Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1517

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Ferrarit teszteltem, de Puntom van.
És nem mondhatom azt, hogy a Puntoval jobb menni. Badarság is volna.
Ennyi...

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1345

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Tigrisbeldenhez konkrétan. Hajdanán,amikor berobbant még Bigihez is elvittem, kíváncsi volt rá, akkar éppen nekem ez volt, az ő rendszerében is tetszetősen szólt. Emlékeim szerint akkor AN B ? kék hs kábel volt nála, az passzintos volt a rendszerébe, persze nem cserélte le rá, én persze igen, a Beldent ilyenre. Persze, mert a fapados rendszerembe ez volt a legócsób, legkönnyebb előrelépeés. Tehát ÉN voltam a hiba, rendszerben, posztban, belátásban.
Baráti ölelés minden fórumozónak, kábelgurunak, forgalmazónak.

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:
2023.07.07., pén. 20:07
kupecke írta:
2023.07.07., pén. 19:36
PgSpa írta:
2023.07.07., pén. 19:27
"félvezetős/tranyós rendszer,vintage vagy vlmi "modernebb" amit használsz ?" - Alapszintű rendszerem van, Heed Elixír+Epos M5i.
Ez hasznos információ a kéredzőnek. :smile32:
(Miért nem veszel hozzá millás derótot? Jobb, mindenki hallja. Egy doboz cigeretta többe kerül, mint a hivatkozott Belden drót métere... :quetionmark: )
Bocs, de miért indul el ezen a fórumon minden értelmes beszélgetés ilyen irányba? Ennek, amit leírtál mi értelme volt? Engem csesztetni, a jelenlévő kábelmágusokat alázgatni vagy mi? Éppen arról elmélkednek az üzenőfalon, hogy nagyon kevés a hozzászólás, hát pontosan ezért. Vagy csak rosszul értem, amit leírtál?
Befejezem.
Ha az is félreértette, aki hozzászólását idéztem, akkor csakis nálam mehetett félre valami. A te hozzászólásod konkrét és hasznos volt, szmájlit is tettem, vín fejemmel, biztos rosszat.
A zárójeles nem neked szólt. Van egy kérdés egy ezer forintos madzagról, jött egy másik vélemény millás (kitudja mikori ár) hasonlításban. Aki Ferrari-t tesztel, nem is tudja, hogy Fiat Punto-t is árulnak. Arányok, Jabba vs Jolie, na ez biztos ismét rossz példa. (szmájlit sem merek, bár ölelőst tennék, a pusszantóshoz túl konzervatív vagyok)

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 451

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

kupecke írta:
2023.07.07., pén. 19:36
PgSpa írta:
"félvezetős/tranyós rendszer,vintage vagy vlmi "modernebb" amit használsz ?" - Alapszintű rendszerem van, Heed Elixír+Epos M5i.
(Miért nem veszel hozzá millás derótot? Jobb, mindenki hallja. Egy doboz cigeretta többe kerül, mint a hivatkozott Belden drót métere... :quetionmark: )
Bocs, de miért indul el ezen a fórumon minden értelmes beszélgetés ilyen irányba? Ennek, amit leírtál mi értelme volt? Engem csesztetni, a jelenlévő kábelmágusokat alázgatni vagy mi? Éppen arról elmélkednek az üzenőfalon, hogy nagyon kevés a hozzászólás, hát pontosan ezért. Vagy csak rosszul értem, amit leírtál?

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2799

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 19:17
dixie-chicken írta:
2023.07.07., pén. 18:21

