Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Hálózati audio lejátszók

HSRT8
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 602

Re: Hálózati audio lejátszók

Hozzászólás Szerző: HSRT8 »

Például akkor indokolt ha nem csak 1db készüléked van otthon ami Roon kompatibilis. Akkor jól jön, hogy nem kell többféle applikációt használni. Most már az Eversolo is jöhet a családba. :smile32:
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11028
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Eversolo tulajdonosoknak fontos hír lehet, hogy röpke 5 hónapos késéssel, de az A8 típus immáron megkapta a Roon Ready plecsnit. Ennek apropóján gyorsan ki is jött az új firmware, ami néhány más, számszerint 44 újdonságot, javítást is tartalmaz. Ezekről itt van egy részletes leírás.

Indulhat a fejvakarás, hogy mennyire indokolt a Roon használata az Eversolo meglehetősen jó kezelő felülete helyett, amin most még csiszoltak is kicsit, új funkciókkal gazdagították. Egyelőre én sem tudom a választ.

A8 Roon Ready.jpg
A8 Roon Ready.jpg (17 KiB) Megtekintve 2399 alkalommal

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: supertrump »

Összeraktam. Így elsőre én is ezt mondom. ;peace; Qobuz-t holnap után kipróbálom.
Hát, ha ez jó lesz, akkor iFi ZEN Stream simán jó lehet. De most ezzel elleszek szerintem. :D

01.png
02.png
Display: LG OLED evo C4 65" w/ ATV 4K
Main: RPi4/RoPieeeXL (Roon Bridge) | Denafrips Iris 12th (I2S) | Denafrips Enyo 15th (NOS) | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62
Headphone: Mac mini M2 (Roon Server+Bridge) | iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

supertrump írta:
2024.05.27., hétf. 16:26
@Luxor Audio: utána néztem ennek az Eversolo DMP-A6-nak, nem hallottam róla. Nem arról van szó, hogy semmi nem jó, de ebben még több dolog is van, ami nem. Először is az ára (390k)...
Az én ajánlásom valójában az A8 lenne, de nem tudtam, mennyi pénzért keresel lejtszót, csak az Apple Music felvetésre reagáltam.

Ottokár
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 104

Hozzászólás Szerző: Ottokár »

A Lightning kábel kb 20 cm. A gyakorlatban nálam elég kényelmetlen volt ez a lánc.
Sony-STS770ES, Philips CD304, Nakamichi 480, Nakamichi 680 ZX, Tascam 122 MKIII, Auralic Aries femto - DIY AN5 DAC - Luxman 1500, Sugden A21 SE Signature, DPA 300B SE - Celestion 700, Celestion Ditton 25, Videoton Minimax.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supertrump írta:
@Aszpirin: :smile53: a Roon-nak is után kell néznem, hogy miért jó havi $15-t fizetni egy felületért. Már a csapból is ez folyik, de még mindig nem sikerült elhelyezni a fejemben. A Qobuz-t VPN-el használod?
A Roon sokkal-sokkal több, mint "egy felület", de ne aggódj, én is így voltam vele, mint Te, amíg nem próbáltam ki.
Ma meg ott tartok, hogy bár a NAD M33-asom BluOS alapú, de mivel Roon-végpontként is használható, gyakorlatilag kizárólag Roon-nal használom.

A szerverként funkcionáló 2017-es iMac-en ma már kizárólag a felület nélküli Roon Server fut (ez Mac-en csak egy ikonként "manifesztálódik" a menüsorban, ennyi az egész "megjelenése".

A "felület" akárhol lehet: tableten, laptopon, egy másik laptopra kötött DAC-on, telefonon (utóbbi a Roon ARC-nak köszönhetően akár a világ bármelyik pontján), stb. Kézbe veszed ezt a "felületet", rákeresel a zenére, amit hallani szeretnél, vagy kiböngészed, kiválasztod, hogy min (hol) szólaljon meg, és ráböksz a lejátszársra. A "min szólaljon meg"-re (vagyis a Roon-végpontokra) kismillió beállítás van, hogy "hogyan" szólaljon meg - pl. tudsz konvolúciós EQ-zást fejhallgatóra, ilyeneket.

