Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Orsós magnók "reel to reel"
- new_dualcs5000
- Nincs visszaút
- Értékelés: 226
Re: Orsós magnók
szia!
szeretném megkérdezni mi a különbség a P és R verzió között (only Play, Record?)
Tape Player TP-1000
New Open Reel Tape Player for uncompromising listening !
Tape Player TR-1000
New Open Reel Tape Recorder for uncompromising Recording and listening !
szeretném megkérdezni mi a különbség a P és R verzió között (only Play, Record?)
Tape Player TP-1000
New Open Reel Tape Player for uncompromising listening !
Tape Player TR-1000
New Open Reel Tape Recorder for uncompromising Recording and listening !
Ismerkedesi fazis, elso felvonas…
Sok dolgot bontunk ki a bemutatotermi dolgaink miatt, igy nagyjabol azert hozza vagyok szokva egy-egy gyarto miket tesz be egy keszulek melle. Sokszor jopofa, vagy eppen jonak tuno “fancy” dolgok, csak semmire sem jok.
Ugyhogy most egy uj gyarto eseten erdeklodve bontottam ki a ladat, ami nagyon gondosan volt csomagolva, szallitasra elokeszitve (raklaphoz hozza csavarozva + atpantolva es rezges/borulas erzekelovel felszerelve).
Kibontva figyelmeztetes, hogy csomagoljuk ki mielott emeljuk, mert csuszik.
Helyere rakva meghokkento egy picit, mert a keszulek mondjuk a PR99-emnel nagyobb, talan az OTARI MX5050 2HD-val tudnam egy meretunek. Vaskos joszag. Kinezetre nagyon elegans megjelenes, eloben nekem mindig is jobban tetszett, mint kepeken. Feluletkezelese a fem es fa alkatreszeknek hibatlan (1 hettel hamarabb megkaptam volna, de jelezte a gyarto h. a fekete fa oldallapok kis leutessel - 1mm - erkeztek vissza hozza es o igy nem szeretne atadni es megvartunk egy masikat, szoval a gyarto eleg alapos).
Taviranyito, 48 oldalas kezelesi utmutato fogadott.
Amin meglepodtem (persze mondhatnank: ferjen bele, de sok masik gyartonal is mondhatjuk, megsem fer bele), hogy 1db 10.5” orsot es 1 par fekete NAB adaptert es fekete eloxalt kelyhet is kaptunk a gep melle.
A keszuleket beinditva a kijelzo egyszeruen beszivja az embert, erinto kijelzovel, jo es atlathato dizajnnal nagyon konnyen allithato a keszulek, testre szabhato pillanatok alatt.
Ahogy elinditottam, azonnal ereztem a finomsagabol, hogy itt a szijhajtas lenyege valahol, talan a DD kontra szijhajtas az LP porgetok eseten, valami hasonlo erzes van itt is.
Nagyon finoman dolgozik a mechanika, igazi muszer-erzes kerulgetett az elso pillanattol.
Ratettem egy jo szalagot, baratom asszisztalasaval es egyszeruen ott ragadtunk… felelmetes. Mondom ezt ugy, hogy egy teljesen restauralt, hibatlan Studer A80 es PR99 csucsul 3m-en belul, ez valami mas…
Egyelore nem szeretnek elhamarkodottan itelkezni, hirtelen pozitiv nyilatkozatot tenni a nagy elfogultsagban, mert most szerelem elso latasra es hallasra.
Tervezem, hogy valamelyik bemutatonkon o huzza a talpalavalot, szerintem erdemes lesz megfulelni.
Sok dolgot bontunk ki a bemutatotermi dolgaink miatt, igy nagyjabol azert hozza vagyok szokva egy-egy gyarto miket tesz be egy keszulek melle. Sokszor jopofa, vagy eppen jonak tuno “fancy” dolgok, csak semmire sem jok.
Ugyhogy most egy uj gyarto eseten erdeklodve bontottam ki a ladat, ami nagyon gondosan volt csomagolva, szallitasra elokeszitve (raklaphoz hozza csavarozva + atpantolva es rezges/borulas erzekelovel felszerelve).
Kibontva figyelmeztetes, hogy csomagoljuk ki mielott emeljuk, mert csuszik.
Helyere rakva meghokkento egy picit, mert a keszulek mondjuk a PR99-emnel nagyobb, talan az OTARI MX5050 2HD-val tudnam egy meretunek. Vaskos joszag. Kinezetre nagyon elegans megjelenes, eloben nekem mindig is jobban tetszett, mint kepeken. Feluletkezelese a fem es fa alkatreszeknek hibatlan (1 hettel hamarabb megkaptam volna, de jelezte a gyarto h. a fekete fa oldallapok kis leutessel - 1mm - erkeztek vissza hozza es o igy nem szeretne atadni es megvartunk egy masikat, szoval a gyarto eleg alapos).
Taviranyito, 48 oldalas kezelesi utmutato fogadott.
Amin meglepodtem (persze mondhatnank: ferjen bele, de sok masik gyartonal is mondhatjuk, megsem fer bele), hogy 1db 10.5” orsot es 1 par fekete NAB adaptert es fekete eloxalt kelyhet is kaptunk a gep melle.
A keszuleket beinditva a kijelzo egyszeruen beszivja az embert, erinto kijelzovel, jo es atlathato dizajnnal nagyon konnyen allithato a keszulek, testre szabhato pillanatok alatt.