A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában ;)
Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.
Jó lenne hinni, hogy az olcsóbb tisztátlanabb hangú drótok tudják csak a zenét hitelesen tolmácsolni.
De szép is lenne !
Ásotthalmon jártam egyszer Paksi Csabánál. Lemezjátszó, hangfal - építő ember, és van egy kedvenc drót márkája is, amit forgalmaz is.
Mind ezekről nem tudtam, más okból kerestem fel, hírdetett a fia egy olcsó Dynot.
Mivel csak az öregnél voltak holmik, nála tudtam meghallgatni a kis álló dobozt.
Olyan BRILLIÁNS hang volt, hogy csak hápogtam.
Levegő, tér, dinamika, sávszélek, na és zene... A legjobb ötben benne volt, amit valaha hallottam. Túl jól szól ez a Dyno - gondoltam.
Elkezdtem nézelődni, honnan futnak a kábelek, mi tolja a rendszert és jé, milyen furcsa drótok...
Csaba mosolyogva konstatálta, hogy nem most látok először hifit közelről és bevallotta, hogy csak meg akarta mutatni, mit lehet kihozni a dobozkából.
Köszi... :smile32:
Komoly dolgok voltak ott, de ami most a lényeg, a derótok.
A Gekko "legolcsóbb" ezüst drótjain futott a jel, a Cloud - on.
Vajon ettől szól ilyen fantasztikusan ? gondolkodik.gif
Azért meg tudom mutatni, hogy egy jóval olcsóbb hangszóró kábellel is milyen jól szó a Dyno - mondta nem túl nagy meggyőződéssel Csaba.
Ok, lássuk. / Halljuk./
Bekötöttük a másik madzagot, és láss csodát, eltűnt minden csoda, ami előbb úgy megfogott.
Nem volt rossz hang, egy kis akklimatizálódás után már kifejezetten jónak is tűnt, csak az előzőt tudnám feledni !
Klasszis különbség volt a drótok között.
Olyan volt, mintha az egymillió forintos erősítőt kicseréltük volna egy százhatvan ezresre.
Ja, igen...
A csúcs drót egymillióba került, az olcsóbbik százhatvanba...

A Dynot végül nem hoztam el... :ohnoohnoohno:

van az a mondás " a kevesebb is (néha),több lehet "..és ezt most nem szeretném tovább boncolgatni.. :kiss:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
:smile32: :smile49:
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

kupecke írta:
2023.07.07., pén. 18:18
A kérdésfevető által említett "nyílt" karakterét nem tapasztaltam, másnál sem. Amit tud,azt nagyon. Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
ez volt fura számomra is,ezért kerdeztem hogy másnál is jelentkezett-e ilyen "viselkedés".. leborulok.gif

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

PgSpa írta:

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

dixie-chicken írta:
2023.07.07., pén. 18:21

A "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában ;)
Sajnos, én ezt kicsit másképp látom.
Jó lenne hinni, hogy az olcsóbb tisztátlanabb hangú drótok tudják csak a zenét hitelesen tolmácsolni.
De szép is lenne !
Ásotthalmon jártam egyszer Paksi Csabánál. Lemezjátszó, hangfal - építő ember, és van egy kedvenc drót márkája is, amit forgalmaz is.
Mind ezekről nem tudtam, más okból kerestem fel, hírdetett a fia egy olcsó Dynot.
Mivel csak az öregnél voltak holmik, nála tudtam meghallgatni a kis álló dobozt.
Olyan BRILLIÁNS hang volt, hogy csak hápogtam.
Levegő, tér, dinamika, sávszélek, na és zene... A legjobb ötben benne volt, amit valaha hallottam. Túl jól szól ez a Dyno - gondoltam.
Elkezdtem nézelődni, honnan futnak a kábelek, mi tolja a rendszert és jé, milyen furcsa drótok...
Csaba mosolyogva konstatálta, hogy nem most látok először hifit közelről és bevallotta, hogy csak meg akarta mutatni, mit lehet kihozni a dobozkából.
Köszi... :smile32:
Komoly dolgok voltak ott, de ami most a lényeg, a derótok.
A Gekko "legolcsóbb" ezüst drótjain futott a jel, a Cloud - on.
Vajon ettől szól ilyen fantasztikusan ? gondolkodik.gif
Azért meg tudom mutatni, hogy egy jóval olcsóbb hangszóró kábellel is milyen jól szó a Dyno - mondta nem túl nagy meggyőződéssel Csaba.
Ok, lássuk. / Halljuk./
Bekötöttük a másik madzagot, és láss csodát, eltűnt minden csoda, ami előbb úgy megfogott.
Nem volt rossz hang, egy kis akklimatizálódás után már kifejezetten jónak is tűnt, csak az előzőt tudnám feledni !
Klasszis különbség volt a drótok között.
Olyan volt, mintha az egymillió forintos erősítőt kicseréltük volna egy százhatvan ezresre.
Ja, igen...
A csúcs drót egymillióba került, az olcsóbbik százhatvanba...

