Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Re: Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök
Akkor most valóban el kell gondolkozni ..... Mi is a címe ennek a topicnak?
Miért is kérdem mert a hitvitákat sem a templomokban folytatják a "nem hívők". Sőt még a papokkal sem igazán vitatkoznak.
"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök"
Kérek segítséget ennek a címnek az értelmezéséhez......Igen ha valaki attól ,hogy a szagos zokniját és a cseresznyemagot vagy fügemagot helyezvén el a saját rendszerében és esetén változást hallani vél majd megossza "lelkes hívő tömegekkel" Itt az ilyetén formán létrehozott topicban......Akkor a tapasztalás alapján véleményt formálhat mindenki róla ......De fizikai magyarázatot és méricskélést és bizonyítást követelni milyen alapon is ? Mindenki is aki kényszert érez vagy kíváncsiság hajt kipróbálhatja...Sokba pénzbe kerül akkor is dönthet másként vagy nem,,,, vagy igen de személyeskedni ilyen esetekben itt ebben a fórumban b...ság . Ez meg az én véleményem...
Miért is kérdem mert a hitvitákat sem a templomokban folytatják a "nem hívők". Sőt még a papokkal sem igazán vitatkoznak.
"Ezoterikus, misztikus és voodooba hajló HiFi eszközök"
Kérek segítséget ennek a címnek az értelmezéséhez......Igen ha valaki attól ,hogy a szagos zokniját és a cseresznyemagot vagy fügemagot helyezvén el a saját rendszerében és esetén változást hallani vél majd megossza "lelkes hívő tömegekkel" Itt az ilyetén formán létrehozott topicban......Akkor a tapasztalás alapján véleményt formálhat mindenki róla ......De fizikai magyarázatot és méricskélést és bizonyítást követelni milyen alapon is ? Mindenki is aki kényszert érez vagy kíváncsiság hajt kipróbálhatja...Sokba pénzbe kerül akkor is dönthet másként vagy nem,,,, vagy igen de személyeskedni ilyen esetekben itt ebben a fórumban b...ság . Ez meg az én véleményem...
-
Sosztakovics
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 239
Carl Sagan szerint a halálközeli élmény fényes alagútja egy prenatális emlék. Nyomulsz ki a szülőcsatornán, és a retinád nem bírja a fényerőt. Erre emlékszel vissza miközben összeomlik a szervezeted. Ennek a palinak arról szólt az élete, hogy a látszólag megmagyarázhatatlannak tűnő jelenségekre megkereste a válaszokat.asebestyen írta: ↑2023.06.22., csüt. 22:07Azt mondja meg nekem bárki, egy ezo topicban, ahol a megmagyarázhatatlan jelenségek vannak terítéken, miért akarja bárki megmagyarázni vagy a másikkal megmagyaráztatni a jelenséget? Ebben egyformán ludas mindkét oldal.
Ha szigorúan venném, akkor az ezo jelenséget magyarázni is meg magyarázatot követelni is tudatos provokálás.
12.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.![]()
- asebestyen
- V.I.P.

- Értékelés: 7785
Tégy javaslatot a megfelelő topicban: viewtopic.php?f=100&t=24402
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok
Sokfelekeppen ki lehet bujni ezalol, mindenesetre erdemes elolvasni a kommenteket, melyiknek mennyi koze volt a tudomanyos-furmanyossaghoz, ketelkedeshez es hany %-a az ezoteria kategoriaba tartozo kutyu hatasahoz, elmenyehez. Elobbi 95%, utobbi 5% altalam.asebestyen írta: ↑2023.06.22., csüt. 21:47Hát ez nem pontosan így volt...![]()
A kérdés így szólt:
Én nem, továbbra sem kell. :) Azt én vagy bárki más hogyan ígérhetné meg, hogy nem lesz valaki, aki majd ezt vagy azt "követel"?
A Te döntésed, hogy mire reagálsz vagy nem reagálsz és ha reagálsz, azt miként teszed.
