Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Hálózati audio lejátszók
Re: Hálózati audio lejátszók
Üdv mindenkinek.
Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.
1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.
Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...
Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.
Sikerült a bogarat bé-ültetni a fülembe, úgyhogy beszálltam egy Lumin D1-be a Pioneer N70 mellé, és míg mindkettő megvan, szeretném összehasonlítani a hangját saját körülmények között. Egyelőre csak összeszokásban van a Lumin, nem is igen hallgattam. Viszont szeretném úgy beállítani, hogy a tudásának a legjavát hozza. Ehhez kérnék segítséget.
1. Ahogy láttam, előfokként használható. Érdemes így használni, vagy nincs jelentősége?
2. XLR-en keresztül használom, és szinte már szokásosan olyan magas a jelszint, hogy az erősítőn nem igazán lehet a kezdeti hangerőt finoman beállítani. Találtam viszont olyan opciót rajta, amivel a kimeneti jelszintet lehet állítani/csökkenteni. Befolyással van ez a hangjára is esetleg?
3. Befolyással van-e a hangjára, ha mellette helyezem el a tápegységet, vagy inkább tegyem minél messzebbre?
4. Jelenleg üveg borítású pozdorja polcon van. Érdemes esetleg alá / rátenni valamit, vagy nem érzékeny rá? Gránitlapok vannak itthon ebben a méretben, talán éppen kettő.
Még egy mondat, hogy miért Lumin D1, és nem a D2. Illetve pontosabban miért örülök jobban a D1-nek (az árán túl, természetesen, hiszen árban nem egy ligában játszanak). A D2 belső tápos, a D1-et viszont egy külső lineáris táppal fogom használni, amivel azt írják, inkább már az A1 felé hajaz, azt remélem, csak megugorja ezzel a táppal a D2 szintjét...
Szívesen veszek minden tanácsot, amivel minél többet hozok ki belőle. Tényleg kíváncsi vagyok, hogy a Pioneer hol helyezkedik el a táplálékláncban, a "versenyhez" azonban minden olyan segítséget szeretnék megadni a Luminnak, amivel a lehető legtöbbet tudom kihozni belőle.
Köszönöm !
HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K
Zene : HiFi Rose RS250 - Atoll IN300
Usher Mini Dancer 2 DMD
Elosztó : Dillenhöfer NL-5
Tápkábel : MBL PC 1 , Pangea 9
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
Dune HD Duo 4K
Usher Mini Dancer 2 DMD
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
A Rose streamerekben van Qobuz kliens.

A Qobuz előfizetés username/password-jét itt kell megadni, és működik.
Viszont a Qobuzra előfizetni magyar IP-címről, magyar kártyával tényleg nem lehet, trükközni kell.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Hogyan tudnám használni ?
A forrásom : HiFi Rose RS250
Megköszönöm a tanácsodat ! ! !
A forrásom : HiFi Rose RS250
Megköszönöm a tanácsodat ! ! !
HM : Philips 65"OLED , CA 751R V2 , Dynaudio X38 - X28C - X18 - Dynaudio 250MK II sub-2x.
Dune HD Duo 4K
Usher Mini Dancer 2 DMD
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
Dune HD Duo 4K
Usher Mini Dancer 2 DMD
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11002
- Kapcsolat:
Magyarországon regisztrálni és előfizetni nem tudsz rá, de használni igen.
Üdvözlettel !
Nem találtam megfelelő fórumkategóriát .
Ha valaki tud segítsen ! ! !
Jelenleg TIDAL-t használok de kipróbálnám a QOBUZ-t .
Magyarországon elérhető ?
Köszönettel .
Mitya
Nem találtam megfelelő fórumkategóriát .
Ha valaki tud segítsen ! ! !
Jelenleg TIDAL-t használok de kipróbálnám a QOBUZ-t .
Magyarországon elérhető ?
Köszönettel .
