Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sztereó erősítők

hodyka
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 440

Re: Sztereó erősítők

Hozzászólás Szerző: hodyka »

ELEX írta:
2024.04.29., hétf. 20:52
gomolalaci írta:
2024.04.29., hétf. 20:29
Alább pedig egy 2X300 Wattos ugan olyan tulajdonságokkal...
Azért azt megnézném, hogy ez a kis valami hogyan esik össze egy komolyabb terhelés alatt.
A képen egy Anthem M1 1000W-os mono erősítő, ami történetesen egy Magneplanar centersugárzó alatt esett össze.
A történethez tartozik, hogy az Anthem M1 volt, ami azért egy ideig bírta a Magneplanart. 1000W-os D osztályúak hullottak ki azonnal.
Én elvittem az enyém Popori Ottóhoz Bajára, és a nagya statikussal is tökéletes volt
Topping E70 Velvet + TPA3255 szimmetrikus hidalt üzemmódban + Focal Onyx hangdoboz

"Csak a hülyék tudnak mindent, a többiek életük végéig tanulnak".

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

fererencz írta:
2024.04.29., hétf. 21:12
Fotók alapján el/megítélni egy erősítőt... Mi lesz a következő, számok alapján?? :D
Igen, egy fotó alapján lehet véleményem....Neked is lehet ....Van kérdésed ? gondolkodik.gif

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

gomolalaci írta:
2024.04.29., hétf. 20:38
Vinkler írta:
2024.04.29., hétf. 10:50
Egy tápkondicionáló, tápgenerátor beillesztése esetleg?
Inkább a halál! Szerintem...
Ez itt off, de nekem például vannak pozitív tapasztalataim is.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

fererencz
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 882

Hozzászólás Szerző: fererencz »

Fotók alapján el/megítélni egy erősítőt... Mi lesz a következő, számok alapján?? :D
Nem szotkam hibázni.

gyongyhalas
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: gyongyhalas »

gomolalaci írta:
hodyka írta:
2024.04.28., vas. 21:35
Itt egy 2x150 wattos Erősítő kapcsitáppal, se brumm, se semmi, csak a zene
Alább pedig egy 2X300 Wattos ugan olyan tulajdonságokkal, mint a Tiéd :rolleyes:
3225-belső.jpg
90' fokkal elforgatva a panelt ,,,mennyivel rövidebb madzagok is kellenének,,,,Persze tudom én tévedek ,,a madzagok hossza adja ki a jó hangot... :D :napsut:

tunerman
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2767

Hozzászólás Szerző: tunerman »

gomolalaci írta:
hodyka írta:
Alább pedig egy 2X300 Wattos ugan olyan tulajdonságokkal, mint a Tiéd :rolleyes:

Nem szokásom beleszólni mások munkájának a végeredményébe - de azt az erősítő panelt jobbra 90°-al elfordítva kellett volna beszerelni.
A bemeneti vezeték kb. elég lenne ehhez, viszont a tápvezeték látványosan, a hangszórókimenetek pedig érezhetően rövidültek volna.
TJ.
Csatolmányok
3225-belső.jpg
3225-belső.jpg (199.71 KiB) Megtekintve 1160 alkalommal
LP: Lurné J1/Air Tangent 1B/Kiseki Agaat, PHONO: Twin Servo MCRIAA, AMPLIFIER: Münchhausen drive V-FET SE, CD: Philips CD100 trial run no NFB, TUNER: REL Precedent, CASSETTE: Nakamichi 1000/II, REEL: StellaMaster(SP-8) SPEAKER: Lowther Acousta 115/P6/7M, HEADPHONES: Stax SRA-14S/SR-009

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 2535

Hozzászólás Szerző: supravox »

gomolalaci írta:
2024.04.28., vas. 20:34
supravox írta:
2024.04.28., vas. 06:15
gomolalaci írta:
2024.04.27., szomb. 20:25