A Dynot végül nem hoztam el... :ohnoohnoohno:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

Rock60 írta:
2023.07.07., pén. 18:35
kupecke írta:
Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
Egyáltalán nem biztos, hogy most feleannyira is tetszene, mint gondolod.
A távolság megszépíti az emlékeket.
Valóban, semmi sem biztos, de csak a szépet leht tovább szépíteni, a kellemetlenebb emléket még nagyobb dunyha burkolja idővel. Sokszor úgy érzem "rátótuk, tútótuk Béláim". Az idő nagy varázsló, fiatalon hajtjuk, aztán amikor megszalad, már dobnánk rá a gyeplőt, nehéz, nagyon nehéz (számomra :rolleyes: ), pedig nincs is :smile29:

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

kupecke írta:
Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...
Egyáltalán nem biztos, hogy most feleannyira is tetszene, mint gondolod.
A távolság megszépíti az emlékeket.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

PgSpa írta:
2023.07.07., pén. 17:49
Én a Belden-t kb tíz éve használom, volt alkalmam összehasonlítani nála sokkal drágább darabokkal, de valahogy mindig maradt, én inkább úgy érzem, hogy meglehetősen semleges. vDH Clearwater volt előtte, az rácáfolt a hírére, én inkább Dirtywaternak csúfolnám.
Összefoglalva: ha valaki komolyan kezd kábelekkel foglalkozni, kihagyható általa a kb. 10.000 Ft/fm kategória, amit az olyan átlátszó szigetelésű lapos áruházi típusok uralnak. Onnan felfelé már lehet, hogy lesz jobb- most, hogy feldobtad, lehet, hogy kipróbálok valamit vel szemben.... :smile29:
köszi :smile53: ...félvezetős/tranyós rendszer,vintage vagy vlmi "modernebb" amit használsz ?...Evidence Audio,Klotz,Van Damme,Canare amit használtam az utolsó mondjuk 10-15 évben,elötte szokásos hétvégi kábeltesztek VDH,Nordost,Kimber,Straight Wire stb storyk megvoltak ;)

a "dirty" mint fogalom a hifiben,nekem ma már nem okvetlenül negativ dolog,szemben a mai "semleges/transzparens/részletgazdag" hanghoz amit ma tolnak a gyártók mint süket a telefont,és minden van,csak a zene valahol elveszett elementáris formában ;) ..a gond hogy 2x5,5m amire szükségem van,nem tudom áthelyezni a rendszert,és vagyonokat sem akarok kifizetni a "mazzagra"

:smile49:

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég

A kérdésfevető által említett "nyílt" karakterét nem tapasztaltam, másnál sem. Amit tud,azt nagyon. Sajna mondhatni számomra túl korán, bogaras korszakomban találkoztam vele, bármikor visszatenném a jelenlegi rendszerembe is. Öreg fórumos, iszapszemű ráják jobban megbecsülték, van aki komolyabb rendszerben mai napig is megelégedéssel hallgatja, nálam sem a kábel volt a gyenge láncszem, hanem én...

tsilver2
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 33

Hozzászólás Szerző: tsilver2 »

Én is Beldent használok sok éve nagy szélessávú hangfalhoz teljes megelégedéssel, egyébként ha jól tudom akkor ehhez ajánlják igazán.
Én kevés hangszeres jazz, és egyebeket hallgatok, meleg analóg hangzása van nálam

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

Én a Belden-t kb tíz éve használom, volt alkalmam összehasonlítani nála sokkal drágább darabokkal, de valahogy mindig maradt, én inkább úgy érzem, hogy meglehetősen semleges. vDH Clearwater volt előtte, az rácáfolt a hírére, én inkább Dirtywaternak csúfolnám.
Összefoglalva: ha valaki komolyan kezd kábelekkel foglalkozni, kihagyható általa a kb. 10.000 Ft/fm kategória, amit az olyan átlátszó szigetelésű lapos áruházi típusok uralnak. Onnan felfelé már lehet, hogy lesz jobb- most, hogy feldobtad, lehet, hogy kipróbálok valamit vel szemben.... :smile29:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.

