Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cd játszók

frenki485
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 602

Re: Cd játszók

Hozzászólás Szerző: frenki485 »

ViXi78 írta:
2025.02.03., hétf. 18:24
Azt honnan lehetne megtudni, hogy egy bizonyos távvezérlő melyik cd lejátszó(k)hoz való?
PHILIPS RC 2064.

Létezhet ilyen lista, amiben fel vannak sorolva? Esetleg valamilyen trükkel rá lehetne venni, hogy működtesse a készüléket?
Van rajta "volume" funkció és a készülékemnek van egy ilyen szabályozható analóg kimenete, de sajnos a gyári távja nincs meg. Van olyan távom, amivel szépen megy a gép, de azon meg nincs "volume" funkció. A csuda vigye el, túl egyszerűnek tűnt. :smile30:
Legtöbb Philips táv kompatibilis a többivel.
Csak az Ethosz Cd-playeremhez (mivel Philips a bele...) van "eredeti" táv (szabályozható kimenet vezérléssel), de az kezeli a többit is és fordítva.
És ami egyéb Philips távom volt, az is kezelte az én Ethoszomat, még valami kései "music centerhez" való is.
A jófogáson időnként feltűnik 1-1, van ami normális árban van, sokat ne költs rá!
Ethosz CDM Transport/Player(TDA1545A), Ethosz csöves DAC(TDA1541)  
Palotás féle végfok, Pro-ject Pre Box, Tannoy Rev. XT6F dobozok,
Technics SL 1210 GR/AudioGold plinth,Achromat, Thorens TD 126 mkII
Palotás féle ARC phono, Shure M44-7/SC35C
Ethosz, Van Den Hul kábel, Fapaci/Kontaset elosztó.

ViXi78
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 54

Hozzászólás Szerző: ViXi78 »

Azt honnan lehetne megtudni, hogy egy bizonyos távvezérlő melyik cd lejátszó(k)hoz való?
PHILIPS RC 2064.

Létezhet ilyen lista, amiben fel vannak sorolva? Esetleg valamilyen trükkel rá lehetne venni, hogy működtesse a készüléket?
Van rajta "volume" funkció és a készülékemnek van egy ilyen szabályozható analóg kimenete, de sajnos a gyári távja nincs meg. Van olyan távom, amivel szépen megy a gép, de azon meg nincs "volume" funkció. A csuda vigye el, túl egyszerűnek tűnt. :smile30:
Apple Mac Mini M1(Audirvana Studio, Tidal)- Questyle CMA Twelve - Hifiman Arya Stealth

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Ravic »

Köszönöm szépen!
Ezek szerint Google mégsem a barátom...
Bár ez a DVS DSL-710-A nem hasonlít az eredetire, de a felfogatási pontjai ugyanúgy néznek ki....
20250202_182700.jpg
Köszi, még egyszer!

[/quote]

https://vasiltech.narod.ru/CD-Player-DA ... port.htm#C

Creek Destiny: DVD-ROM DVS DSL-710A

https://www.ebay.co.uk/itm/394163805912

https://www.amazon.co.uk/Unknown-DVS-DS ... B088WJ55QP

https://www.google.com/search?sca_esv=7 ... =739&dpr=1
[/quote]

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ravic írta:
2025.02.02., vas. 15:02
Tudna valaki segíteni, honnan tudnék szerezni 2008-as Creek Destiny Cd lejátszóhoz komplett mechanikát?
Pont akartam írni, hogy volt ilyenem és emlékezetem szerint ebben a Creek valamilyen DVD ROM mechanikával kísérletezett, azok közt kellene szétnézni - de tonee megelőzött ;)

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6183

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Ravic írta:
2025.02.02., vas. 15:02
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, honnan tudnék szerezni 2008-as Creek Destiny Cd lejátszóhoz komplett mechanikát? Letört valami a tálca nyitó fogaskerekek körül.
Amit sikerült megtalálni hogy talán FUSS márkájú, és talán DV9951A-W vagy HA5713DC típusszámú. (Ezek szerepelnek egy rajta lévő zöld matricán, ill. hogy 1200W, C9, 1, 2007 és a sorozatszám)
Google a barátom, órákon keresztül nyaggattam, semmi...
Köszönöm!
https://vasiltech.narod.ru/CD-Player-DA ... port.htm#C