Mitya
Dune HD Duo 4K
Usher Mini Dancer 2 DMD
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
Dune HD Duo 4K
Usher Mini Dancer 2 DMD
Aq Vodka HDMI
Aq Yukon RCA
Viablue SC6
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Értékelés: 2876
- Kapcsolat:
Hát azért arra lehetett következtetni, hogy Tidal/Qobuz támogatás sokat ér, nem nagyon kellett ehhez senki segítsége szerintem.wwwolfman írta: ↑2023.09.25., hétf. 23:39Látom, sikerült ám megragadni a problémát - az üstökénél fogva, ahogy kell....sutemenyx írta: ↑2023.09.25., hétf. 21:58Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Az nem számít, hogy leírtam, "szerintem", meg hogy attól még nem biztos, hogy jobb, hogy tanknak van megépítve. Az a két sor, amit látni szeretnél belőle, ami pont jó vörös posztónak, na az a fontos....
Mintha legalábbis Te tervezted volna a CA-kat az utolsó 10 évben, én meg épp azt állítanám, mind sz@r...
De nem is értem, miért a D2-est mondtad, mér nem mindjárt a tetejét hoztad fel, úgy sokkal ütősebb ám a mondanivaló.![]()
![]()
Szóval annak, aki tudja értelmezni a leírtakat: kérdés fogalmazódott meg bennem, amire félig-meddig választ is kaptam, köszönöm mindazoknak, akik értették és segítettek/segítenek.![]()
Viszont arra próbálok rávilágítani, hogy minimális az elvi/anyaghasználati/szerelési különbség -ránézésre- a kettő között, esélyed sincs ez alapján megtippelni. Az hogy be van-e hajtogatva a lemezdoboz szépen, vagy nincs, nem fogja eldönteni a meccset. A probléma már ott kezdődik, hogy lemez. Az említett X1 - -ha jól láttam- öntvényházas. Na rezgéscsillapítás szempontjából ez már inkább valami. Épp ezért nem azt említettem, mert abban már tettenérhető ránézésre is, hogy miket csináltak. Öntvényház, letisztult kimeneti egységek, lundahl trafós kicsatolás, stb. A pioneerben a két külön trafó már inkább ér valamit, de bőven tudja ellensúlyozni pl ha minden egyéb alkatrész nem jó hangú, vagy akár az is, ha 2-vel több fokozat van a kimeneten. Ezt meg így képről kötve hiszem, hogy megállapítod. Hogy szimmetrikus a kialakítás az azt takarja, hogy a kimenet szimmetrikus, ami önmagában megint nem jelent semmit. Esetleg ha a felszerelt alkatrészek típusát hoztad volna fel, hogy mondjuk pioneerben alap kék nippon kondenzátorok vannak, amik aztán szintén jobbak, mint a CA-ba szerelt Fujiconok. Vagy hogy az egyikben ilyen dac chip van, ennyi opamppal a kimeneten, a masikban meg 2-vel több, vagy hogy az egyikben vagy másikban milyen tápköröket vettél észre, akkor érthető lenne, hogy szemügyre vetted, foglalkoztál vele. Így viszont azt látod csak, amit akarnak, hogy láss. A lényeget nem nézed, így semmi esélyed tippelgetni. Jobban jársz, ha meghallgatod.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
http://saboaudio.eu
Látom, sikerült ám megragadni a problémát - az üstökénél fogva, ahogy kell....sutemenyx írta: ↑2023.09.25., hétf. 21:58Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Az nem számít, hogy leírtam, "szerintem", meg hogy attól még nem biztos, hogy jobb, hogy tanknak van megépítve. Az a két sor, amit látni szeretnél belőle, ami pont jó vörös posztónak, na az a fontos....
Mintha legalábbis Te tervezted volna a CA-kat az utolsó 10 évben, én meg épp azt állítanám, mind sz@r...
De nem is értem, miért a D2-est mondtad, mér nem mindjárt a tetejét hoztad fel, úgy sokkal ütősebb ám a mondanivaló.

