kaef2 írta: ↑2024.08.05., hétf. 08:44
Jogos a felvetés, kérdés mit jelent az olcsó ?
A másik véglet az a Siltech, Crystal Cable ezüst/arany kábelcsomag, amit a felvételkészítéshez használunk részben tavaly késő ősz óta. Lista áron kb 30 millió forintról beszélnénk, ha lista áron kellett volna megvenni a Siltech, CC kábeleket.
Ahogy szoktam mondani, annyiért akár jó is lehet...
Nem vagyok a kérdésben különösebben jártas.
Van a birtokomban egy pár AN Vz, amit ma már nem tudnék megvenni, annak a használt ára 400 e. körűl van, ami nagyon sok pénz. És persze van annál is jobb a márkán belűl is, az AN LP többszörös áron, több fórumtárs is birtokol ilyet. ( Srry, más márkákhoz nem tudok hozzászólni. ) Tehát relatív, hogy kinek mi a drága. Mondjuk, nálam az " olcsó " a Vz árának a harmada - negyede.
Az ezüst " veszélyét " abban látom, mikor valaki a feljebblépés reményében, a középkategóriás rézdrótját váltja le kicsivel drágább ezüstre. Akkor jönnek a pofáraesések.
Amit én tapasztaltam, illetve ezüst - kérdésben a nálam jóval jártasabbaktól hallottam, hogy ötször meg kell gondolni, mielőtt az ember az ezüst vonal fele lép, mert a jó rézhez hasonlatos kiegyensúlyozottságú, az ezüst minden előnyét felvonultató ezüst kábel megvásárlásához mélyen a zsebbe kell nyúlni.
Tovább rontja a helyzetet, hogy érdemes rendszerben gondolkodni, hogy ha már ezüst, akkor legyen minden az - mint Nálad. Ez földi halandók közűl keveseknek járható út.
Ennek ellenére én jól elvagyok az egy árva Vz - vel, de erról a drótról sokan mondják, hogy meglepően jól integrálható idegen - akár kifejezetten olcsó - rendszerekbe is, ebben is rejlik a zsenialítása.