Szoval szerintem tovabbra sem lehet ebben a topikban nyugodt korulmenyek kozott, beszolasmentesen tarsalogni, elmenyeket megosztani. Mindez az adminok tamogatasaval…
Amennyiben az adminok leirnak feketen-feherem, hogy ez egy ezoteriaval foglalkozo topik (a neve azert finoman sugallja), es itt nem a tudomanyos magyarazatoke es szakmaisage az elsodleges szerep, akinek ez nem tetszik az kommenteljen egy xyz topikba… addig itt valtozas nem lesz, legfeljebb olyan vitak, amik miatt havonta lehet bezarogatni es kinyitogatni. Valojaban ez egyik kommentelo reszere sem rohato fel, hiszen egy szakmainak tuno forumon azert elofordulnak kulonbozo szakmak mernokemberei, akik inkabb a tudomanyos megkozelitest preferaljak. Tehat ha ide betevednek es felemelik a szemoldokuket nehany tapasztalaton, kutyun, az mondhatni termeszetes. Akik pedig tarsalognak rola, az lehet erdekes es szivesen olvasgatna sok ember unalmas pillanataiban.
Viszont ez az (al)demokracia ez pont arra jo, hogy a mi nem akadalyozunk semmit, majd ugyis akadalyozzak egymast es majd akkor kozbelepunk… tehat kozvetetten oldodik meg a dolog. Ez a Ti dolgotok, csak velhetoen lenne alternativ megoldas, amibrn a kecske es a kaposzta is boldog lenne.
Core Audio termékek gyártása, TARA LABS kábelek forgalmazása
MBL, PrimaLuna, PASS Labs, ODEON, NAT Audio, Vivid, Entreq, Esoteric
- asebestyen
- V.I.P.

Azt mondja meg nekem bárki, egy ezo topicban, ahol a megmagyarázhatatlan jelenségek vannak terítéken, miért akarja bárki megmagyarázni vagy a másikkal megmagyaráztatni a jelenséget? Ebben egyformán ludas mindkét oldal.
Ha szigorúan venném, akkor az ezo jelenséget magyarázni is meg magyarázatot követelni is tudatos provokálás.
12.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.
12.4. A „trollkodás”, „flodolás”, „flame war” megelőzése érdekében akár azonnali kitiltás is alkalmazható.
- szórakozva, de nyitottan
- vagy távolmaradva tőle
Hogy miért? Mert ez egy hitvita. Van aki a tudományban hisz, van aki az ezotériában, van aki Isten mindenhatóságában, stb, és van aki ezek közül több kombinációjában. Nem akarok semmiféle alsóbb- vagy felsőbbrendűséget ráakasztani a hitekre, számomra egyenértékűek, de azt nagyon szépen le tudom neked vezetni, hogy a hitviták értelmetlenek, mert ami az egyik hitvilágban bizonyításra szorul, az a másikban alap-evidencia (ha úgy tetszik: axióma). Mint ahogyan többféle hit van, úgy ezek a hitek többféle igazságot indukálnak. Ha ütközik a Te igazságod az enyémmel, és én mindenképp sulykolni akarnám beléd az enyémet, akkor hittérítőként viselkednék, amit speciel én nem szeretnék. De ez mindenkire igaz, kérdés csak az itt bárki számára, hogy akar-e hittérítő lenni, mert ha igen, fel kell vállalni az ebbéli tevékenységgel járó konfliktusokat, esetleg a mártír szerepet is. És az csak rajta múlik, hogy ezt hogy éli meg és hogy oldja meg. Az elvonulás is egyfajta egyéni megoldás.
SZERINTEM.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6191
Kedves Long, ehhez a témához itt a topikban kétféle képpen lehet helyesen hozzáállni (szerintem):hosszu írta: ↑2023.06.22., csüt. 21:14Mivel a "beszélgetésben" résztvevőket egyáltalán nem érdekelte, nem érdekli, ezért kizárólag a háttérben csendben maradottak számára jelzem, hogy a szakmai bemutatók, "megmérettetések" után nekik is lesz lehetőségük megismerni mindazt - azaz csak a nehezen értelmezhető folyamat eredményeit -, amiről "itt" esélytelen bárminemű érdemi beszélgetést folytatni.
