halfej1980 írta: ↑2024.01.13., szomb. 10:04
mishow írta: ↑2024.01.13., szomb. 09:40
halfej1980 írta: ↑2024.01.12., pén. 16:57
Megszültem itt kínomban egy lehetséges forgatókönyvet.
Az első hiba, amit mi hifisták ilyenkor elkövetünk, hogy mérgünkben és/vagy elkeseredésünkben kapkodni kezdünk.
Ilyenkor kell megállni, kitalálni a lehetséges irányokat. Főleg pedig hallgatózni, ismerősnél, kereskedőnél. Legjobb, ha esetleg a jófej ismerős / kereskedő ad kipróbálható tesztpéldányt (kábel esetében a Kácsa ad, letét ellenében).
Alto felajánlását azért fontolnám meg, mert tényleg sokmindent hallott, meg is tud sokfélét mutatni, és nem az a típus, hogy csakazértis rádumáljon valamire.
A te esetedben azért fontos, mert nálad a szinergia (is) nagy kérdés, a “mit-mivel”
Úgy érzem, a Hegelt szertnéd megtartani, ehhez kell jó partner, ebben csak a meghallgatás segít.
Ismerem ezt az “eladok-mindent-a-**csába” érzést, nagyon flusztáló, le kell higgadni.
Ha kialudtad, kérdezz bátran tovább, szeretünk ilyesmiken agyalni - főleg ha a kérdezőt a válasz is érdekli - de a döntést a saját füled és ízlésed szerint kell meghozni!
Azért gondoltam a Fyne Audio-ra, mert ugye írtam, hogy avval volt demozva a Hegel H95. Közben megkérdeztem pontosan, F501SP volt. Viszont, hogy elkerüljem megint azt, hogy túl kicsi a szoba, ezért gondoltam, hogy lehet elég lenne az F500SP-is. Ráadásul ez most 400eFt akciósan, és még ebből is van pici alku:) Így jött most nekem ez az ötlet. Nem ragaszkodom én a Hegel-hez sem, de ezen a héten vettem, vadi új. Ha meghírdetem mindenki röhögni fog rajtam:) A Hegelt azért vettem meg, mert most az is egész jó akcióban volt, és tényleg nagyon sok teszt van róla és dicsérik. Gondoltam csak nem kamu:) Egyébként ez az ismerősnél hallgatózás körülményes dolog. Szolnokon nem túl nagy az élet ilyen szempontból. No meg senkinek nem akarok a terhére lenni.
Ebből a "tesztekben dícsérik" megállapításból, messzemenő következtetést nem szabad levonni.
Olvastál, láttál(Youtubeon pl.) olyan tesztet, amiben nem dícsérik az aktuális készüléket? Nem.
Ezeknek a fizetett teszteknek ez a feladata, meg aztán nem vagy a tesztelő helyében, nem egyezik az ízlésetek sem, ezért ezek a tesztek csak nagyon tájékoztaró jelleggel bírnak. Szerintem.
Itt a példa, megvettél készülékeket, amiket dícsértek a tesztekben, aztán mégsem tetszik az együttes produkciójuk. Javaslom, csak a saját fülednek higgyj!
Vidékiként tudom, hogy nem könnyű lebonyolítani 1-1 meghallgatást, de sajnos kielégítő eredményre, máshogyan nem lehet jutni.
Én a helyedben élnék Alto felajálásával, és hallgatóznék nála, lehet, hogy olyan hangsugárzót is tud mutatni, ami eddig fel sem merült, de jó választás lehet. Talán még az is megbeszélhető, hogy a saját erősítődet is elvidd, és azzal hallgatod meg a kiszemelt hangsugarzókat, szerintem ez a leginkább célravezető megoldás.
Ui.: A Hegel nekem nem igazán a szívem csücske, többször hallottam már, de nem igazán tetszett még egyszer sem, de ez is csak azt bizonyítja, hogy más szavára(fülére) nem nagyon szaban semmit venni.
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech