BLX írta: ↑2024.02.18., vas. 17:33
wittao írta: ↑2024.02.18., vas. 09:45
BLX írta: ↑2024.02.17., szomb. 17:14
Szerintem teljesen felesleges drágább és "jobb" forrást vásárolni mint, amin a felvételeket készítik és utómunkázzák a kedvenc zenéinkhez és filmjeinkhez. Ez általában Apple + Avid HW vagy RME. Én itt meghúztam a képzeletbeli ár vonalat.
Ja, és túlárazott kábelek helyett inkább vegyetek rendes espresso gépet és darálót...!
Nem tul olcso audioPC + szinten nem tul olcso Merging rendszerrel es kabelezessel rogzitett nagy felbontasu felveteleket (DSD256) ha volt lehetoseged osszehasonlitani es elotte/kozben/utana beszelgetni ezekrol a hangmernokokkel is, akkor talan mas lenne a velemenyed.
A studiokban nem mindig azert dolgoznak azokkal a gepekkel, mert azoknal nincs jobb, hanem mert arra volt keret, ami meg ok. Foleg idehaza brutal mukodesi koltsegbol kell kihozni egy-egy felvetelt, fajlagosan emiatt a koltsegplafon miatt nem engedhetnek meg akarmit maguknak.
Szoval ahogy a highend otthoni zenehallgatasnal is sok teves elkepzeles van, ugy a studiok “mindenek felett” elgondolasa is ugyanolyan hibas teveszme…
Volt alkalmam néhány hangfelvételnél jelen lenni, illetve utómunkánál szintén. Egy jó pro rendszer, forrás, komponens, stb. szeirntem képvisel egyfajta realitást az ára és a teljesítménye tekintetében. A hifiben ezek az arányok elmozdultak az utóbbi pár évben, szerintem nem a megfelelő irányba. Pedig van sok klassz dolog.

Természetesen mindenki költsön mindenre, amennyit szeretne.
Továbbra is azt javaslom, hogy akinek még nincsen, vegyen jó espresso gépet jó darálóval. 100% előrelépés, akár egy életen át.
Egy ATC realitasara gondolsz, vagy egy Adam Audio realitasara, esetleg egy Dynaudioera? Csak mert homlokegyenest mas mindharom… melyik studios realitas az igazi realitas?
Azt gondolod, hogy itt nem lehet 20.000€-40.000€ ertekben keszulekeket, hangsugarzokat vasarolni? Mert akkor lemaradtatok valamirol…
Es annyiert mar a hifiben is lehet jo dolgokat vasarolni. Hogy van 700.000€-ert is hangsugarzo, vagy 100.000€-ert Wadax streamer (csak hogy a topiknal maradjunk), ez akkor a problema?
Erdekes, hogy mindig a Skoda Octaviaban ulok latjak realisan a vilagot, es aki Porscheban ul az mind tularazott sz@rt vezet…
Kave kapcsan meg van eleg kaves forum, ott a PC-s topikban lehet szerintem PC-krol beszelni, sot inkabb itt arrol kellene, es nem behozni a studios vonal felsobbrenduseget hirdeto hsz-eket, amik nem mellesleg rendkivul felszines latasmodot takarnak… nehany clock-os megjegyzes mindig elhangzik amikor vicceskedunk audioPC-krol, mikozben a studiokban X evtizede bevett gyakorlat a forraskeszulekek osszekotese masterclock-kal. Es ott sem olcsok (a jobbak, olcso szart lehet hifi vilagban is kapni, meg studioban is). Olcso rosszabb kepessegu AD/DA konverterek is vannak itt is, ott is…
Hogy a PRO vonal bejon valakinek, ok, egyszeru, realtive olcson lehet eljutni valameddig. De legyszi ne essunk mar abba a hibaba, hogy emiatt egyenlosegjelet teszunk a tokeletesseg es a studios munkaeszkozok koze, mert nagyon felre lehet menni vele.