- szórakozva, de nyitottan
- vagy távolmaradva tőle
Hogy miért? Mert ez egy hitvita. Van aki a tudományban hisz, van aki az ezotériában, van aki Isten mindenhatóságában, stb, és van aki ezek közül több kombinációjában. Nem akarok semmiféle alsóbb- vagy felsőbbrendűséget ráakasztani a hitekre, számomra egyenértékűek, de azt nagyon szépen le tudom neked vezetni, hogy a hitviták értelmetlenek, mert ami az egyik hitvilágban bizonyításra szorul, az a másikban alap-evidencia (ha úgy tetszik: axióma). Mint ahogyan többféle hit van, úgy ezek a hitek többféle igazságot indukálnak. Ha ütközik a Te igazságod az enyémmel, és én mindenképp sulykolni akarnám beléd az enyémet, akkor hittérítőként viselkednék, amit speciel én nem szeretnék. De ez mindenkire igaz, kérdés csak az itt bárki számára, hogy akar-e hittérítő lenni, mert ha igen, fel kell vállalni az ebbéli tevékenységgel járó konfliktusokat, esetleg a mártír szerepet is. És az csak rajta múlik, hogy ezt hogy éli meg és hogy oldja meg. Az elvonulás is egyfajta egyéni megoldás.
SZERINTEM.
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
A kérdés így szólt:
A Te döntésed, hogy mire reagálsz vagy nem reagálsz és ha reagálsz, azt miként teszed.
- asebestyen
- V.I.P.

Hát ez nem pontosan így volt...
A kérdés így szólt:
Én nem, továbbra sem kell. :) Azt én vagy bárki más hogyan ígérhetné meg, hogy nem lesz valaki, aki majd ezt vagy azt "követel"?
- fererencz
- Törzsvendég

- Értékelés: 906
Akkor nem szoktál tévedni, csak szándékosan trollkodni??wittao írta: ↑2023.06.22., csüt. 20:29Es csak egy pelda, hogy meg erre is ra fogtok ugrani, mint minden topikban… es ra is ugrottatok. Kisbaratod maris a magyarazat/ abra helyesseget firtatja, te az ertelmet faloval egyutt. De nem ez volt a lenyeg, amire kivancsi voltam mar messze tul is teljesitettetek![]()
Így más...
Nem szotkam hibázni.
Nos.
Rezignáltan vettem tudomásul, hogy a topikban semmi sem változott, sőt...
Volt, ismételten erőből letámadás, volt ismételten bicskanyitogató stílusú személyeskedés, volt lejáratás, volt egymás vállát veregető összekacsintás, stb.
Majd mindezek után frappánsan megállapításra került, hogy az elmúlt években tovább sokasodott "csipetcsapat" ismételten egész pályás letámadásáért - vagyis mindazért, hogy a "hozzászólók" közül a világon senkit sem érdekelt a tapogatózó beírás oka, miértje - én lettem a nyuszi, akin van is sapka, meg nincs is, mert ismételten felkínáltam volna "egy tortát", amiből mindenki annyit vehetett volna, amennyit akar.
Az ismerős / ismeretlen avx-tagok telefonhívásait, levélben történt megkereséseit egyaránt köszönöm, és abszolút megértem, hogy "itt" ma már senki és semmit sem mer megosztani, semmilyen előrébb vivő, konstruktív beírást nem mer tenni. A topikot lesüllyesztettétek egy igen-igen méltatlan szintre, ami nem a topik témakörét minősíti.
Eme kijelentésemért természetesen én kérek elnézést, és mélységes tiszteletem annak a néhány megmaradt fórumtársnak, akik valós ismeretek, valós tapasztalatok birtokában még reménykednek abban, hogy ez a topik egyszer még életképes lesz.
Mivel a "beszélgetésben" résztvevőket egyáltalán nem érdekelte, nem érdekli, ezért kizárólag a háttérben csendben maradottak számára jelzem, hogy a szakmai bemutatók, "megmérettetések" után nekik is lesz lehetőségük megismerni mindazt - azaz csak a nehezen értelmezhető folyamat eredményeit -, amiről "itt" esélytelen bárminemű érdemi beszélgetést folytatni.
Rezignáltan vettem tudomásul, hogy a topikban semmi sem változott, sőt...
Volt, ismételten erőből letámadás, volt ismételten bicskanyitogató stílusú személyeskedés, volt lejáratás, volt egymás vállát veregető összekacsintás, stb.
Majd mindezek után frappánsan megállapításra került, hogy az elmúlt években tovább sokasodott "csipetcsapat" ismételten egész pályás letámadásáért - vagyis mindazért, hogy a "hozzászólók" közül a világon senkit sem érdekelt a tapogatózó beírás oka, miértje - én lettem a nyuszi, akin van is sapka, meg nincs is, mert ismételten felkínáltam volna "egy tortát", amiből mindenki annyit vehetett volna, amennyit akar.