Creek Destiny: DVD-ROM DVS DSL-710A

https://www.ebay.co.uk/itm/394163805912

https://www.amazon.co.uk/Unknown-DVS-DS ... B088WJ55QP

https://www.google.com/search?sca_esv=7 ... =739&dpr=1
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

Ravic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: Ravic »

Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, honnan tudnék szerezni 2008-as Creek Destiny Cd lejátszóhoz komplett mechanikát? Letört valami a tálca nyitó fogaskerekek körül.
Amit sikerült megtalálni hogy talán FUSS márkájú, és talán DV9951A-W vagy HA5713DC típusszámú. (Ezek szerepelnek egy rajta lévő zöld matricán, ill. hogy 1200W, C9, 1, 2007 és a sorozatszám)
Google a barátom, órákon keresztül nyaggattam, semmi...
Köszönöm!

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2734

Hozzászólás Szerző: tunerman »

Elöször is beteszem az Általában a hifiről topikban zajló Compact Disc futóműről szóló információkat:

viewtopic.php?f=209&t=23913

A folytatásnak itt lenne a helye, már ami az analóg LP játszáshoz hasonlító első generációs Philips futóműveket illeti.
Miben állna meg ez a távoli hasonlatosság?
Van lejátszandó lemez, amit egy motor forgat, egy lengőkar ami a végén ellensúlyt használ. Egy sugaras lézer, ami információ kiolvasásához szükséges, valamint elektronika ami a kiolvasott információt folyamatában feldolgozza és kiadja a kimenetre.

Mivel a '70-es és években kiderült az analóg LP játszók futóműveinek fontos szerepe - miért lenne ez másképp a CD lejátszók világában is?
Volt egy időszak, amikor sokat törödtek a lézer+mechanika kidolgozottságával, de az elektronikai fejlődés ennek gyorsan végett vetett, és jöttek a gagyi műanyagból készült lézeregységek. Aminek a stabilitási problémáit a 3 sugaras kiolvasás, a többszöri újraolvasás és a puffer memória próbálta orvosolni. Tehát a létezően gyenge mechanikát egy bonyolult elektronikai rendszer próbálta hallgatható szinten tartani kb. 1.000-2.000 órán át.

Ezt például az analóg LP futóművek világára visszavetítve azt jelentené, mintha egy olcsó műanyagból préselt "tojáshéj" Pioneer PL200 -as lejátszó problémáit egy beiktatott 2x10 sávos equalizerrel próbálnánk a tökéletes HiFi hangzásra feltornászni...
TJ.
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

pantera
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 25

Hozzászólás Szerző: pantera »

Lehetséges szcenárió: valahol durva zárlat valamelyik áramkörben, a Graetz híd megadja magát (ilyet keveset láttam bő 40 éves gyakorlatomban hogy a műanyag háza megolvadjon, de megtörténhet), emiatt elég nagy váltóáram folyik át a szűrőelkókon, amikben emiatt felforr az elektrolit. Stb..... Megnézném szívesen de Debrecenben lakom.

Ruben
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 37

Hozzászólás Szerző: Ruben »

Üdv kedves fórumtagok

Történt ma, hogy leültam volna zenét hallgatni, bekapcsoltam a cuccot melegedni, majd egy pár perc múlva égett szagot kezdtem érezni, odamentem és füst kezdett felszállni a cd lajàtszóból. Az alany egy Ayon cd 1. Azonnal áramtalanítottam, levettem az alját és észrevettem az egyik kondit, hogy ráolvadt a nyákra, én ezt nem tudom orvosolni sajnos, ebben kérnék segítséget, ajánlást megbízható jó szakembert keresnék, elsősorban Pest megyében vagy Budapesten. Maglódon lakom.
Köszönettel
Schmidt Rezső
IMG_4491.jpeg
IMG_4489.jpeg
IMG_4488.jpeg

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Úgy látszik felerősödött a retró készülékek magasabb szinten való rendbetételére az ígény, megint egy Marantz CD73 van terítéken, és jobb minőségű recap volt a kérés :smile53:
A fotón a tápegység látható, Rubycon TWSS és Panasonic FC kondenzátorokkal a puffereknél.
TJ.
Csatolmányok
Marantz CD73 supply recap.jpg
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-X MK3

tunerman
V.I.P.
V.I.P.