Lehet segíteni rajta! MeanWell kapcsoló üzemű tápegység! Úgy is ezeké a jövő. Nem búg, nem melegszik és pont azt tudja, amit a lavór nagyságú mázsás toroidok! Feszültséget, áramot ad, olcsón, és jól!
Nekem nincs egyáltalán ,,búgós" trafóm. Sem a hálózati lejátszó-előerősítőmben, sem a végfokomban. Lehet köpködni a kedves fórumtársaknak, bírom 36_1_11.gif
Hagyjuk már ezt a kapcsolótápos tévutat.
Mutasd már meg milyen motyónál használod.
Ha eljössz hozzám, megmutatom, sőt meg is hallgathatod....
Köszönöm.
Ne haragudj de kihagyom.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

ELEX
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 762

Hozzászólás Szerző: ELEX »

gomolalaci írta:
Alább pedig egy 2X300 Wattos ugan olyan tulajdonságokkal...
Azért azt megnézném, hogy ez a kis valami hogyan esik össze egy komolyabb terhelés alatt.
A képen egy Anthem M1 1000W-os mono erősítő, ami történetesen egy Magneplanar centersugárzó alatt esett össze.
A történethez tartozik, hogy az Anthem M1 volt, ami azért egy ideig bírta a Magneplanart. 1000W-os D osztályúak hullottak ki azonnal.
Csatolmányok
20230829_144651.jpg

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

gomolalaci írta:
hodyka írta:
3225-belső.jpg
Látszik,hogy komoly cucc.
Alig fér rá Európára.
AudioPc+SotM lan usb cclk switch,Bricasti M1 dac,Core Audio Karuna Ref, Soulnote A3 erősítő, Odeon Helix hangfal
Technics SP10mk2+Glanz10Bt,Hana Umami Red pu Soulnote E1 phono ,WW Platinum8 XLR hegyek,Valhalla Draco Ref aes/ebu, Hydrasound usb, Vertere LAN, WW Platinum tápok

Rock60
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 1380

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Most én is készítsek húsz - harminc képet toroidos erősítőkről ?
:ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno: :ohnoohnoohno:

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

Vinkler írta:
Virgil írta:
2024.04.29., hétf. 10:36
mishow írta:
2024.04.29., hétf. 08:41
Igen, sajnos ezt nem fogod tudni megúszni, és csak ez a megoldás, mert ha minden készüléked minden klasszikus toroid tápja zúg, akkor az erősítő átépítésével (ami butaság) nem fogsz jutni semmire.
Egyébként szép meccs lesz. A led sor amúgy esélyes, ha szerencséd van, egyből megoldja a problémát, bár néha rafkósabb a dolog. Nálam egyszer a földhurkot a TV és a router közé dugott Vention CAT8 lan kábel csinálta úgy, hogy ugyanabból a routerből a másik lan kábel ment a streamerbe, a streamer koaxon a dacba, a dac rca-val az erősítőbe, miközben mindennek ugyanabba az elosztóba volt bedugva a tápja. Ja, és nem a trafóm kezdett búgni, hanem az erősítő beépített phonoja lett brummos - nem azonnal lett meg, mit honnan kell kihúzni ... :smile51:
Kihúztam mindent, még a mellékágat is lekapcsoltam a kis ajtó feletti dobozban. de semmi. pontosan ugyanúgy búg a rotel trafója, mint eddig. szerintem földhurok kilőve, vagy ha meg az van, akkor társasház-szinten..
marad az, hogy sok a fesz amit kapok és azt kéne lejjebb vinni. igénybe fogom venni asszem Rock60 fórumtárs segítségét.

valami olyan cucc kéne, amit csak a hifirendszer mögé be tudnét tenni, és stabil 220at adna a rendszernek
Inkább a halál! Szerintem...
A gondolkodás nem megerőltető...

