Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lemezjátszó

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Re: Lemezjátszó

Hozzászólás Szerző: Voyager »

Rock60 írta:
2024.09.10., kedd 19:01
Tényleg szép.
Az mit jelent, hogy " Hi-Fi kialakítású " lemezjátszó ? gondolkodik.gif :D
Sokan nem veszik a fáradságot, hogy az adott szövegkörnyezetben értelmezzék a szavak jelentését. A dizájn kifejezés ebben az esetben a lemezjátszó magas minőségű audio teljesítményére és annak esztétikai megjelenésére utal.
(a non plus ultra pedig a Google Fordító)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Voyager 2024.09.10., kedd 19:41-kor.
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2103

Hozzászólás Szerző: Voyager »

supravox írta:
2024.09.10., kedd 18:48
Baromi jól néz ki.
Ennél letisztultabb nem is lehetne.
Hátha azt a hülye kék ledet is elhagyták.
Ja meg a stroboszkóp is csak egy meghajlás lenne az 1200as sorozat előtt.
Tök felesleges.
Az én G-men(???) le is ragasztottam.
Megvakultam tőle😀😀
Engem nem zavar a lámpa, mert úgyis csukva van a szemem amikor zenét hallgatok. :D
„A világban a csodák a legapróbb rezdülésekben rejtik maguk táncát.”

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

supravox írta:
2024.09.10., kedd 18:48
frenki485 írta:
2024.09.10., kedd 17:01
dixie-chicken írta:
2024.09.10., kedd 15:25
új téka a porondon...Technics 1300G
Nekem tetszik!
Baromi jól néz ki.
Tényleg szép.
Az mit jelent, hogy " Hi-Fi kialakítású " lemezjátszó ? gondolkodik.gif :D

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2471

Hozzászólás Szerző: supravox »

frenki485 írta:
2024.09.10., kedd 17:01
dixie-chicken írta:

https://www.technics.com/uk/products/gr ... 1300g.html

valahol a GR és G közti átmenet,és jobban "háziasitva" kinézetre...

:smile49:
Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...
Nekem tetszik!
Stroboszkóp nincs is, minek mikor a sebesség úgyis annyi, amennyi(nek kell lennie) ;peace;
Baromi jól néz ki.
Ennél letisztultabb nem is lehetne.
Hátha azt a hülye kék ledet is elhagyták.
Ja meg a stroboszkóp is csak egy meghajlás lenne az 1200as sorozat előtt.
Tök felesleges.
Az én G-men(???) le is ragasztottam.
Megvakultam tőle😀😀
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

dixie-chicken írta:

Hmmm... nagyon menő, bár biztos lesz aki azt mondja: micsoda? Minden Teka egyforma...
Nekem tetszik!
Stroboszkóp nincs is, minek mikor a sebesség úgyis annyi, amennyi(nek kell lennie) ;peace;
Csatolmányok
3294273-l1.jpg
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2628

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

szfi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: szfi »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 21:29
revox írta:
2024.08.23., pén. 20:29
erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.
https://streamaudio.hu/norstone-stabbl-hi-fi-allvany

de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt :D ) . de jó, mert érzed, hova, mi kell :smile53: pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot :rolleyes:

mikor lesz ez a valami?
Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)

Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Eddig nekem a lemezjátszók kivételével eddig a Norstone Spider "jött be". (A második helyen egy egy nagy, alul színültig tölgyfa, alul telepakolt íróasztal áll.) A lemezjátszók Project WMi5-ön "érzik jól magukat". Biztosan van ennél sokkal jobb is, de ezeken elfogadható hangot adnak a komponensek. gondolkodik.gif
NorstoneSpider,Pro-JectWMit5,KecesIQRP1500A,AVA KZH-8
Kábel egyveleg
ThorensTD124Jelco850HanaMl, Magnat MTT990 Goldring 2400, Keces Ephono, Project VCS2
AurenderA100
EmotivaERC-3, Primare BD32
Heed Lagrange S
Heed Garnd Enigma SE, KEF KC92
Havi 100-150 óra zene kb. 90 m3-en.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2870
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Lehet legegyszerűbb lenne vinni a komódot :napsut:
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

SoundMania
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1172

Hozzászólás Szerző: SoundMania »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 21:29
revox írta:
erre gondoltam, de vaskosabb polcra emlékeztem. ktt a gumi etét kérdéses. ront, vagy használ. de szerintem az kivehető, ha keni a hangot. de nekem ez nem tűnik olcsónak, vakon megvenni.

de jobban megnézve a képet, azzal a középső valamivel is trükköztél, alá van téve valami (nekem a hálóban van hifimagazin a dvd alatt :D ) . de jó, mert érzed, hova, mi kell :smile53: pl a bambusz lágyságát is jól kompemzáltad tüskével. de a kompenzálás nem is jó szó, mert a bambusz lágysága csillapít, míg a tüske elcsatol, így egészítik ki egymást. szerintem megugrod ezt a dolgot :rolleyes:

mikor lesz ez a valami?
Hát igazából az volt a folyamat, hogy először a bambuszlap nélkül volt ezen a rózsafa komódon a gép, aztán akkor kipróbáltam hogy a gyári tüskével vagy a gyári tömzsi delrinlábakkal szól-e jobban. A delrinlábakkal homályosabb volt, bár öblösebb is, de azert inkabb maradt a tüske. Aztán alákerült a bambusz és nem lett rosszabb.
De hogy egy állványon mit művelne, gőzöm sincs. Igen, az a Stabbl eleg masszivnak tunik, azert nezegettem. Ismerosnek van Spider, az is hasonlo. A Solid Tech is pl aranyos, biztosan jo is, de mire összelegózom, duplaannyi lesz, mint a Stabbl, mert kell 4szint.
Árulgatnak most a fórumon Söund Arts állványt, az is képbe került, csak annak nem jo az elosztása es tul reginek tunik es nem passzolna a kiallitani valo cuccokhoz.
A valami az egy streamer probadoboza, de csak úgy oda van rakva, amugy üres készülékház volt a kep keszultekor. Alatta egy levagott alufedlap van, ami kezeletlen még.
Amúgy köszi, nem merült fel bennem, hogy érzem mi kell a pörgető alá, de vegulis ez igy eddig jol mukodott. Amugy soha egyetlen allvanyt nem probaltam, total kezdo vagyok a temaban, szokasos kezdő hifis hozzáállással: csak kéne valami, ami működik és jól néz ki :)

Október 5-6, Budapest Audio Expo néven kell keresni. Ez egy új, az eddigi show-któl független kiállítás, de kiallitoi oldalrol kb teltházas, szoval érdemes ránézni.
Komódod biztos jó, főleg hogy nem a közepére teszed. Nekem eddig legjobban a régi Seismic Sinc tetszett Yamamoto levitációval. De másmilyen lemezjátszóm van. Viszont akivel hallgattuk nem mondta, hogy a lemezjátszó passzolás miatt ilyen jó csak. Nem hiszem hogy lehet jobbat....

Rock60
Őslakos
Őslakos

Van egy kedves fórumtársunk, van Neki pár Townshend libegője.
Ha kölcsön tudná Neked adni, annál jobbat nehezen találsz... :D

revox
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4288
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: revox »

szerintem teljesen jól nyomod. kipróbálod, tetszik, nemtetszik, ennyi ez.
a bambusz elégy lágy mechanikailag, kicsit visszakapsz az üzemen kívül helyzett lábak öblösségéből, de homály nélkül. vagyis erre tippelek hirtelen.

a fa jutott eszembe, amit írtál. nincs fatokos hangszedőm és fa shellem sincs, így nem tudom, azokon mennyire jön át a hang. Egzotikus fából faragot hangkarokat ismerek, ahol nem nagyon tapasztaltam fahangot, de biztos jól kimatekoztak valamit. pl a Schröder karok esetén a hangkarakter, bár egyáltalán nem tolakodó, elég precíz a hangkép.
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox írta:

mikor lesz ez a valami?

Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

mikor lesz ez a valami?
avantgardeAcoustic, kondo, 47Lab, RS Laboratory, operaConsonanceLP5, twAcustic, vivLab, artemisLabs, zyx, hana, Quad CDP, KSL, TakeT, audioNote, furuyamaAudioLab, vdHul, tiglon, daruma, SaSuPa, onzow, loricraft, townshend, tmpAnt, hitachiSax
halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 16:58
revox írta:
2024.08.23., pén. 14:26
sutemenyx írta:
2024.08.22., csüt. 15:53
azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
ha ezt nézted,

https://streamaudio.hu/norstone-slender ... to-allvany

ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).

naa,hajrá... nem verem toivább a csalánt más cuccával :)
Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.
IMG_5234.jpeg
igen, itt a fonros szó a maszív. ez az "állvány" ordít, hogy baromi merev és van súlya is. máshogy viselkedik, mint egy sima hifiállvány és a tüskével való elcsatolás minimalizálja a fa hangjának átmászását a hangképbe. az otthon választott izolálásod jól működik és ösztönösen jól csináltad. ez egy viszonylag könnyű hifiállványom nem ugyanígy csapódik le, de ha sikerül hasonló merevséggel bíró masszív állványt szerezni, kb így fog működni.
egy hifi rack esetén az üvegpolc önmagában nem biztos. hogy jó eredményt szül, ha nincs kombinálva vagy valamilyen mechanikai csillapítással (lásd nálunk a daruma) vagy valamilyen puha anyaggal kombinálva. sima. üvgpokcos állvány esetén a tuske nem túl szerencsés kombó, már csöröghet tőle a hang. ha tüskével izolálsz, jobb választás lehet a fapolc (vagy bambusz).
a linkelt állványok között volt egy, ami vaskos fémlábakkal dollgozik és elég vastag polccal. de már nem emléxem melyik volt és telón vak vagyok keresni, de az elég masszív lehet, legfeljebb a tüskék alá be lehet még tenni valami kisebb falapot, kb 5-6mm-es rétegelt lemezből, de lehet a polcok közti gumis csilapítás miat nem is kell. (mindjárt megkeresm, melyik volt.
érdemes a beváltnál maradni.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3167

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

sutemenyx írta:
2024.08.23., pén. 16:58
revox írta:
sutemenyx írta:
azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
ha ezt nézted,

ennek a polca 12mm-es edzett üveg... nekem axxem 6-os van az erősítő alatt,ami 30kg körül van. ha nem 6-os, 8-as, de semmiképp nem 12-es. elbírja. nekem inkább pofára nem tetszik. a fapolcosa jobban néz ki, de a dixi ajánlotta solidTEC is pofás. ezen a szinten csak a kinézet dönti el, de az a tapasztalatom, a legmagassaban árazott állványokhoz is kell az izoláció. legyen szellős, ha fűt az erősítő,meg férjenek jól el. de nem hülyeség,hogy csinálj próbát,mi tetszik jobban az üveg vagy a fapolc hangja (üveget találsz a hűtőben, jó eséllyel edzett).

Nem, a Bergen II nevüt néztem, az kb fele ennyibe kerül. Most egy nagyon masszív rózsafa tv komódon lakik a gép, de úgy, hogy komódon van egy 3lábú állítható bambuszlap(ikea), és azon a J1, tüskelábakkal. Mostani hangjával elégedett vagyok, Kiseki Blue NS van benne, az egy fémházas, frissebb hangú szedő. Kiseki Purpleheart NS-sel valóban “fás”-abb, de mondjuk annak fa háza van. Vegulis van egy üveglapom, alá tudom tenni.
IMG_5234.jpeg
A Bergen ll-t felejtsd el, az egy "csinn-bumm cirkusz"! Nekem volt, de nagyon nem sírom vissza, zavaros, harsány hangképet keltett. Ha a legjobb színben(hangban) akarod feltűntetni a rendszered az Expo-n, akkor ezt nagy ívben kerüld el.
Én is azt tudom tanácsolni, hogy a kiállítás idejére kérj kölcsön egy "rendes" állványt. Tippeket már kaptál rá, de tudom, ezt nem is olyan egyszerű ősszehozni, de talán nem megoldhatatlan.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Rock60 írta:
2024.08.23., pén. 14:28
Üvegesnél méretre vágatott, élcsiszolt üveglapot lehet edzettet rendelni.
Ha érdekel az ára, megkérdezhetem...
Köszi, mostanra ismerek vagy 5 üvegest. Meg végülis van is otthon üveglapom, de köszönöm a felajánlást.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

revox írta:
sutemenyx írta:
ha ezt nézted,

IMG_5234.jpeg

Rock60
Őslakos
Őslakos

Üvegesnél méretre vágatott, élcsiszolt üveglapot lehet edzettet rendelni.
Ha érdekel az ára, megkérdezhetem...