Ahogy elinditottam, azonnal ereztem a finomsagabol, hogy itt a szijhajtas lenyege valahol, talan a DD kontra szijhajtas az LP porgetok eseten, valami hasonlo erzes van itt is.
Nagyon finoman dolgozik a mechanika, igazi muszer-erzes kerulgetett az elso pillanattol.
Ratettem egy jo szalagot, baratom asszisztalasaval es egyszeruen ott ragadtunk… felelmetes. Mondom ezt ugy, hogy egy teljesen restauralt, hibatlan Studer A80 es PR99 csucsul 3m-en belul, ez valami mas…
Egyelore nem szeretnek elhamarkodottan itelkezni, hirtelen pozitiv nyilatkozatot tenni a nagy elfogultsagban, mert most szerelem elso latasra es hallasra.
Tervezem, hogy valamelyik bemutatonkon o huzza a talpalavalot, szerintem erdemes lesz megfulelni.
Core Audio, TARALABS, MBL, PrimaLuna, PASS Labs, YG, Vivid, Entreq
Elektroncsovek: Sophia Electric
Egy szabályzó rendszer (Strain Gauge) a szalagfeszítést 0,5g alatt tartja, kevesebb, mint 1ms-on belül korrigál, lejátszás
és gyorstekercselés alatt egyaránt. Aki magnózott valaha, az tudja ez mit jelent. Hogy a fékezést hogyan oldják meg, arról nem találtam semmit.
Lövésem sincs. Talán fordulatszám problémák miatt kell az áttétel, nem tudom. Viszont:
Egy szabályzó rendszer (Strain Gauge) a szalagfeszítést 0,5g alatt tartja, kevesebb, mint 1ms-on belül korrigál, lejátszás
és gyorstekercselés alatt egyaránt. Aki magnózott valaha, az tudja ez mit jelent. Hogy a fékezést hogyan oldják meg, arról nem találtam semmit.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
- tamagaba
- Törzsvendég
- Értékelés: 598
- Kapcsolat:
A capstan-nak lehet, hogy jó a nagy tömegű szíjjal hajtott lendkerék
A csévélőknek nem tudom miért nem csináltak DD-t
... Mire jó a kerekes kút? Oda lehet tolni, ahol víz van - Hofi Géza ...
Igaz, szíj közvetít.
0.75mm pillango, vagy 2mm Vitrovac fej kozul lehet valasztani (utobbi joval ellenallobb),
fejeket építenek be.
Nem bizony, ráadásul a használt szalagtól is függ. Egyébként saját bevallásuk szerint a Studer A800 sorozatéhoz hasonló
fejeket építenek be.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
"Mechanical • Tape : 1/4 inch (6.35mm) Track Format : 2-track. 2 channel (DIN 0.106 inch, 2.7mm) Max. Reel Size : 11.8 inch (30 cm) Tape Speed : Switchable two speeds : 15 ips (38.1 cm/s) and 7.5 ips (19.05 cm/s) Tape Speed Accuracy : Within +/-0.05% Pitch Control Range : +/-100%, resolution of 0.01 ips Wow and Flutter : 15 ips = <0.045% peak, weigthed (DIN 45507), 7.5 ips = <0.09% peak, weigthed (DIN 45507) Wind Speed : Switchable three speeds = 2 m/s, 6 m/s, 10 m/s Wind Speed Control : 1 m/s to 12 m/s, resolution of 1 m/s Capstan Motor : DC servo motor, belt drive Reel Motor : 2x DC motor, belt drive Dimensions (WxHxD) : 466mm x 519mm x 305mm Weight : 61.73 lbs (28 kg)"
DC szervomotorokkal működik, direktben.
Mindennek meg van az oka ennel a magnonal, a fejlesztest aki vezette (Christophe) nagyon sokaig szogelte, mire idaig eljutott.tamagaba írta: ↑2023.12.18., hétf. 16:21Szíjas a capstan-ja és a csévélője iswittao írta: ↑2023.12.18., hétf. 11:57Analog Audio Design - TP1000
Új gyártású orsósmagnó. Néhány cég újra elkezdte, pl. Ballfinger, Studernél is mozgolódnak, ott van még a Metaxas is.
Nekem mindegyik közül ez jött be leginkább.
Maga a dizájn az egy dolog, de a vezérlés, építési koncepció, sok év fejlesztése a termék és ez a hangon nagyon hallatszott, amikor teszteltem, belehallgattam pár helyen.![]()
Azert a parameterek is beszedesek:
Studer A80
Frequency Response:30Hz-18Khz @15 Ips 30Hz-15Khz @7.5 Ips
Signal-To-Noise Ratio:61 Db At 15ips 58 Db At 71/2ips
AAD TP-1000
Frequency Response : 15 ips = 30hz to 22kHz (+/-2 dB)
(THD-N, in CAL) / A-Weighting = 15 ips = 71 dB / 78 dB, 7.5 ips = 70 dB / 77 dB
(A820-nal is jobb, vagy megegyezo ertekei vannak…)
Ezek azert nem konnyen teljesitheto szamok.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Szíjas a capstan-ja és a csévélője iswittao írta: ↑2023.12.18., hétf. 11:57Analog Audio Design - TP1000
Új gyártású orsósmagnó. Néhány cég újra elkezdte, pl. Ballfinger, Studernél is mozgolódnak, ott van még a Metaxas is.
Maga a dizájn az egy dolog, de a vezérlés, építési koncepció, sok év fejlesztése a termék és ez a hangon nagyon hallatszott, amikor teszteltem, belehallgattam pár helyen.