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 364

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

hodyka írta:
3225-belső.jpg
A gondolkodás nem megerőltető...

shany
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 354

Hozzászólás Szerző: shany »

alto írta:
2024.04.29., hétf. 11:12
Virgil írta:
2024.04.29., hétf. 10:59
Vinkler írta:
kondícionáló sztem itt semmit nem érne, mint ahogy nem ért semmit egyik isotek-szűrő, de még a toroidos leválasztóm se.
tápgenerátor jó lehetne, de azok meg elég horror összegekbe kerülnek, ha jól tudom..

első körben találtam egy ilyet https://kulsoaksi.hu/volt-polska-avr-50 ... irect_link
Nem túl bőbeszédű a leírása, így a működési elve sem tudott. Amennyiben inverteres megoldás és nem valódi szinuszus a kimenet, akkor ez számítógépekhez vagy hasonlóhoz jó, hifihez nemigazán.
Ez egy toroid autotranszformátor, ~12-15V fesz.lépcsőkkel, amely kimeneteket relékkel kapcsolgat a vezérlő elektronika. Több szempontból sem ideális.
A pro végződésű típusok - a feliratuk szerint - szervó motorral, és szabályozható toroiddal szereltek. Itt a kimeneti feszültség folyamatosan, ugrások nélkül szabályozódik, valamint sokkal pontosabb, elvileg +-3%-on belül...

Rock60
Őslakos
Őslakos

alto írta:
2024.04.29., hétf. 11:12
Virgil írta:

Első körben találtam egy ilyet https://kulsoaksi.hu/volt-polska-avr-50 ... irect_link
Nem túl bőbeszédű a leírása, így a működési elve sem tudott. Amennyiben inverteres megoldás és nem valódi szinuszus a kimenet, akkor ez számítógépekhez vagy hasonlóhoz jó, hifihez nemigazán.
Nekem is gyanúsan olcsónak tűnik, hogy egy hifi szettet elláson megfelelő minőségű és mennyíségű szuflával.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3178
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

Virgil írta:
Vinkler írta:
kondícionáló sztem itt semmit nem érne, mint ahogy nem ért semmit egyik isotek-szűrő, de még a toroidos leválasztóm se.
tápgenerátor jó lehetne, de azok meg elég horror összegekbe kerülnek, ha jól tudom..

első körben találtam egy ilyet https://kulsoaksi.hu/volt-polska-avr-50 ... irect_link
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

Vinkler írta:

fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

Rock60
Őslakos
Őslakos

Virgil írta:

marad az, hogy sok a fesz amit kapok és azt kéne lejjebb vinni. igénybe fogom venni asszem Rock60 fórumtárs segítségét.

Valami olyan cucc kéne, amit csak a hifirendszer mögé be tudnék tenni, és stabil 220at adna a rendszernek
Ez egy felmosóvödörnyi torroid trafó, aminek a primer oldalát be dugod a konnektorba, a sekunder oldalon meg egy arasznyi pótméter segítségével állítgathatod a feszültséget 50 és 250 Volt között.
Kb. 40 éve használtam utoljára. Pontosabban nem is használtam, egyszer próbáltam ki, mikor megvettem, remélem most is működik és meg is találom...
Ha érdekel egy próbára, szívesen odaadom, keress meg priviben a részletek miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rock60 2024.04.29., hétf. 11:02-kor.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8971

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Virgil írta:
mishow írta:
Igen, sajnos ezt nem fogod tudni megúszni, és csak ez a megoldás, mert ha minden készüléked minden klasszikus toroid tápja zúg, akkor az erősítő átépítésével (ami butaság) nem fogsz jutni semmire.
Egyébként szép meccs lesz. A led sor amúgy esélyes, ha szerencséd van, egyből megoldja a problémát, bár néha rafkósabb a dolog. Nálam egyszer a földhurkot a TV és a router közé dugott Vention CAT8 lan kábel csinálta úgy, hogy ugyanabból a routerből a másik lan kábel ment a streamerbe, a streamer koaxon a dacba, a dac rca-val az erősítőbe, miközben mindennek ugyanabba az elosztóba volt bedugva a tápja. Ja, és nem a trafóm kezdett búgni, hanem az erősítő beépített phonoja lett brummos - nem azonnal lett meg, mit honnan kell kihúzni ... :smile51:
Kihúztam mindent, még a mellékágat is lekapcsoltam a kis ajtó feletti dobozban. de semmi. pontosan ugyanúgy búg a rotel trafója, mint eddig. szerintem földhurok kilőve, vagy ha meg az van, akkor társasház-szinten..