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

sutemenyx írta:
ha ezt nézted,

halfnote.hu

revox
V.I.P.
V.I.P.
Kapcsolat:

dixie-chicken írta:
2024.08.23., pén. 07:20
az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben..
és a valóságban is. kb elmondható,amilyen polc kerül a készülék alá, abba az irányba viszi a hangot. puhafa lágyít, edzett üveg analitikusabb. az izoláció nem egyszerű történet és elég durva szendvicsek tudnak előkerülni. elég sokan az edzett üveglapot (termpered glass, nem keverendő a security glassal, ami több üvegréteg egymásra ragsaztása, ott a ragasztó csillapít) részesítjük előnyben, de általában kombináljuk. https://www.halfnote.hu/node/394

most erre szerintem nincs idő és ennyi Darumát nem is lehet felhajtani ennyi idő alatt,max kölcsönkérni, de akkor még kellene edzett üveg (és akkor az állvány kb teljesen mindegy,micsoda, nekem valamikor 6 ezerbe fájt az un Judit Csöpolc a praktikerben. ...de lehet,csak szerencsénk volt vele,hogy nem vészesen rossz, sokan vettünk, a fent linkelt posztban is az van)

olyan polc nem lesz,ami önmagában minden igényt kielégít, az izoláció akkor is kérdéses, de olyat kell választani,ami legkevsbé rossz, de fapolcnak -önmagában- mindig lesz egy kis "fahangja".
halfnote.hu

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

sutemenyx írta:
Ha már állvány… én is itt tenném fel a kérdésem, mert a lemezjátszó lesz a fő szenvedő alanya az állványzatnak. Szoval lesz ugye a Budapest Audio Expo és terv szerint viszek phonót is kiállítani, amihez viszem az Audiomeca J1-et. Nade fog kelleni állvány is, amikkel semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. A Norstone Stabbl és Spider modellekkel szemezgetek. Lehet, hogy elég lenne a háromlábú kistornyuk is, a Bergen II, de azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
Terv szerint legalul lenne a vegfok, felette elofok, felette egymas mellett streamer és phono, legfelul az allvany tetején a lemezjátszó. Van valakinek tapasztalata ilyen norstone allvanyokkal, jo lehet ez igy? Eleg stabil? Mondjuk a STABBL-ből melyik lehet jobb, az üvegpolcos vagy a bambuszpolcos?
Előre is köszi!
@süti:nem ismerem az általad kiválasztott tárolórendszert,pofára jól néznek ki,de az üveglap és bambusz,két végletet képvisel az én elméletemben...környezetedben biztos van Sound Org.felhasználó,kölcsön kéne kérned akár ZO21,vagy ZO28-ast,be kéne vágatni pl 10mm vastag üveglapot,és vlmilyen bambusz "lapot" (Ikea?),és az eredeti deszkához viszonyitva,el kéne végezni egy intenzivebb tesztelést,hogy a J1,melyikre hogyan reagál...

alternativák Pillartech állványok:

https://pillartechaudio.com/hu/

Neo (ezt talán az Audicentrum forgalmazza?):

https://neohighend.com/rack_system

de,én a zsetonjaimat a SolidTech termékeibe fektetném (Limar vagy Bartimex Audio) ,ha komolyra venném a dolgokat...

