereó erősitők között egy "Épitett Budapest csöves" névre hallgató erősitő. Amit 150k-ért hirdetett meg az eladó 7 hónapja. Az eredeti meghirdetett árhoz képest 85k-val olcsóbban hirdeti most. Ez az ár már az amiért én megvenném, mert mindig is vágytam egy csöves erősitőre.
Kérdésem az lenne, hogy mi a csak meg a de? Miért nem kellet eddig senkinek? Ennyire nem éri a pénzt egy ilyen? Mik lehetnek a buktatók? Autónál is gyanús ha ennyit engednek...
Válaszotok Köszönöm!
Tuzson

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

Hozzászólás Szerző: firka0511 »

Mindenkinek köszönöm a segítséget!
Akkor, ha kárt nem okozok, kipróbálom.
Sajnos, nem vagyok profi a tesztelésben és az írásban sem, de majd összekapom magam, ha erre van igény. :)
Az már pár nap hallgatás után is kiderült, hogy azon az áron, amennyiért árulják, nagyon jó vétel. Hangban, nincs sok összehasonlítási alapom, de szép, dinamikus, tiszta hangja van.
Ha bele szeretnék kötni, akkor nekem egy kicsi levegősség és tér hiányzik a zenéből. De lehet, ezt csak én hallom így. A kezelhetőség viszont 100-as!

La_Valse
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 681

Hozzászólás Szerző: La_Valse »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 17:17
Köszi!
Ezt én is olvastam már, csak vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.
A szervizkönyv szerint a remote in egy PC817 tipusú optocsatolóra megy egy 270 ohmos ellenálláson keresztül. A galvanikus leválasztás miatt nincs esély, hogy ártsanak egymásnak.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2532

Hozzászólás Szerző: mishow »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 17:17
... vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.
Sose használtam ezt a funkciót egyetlen készülékemen sem, de mert kiváncsivá tett a kérdésed, próbáltam rákeresni.
Én is azt találtam, hogy ez egy több évtizede működő rendszer, mégsincs egységes szabványa, de elvileg ha a "trigger" csatlakozókon keresztül kapcsolsz össze dolgokat, nem tudsz "eldurrantani" semmit, max bizonyos funkciók nem működnek - vagy esetleg semmi nem működik gondolkodik.gif
Ennek alapján én se biztatnálak vaktában, sőt a saját készülékemet se tenném kockára, de ha valaki hozzáértő - aki ki is próbálta (!) - elmondaná a tapasztalatait, az tanulságos lenne.

Még annyit, hogy az Ultra annyira új cucc, hogy folyamatosan javítják a hibákat, a trigger kimenet funkcióit pl. augusztus 23-án frissítették az alábbi linken olvasható táblázat szerint:
https://faq.wiimhome.com/support/soluti ... lease-note
Szóval még az sem kizárt, hogy jelenleg nem kapcsolná a wiim a HK-t (ha jól értem, ez lenne a cél), később meg igen ...

Ps: Ha sikerül kitapasztalni az Ultrát, a hálózati lejátszós topicban szívesen olvasnánk róla - ha van kedved hozzá! :smile53:

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszi!
Ezt én is olvastam már, csak vannak félelmeim, hogy oda küldök 12 voltot, ahová nem kéne és tönkrevágok valamit.

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4015

Hozzászólás Szerző: juliush »

firka0511 írta:
2024.09.03., kedd 12:22
Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
Van egy Harman/Kardon HK 680 erősítőm, amin van remote in és out, 3.5mm jack csatlakozási lehetőség. Van hozzá egy Wiim Ultra streamerem, amin van 12 voltos trigger ki és bemenet, szintén 3.5mm mono jack csatlakozóval. Kompatibilisek ezek egymással és be tudom kapcsolni az erősítőt a streamerrel vagy a 30 éves erősítőkön teljesen másként működött ez a remote kapcsolódás? Esetleg kárt is okozhatok a próbával?
Köszönöm…
Szia! A felhasználói kézikönyv csatolt részletéből nekem az jön le, hogy azok a kompatibilis HK eszközök közötti távvezérlési célú kommunikációra vannak fenntartva, példának okáért az egyik infravörösen vezérelhető eszközhöz fűzve a többi kompatibilis eszközt megvalósítható a közös vezérlés. Ami valószínűleg eltér a szimpla triggertől, bár még azt se tartom kizártnak, hogy a "trigger" funkció sztenderd eleme az ilyen protokolloknak.
Mindazonáltal úgy tűnik, túl nagy problémát nem okozhatsz a próbálkozással, a manuál kifejezetten bátorít a kísérletezgetésre.
Sok sikert!
hk680remote.jpg
hk680remote.jpg (56.01 KiB) Megtekintve 2172 alkalommal
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

firka0511
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Sziasztok!
Következő kérdésem lenne:
Van egy Harman/Kardon HK 680 erősítőm, amin van remote in és out, 3.5mm jack csatlakozási lehetőség. Van hozzá egy Wiim Ultra streamerem, amin van 12 voltos trigger ki és bemenet, szintén 3.5mm mono jack csatlakozóval. Kompatibilisek ezek egymással és be tudom kapcsolni az erősítőt a streamerrel vagy a 30 éves erősítőkön teljesen másként működött ez a remote kapcsolódás? Esetleg kárt is okozhatok a próbával?
Köszönöm…

-CB-
Beköltözött
Beköltözött

Rock60 írta:
2024.08.16., pén. 17:26
alto írta:
2024.08.14., szer. 16:20

A damping faktor egy fontos műszaki paraméter, de csak egy a sok közül. Egy erősítő-hangfal páros túl komplex rendszert alkot ahhoz, hogy néhány műszaki paraméterből az összeillőségük megjósolható legyen.
Az azért megjósolható, hogy egy érzéketlen, 2 ohmig is leeső sztatikuson milyen erősítő érzi jól magát, nem ? Mondjuk nem egy 15 wattos SE , vagy 4 ohmig is csak kinlódva lemenő 20 wattos félvezetős integrált... :D
De a dampingnak ehhez mi köze? Amúgy pont van egy 20 wattos végfokomm ami játszi könnyedséggel hajt 3.2 ohmra leeső hangfalat.

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:
2024.08.14., szer. 16:20

A damping faktor egy fontos műszaki paraméter, de csak egy a sok közül. Egy erősítő-hangfal páros túl komplex rendszert alkot ahhoz, hogy néhány műszaki paraméterből az összeillőségük megjósolható legyen.
Az azért megjósolható, hogy egy érzéketlen, 2 ohmig is leeső sztatikuson milyen erősítő érzi jól magát, nem ? Mondjuk nem egy 15 wattos SE , vagy 4 ohmig is csak kinlódva lemenő 20 wattos félvezetős integrált... :D

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”