valami olyan cucc kéne, amit csak a hifirendszer mögé be tudnét tenni, és stabil 220at adna a rendszernek
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Virgil
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 67

Hozzászólás Szerző: Virgil »

mishow írta:

fine music & cinema: toroid power isolation->>> zidoo >> Rotel RSX 1550 >> JM Lab Tantal 505

supravox
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek

mishow írta:
Virgil írta:
2024.04.27., szomb. 09:58
..... most egyébként ott tartok, értekezve telefonon két villanyossal is, hogy le ill. ki fogok húzni mindent, ami audio és video a lakásban, kezdve a két db led fénysorommal is, a rendszer mögött. a kis fos kínai tápjukkal még az is lehet hogy ők tolják bele a zajt a hálózatba. amit tanácsoltak: mindent húzzak ki, teljesen, kismegszakítóban is kapcsoljak le mindent, csak egy ág legyen, és arra kössem majd rá csak a rotel-t. ha ott is búg, akor komplett ház-probléma, ha nem, akkor indulhat a nyomozás
Hasonlóan jártam nem régen én is.
Este még totál brumm mentes volt a felszerelés.
Még büszke is voltam magamra milyen klasszul elrendeztem mindent,illetve áldottam a szerencsét,hogy a vadiúj mm phono milye klassz.
Következő nap búg mint a fene.
Mire kiszaszeroltam,hogy a párom bedugta a falba a hifi mögé a telefontöltőjét és a töltőt a szabadon lógó kábellel otthagyta és az keresztbe ment a karkábelkivezetésen.
A maradék hajam is kihullott.
Na mindegy ez nem kötődik szorosan a kapcsitáp témához.
Persze ha rendes lineár tápos lenne a telefontöltő.. 😁😁😁

Rock60
Őslakos
Őslakos

mishow írta:
2024.04.29., hétf. 08:32

Amikor legutóbb folyt valami hasonló hitvita (már nem tudom, épp melyik topicban, lusta vagyok visszakeresni), akkor valaki linkelt egy nagyon jól összeszedett, közérthető cikket a különféle tápok felépítéséről, előnyeiről, hátrányairól.
Ott is leírták, hogy kapcsitáp alatt nem a filléres dugasztápot kell érteni, és lineáris tápból is létezik igénytelen vacak.
Aki rendszeresen hirdeti az átalakított Microsoft/X-box tápokat, az Ő hirdetésén keresztül jutottam el ahhoz a cikkhez - ha ugyanarra gondolunk.
Abban a cikkben elég objektíven le van írva sok minden pro és kontra...
Nálam volt egy ilyen táp próbára - összehasonlítottam a féltéglányi 18 Amperes kapcsi Dell tápommal. Gyakorlatilag tök egyformán szól a kettő és nagyon - nagyon sokkal jobban, mint bármelyik még otthon lévő fél fióknyi kapcsitápom, ami különböző eszközök gyári tartozéka volt. / Ip TV, router, dac, led, stb.../
Tényleg nagyon jó ez a Dell, megtáltosodott tőle a router. Aztán egy kósza ötlettől vezérelve összehasonlítottam a trafós - nem búg :D - SBoosterrel, na, az egy újabb kis lépcsófokot jelentett. Nem drasztikus a különbség, de jobb. Gördülékenyebb, természetesebb, folyékonyabb.