Nagyon ritkán, de kérnek az átlagnál jobb minőségű recap-ot, és IC foglalat cserét a szeretett gépben :smile53:
Mint például ehhez a Marantz CD73-as CD lejàtszóhoz, a DAC paneljára ezért Elna Cerafine kondikat, és aranyozott érintkezős IC foglalatokat varázsoltam rá. :smile29:
TJ.
Csatolmányok
Marantz CD73 DAC recap + IC foglalat csere.jpg

antizigün
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 24

Hozzászólás Szerző: antizigün »

üdv

ezt a típust ismeri valaki? teszteket , fizetett cikkeket nem tartom annyira értékelhetőnek mint amit tőletek olvashatok

Rotel CD11MKII

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok!
Azt látom, hogy a TEAC piacra dobott egy új CD játszót, a használtan nagyon beszerezhető VRDS technikával megáldva. Ennek nagyon örülök, hogy nem kell használtat vadászni, meg naivan azt is remelem, hogy lesz olyan jó a hangja, mint a 20 évvel korábbi modelleknek, pl. 10 vagy 25.
Az lenne a kérdésem, hogy hallott már valaki ilyet szólni?
Elvileg kapható VRDS 701 cd jásztó és VRDS 701 cd futómű is.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

fülelek írta:
2024.05.09., csüt. 22:20
Lehet. Kell egy rca aljzatot tenni a hátoldalra, és kell még kb. 50 forintnyi alkatrész.
Az kimenetet persze ellenőrizni kell oszcilloszkóppal, szükség esetén az alkatrészeket módosítani.
Tudok benne segíteni.
Írok privátot, köszönöm.
Üdv. Zoli

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Hozzászólás Szerző: hodyka »

sutemenyx írta:
2024.05.09., csüt. 22:19
kistilli1980 írta:
2024.05.09., csüt. 19:47
Sziasztok.

Lenne egy technikai kérdésem.
Van egy Sony CDP-561-es lejátszóm. A gondom az hogy csak optikai kimenet van rajta.
Lehet-e olyat, hogy utólag beleépíteni egy koax aljzatot?
Igen, lehet. Csak többe kerül, mint amennyit az egész gép ér.
:fekverohog:
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

„A zene lelket ad az univerzumnak, szárnyakat az elmének, menekülést a képzeletnek és életet mindennek”

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5131

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Lehet. Kell egy rca aljzatot tenni a hátoldalra, és kell még kb. 50 forintnyi alkatrész.
Az kimenetet persze ellenőrizni kell oszcilloszkóppal, szükség esetén az alkatrészeket módosítani.
Tudok benne segíteni.

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2874
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

kistilli1980 írta:
2024.05.09., csüt. 19:47
Sziasztok.

Van egy Sony CDP-561-es lejátszóm. A gondom az hogy csak optikai kimenet van rajta.
Igen, lehet. Csak többe kerül, mint amennyit az egész gép ér.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sutemenyx 2024.05.09., csüt. 22:21-kor.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

kistilli1980
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 18

Hozzászólás Szerző: kistilli1980 »

Sziasztok.