Lejátszás közben az épp hallgatott zenével vagy az előadójával kapcsolatos anyagokat böngészhetsz, képeket bámulhatsz, (SA)CD-bookleteket olvasgathatsz, vagy akár az énekelt darab karaoke-szerűen megjelenő szövegét bámulhatod.

A forrás sem csak streaming szolgáltató lehet, hanem internet rádiók bármelyike (ezek között van HiRes-ben "sugárzó" is, otthon (NAS-in, szerverre kötött HDD-n vagy SSD-n, ...) tárolt anyag, és kb bármilyen formátumban.
Tényleg én sem értettem először, hogy mit esznek ilyen "sok pénzért" rajta az emberek, de aztán kiderült, hogy ennyire átgondoltan modularizált ugyanakkor igen magasszintű integrációt megvalósító, és általánosan és átfogóan, könnyen és intuitíven a lakásban és a lakáson kívül is használható más zenelejátszó szoftverrendszer egyszerűen nem létezik emberi áron a Roon-on kívül. Nem véletlen, hogy ma már gyakorlatilag minden valamirevaló újonnan kapható, hálózatra köthető lejátszóeszköz, legyen az pusztán futómű vagy DAC-kal egybeépített futómű vagy all-in-one eszköz vagy AVR vagy... szóval minden "Roon Ready" vagy "Roon Tested", azaz valamilyen módon Roon-végpontként tud működni.

Qobuz: csak a regisztráció a necces (igen, VPN-en regisztráltam, de a publikus VPN-eket kiszűri, szóval cégesen... és most már a bankkártya kibocsátási helyét is ellenőrzi, szóval nem egyszerű), de ha ezen túl vagy, utána már nincs szükség VPN-re a használathoz. Ugyanakkor a Tidal a legutóbbi húzásaivan már nagyjából majdnem ugyanazt nyújtja kb féláron, szóval nem biztos, hogy ma már annyi sok értelme van a Qobuznak itthon. Én mindenesetre még azt használom a legtöbbet, és bár vannak olyan kedvenc zenék is, amelyek Tidalon vannak, Qobuzon meg nincsenek (és ez fordítva is igaz), ma már el tudnék lenni csak a Tidallal is. Ha "vagy ez, vagy az" mellett döntenem kellene, akkor alighanem a Tidal mellett döntenék (bár a Qobuzra éves az előfizetésem, úgyhogy még háromnegyed évig működne).
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Redguy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 105

Hozzászólás Szerző: Redguy »

Számomra az a furcsa, hogy az Auralic - nál sem elérhető a Apple Music, pedig a Lightning DS (a kezelőszoftvere) csak IOS-alatt fut.
Auralic Aries Femto - LESSLOSS DAC 2004 MKII - Burmester 051 integrált - KEF Reference 3 - 2

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2562

Hozzászólás Szerző: mishow »

supertrump írta:
Egyéb: a Sonos-t még meg kell néznem.
https://support.sonos.com/en-us/products/port
https://www.youtube.com/watch?v=-qxtUNl6nUc
A Port elvileg a Sonos és a Sonos S1 appokkal kezelhető, a Sonos app főmenűjében már az Apple App Store-on is ott az AM.
Javaslom, vedd fel a kapcsolatot @alto fórumtárssal, ő forgalmaz Sonos Portot, szerintem segít a technikai kérdéseidben.
Vegyek most egy WiiM Pro-t és cseréljem Q3-ban Ultrára?
A Wiim PRO csak AirPlay2 lejátszást támogat, de azt baromi stabilan. Bridge készüléknek tökéletes, ha annak használnád, felesleges Ultrára váltanod. Szerintem az Ultra se fog tudni Connectben AM-et gondolkodik.gif

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Huh, jól felpörgött a topic, köszönöm mindenkinek, aki reagált a témában, igyekszem én is így tenni.

