vazze írta: ↑2024.06.25., kedd 19:33
joseph66 írta: ↑2024.06.22., szomb. 08:14
Sziasztok!
Nálam van egy Eversolo DMP-A8, de nagy csalódás. Gondoltam, nem spórolok, megveszem a legnagyobbat az Eversloból. Erre se igazi mély, se igazi magas hang nincs, jóformán csak középhangokat hallok, dsp-zni nem akarok. Az SMSL M400 dac-om egy high-end cucc ehhez képest, azon vannak magasak és mélyek is.
Nem működik az Eversolon a DLNA. A PC-n Serviio dlna szerver fut, a Samsung OLED tévémen tudok zenét hallgatni, illetve böngészni a zenéim között, de az Eversolo DMP-A8-ason nem. Vicces. El nem tudom képzelni, hogy a DLNA működését hogyan képzelték el.
Van ötletetek, hogy a DLNA hogyan működik az Eversolon?
Uppsz
Hát ez bizony egy felhasználói vélemény és nem túl jó reklám ennek e kütyünek.
Biztos minden rendesen be van állítva rajta?
Ha igen akkor az a sok eddigi tömjénezés lehet elhamarkodott volt néhány kolléga részéről, de ki tudja
Tényleg mindenki agyon dicséri, legyen az Youtube videó vagy szöveges teszt. Erre mire hozzám ér, nincs magas hangja. Pedig nézd meg, csúcs Hydrasound kábeleim vannak és az Emotiva végfok se gyenge. Ehhez kellett volna az előerősítő. Talán a leggyengébb láncszem a hangfal, de a Wharfedale EVO 4.2-őn azonnal lehet hallani, ha valami nem jó.
Először én sem akartam hinni a fülemnek, úgyhogy többször reseteltem az Eversolo DMP-A8-at. Sajnos nem lett jobb a hang. Mintha 10-12 kHz-nél elvágnák a magasat. A DSP, EQ, minden alapértelmezett nullán állt. DAC-ként használva, vagy a Tidalra bejelentkezve ugyanaz a hang. A szűrőket is próbáltam, de nem hallottam különbséget. Amúgy azt sikerült tisztáznom, hogy a DLNA elvileg az UPnP applikációval működik, de nem ez volt a fő problémám.
Mindegy, az SMSL M400 előerősítős DAC-ként lealázta az Eversolo DMP-A8-at, ezért visszaküldtem. Mivel most kevés az időm, sajnos nem volt lehetőségem forgalmazóval vagy gyártóval kommunikálni, hogy mi lehet a baj. Mondjuk nem is abból indultam ki, hogy bármi gond lesz vele és vissza kell küldeni. Még most sem értem. A józan paraszti eszemet használva arra jutottam, hogy reset után - amikor minden alapértelmezett lesz - csak jól kéne szóljon ez a kütyü, de nem.
Mindenesetre a Hydrasoundos mesternek igaza van: nem leírások és tesztek alapján kell vásárolni, hanem így, ahogy én is csinálom, megveszem, kipróbálom, ha nem jó, akkor visszaküldöm. Mivel én hallgatom, el tudom dönteni, hogy jó vagy sem, ezt senki nem tudja helyettem megtenni.
Most megint itt állok előerősítős streamer nélkül. Nem is biztos, hogy veszek, mert borzasztó drágák. Az Eversolo DMP-A8-at még kinyögtem volna, de nálam nem vált be. Ez van.
Emotiva XSP-1 GEN2 előfok - Emotiva XPA-DR2 végfok - Gustard X26III streamer+DAC - Pro-Ject CD Box DS CD lejátszó - Wharfedale EVO 4.2 hangfal - Hydrasound Next II NANO Graphene hangfalkábel - 2xEzüst OCC XLR - Hydra Titan Jumper - PS Audio Power Plant P10 tápgenerátor