Az ismerős / ismeretlen avx-tagok telefonhívásait, levélben történt megkereséseit egyaránt köszönöm, és abszolút megértem, hogy "itt" ma már senki és semmit sem mer megosztani, semmilyen előrébb vivő, konstruktív beírást nem mer tenni. A topikot lesüllyesztettétek egy igen-igen méltatlan szintre, ami nem a topik témakörét minősíti.
Eme kijelentésemért természetesen én kérek elnézést, és mélységes tiszteletem annak a néhány megmaradt fórumtársnak, akik valós ismeretek, valós tapasztalatok birtokában még reménykednek abban, hogy ez a topik egyszer még életképes lesz.
Mivel a "beszélgetésben" résztvevőket egyáltalán nem érdekelte, nem érdekli, ezért kizárólag a háttérben csendben maradottak számára jelzem, hogy a szakmai bemutatók, "megmérettetések" után nekik is lesz lehetőségük megismerni mindazt - azaz csak a nehezen értelmezhető folyamat eredményeit -, amiről "itt" esélytelen bárminemű érdemi beszélgetést folytatni.
longkft.hu/audioblog/
- fülelek
- V.I.P.

- Értékelés: 5273
Az unikumos üveg meg a csengettyűk meg a hangzó, meg a hungrál meg a pécsi fa térharmonizátor akusztikai szempontból NEM hat semennyit sem -legfeljebb ha (értelmetlenül)a magassugárzó közvetlen közelébe, esetleg elé tesszük. Ezek a holmik az emberi pszichére hatnak, kire és melyik mennyire, ez erősen változó. Amelyek negatívan is hathatnak, azokat inkább kerülni kell, amelyek csak pozitívan (vagy semlegesen, azaz sehogy sem) hatnak, azokat lehet használni, de értelmetlen úgy gondolkodni, hogy egy ezo biszbasz olcsóbb, mint egy erősítő vagy hangsugárzó csere, és "majdnem" annyit számít, ez egyszerűen bizonyíthatóan nem igaz, legfeljebb igen rövid távon.
Sütit vagy italt ( "sarki fény" megvan?) se úgy veszünk, hogy melyikkel lehet olcsóbban jóllakni, vagy berúgni.
Sütit vagy italt ( "sarki fény" megvan?) se úgy veszünk, hogy melyikkel lehet olcsóbban jóllakni, vagy berúgni.
Egy olyan pelda volt, ami meg a “leggyengebb” ebben a topikban fennallasa ota. Es csak egy pelda, hogy meg erre is ra fogtok ugrani, mint minden topikban… es ra is ugrottatok. Kisbaratod maris a magyarazat/ abra helyesseget firtatja, te az ertelmet faloval egyutt. De nem ez volt a lenyeg, amire kivancsi voltam mar messze tul is teljesitettetekdenesdr írta: ↑2023.06.22., csüt. 20:23Szerintem itt inkább arról van szó, hogy vegye észre az Unikumos üveget dicsőítő író, hogy milyen abszurd is ez az egész helyzet. A cseresznyemag, használt zokni, mind csak szemléltető példa és szerintem igen találó, mert ennyi erővel tényleg bármit be lehetne írni, hogy milyen tárgy behelyezése a szobába, milyen hatással van valamire és hát mennyiféle tárgy létezik, kb végtelen...wittao írta: ↑2023.06.22., csüt. 20:07Bocs, ki sulykolt itt micsodát mások irányába?fapaci írta: ↑2023.06.22., csüt. 19:13
Lehet róla beszélni, talán némi igazság is van benne, csak hát ilyen alapon minden, cseresznyemagnál nagyobb tárgynak van akusztikai befolyásoló hatása a szobában, akár egy használt zokni is képes elterelni az arra tévedő hanghullámot, szóval ezzel a feltevéssel, indoklással nem vagyunk előrébb. Szerintem hasznosabb, ha elfogadjuk, mindenki úgy hallgat és élvez zenét, ahogy tud és számára kellemes, csak ezt ne sulykolja mások irányába.
Ha leírom, hogy számomra kellemesen befolyásolja egy olajjal megtöltött unicumos üveg a zenehallgató helyiségemet, akkor az sulykolás?