@rTom: gondoltam Apple TV-re, mert arra amúgy is szükségem lenne. LG TV által használt OS-en nincs Idagio app (koncertek) és Eurosport sem. Néha fárasztó az AirPlay, de főleg telefonról, amikor az közben esetleg másra is kellene. Plusz azért ez a UI eléggé jó. A gond ezzel az, hogy a TV OLED és nem szeretném, hogy a TV be legyen kapcsolva azért, mert zenét hallgatok.

@Luxor Audio: utána néztem ennek az Eversolo DMP-A6-nak, nem hallottam róla. Nem arról van szó, hogy semmi nem jó, de ebben még több dolog is van, ami nem. Először is az ára (390k), ami mellett még Android is, amit az utóbbi időben igyekeztem teljesen elfeledni. Sok szolgáltatás van benne, amiért nem szeretnék fizetni. Ilyen a pre-amp, DAC és a kijelző is. Viszont külön köszönöm neked, hogy fáradtál vele és megnézted az AM-t rajta. Egyébként ez mellett említették a FiiO R7-t (Android szintén), de annak is számos szolgáltatása van, amiért nem akarok fizetni. Ez is drága, hogy figyelembe véve, egy natúr streamer-t keresek, amin van USB (és ezzel esett ki a már említett WiiM Pro).

@alto: tudomásom szerint AirPlay 2-n is problémás a lossless lejátszás. A protocol képes rá, de AM/AMC esetén ALAC-ból konvertál AAC-ba, ami már nem lossless. De ez sem mindig. Nem tudom, hogy van pontosan, most, de nem túl bizalom gerjesztő a keringő cikkekben, hogy ez miért, és mikor.

@Aszpirin: :smile53: a Roon-nak is után kell néznem, hogy miért jó havi $15-t fizetni egy felületért. Már a csapból is ez folyik, de még mindig nem sikerült elhelyezni a fejemben. A Qobuz-t VPN-el használod?

@mishow: nem lesz megbízhatatlan(abb) egy rendszer, mert nyílt a forráskódja. A világ 99%-a Linux-ról fut, aminek nyílt a forráskodja, és még élünk, s főleg működünk. Ezt a fórumot is bizonyára nyílt forráskódú webszerver szolgálja ki, mondjuk Apache vagy nginx, talán előbbi. Igazából ennek számtalan előnye van, de a támadhatóságot nem érdemes hátrányként felróni itt. De ez OFF, ahogy te is írtad.

Egyéb: a Sonos-t még meg kell néznem. Közben egy pillanatra azt hittem az iFi Stream jó lehet, de AirPlay 1-el már nem vennék semmit, és menetközben kiderült, hogy ebben még csak az van. Azért jóval a BlueSound NODE alatt van az ára, amiben szintén van DAC, és az nekem nem kell, főleg, hogy abban sem olyan jó van. Láttam közben, hogy vannak Audiolab-ok, még azokat is megnézem. Egyébként ha váltok Apple Music / Apple Music-ról, ami egy bundle Tidal+Idagio-ra, akkor az 5 év alatt csak +160 ezer Ft-ot jelent. Oké, ha arra gondolok, hogy ez 8 darab jó minőségű LP, akkor át lehet gondolni, de azért figyelmbe is veszem, főleg, hogy teljesen elégedett vagyok az AM-el. Hirtelen most ennyi.