nu,gondolom,ez olyan kérdés,mint a Rocky MDCCC sorozata :D ...Belden 9497 "tigriskábel" kérdés...saját tapasztalatokra/véleményekre vagyok kiváncsi,...amit lehet,a googli a barátom volt,átnyálaztam,de továbbra is világos,mint a sötét éjszaka hogy milyen is hangarakterben a 9497-es....lemezboltban voltam ma,amely hifikereskedés is,és vannak nem kispályás rendszereik-kábelek is,bőségesen a kinálatban az X helyen, a "kommunikációs partnerem" aki az üzletben dolgozik nem ma jött le a falvédőröl,annak ellenére hogy "terülj asztalkám van" napi szinten (demó/prezik a végtalenségig) a saját rendszerében használja, Shindo b300,és talán Altec 19 el(?) ,annyit mondot :vintage komponensekhez jó,nyilt eleven hangja van,de nem ajánlatos a mai modern rendszerekhez a nyilt hangja végett"

nem kevés olyan véleményt olvastam hogy igazán tompa,részlethiányos hang,amit a legolcsóbb VDH,helyben megugrik :D ..itt a hétvége,adjunk az élvezetreknek egy kicsit ;peace; ;peace;

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ja, amivel kezdenem kellett volna, kösz a tanácsot !

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Beforrasztva a legjobb, az biztos. Meg főleg a legolcsóbb.
A DIN dugót nem tudom kiváltani úgy sem másra, csak gondoltam, hátha gyárt valaki ebből is minőségibbet.
Ugyan az eredeti biztos, hogy nem látta Kínát, de azért elég rozzantul fest.
Az is igaz, hogy DIN dugót csak ilyen pusztulatot láttam eddig.
Amikor ezt rendszeresítették, még nem gondolták túl a hifit...

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 784

Hozzászólás Szerző: arzachel »

Rock60 írta:
2023.06.22., csüt. 11:31
Azon vacillálok, hogy a dobozba menő gyári kábel helyére érdemes lenne-e tenni egy IEC aljzatot és egy jobb tápkábelt használni. gondolkodik.gif
Gondolom, csak a műtét után derűl ki, hogy volt-e értelme.
Viszont akkor a kisfeszültségű kábelt is cserélni kellene, ami ráadásul egy old scool din dugóval van csatlakoztatva az elektronokához.
Lehet olyan dugót keríteni valami jobbat, vagy a gyárit kellene szétszedni ?
Amit lehet forrasszál be.Ezek az ilyen-olyan kínai aljzatok és dugók annyit rontanak a hangon, hogy kár az egésznek nekifogni.
Az old school dugót használd.Lehet az még nem látta kínát
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

sutemenyx írta:
2023.06.12., hétf. 22:46

Aki nem hiszi el a bejáratás létjogosultságát, pláne ha a kábelek megválasztásának fontosságában sem hisz, az úgyis megint csak verné itt az asztalt.
Magam elé képzelem a szkeptikust, amint éppen veri az asztalt... :fekverohog:

denesdr
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1120

Hozzászólás Szerző: denesdr »

Na ezért kell XLR-t használni. :D

Tctronic
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2858

Hozzászólás Szerző: Tctronic »

Egyszer hirdettem egy használt RCA kábelt eladásra, egy kedves érdeklődő azt kérdezte, hogy tudom-e garantálni hogy csak egy (adott) irányba volt használva és nem volt SOHA fordítva bekötve. gondolkodik.gif Mondtam hogy nálam igen de második tulaj vagyok/voltam, előző gazdi nem tudom hogyan járt el. Elvitte a kábelt de ahogy mondta nem teljesen örül, hogy nem tudja biztosan. Kicsit felszaladt a szemöldököm.
"A szépség nem maguknak a dolgoknak a tulajdonsága, hanem pusztán az azokat szemlélő elmében keletkezik."

audioline
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3213

Hozzászólás Szerző: audioline »

Nehéz eldönteni. Sírjak vagy nevessek? :D
Mac Mini I Audirvana I RME adi-2 V2 I NAD I Dynaudio I BK XLS I LG Oled I DIY

nemtomm
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 983

Hozzászólás Szerző: nemtomm »

Rock60 írta:
2023.06.13., kedd 20:30
Elb...am.
Az egész rendszerkábelezését ki kellene cserélni a Power kábelekre gondolkodik.gif gondolkodik.gif
Gondolom ez megnyugtató lenne Rudinak :ohnoohnoohno:
"Az igazi barát szemből támad."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”