Üdv. Zoli

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

Mézga Aladár írta:
2024.03.14., csüt. 12:02
Kár hogy nincs Dislike gomb...
Véleményed elmondhatod.....Persze ez akkor lenne főként építő jellegű,,, ha saját tapasztalatod lenne a cd játékosokról....
A "negatív" jelzés nagyon durván odatenne a jelenlegi aktív kissebségnek ...mert a passzív többség like cunamit indítana... :napsut:
Aktív = ma még hozzászólogató véleményét kifejezni akaró forumista
Passzív = már régóta csak "olvasgató fórumtárs,ilyen olyan okból" ,vagy "új" lakó aki kellő tisztelettel még ismerkedik .
Biztosan akarnád a " Dislike" Gobot ? Persze ez az én SZ.V.SZ. :smile53:

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Az egyik lényeges dolog a kiolvasás....tehát a mechanika és a körítés, ami itt Rodenstock lencserendszerrel és katonai lézerrel történik (ami érdekes módon 40 év után is teszi a dolgát) , ahol minden fém, műanyag nincsen (cdm0 és cdm1).
Nyilván a kábelek minősége, a felhasznált ellenállások és kondenzátorok tuningolhatóak, illetve itthon is van profi szakember aki bizonyos dolgokat modifikálni tud a jobb hangminőség érdekében ...nem is érdemes vitát generálni, elég ha összeül a nagyérdemű egy szeánszra és összehasonlítják a mai csúcskészülékekkel...ott és akkor minden eldönthető...

Mézga Aladár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 113

Hozzászólás Szerző: Mézga Aladár »

Kár hogy nincs Dislike gomb...
Mindig, mindennél van jobb!

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 21

Hozzászólás Szerző: Fody »

Igen, sokan azt nem értik meg, hogy per pillanat a hangtechnikában nincs új a nap alatt, ugyan úgy tranzisztorokat, csöveket ellenállásokat, kondikat használnak, mint már majdnem száz éve, a -tranzisztornak még egy kicsit kevesebb- és van a kapcsolás. Na már most ami régen bevált, és jól is szólt, azt is abban az időben elég drágán adták. Ezeket megéri a mai gyártástechnológián készült anyagokkal felújítani, tuningolni. Sokan vagyunk akik nem tehetjük meg, hogy több tízezer eurós lejátszót vegyünk, de majd használtan egy ilyen eszköz felbukkan mondjuk húsz harmincév múlva, töredék áron, akkor azt is felújítva biztos hogy egész jó hangja lesz.

Tulku1
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 149

Hozzászólás Szerző: Tulku1 »

Fody írta:
2024.03.12., kedd 18:27
Süti kolléga egy philips cd 104-et tuningolt, amiről itt az oldalon is tett fel fotókat, és írtam, hogy egy 22000 kiírom betűvel is huszonkétezer eurós griphon cd-vél volt egy szinten. Ezt a tulajdonosa is elismerte. Erről is van fotó, de nem publikus. A griphon tulaja nem engedélyezte. Esetleg személyesen mutatható meg, de az se mindenkinek. Mert itt végül is nem bizonygatásról volt szó, hanem fejlesztésről!
Én még azt csináltam, (304-el, de gyakorlatilag ugyan ez) hogy a HF vezetéket (ami a kifli paneltól megy a dekóder panelig) kicseréltem árnyékolt kondo VZ-re (de ha az említett modifikáló fórumtárs baromi jó ezüst vezetékére húzol árnyékolást az is bőven jó) és a dekóder oldalon a 7010-be menő 1k-s smd ellenállatot és a 22 nanos smd kondenzátort lecseréltem egy AN ezüst tantál ellenállatra és egy Rifa kondira.....és akkor néztem nagyot!

Ezek a cd játszók nagyon jók...

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Re: DAC-olás

Fody írta:
2024.03.12., kedd 18:27
Süti kolléga egy philips cd 104-et tuningolt, amiről itt az oldalon is tett fel fotókat, és írtam, hogy egy 22000 kiírom betűvel is huszonkétezer eurós griphon cd-vél volt egy szinten. Ezt a tulajdonosa is elismerte. Erről is van fotó, de nem publikus. A griphon tulaja nem engedélyezte. Esetleg személyesen mutatható meg, de az se mindenkinek. Mert itt végül is nem bizonygatásról volt szó, hanem fejlesztésről!
Ezt nem ebbe a topicba szántam, nem itt ment a szájkarate, bocsi!!!
Nincs bocsi. Amiről írsz, az nem dac. Itt a helye.
Admin.

Fody
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Re: DAC-olás

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”