Vegyek most egy WiiM Pro-t és cseréljem Q3-ban Ultrára? :D
Main: RPi4/RoPieeeXL (Roon Bridge) | Denafrips Iris 12th (I2S) | Denafrips Enyo 15th (NOS) | NAD C 316BEE V2 | ELAC DBR62
Headphone: Mac mini M2 (Roon Server+Bridge) | iFi Zen DAC 3 | iFi Zen CAN 3 | Sennheiser HD600

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
2024.05.27., hétf. 10:54
Engem ugyan nem érint, de azért a kínzó kérdés ott lebeg: vajon miért nem tudják ezt megoldani régi, neves gyártók is? Valamiféle külön szerződéssel megy az Eversolonak, vagy mi van?
Szerintem itt inkább az Android rendszer nyitottsága a kulcs momentum. Az Eversolo anyacége, a Zidoo is Androidos video lejátszókat készít már sok éve, amikre aztán némi ügyességgel szinte bármilyen applikációt fel lehet rakni a gyári megoldások mellé. Az Eversolo ennek még elébe is ment, mert kéttucatnyi szolgáltatást telepítenek előre az audio lejátszóikra és ezeket mindenféle trükközés nélkül pár kattintással élesíteni is lehet.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3193
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

pali923 írta:
mishow írta:
2024.05.27., hétf. 10:44
Köszi, ez nagyon hasznos info, mert így Apple Music esetén ez lehet a megoldás a dedikált streamer kérdésre!
Engem ugyan nem érint, de azért a kínzó kérdés ott lebeg: vajon miért nem tudják ezt megoldani régi, neves gyártók is? Valamiféle külön szerződéssel megy az Eversolonak, vagy mi van?
Mert szóba sem áll velük az Apple. Nem ismerem az Eversolo-t, de feltételezem, hogy ugyanúgy mint a FiiO esetén, Android lehet a lejátszó oprendszere, arra meg gondolom meg lehet oldani a az Apple Music androidos appját.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

mishow
V.I.P.
V.I.P.

pali923 írta:
mishow írta:
Köszi, ez nagyon hasznos info, mert így Apple Music esetén ez lehet a megoldás a dedikált streamer kérdésre!
Igen, minden bizonnyal külön szerződéssel, amiben mindenféle biztonsági garanciákat adtak az Apple-ökoszisztéma védelmére. Aki ennek részese, az tudja, mennyire stabilan működnek együtt az Apple eszközök, ami nem csak abban merül ki, hogy felismerik egymást, de a platformon belüli infokat meg is osztják egymással, ehhez sokszor elegendő két Apple eszközt egymás mellé tenni. Ezt én, mint felhasználó nagyon szeretem, és használom is, mert bízom az Apple ZÁRT rendszerében. Ha ezt megnyitnák mások előtt, pont ez a zártság, és vele a bizalom veszhetne el. Ezzel persze kötöttség is jár, és sokan éppen azért utasítják el az Apple-t, mert nem akarnak teljes mértékben ehhez a rendszerhez kötöttek lenni. Én csak azt nem értem, hogy az Apple miért nem hozza ki az Apple TV zenei streamre is alkalmassá tett változatát, a megfelelő kimenetekkel (illetve gyanítom: ha megtörténne, azzal kiütnék a MacMinit, mint zeneszervert). Ennél több itt már OFF, de ennyi talán még belefért :rolleyes:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6097

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

supertrump írta:
2024.05.25., szomb. 23:32
Köztes gondolat. Streaming szolgáltatók közötti minőség, amikor az kínál valamilyen fajta lossless-t. Az Apple Music semmivel sem szól rosszabban, mint az Idagio vagy a Tidal, jól tudom? Természetesen ugyanaz a felvétel.
Ez igaz, de csak a szerver oldalra.
A kliens oldalon lehet különbség, a különböző lejátszóprogramok vagy lejátszó-hardverek miatt.
Ha az Apple Music-ot pl. a Tidallal. hasonlítod össze, akkor a különböző lejátszóprogramok megkerülhetetlenek, mert az Apple Music csak a saját lejátszójával működik, amibe viszont nem integrálható a Tidal.