És ha "indoklás"-nak vetted a hozzászólásomat, akkor tévedésben vagy, már Asebestyénnek is direkt úgy tettem fel a kérdést, hogy ugye nem lesz senki, aki elkezdi a fizikai magyarázatot követelni ha unicumos üvegekrők kezdek el irosgatni. Erre összecsődült a szokásos brancs (gondolom más szakmai topikok stagnálnak éppen, hasonló okokból kifolyólag) és már megy is rögtön a miért van benne dugó, miért nincs mikor nem kellene...
Szerintem itt inkább arról van szó, hogy vegye észre az Unikumos üveget dicsőítő író, hogy milyen abszurd is ez az egész helyzet. A cseresznyemag, használt zokni, mind csak szemléltető példa és szerintem igen találó, mert ennyi erővel tényleg bármit be lehetne írni, hogy milyen tárgy behelyezése a szobába, milyen hatással van valamire és hát mennyiféle tárgy létezik, kb végtelen...wittao írta: ↑2023.06.22., csüt. 20:07Bocs, ki sulykolt itt micsodát mások irányába?fapaci írta: ↑2023.06.22., csüt. 19:13Lehet róla beszélni, talán némi igazság is van benne, csak hát ilyen alapon minden, cseresznyemagnál nagyobb tárgynak van akusztikai befolyásoló hatása a szobában, akár egy használt zokni is képes elterelni az arra tévedő hanghullámot, szóval ezzel a feltevéssel, indoklással nem vagyunk előrébb. Szerintem hasznosabb, ha elfogadjuk, mindenki úgy hallgat és élvez zenét, ahogy tud és számára kellemes, csak ezt ne sulykolja mások irányába.
Ha leírom, hogy számomra kellemesen befolyásolja egy olajjal megtöltött unicumos üveg a zenehallgató helyiségemet, akkor az sulykolás?
És ha "indoklás"-nak vetted a hozzászólásomat, akkor tévedésben vagy, már Asebestyénnek is direkt úgy tettem fel a kérdést, hogy ugye nem lesz senki, aki elkezdi a fizikai magyarázatot követelni ha unicumos üvegekrők kezdek el irosgatni. Erre összecsődült a szokásos brancs (gondolom más szakmai topikok stagnálnak éppen, hasonló okokból kifolyólag) és már megy is rögtön a miért van benne dugó, miért nincs mikor nem kellene...
- fererencz
- Törzsvendég

Azt nem tudom, kell-e bele, de állítólag igen. Ugyan ki hozott egy egyébként tudományos ábrát, mint lehetséges (de könnyen belátható, hogy téves) magyarázatot?? Csak erre hívtam fel a figyelmet, de nincs jelentősége, csőcselék vagyok csak, meg önanáldugattyús.
Nem szotkam hibázni.
Bocs, ki sulykolt itt micsodát mások irányába?fapaci írta: ↑2023.06.22., csüt. 19:13Lehet róla beszélni, talán némi igazság is van benne, csak hát ilyen alapon minden, cseresznyemagnál nagyobb tárgynak van akusztikai befolyásoló hatása a szobában, akár egy használt zokni is képes elterelni az arra tévedő hanghullámot, szóval ezzel a feltevéssel, indoklással nem vagyunk előrébb. Szerintem hasznosabb, ha elfogadjuk, mindenki úgy hallgat és élvez zenét, ahogy tud és számára kellemes, csak ezt ne sulykolja mások irányába.