Szóval annak, aki tudja értelmezni a leírtakat: kérdés fogalmazódott meg bennem, amire félig-meddig választ is kaptam, köszönöm mindazoknak, akik értették és segítettek/segítenek.

- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Szerintem kössél bele a Lumin D2-be is, hiszen abban sincs se rezgéscsillapítás, se toroid trafók. Így valószínűleg annál is jobb Pioneer N70. Sőt valószínűleg találsz drágábbat is. Ha megtalálod a legdrágábbat, ami ránézésre kevésbé van megépítve, akkor precízen meg fogod tudni állapítani, hogy téged mennyivel NEM húztak le a gonosz audio gyártók és forgalmazók.
Audiomeca J1 + Airtangent + Kiseki Blue NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek
Egy kép többet ér ezer szónál.... Ez a különbség, ami a képen látszik, járt a fejemben, amikor elkezdtem gondolkodni az árfekvésen.
Megjegyezve persze, hogy ettől még a CA lehet ugyanolyan jó, vagy akár még jobb is a gyakorlatban, hiszen nem a belsejét nézegeti az ember a mindennapokba, hanem a hangját hallgatja.
Hát, nem tudom, ez úgy hangzott, mint amikor a full fogalmatlan kezdő hifista azt mondja, mér ne lenne jó a teszkógazdaságos kábel, hát az is réz, nem...?
Hát, a tapasztalatok szerint nem. Azt gondolom, hogy ahogyan egy kábel megépítettsége, anyagválasztása és -használata szignifikáns különbségeket tud okozni egy passzív komponens esetében, ez akár hatványozódva jelenhet meg egy aktív komponensnél.
Általánosságában beszélve, és nem a konkrét két készülékről.
Ami a Pioneer vs Cambridge-t illeti konkrétan. A térelválasztókon kívül a japánok azért ahogy olvastam, gondoltak egyebek között a rezgéscsillapításra is, meg hát vannak benne olyan apróságok, mint a dupla vasmagos táp, teljes szimmetrikus felépítés (amennyire tudom), így azt gondolom, hogy azért ültek fölötte egy kicsit, mielőtt gyártósorra küldték.
A CA-ról meg valamelyik teszt megjegyezte, hogy átcsomagoltak egy Dacmagic 100-ast egy nagyobb házba, ellátták hálózati funkciókkal és voilá.... Persze mindemellett vitathatatlan, hogy jól is sikerült, nem véletlenül árazta oda a piac, ahová.
Hirtelen ennyi jutott eszembe a miakülönbséggel kapcsolatban.
Ja meg az, hogy a Pioneer Vietnami...

Mindenki döntse el maga...egy készülék megépítése az nemcsak az alkatrészek halmaza szerintem. Minden egyes dolognak van jelentősége, ide értve a készülékház stb....írhatnám az összes dolgot.
Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Hát nem tudom mit látsz, hogy a megépítettségben mi a különbség, mitől másik dimenzió, de nem a térelválasztótól lesz jó hang vagy sem. Mindkettő kínai zöld panel smd alkatrészekkel, csak az egyik kék.wwwolfman írta: ↑2023.09.23., szomb. 14:09Ó hát azért ennyire nem akarnék megválni az N70-esemtől, csak szembeötlő volt, hogy megépítettségben a Pioneer egy másik dimenzió, árban pedig mégis alatta marad. Így jobban belegondolva egyébként pont annyival, amennyivel az N70AE alatt maradna a sima N70A használtan...
Ó hát azért ennyire nem akarnék megválni az N70-esemtől, csak szembeötlő volt, hogy megépítettségben a Pioneer egy másik dimenzió, árban pedig mégis alatta marad. Így jobban belegondolva egyébként pont annyival, amennyivel az N70AE alatt maradna a sima N70A használtan...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
:) Hajrá!
Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...
Hááát.... Nem mondom, hogy nincs az a helyzet, de lehet, hogy inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...
Aha, szóval azért, hogy valami jó süljön ki, a 300 ezres cxn mellé még kell egy hasonló tudású dac is...