Telefonon/tableten ez nem feltétlenül jelent bármi különbséget (Apple Music a saját app-jával, Tidal is a sajátjával, lossless beállítás esetében nem igazán hallottam különbséget), de MacOS-en tesztelve elég egyértelmű volt számomra az Apple Music hátránya a Tidal Audirvanában való megszólalásához képest. Úgy írhatnám le talán valamennyire érthetően, hogy az Apple Music úgy szólt, mintha a Tidal+Audirvanát egy vékony, de határozottan ott lévő függönyön keresztül hallottam volna.

Akkor még tudni véltem az okát, most már nem vagyok benne annyira biztos, csak valószínűsítem, hogy a macOS rendszermixere a ludas. Az Apple Music applikáció (volt iTunes) ugyanis nem használja a CoreAudio exclusive módját, és átküldi a lejátszott hangot a rendszermixeren, ami viszont mindent egyetlen mintavételezési frekvencián ad ki - ezt be lehet állítani ugyan, de eléggé tipikus, hogy ugyanabból a forrásból /streaming/ többféle mintavételezési frekvencia "jön", és az is eléggé tipikus, hogy alapból 48kHz-re van állítva, miközben a források többsége CD-minőségű, azaz 44.1 kHz mintavételezési frekvenciájú. Ez egy nem-triviális szoftveres újra-mintavételezést eredményez (triviális pl. a 96kHz-ről 48kHz-re alakítás vagy fordítva, vagyis ha az egyik mintavételezési frekvencia a másik többszöröse, bármelyik irányba). A nem-triviális újra-mintavételezés okoz(hat)ja ezt a "függöny"-érzést. Legalábbis akkor ezt gondoltam jó magyarázatnak.

Az igazság, hogy óta kicsit elbizonytalanodtam azügyben, hogy ez volt-e a valódi ok, ugyanis lett egy olyan eszközöm, ami mindent digitalizál az analóg bemenetein (a phono bemenetén is), és meglepően jó eredményt produkál így. Bár az A/D átalakítás nem ugyanaz, mint a D/D újra-mintavételezés, ez azért elgondolkodtatott, de még mindig úgy gondolom, hogy valahol - ha nem is az újra-mintavételezésnél - a rendszermixer használata lehet a "ludas", és ha az Apple Music használná a CoreAudio exkluzív módját, akkor eltűnne ez a hangbéli különbség (vagy legalábbis sokkal kevésbé lenne érzékelhető).

Ami a keresést illeti: én Roon-nal használom manapság a Tidalt / és Qobuz-t is, és ebben az a nagyszerű, hogy a Roon "integráltan" keres, vagyis a találati lista mindkét platform találatait tartalmazza "egybeolvasztva". Ezzel kevésbé fájdalmas pl. a komolyzenei kiadványok megtalálása, bár ha egy konkrét kiadó kiadványaira lennék kíváncsi, ara emlékeim szerint elég nehéz direktben rákeresni. Alapvetően én azonban nem tartom annyira problémásnak a keresést a Roon és Qobuz platformokon, hogy ezek miatt inkább Apple Music-ot akarjak használni.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

wittao
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2060

Hozzászólás Szerző: wittao »