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Kapcsolat:

Ha már állvány… én is itt tenném fel a kérdésem, mert a lemezjátszó lesz a fő szenvedő alanya az állványzatnak. Szoval lesz ugye a Budapest Audio Expo és terv szerint viszek phonót is kiállítani, amihez viszem az Audiomeca J1-et. Nade fog kelleni állvány is, amikkel semmilyen gyakorlati tapasztalatom nincs. A Norstone Stabbl és Spider modellekkel szemezgetek. Lehet, hogy elég lenne a háromlábú kistornyuk is, a Bergen II, de azért annak a 30kilo teherbirasu uvegpolcai lehet, hogy neccesek, mert a mekka is 25+, de a végfok is 23kilo körüli.
Terv szerint legalul lenne a vegfok, felette elofok, felette egymas mellett streamer és phono, legfelul az allvany tetején a lemezjátszó. Van valakinek tapasztalata ilyen norstone allvanyokkal, jo lehet ez igy? Eleg stabil? Mondjuk a STABBL-ből melyik lehet jobb, az üvegpolcos vagy a bambuszpolcos?
Előre is köszi!

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

Ha már alátétek.
Használ/használt már valaki Collaro Mat-ot?
Angol Sondek fórumokat olvasva azt látom, hogy előszeretettel inkább ezt használják, nem az Archromatot. Van bárkinek tapasztalata vele?

Az a baj, idehaza senki sem forgalmazza, Angliából meg ugye nem valami olcsó, pláne csak úgy próba gyanánt megrendelni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

dixie-chicken írta:
2024.05.20., hétf. 08:20
sziasztok

használ vlki Oyaide BR-12-es lemezalátétet ?

https://www.audiohobby.eu/et/for-analog ... br-12.html

van egy érdekes paramétere:

From centre to perimeter, it has a taper of 1.0 degree elevated angle. It will correct a vinyll disc's warpage by the rubber sheet tightly sticking to it.

tapasztalatok vele kapcsolatban esetleg ?

:quetionmark:
nos,voila Oyaide BR-12 :D :D ...puding próbája az evés,az a tiszta sor az, szokták mondani...az 1% befele dölésszög,ne zavarjon senkit sem,nem veszek észre semmilyen "kompenzálást" ha leszoritóval,vagy nélküle van használva...hangra:megfogott,jól fókuszált hangzás,a hangszerek jobban körvonalazva vannak...ha nem tetszett az Achromat,akkor érdemes foglalkozni az Oyaide-vel,ha tetszik az Achromat,vlszinű nem fog tetszeni az Oyaide....sztem....

:cheers1:
Csatolmányok
IMG_5542.JPG
IMG_5542.JPG (87.07 KiB) Megtekintve 1206 alkalommal
IMG_5545.JPG
IMG_5545.JPG (67.05 KiB) Megtekintve 1206 alkalommal
IMG_5546.JPG
IMG_5546.JPG (114.88 KiB) Megtekintve 1206 alkalommal

moonbay
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: moonbay »

Voyager írta:
2024.08.06., kedd 18:21
PgSpa írta:
2024.08.06., kedd 18:13
Ez így tök jó, hogy vergődünk, vitatkozunk, ő meg arra nem képes, hogy egy mondatot leírjon, hogy bocs, már megoldottam...
Nem hiszem, hogy bárki is komoly küzdelmet vívott volna az ügy érdekében, de teljes mértékben megértem a nézőpontodat.

A lényeg, hogy sikerült megoldást találni, és egyáltalán nem volt hiábavaló az eszmecsere, különösen mivel így lehetőségünk adódott megvitatni ezt (is) és mellesleg másnak is jól jöhet még ez a tapasztalat.
Bocsánat, hogy eltűntem és nem osztottam meg a választ. Természetesen megoldódott a probléma. Visszavittem a boltba/szervízbe, ahol első érintésre jelezték, hogy egyértelmű kontakthiba lesz, még aznap megnézik. 2-3 óra múlva már kaptam is telefont: semmilyen nagy baj nincs, az egyik kábel forrasztási pontjánál fémtiszta felülettel kellett volna érintkeznie a kábelnek, azonban egy nagyon pici részen több festék került oda a gyártáskor/összeszereléskor, ahova nem kellett volna, finoman megcsiszolták és a gép köszöni, rendbe jött. Üdv mindenkinek!

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”