Huh, jól felpörgött a topic, köszönöm mindenkinek, aki reagált a témában, igyekszem én is így tenni.
@rTom: gondoltam Apple TV-re, mert arra amúgy is szükségem lenne. LG TV által használt OS-en nincs Idagio app (koncertek) és Eurosport sem. Néha fárasztó az AirPlay, de főleg telefonról, amikor az közben esetleg másra is kellene. Plusz azért ez a UI eléggé jó. A gond ezzel az, hogy a TV OLED és nem szeretném, hogy a TV be legyen kapcsolva azért, mert zenét hallgatok.
@Luxor Audio: utána néztem ennek az Eversolo DMP-A6-nak, nem hallottam róla. Nem arról van szó, hogy semmi nem jó, de ebben még több dolog is van, ami nem. Először is az ára (390k), ami mellett még Android is, amit az utóbbi időben igyekeztem teljesen elfeledni. Sok szolgáltatás van benne, amiért nem szeretnék fizetni. Ilyen a pre-amp, DAC és a kijelző is. Viszont külön köszönöm neked, hogy fáradtál vele és megnézted az AM-t rajta. Egyébként ez mellett említették a FiiO R7-t (Android szintén), de annak is számos szolgáltatása van, amiért nem akarok fizetni. Ez is drága, hogy figyelembe véve, egy natúr streamer-t keresek, amin van USB (és ezzel esett ki a már említett WiiM Pro).
@alto: tudomásom szerint AirPlay 2-n is problémás a lossless lejátszás. A protocol képes rá, de AM/AMC esetén ALAC-ból konvertál AAC-ba, ami már nem lossless. De ez sem mindig. Nem tudom, hogy van pontosan, most, de nem túl bizalom gerjesztő a keringő cikkekben, hogy ez miért, és mikor.
@Aszpirin:

a Roon-nak is után kell néznem, hogy miért jó havi $15-t fizetni egy felületért. Már a csapból is ez folyik, de még mindig nem sikerült elhelyezni a fejemben. A Qobuz-t VPN-el használod?
@mishow: nem lesz megbízhatatlan(abb) egy rendszer, mert nyílt a forráskódja. A világ 99%-a Linux-ról fut, aminek nyílt a forráskodja, és még élünk, s főleg működünk. Ezt a fórumot is bizonyára nyílt forráskódú webszerver szolgálja ki, mondjuk Apache vagy nginx, talán előbbi. Igazából ennek számtalan előnye van, de a támadhatóságot nem érdemes hátrányként felróni itt. De ez OFF, ahogy te is írtad.
Egyéb: a Sonos-t még meg kell néznem. Közben egy pillanatra azt hittem az iFi Stream jó lehet, de AirPlay 1-el már nem vennék semmit, és menetközben kiderült, hogy ebben még csak az van. Azért jóval a BlueSound NODE alatt van az ára, amiben szintén van DAC, és az nekem nem kell, főleg, hogy abban sem olyan jó van. Láttam közben, hogy vannak Audiolab-ok, még azokat is megnézem. Egyébként ha váltok Apple Music / Apple Music-ról, ami egy bundle Tidal+Idagio-ra, akkor az 5 év alatt csak +160 ezer Ft-ot jelent. Oké, ha arra gondolok, hogy ez 8 darab jó minőségű LP, akkor át lehet gondolni, de azért figyelmbe is veszem, főleg, hogy teljesen elégedett vagyok az AM-el. Hirtelen most ennyi.
Vegyek most egy WiiM Pro-t és cseréljem Q3-ban Ultrára?