mishow írta:
Luxor Audio írta:
2024.05.27., hétf. 10:23
mishow írta:
2024.05.27., hétf. 09:28
Eredetileg is rajta van, vagy utólag kell telepíteni? Ha jól emlékszem, amikor legutóbb szó volt erről, akkor azt írta valaki (talán s4tch fórumtárs), hogy pendriveról kell valahogy külön feltenni.
Gyárilag előtelepített állapotban van, egyetlen érintéssel lehet aktiválni, ehhez külső eszközre nincs szükség, csak internet összeköttetésre. El is indult, az imént próbáltam ki.
Köszi, ez nagyon hasznos info, mert így Apple Music esetén ez megoldás lehet a dedikált streamer kérdésre! :tutiok:
A ROSE készülékeken is láttam, hogy van Apple Music.
(szerintem valamennyi Android alapú streameren, lejátszón ez működhet.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2024.05.27., hétf. 10:41
De, a Sonos azon kevés cégek egyike, akivel az Apple szóba állt. A Port digitális futóműként persze szóba jöhet, az analóg kimenete viszont sajnos elég gyenge.
Hát igen, sajnos ezt olvastam én is minden erről szóló tesztben sad.gif
De legalább tudjuk, hogy az Eversolo mellett a Sonos is alternatíva lehet, de inkább futóműként.
Köszi ezt az infot is! :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.05.27., hétf. 10:23
mishow írta:
Eredetileg is rajta van, vagy utólag kell telepíteni? Ha jól emlékszem, amikor legutóbb szó volt erről, akkor azt írta valaki (talán s4tch fórumtárs), hogy pendriveról kell valahogy külön feltenni.
Gyárilag előtelepített állapotban van, egyetlen érintéssel lehet aktiválni, ehhez külső eszközre nincs szükség, csak internet összeköttetésre. El is indult, az imént próbáltam ki.
Köszi, ez nagyon hasznos info, mert így Apple Music esetén ez megoldás lehet a dedikált streamer kérdésre! :tutiok:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára mishow 2024.05.27., hétf. 10:52-kor.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

mishow írta:
2024.05.27., hétf. 10:19
alto írta:
2024.05.27., hétf. 09:34
Nem ismerem az Apple Music kínálatát (mivel én mindent Roonból használok, szóba sem jöhet olyan szolgáltató, amelyiknek nincs Roon integrációja), de ha maximum CD felbontást kínálnak, akkor szóba jöhetne egy Airplay képes lejátszó is. A bluetooth-al szemben az Airplay veszteségmentes tömörítést használ, viszont 48kHz-re korlátozza a felbontást.
Kipróbáltam az Apple Music/Airplay vs. Tidal/Connect felállást a Wiim PRO-n keresztül. Önmagában az Airplay-en keresztül lejátszott zene nem volt rossz, és a 24bit/48kHz tömörítés tapasztalatom szerint a legtöbb felvételnél igen jó hangot képes adni, de A-B teszten a Tidal fölénye mindenben azonnal átjött. Dinamika, sávszélek, részletek. A Tidal Connect után visszakapcsolva az Apple/Airplayre kicsit összenyomódott az egész. Mégegyszer hangsúlyozom, ez igazán A-B teszten jött ki, mert egyébként az új Airplay elég jól sikerült termék, és az is benne van már szinte a vasalóban is :smile53:
Ha jól látom, forgalmazol Sonos termékeket is. A Sonos appban nincs benne az Apple Music? Mert akkor esetleg a Sonos Port még szóba jöhetne streamerként (bár a teszteken nem különösebben dícsérik a hangját) gondolkodik.gif
De, a Sonos azon kevés cégek egyike, akivel az Apple szóba állt. A Port digitális futóműként persze szóba jöhet, az analóg kimenete viszont sajnos elég gyenge.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

mishow írta:

AppleMusic Screenshot_2024-05-27.jpg

mishow
V.I.P.
V.I.P.

alto írta:
2024.05.27., hétf. 09:34
Nem ismerem az Apple Music kínálatát (mivel én mindent Roonból használok, szóba sem jöhet olyan szolgáltató, amelyiknek nincs Roon integrációja), de ha maximum CD felbontást kínálnak, akkor szóba jöhetne egy Airplay képes lejátszó is. A bluetooth-al szemben az Airplay veszteségmentes tömörítést használ, viszont 48kHz-re korlátozza a felbontást.
Kipróbáltam az Apple Music/Airplay vs. Tidal/Connect felállást a Wiim PRO-n keresztül. Önmagában az Airplay-en keresztül lejátszott zene nem volt rossz, és a 24bit/48kHz tömörítés tapasztalatom szerint a legtöbb felvételnél igen jó hangot képes adni, de A-B teszten a Tidal fölénye mindenben azonnal átjött. Dinamika, sávszélek, részletek. A Tidal Connect után visszakapcsolva az Apple/Airplayre kicsit összenyomódott az egész. Mégegyszer hangsúlyozom, ez igazán A-B teszten jött ki, mert egyébként az új Airplay elég jól sikerült termék, és az is benne van már szinte a vasalóban is :smile53:
Ha jól látom, forgalmazol Sonos termékeket is. A Sonos appban nincs benne az Apple Music? Mert akkor esetleg a Sonos Port még szóba jöhetne streamerként (bár a teszteken nem különösebben dícsérik a hangját) gondolkodik.gif