Végül is, hogy egy belső tápos készülék milyen konstrukciójú tápot rejt, avval - extra kivételektől eltekintve - nem tudunk mit kezdeni, olyan amilyen.
A külső kapcsitápos készülékek feljavítására meg az analóg tápok tűnnek a kézenfekvő megoldásnak. Ja, vagy 20ezer alatt a Microsoft.

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1211

Hozzászólás Szerző: pali923 »

mishow írta:
2024.04.29., hétf. 08:32
Ott is leírták, hogy kapcsitáp alatt nem a filléres dugasztápot kell érteni, és lineáris tápból is létezik igénytelen vacak. Ma a lineáris tápoknak feltétlenül jobb a marketingje, én magam is szívesebben választom azt, ha lehet - de látom, hogy egyre több gyártó alkalmaz egyre drágább és igényesebb készülékekben kapcsitápot, márpedig biztosan nem céljuk, hogy elrontsák a hangot.
Tegye fel a kezét, aki elment a boltba, és megtetszett neki egy készülék hangja, haza is akarta vinni, de előbb megnézett egy belső képet, aztán "ja, hogy ebben kapcsitáp van? akkor nem is kérem" felkiáltással otthagyta a boltot? :rolleyes:
Biztosan így kell kezdeni egy készülék kiválasztását, hogy belenézünk, milyen műszaki megoldások vannak benne? Főleg annak, akinek ez amúgy sem mond semmit?
Kíváncsi lennék, az a bizonyos legifjabb nemzedék, akik majd a hifit mindenféle egyszerű egybehifi készülékekkel tovább éltetik reményeinek szerint, mennyire foglalkoznak ezzel a kérdéssel. Főleg azok, akik csak megnézik, hányadik helyen áll a cucc a sinad-listán. :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

Virgil írta:
2024.04.27., szomb. 09:58
..... most egyébként ott tartok, értekezve telefonon két villanyossal is, hogy le ill. ki fogok húzni mindent, ami audio és video a lakásban, kezdve a két db led fénysorommal is, a rendszer mögött. a kis fos kínai tápjukkal még az is lehet hogy ők tolják bele a zajt a hálózatba. amit tanácsoltak: mindent húzzak ki, teljesen, kismegszakítóban is kapcsoljak le mindent, csak egy ág legyen, és arra kössem majd rá csak a rotel-t. ha ott is búg, akor komplett ház-probléma, ha nem, akkor indulhat a nyomozás

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Hozzászólás Szerző: mishow »

fülelek írta:
2024.04.28., vas. 19:42
A kapcsolóüzemű tápokból többféle van, ezeket nem érdemes egy kalap alá venni, mint ahogy a trafós tápokból is van ilyen meg olyan, és nem a teljesítményre utalok, hanem a megvalósítási színvonalra.
..................
Ez nem jelenti azt, hogy mindenféle kapcsolóüzemű táp jobb lenne, mielőtt esetleg valaki erre jutna némi figyelmetlen olvasás után, hanem igenis el lehet felejteni a kapásból fikázást, mert változik a technika.
Amikor legutóbb folyt valami hasonló hitvita (már nem tudom, épp melyik topicban, lusta vagyok visszakeresni), akkor valaki linkelt egy nagyon jól összeszedett, közérthető cikket a különféle tápok felépítéséről, előnyeiről, hátrányairól.
Ott is leírták, hogy kapcsitáp alatt nem a filléres dugasztápot kell érteni, és lineáris tápból is létezik igénytelen vacak. Ma a lineáris tápoknak feltétlenül jobb a marketingje, én magam is szívesebben választom azt, ha lehet - de látom, hogy egyre több gyártó alkalmaz egyre drágább és igényesebb készülékekben kapcsitápot, márpedig biztosan nem céljuk, hogy elrontsák a hangot.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1407

Hozzászólás Szerző: vazze »

Audio Research D 100 A-ról valakinek vélemény, tapasztalás?
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”