- gyongyhalas
- Fórumlakó

- Értékelés: 326
Megválaszoltad ....de 30- 40 év elteltével a tudásod is elavult lesz ...persze másként is porladunk addigra....Ezért se értem azt a sok zsír evést kacsát marhát ,,,hogy jön ez ide ... amit írtál , mert valóban jobban tetted ,hogy fókuszáltál a csajokra ,azok biztosan elaléltak nem csak a mondandódtól,...Sosztakovics írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:11Mindig érdeklődve olvasom, ha valahol, a világ egy szegletén, a fizikai törvények nem úgy működnek, mint a KFKI-ban. Ilyenkor rögtön előjön belőlem az igazságérzet. Hogyan lehetséges ez? A fizikai törvények szabadságot vettek ki? Vagy ellenkezőleg, a hifistáknál mentek el otthonról? Most én vagyok a hülye? Vagy a világ hülye? Engem nagyon össze tudnak zavarni ezek a kék gyöngyök és unicumos üvegek. Akusztika órán szó sem volt róluk. Csak Doppler-effektusról, hanghullámokról, hangvisszaverődésekről, anyagszerkezetekről, Fourier-transzformációról, meg ilyenekről. Bevallom, pár órát ellógtam. Most sajnálom igazán, hogy a napfizikus előadó gondolatai helyett inkább a lányokkal való andalgást választottam. Annyira szeretnék segítségtekre lenni! Sajna a kívánatos eszközök hiányában kénytelen leszek továbbra is kevésbé jó térábrázolással hallgatni Vivaldit. Unicum helyett Jaegert fogyasztok, ráadásul olajat sem tartok itthon, kizárólag zsírt. Kacsát vagy libát. Marhapörkölthöz természetesen sertést. Tapasztalatom szerint az illik hozzá legjobban. Hogy az olajtól jobb lesz a térábrázolás? A festményeknél az olaj működőképes. Caravaggio is olajat használt és nagyon szépen ábrázolta vele a teret.asebestyen írta: ↑2023.06.21., szer. 21:57Nem kell, soha nem is kellett. A gond mindig az ellenkezőjével volt, amikor ennél sokkal meredekebb dolgokat akartak megmagyarázni önkényesen átírt fizikával, fizikai törvényszerűségként beállított marhaságokkal.wittao írta: ↑2023.06.21., szer. 21:50Ok, tehat ha beirom ide a topikba, hogy a rendszeremben 3db olajjal toltott Unicum-os uveg van, mert szertintem igy jobban szol a rendszerem, mas a terabrazolas az eddigiekhez kepest. Ezt tobbszor kiprobaltam, oda-vissza cserelgettem, vegul maradtak.
Ugye nem kell fizikai magyarazattal is szolgalnom a miertekre, nem fogunk gyogyszeresszel ujabb placebot feliratni es egxeb mas nyalanksagok?![]()
Pont arra lenne való ez a topic, amit írsz, szóval csak bátran! Aztán ha más ezt nem hiszi el, kit érdekel? Attól még te ugyanazt hallod.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6191
miért pont csresznyemag? Nem lehetne fügemag?
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem
- Luxor Audio
- Otthon vagyok

- Értékelés: 11148
- Kapcsolat:
Lehet róla beszélni, talán némi igazság is van benne, csak hát ilyen alapon minden, cseresznyemagnál nagyobb tárgynak van akusztikai befolyásoló hatása a szobában, akár egy használt zokni is képes elterelni az arra tévedő hanghullámot, szóval ezzel a feltevéssel, indoklással nem vagyunk előrébb. Szerintem hasznosabb, ha elfogadjuk, mindenki úgy hallgat és élvez zenét, ahogy tud és számára kellemes, csak ezt ne sulykolja mások irányába.
- fererencz
- Törzsvendég

Ha készen vannak a megfelelő méretű, olajjal 1/3-1/2 részig feltöltött, parafa dugóval ledugózott üvegeink, már csak el kell azokat helyezni a jó helyekre.

Nem szotkam hibázni.
-
Sosztakovics
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 239
Szóval az olajjal telibe rakott unicumos üveg nem is ezoterikus valami? Bármilyen más tárggyal kiváltható? Felettébb érdekes koncepció.istvan01 írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:56Helmholtz rezonátor. Ismert fizikai jelenség.wittao írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:32
Egy unicumos üveg esetén miért ne lehetne beszélni hanghullámok terjedésének megváltozásáról, anyagszerkezeti különbségekről, esetleg a Helmholtz rezonátorok kérdésköréről?
Valószínűleg a most ezotéria topiba tartozó témáknak is megvannak a fizikai magyarázatai, vagy majd 5-10-20 év múlva meglesznek. Amiatt elzárkózni a téma elől, mert a mai fizika nem tud hathatós magyarázattal szolgálni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jelenség nem létezik.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Helmholtz-rezonancia
Az unikumos üveg is ezt követi.
Akusztika panelek egyik fajtája ezt hatékonyabban, nagy felületen oldja meg. Perforált lemez, mögötte 5-10-20cm csillapító, elnyelő közeg, majd fal felület. A perforációk átmérője, egymástól való távolsága és a panel mögötti tér együtt hangolja a többi akusztika panelekhez képest szűk sávban az akusztikát.