Hááát.... Nem mondom, hogy nincs az a helyzet, de lehet, hogy inkább olyan gépet néznék, ami egyben tudja a jó futóművet és jó dacot...
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Nem nincs, de a CXN a kategoriajahoz képest nagyon sokkal, meglepően jobb -futóműként-. Általában pedig amúgy szoktak stimmelni az árkategóriák a tudással.
BubbleUPnP tudja streamelni... Ezért is fura.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5993
Számomra biztosan fényéveket dobna a használhatóságon. Szóval, ha az áron dob, az lehet, hogy már csak ezáltal is indokolt.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 5993
Az N70A rosszhangúnak van elkönyvelve?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett
- sutemenyx
- Törzsgárda
- Kapcsolat:
Is, meg amúgy a CXNv2 elég jó hangú, ha csak digit futóműként használod. A kapcsitáp ellenére.
Sziasztok. Aki ért hozzá, hallotta, vagy tudja miért, segítsen már ki, ha tud.
Böngészgetem itt az eladó hálózati lejátszókat, próbálok beárazni egy Pioneer N70A-t. Látom, hogy több Cambridge CXN v2 is van eladó, és rendre magasabb árkategóriában, mint a Pioneerok. Ugye az N70A abban látszik elsőre kevesebbnek, hogy nincs benne natív Tidal támogatás, míg a CXNv2 már fel van készítve erre is.
Ugyanakkor míg a Cambridge-nél egy (nem cserélhető) kapcsoló üzemű táp szolgáltatja az energiát, és a gépet a tesztelője nagyjából egy hálózatos funkciókkal felruházott Dacmagic 100, a Pioneer átgondoltsága, megépítettsége alapján egész más kategóriába esik.
Egy natív Tidal/Quobuz támogatás tényleg ennyit dob az áron?
Böngészgetem itt az eladó hálózati lejátszókat, próbálok beárazni egy Pioneer N70A-t. Látom, hogy több Cambridge CXN v2 is van eladó, és rendre magasabb árkategóriában, mint a Pioneerok. Ugye az N70A abban látszik elsőre kevesebbnek, hogy nincs benne natív Tidal támogatás, míg a CXNv2 már fel van készítve erre is.
Ugyanakkor míg a Cambridge-nél egy (nem cserélhető) kapcsoló üzemű táp szolgáltatja az energiát, és a gépet a tesztelője nagyjából egy hálózatos funkciókkal felruházott Dacmagic 100, a Pioneer átgondoltsága, megépítettsége alapján egész más kategóriába esik.
Egy natív Tidal/Quobuz támogatás tényleg ennyit dob az áron?
- ZolaBA
- Törzsvendég
- Értékelés: 1723
Én pl. egyből értettem az "inthebox" kifejezést, de tökre megértem ha valaki meg nem. Azt hinné az ember, hogy látott/olvasott már eleget aztán rendre beleszalad olyasmibe amire rá kell keresni
Vicces, hogy rákeresve tényleg nem jön fel találat erre az értelmezésére, ugyanakkor meg mernék esküdni, hogy ezt már sokszor hallottam én is és találó olyan értelmezésben, hogy "mi van a dobozban" - mit tud egy eszköz önmaga, én értelmezem pl. olyan vonatkozásban is, ami esetleg nem is fő funkció, vagy az eszköz jellegéből adódóan nem csúcskategória mondjuk mint egy tv saját hangja.

Vicces, hogy rákeresve tényleg nem jön fel találat erre az értelmezésére, ugyanakkor meg mernék esküdni, hogy ezt már sokszor hallottam én is és találó olyan értelmezésben, hogy "mi van a dobozban" - mit tud egy eszköz önmaga, én értelmezem pl. olyan vonatkozásban is, ami esetleg nem is fő funkció, vagy az eszköz jellegéből adódóan nem csúcskategória mondjuk mint egy tv saját hangja.
Rövid az élet ... egyél sok palacsintát!