Analog Audio Design - TP1000
Maga a dizájn az egy dolog, de a vezérlés, építési koncepció, sok év fejlesztése a termék és ez a hangon nagyon hallatszott, amikor teszteltem, belehallgattam pár helyen.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Hűha, ez mi?
Csutortokre itt van, huhhhh, reg vartam valamire ennyire nagyon :)
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Valaki így javít relé kontaktot
Pákával átszúr a buri, kontakt sprével telenyom, azt kész
Később kifolyik és úszik a magnó kontakt folyadékban
(nem is avval volt a baj - új relé, nem eredeti, valszeg nem ott lehetett a hiba)
Pákával átszúr a buri, kontakt sprével telenyom, azt kész
Később kifolyik és úszik a magnó kontakt folyadékban
(nem is avval volt a baj - új relé, nem eredeti, valszeg nem ott lehetett a hiba)
- Zenekedvelő
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 11
Mivel már nincs nálam....tamagaba írta: ↑2023.12.09., szomb. 21:03Nehogy piszkáld
Csak nekem van késztetésem, hogy a szupi digiszkópommal megnézzem miújság![]()
Szeretem 45 fokban nézni az egyeneseket![]()
Én ma úgy szétkaptam a Pio-mat, nem tudom hogy fogom összerakni
Kb kerti metsző ollóval vágtam szét a kábelköteget (jó, figyeltem azért, csináltam egy csomó képet)
A fejpadot is szét akarom kapni és polir pasztával+Dremellel felporírozni az össze karistolt fejeimet
Szép baleset, SENKI NE CSINÁLJA EZT A MAGNÓJÁVAL!
Nu akkor jó munkát a szétszabdalt gépezethez.

- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Nehogy piszkáld
Csak nekem van késztetésem, hogy a szupi digiszkópommal megnézzem miújság

Szeretem 45 fokban nézni az egyeneseket

Én ma úgy szétkaptam a Pio-mat, nem tudom hogy fogom összerakni
Kb kerti metsző ollóval vágtam szét a kábelköteget (jó, figyeltem azért, csináltam egy csomó képet)
A fejpadot is szét akarom kapni és polir pasztával+Dremellel felporírozni az össze karistolt fejeimet
Szép baleset, SENKI NE CSINÁLJA EZT A MAGNÓJÁVAL!
- Zenekedvelő
- Kezdő Fórumlakó
Mi a baj velük? Spec én nem nyúltam hozzá.
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Fejbeállító csavar furatok nagyon izgalmasak, Jenő csapna is a kezemreZenekedvelő írta: ↑2023.12.09., szomb. 19:08No tessék. Igaz már ők sincsenek a birtokomban.DSC_0399.JPG
Az EQ csak dísznek vót!

"Valaki tegyen már be valami jó gépet, ne evvel a 40 éves fél sánta matuzsival kelljen álmodnom
"
Na jó,ez sem fiatalabb, de nekem valamiêrt ez nagyon bejön.....

Na jó,ez sem fiatalabb, de nekem valamiêrt ez nagyon bejön.....
- Zenekedvelő
- Kezdő Fórumlakó
Bár még odébb van, de.... Sajnálom, de ő is elment!
- Zenekedvelő
- Kezdő Fórumlakó
No tessék. Igaz már ők sincsenek a birtokomban.
Az EQ csak dísznek vót!- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Kérem szépen, tisztelettel, halkan, hunyászkodva - hunyhuny
Ha foglalat nélkül rakja be az új relét, ne hajlítsa vissza a relé lábát, mert tök szar kivenni hálóval, szippantóval
Ahogy feszegetem csavarhúzóval függőbe a lábat, hogy kijöjjön, felszakad a forrlap
Köszönöm bitte
Egyébként van fasza foglalat, rögzitő klippel (ha fejjel lefelé áll a magnóban) az Omron-nál - nem tegnap kezdte a cég
Olyan a forrpad design, hogy foglalat nélkül mehessen, igen úgy jobb, mert direkt forrasztva van - egy lépés kihagyva
Mindegy én rakom foglalattal
Valaki tegyen már be valami jó gépet, ne evvel a 40 éves fél sánta matuzsival kelljen álmodnom
Ha foglalat nélkül rakja be az új relét, ne hajlítsa vissza a relé lábát, mert tök szar kivenni hálóval, szippantóval
Ahogy feszegetem csavarhúzóval függőbe a lábat, hogy kijöjjön, felszakad a forrlap
Köszönöm bitte

Egyébként van fasza foglalat, rögzitő klippel (ha fejjel lefelé áll a magnóban) az Omron-nál - nem tegnap kezdte a cég
Olyan a forrpad design, hogy foglalat nélkül mehessen, igen úgy jobb, mert direkt forrasztva van - egy lépés kihagyva
Mindegy én rakom foglalattal
Valaki tegyen már be valami jó gépet, ne evvel a 40 éves fél sánta matuzsival kelljen álmodnom

- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Mi szúrhatta ki vajon a másik oldalról?
- tamagaba
- Törzsvendég
- Kapcsolat:
Ma megint elment az egyik csatorna a 1020-as Pio-mon
Ahányszor szétszedem és összerakom, mindig megjavul magától vagy előjön egy hasonló szól-nemszól hiba
Cserélve lettek benne anno kondik, relék
Úgy döntöttem, hogy teljesen szétcsapom elektronikailag
Mechanikusan jó, azt nem bántom
Pl. oszcillátor kártyán cserélve lett a 2 relé RSR012-ről Omron MY2-re 24V DC dupla váltó
Foglalat nélkül, mert 600 forintot tudott így spórolni a felújító a 100 ezres munkadíjhoz
Kíváncsi vagyok hogy lett beleerőszakolva a nyákba a lábak
Az egyik kalibráló potinak már nincs meg a tekerője, mert az sem lett kicserélve heli-trimekre
Ha nem fér be akkor vezesse ki, semmi értelme megtartani a 40 éves potit, hogy teker rajta az ember és szétesik
A kábelezés eredeti, jól leszorítva a gyári klippekkel, kiemeli az ember az egyik kártyát, tuti valamit túlránt és reccs
A kvadró lejátszást ki akarom herélni, tanulásra, hétvégi hobbi játékra jó lesz a projekt
Aztán veszek valami rendes negyedsávos Revox-ot
Ahányszor szétszedem és összerakom, mindig megjavul magától vagy előjön egy hasonló szól-nemszól hiba
Cserélve lettek benne anno kondik, relék
Úgy döntöttem, hogy teljesen szétcsapom elektronikailag
Mechanikusan jó, azt nem bántom
Pl. oszcillátor kártyán cserélve lett a 2 relé RSR012-ről Omron MY2-re 24V DC dupla váltó
Foglalat nélkül, mert 600 forintot tudott így spórolni a felújító a 100 ezres munkadíjhoz
Kíváncsi vagyok hogy lett beleerőszakolva a nyákba a lábak
Az egyik kalibráló potinak már nincs meg a tekerője, mert az sem lett kicserélve heli-trimekre
Ha nem fér be akkor vezesse ki, semmi értelme megtartani a 40 éves potit, hogy teker rajta az ember és szétesik
A kábelezés eredeti, jól leszorítva a gyári klippekkel, kiemeli az ember az egyik kártyát, tuti valamit túlránt és reccs
A kvadró lejátszást ki akarom herélni, tanulásra, hétvégi hobbi játékra jó lesz a projekt
Aztán veszek valami rendes negyedsávos Revox-ot