Helmholtz panel kalkulátor:
http://www.acousticmodelling.com/helmholtz.php
-
rTom
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 93
Van olyan nézet, mely szerint az öt érzékszervünk csupán csak egy, azaz 1 a 16 multiplexelt csatorna közül.
De mivel az idő pénz, így a matematikusok kijelentése le is fedte a dolgot. 
Hogy egy jelenség létezik, vagy sem, azt eldöntheti például, hogy reprodukálható-e.
Ha nem, akkor az nincs, vagy csak volt. Itt van például az Ember, nem csak az MTA
levtagok persze. Tiszta sor. A matemetikusok szerint vannak olyan jelenségek, amelyek
kimenetelét csak azért nem tudjuk megjósolni, mert nem áll rendelkezésünkre elegendő
adat, vagy elegendő idő ahhoz, hogy kiszámítsuk.
Én még hozzátenném, elegendő pénz, de hát én nem vagyok matematikus.
Ha nem, akkor az nincs, vagy csak volt. Itt van például az Ember, nem csak az MTA
levtagok persze. Tiszta sor. A matemetikusok szerint vannak olyan jelenségek, amelyek
kimenetelét csak azért nem tudjuk megjósolni, mert nem áll rendelkezésünkre elegendő
adat, vagy elegendő idő ahhoz, hogy kiszámítsuk.
Én még hozzátenném, elegendő pénz, de hát én nem vagyok matematikus.
"Az ördög nem olyan szörnyű, mint a matematikai modellje!" (Wavebourn)
Ki beszélt itt highend eszköz és unicumos üveg összetettségi relációról?fererencz írta: ↑2023.06.22., csüt. 13:18Azt gondolnám, hol van egy Unicumos üveg összetettsége egy high end hifi komponensétől? Vagy ez a rezonátor dolog... Nem is értem, leírás szerint le kell parafa dugózni (de így nem is rezonátor?!?!!!?), de pl az üveg alakja már nem mind1. Meg hogy matricás-e?
Meredek.
(rajtad kivül)
- fererencz
- Törzsvendég

Azt gondolnám, hol van egy Unicumos üveg összetettsége egy high end hifi komponensétől? Vagy ez a rezonátor dolog... Nem is értem, leírás szerint le kell parafa dugózni (de így nem is rezonátor?!?!!!?), de pl az üveg alakja már nem mind1. Meg hogy matricás-e?
Meredek.
Meredek.
Nem szotkam hibázni.
Értem, hogy ilyen és olyan panelek is vannak, de most az unicumos üvegről volt szó. Amit Sosztakovics írt, hogy nem létezik (vagy hiányzott azokról az órákról). Tehát van/lehet fizikai magyarázat.istvan01 írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:56Helmholtz rezonátor. Ismert fizikai jelenség.wittao írta: ↑2023.06.22., csüt. 12:32
Egy unicumos üveg esetén miért ne lehetne beszélni hanghullámok terjedésének megváltozásáról, anyagszerkezeti különbségekről, esetleg a Helmholtz rezonátorok kérdésköréről?
Valószínűleg a most ezotéria topiba tartozó témáknak is megvannak a fizikai magyarázatai, vagy majd 5-10-20 év múlva meglesznek. Amiatt elzárkózni a téma elől, mert a mai fizika nem tud hathatós magyarázattal szolgálni, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a jelenség nem létezik.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Helmholtz-rezonancia
Az unikumos üveg is ezt követi.
Akusztika panelek egyik fajtája ezt hatékonyabban, nagy felületen oldja meg. Perforált lemez, mögötte 5-10-20cm csillapító, elnyelő közeg, majd fal felület. A perforációk átmérője, egymástól való távolsága és a panel mögötti tér együtt hangolja a többi akusztika panelekhez képest szűk sávban az akusztikát.
Helmholtz kalkulátor:
http://www.acousticmodelling.com/helmholtz.php
Ugyanez a helyzet elképzelhető a hungrállal, a színes fakockákkal stb. Gondolom majd eljön az ideje ezeknek is... szóval most bezárkózott ajtók mögül kiabálni valaminek a nem létezéséről egyszerűen értelmetlen.