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

BARTIMEX AUDIO Honlap

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Luxor Audio írta:
2024.05.27., hétf. 08:13
supertrump írta:
2024.05.26., vas. 23:32
Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio.
Tájékoztatásul jelzem, az Eversolo lejátszóin elérhető az Apple Music és a Classical streaming szolgáltatás is. Nem tudom, hogy működik, mivel oda nincs előfizetésem, de a használható szolgáltatások között szerepel.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

supertrump írta:
Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio.
Tájékoztatásul jelzem, az Eversolo lejátszóin elérhető az Apple Music és a Classical streaming szolgáltatás is. Nem tudom, hogy működik, mivel oda nincs előfizetésem, de a használható szolgáltatások között szerepel.

rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 91

Hozzászólás Szerző: rTom »

supertrump írta:
Megoldás lehet egy Apple Tv - HDMI extractor - DAC
v.
Apple TV - TV ( akár sötét képernyő módban) - Toshlink - DAC

Ha jól tudom így egy 24/48kHz felbontást kapsz, és gördülékeny felhasználói élményt.

supertrump
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Eszméletlen, hogy évek óta megy a streaming, milliós készülékek léteznek és a mai napig nincs megoldva se az Apple Music / Apple Music Classical, se az Idagio. Persze a lossy Spotify az minden gödörben ott van. Összeraktam volna egy RPi-t is akár, de azt hiszem a Volumio sem támogatja. A BluOS volt az egyetlen remény. De az is bugos, 18 napja frissült fórum bejegyzés, pl.: https://support1.bluesound.com/hc/en-us ... and-IDAGIO (nem tudok szövegbe linket beágyazni). Lassan feladom ezt a vonalat, mert kezdem azt gondolni, hogy nincs megoldás...

@mishow: ha Tidal-on, vagy mással kell klasszikust keresnem, szerintem kinyírom magam. :D

@alto: elkezdtem számolgatni egy Herald köré épülő Heed rendszert és kicsit magasabb összeg jött ki, mint amit tervezgetek (szinte a duplája). Ettől függetlenül elmegyek meghallgatni. Tudom, hogy az Apple a hunyó. Nem értem miért kell állandóan mindent így bezárni (tudom, Apple). PC teljesen kizárt, Mac pedig nem jöhet szóba, mert nem szeretnék monitort a rack-be (és egy Mini is duplája, mint egy basic iPad), sem billentyűt, egeret. A MacBook pedig ennél is sokkal drágább, már teljesen overkill lenne ez a történet. Akkor marad az iPad, ami még nincs meg. Mondjuk a Q Acoustics M20-as aktív dobozaimmal az is furcsán működik. Nem tudom, hogy a forrás, vagy a DAC oldalon van a gond. Ha ezen a vonalon maradnánk, jó lenne, ha az M20 DAC-ja miatt működne így és nem forrás oldalról. Ha hangsugárzók nincsenek kikapcsolva és nyitva van valamelyik Apple Music app (vagy bármi más, Tidal, Idagio), így dugom rá az iPhone-ra a lightning to usb kábelt, akkor a telefon hangszóróján játsza le a zenét. Ilyenkor ki kell húzni a telefonból a kábelt, kikapcsolni a hangsugárzót, bezárni a streaming appokat és előlről. Baromira kényelmetlen és kínlódás ez is. :rolleyes:

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”