Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kábelezzünk

Voyager
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2160

Re: Kábelezzünk

Hozzászólás Szerző: Voyager »

mishow írta:
2023.04.26., szer. 19:13
Nem teljesen hifi kérdés, de kábel:
4K/60Hz tévékészülék (Sony) és utolsó generációs Apple TV közé meddig érdemes elmenni HDMI kábelben?
Játszani nem fogok rajta, az előfizetős YT 4K és a Netflix HDR tartalmak lesznek a max felbontások, viszont sok komolyzenei és jazz koncertvideót nézek (pl élő stream MÜPA, Zeneakadémia, BFZ, stb.) A kábelhossz 1.5m, tehát a távolság miatti jelveszteség sem játszik.
Van esetleg valami ár-érték favoritja, "titkos" tippje valakinek?
Érdemes költeni 8K minősítésű kábelre, esetleg a jövőállóság miatt?
8K áruházi kategória (Belkin, DeLock, Avinity, olcsó Inakustik, stb), vagy 4K nevesebb kábel (AQ, QED, Supra, drága Inakustik, stb) legyen inkább?
Az optimumra törekszem, nem esnék túlzásokba, ha nem muszáj ... :ohnoohnoohno:
Én mindenhol (PS5, 4K műholdvevő, android box) ezt használom. Egyszerűen gyönyörű a kép vele, pedig próbáltam már nagy nevű gyártók drágább kábeleit is. Ha veszel egyet és nem jön be én szívesen átveszem. ;)

Kereskedői oldalak: https://video-kabel.arukereso.hu/delock ... mek-leiras

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 8000

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

mishow írta:
2023.04.26., szer. 19:13
4K/60Hz tévékészülék (Sony) és utolsó generációs Apple TV közé meddig érdemes elmenni HDMI kábelben?
Játszani nem fogok rajta, az előfizetős YT 4K és a Netflix HDR tartalmak lesznek a max felbontások, viszont sok komolyzenei és jazz koncertvideót nézek (pl élő stream MÜPA, Zeneakadémia, BFZ, stb.) A kábelhossz 1.5m, tehát a távolság miatti jelveszteség sem játszik.
8K áruházi kategória (Belkin, DeLock, Avinity, olcsó Inakustik, stb), vagy 4K nevesebb kábel (AQ, QED, Supra, drága Inakustik, stb) legyen inkább?
KáCsa KCS-HH hdmi, ha nem kell, hogy titkos legyen a tipp. :D
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

Baryll
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 59

Hozzászólás Szerző: Baryll »

Rock60 írta:
2023.04.26., szer. 18:55
Nos, akkor Furutech - szakértők, mi a helyzet ?
Ezt a kábelt még eredetiben is - komoly erősítőhöz - csak kábel szkeptikusoknak tudnám ajánlani. Forráshoz esetleg elmegy, ha nincs kéznél jobb.

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2623

Hozzászólás Szerző: mishow »

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2623

Hozzászólás Szerző: mishow »

BLX írta:
2023.04.26., szer. 15:53
Alex_Aston írta:
2023.04.26., szer. 11:30
Az úgy kezdődött, hogy pár hete a 20 éves Neotech RCA kábel megadta magát, mert túl rövid volt nekem a mostani felállásban a 70cm-es hossz, feszült, és így kellett valami helyette, hogy a CD-t hallgatni tudjam időnként.
HiDiamond kábelekről sok jót olvastam, mondom kipróbálom. 1m-es D3-as modellt vettem, hazavittem, bedugtam, és csak csodálkoztam, hogy érzéki csalódás e, de érezhetően (hallhatóan) jobbnak tűnt a hangja, mint a régi KHS154-es kábel volt.
Van XLR kimenet a CD-den, illetve XLR bemenet az erősítőn?
Még akár egy "alapabb" XLR kábellel is érdemes kipróbálni.
Pl.: Klotz MC5000 Neutrik csatikkal vagy hasonló...
A Klotz MC5000 véleményem szerint nem "alap" kábel, csak a felárazott neveknél lényegesen olcsóbb. Mondjuk egy Neutrik ProfiGold RCA csatival szerelve komoly kategóriáig feladja a leckét (bár igaz, maga a ProfiGold dugó bizony ma már nem olcsó). Nekem sokáig volt favoritom, számos rendszerben használtam, akkor is ez volt a "referenciám", amikor még sokat teszteltem. Az tény, hogy annyira színezetlen, hogy emiatt sokaknak nem jön be. Ezzel szemben a HiDiamond kábelek színeznek, bár ezt nagyon kellemesen és nem durván csinálják, ami igen sok rendszernek jót is tesz.
Szerintem minél többet javul egy lánc, annál kevésbé szorul rá a HiDiamond "támogatására", de ez persze ízlés dolga.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 1507

Hozzászólás Szerző: Rock60 »

Nos, akkor Furutech - szakértők, mi a helyzet ?

HunLaca szerint a sötét színű a kamu, pedig annak ezüstözött az érpárja.
/ És, borzasztóan szól./
Amelyiket eredetinek mondja, a világosabb szürke, annak csak az egyik ere ezüstözött.
Doky leírása szerint az eredetinek ezüstözött az érpárja.
/ És a klónnak is, ami nem szól rosszul./

:napsut: :D :napsut: :D :napsut:

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3896

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

BLX írta:
2023.04.26., szer. 15:53

CD-m egy kis csumpi modell, nincs azon XLR :D
Erősítőn van.
A tervem a streamer cseréje esetleg valami komyabb, a rendszer mostani elemeinek nagyjából megfelelő szintjének megfelelő típusra. És azokon már általában van XLR.
Ha összejön persze. Ha nem, akkor meg egy másik D3-D4? RCA kábel.
Csak a Marantz! :-D

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1058

Hozzászólás Szerző: BLX »

Alex_Aston írta:
2023.04.26., szer. 11:30
Az úgy kezdődött, hogy pár hete a 20 éves Neotech RCA kábel megadta magát, mert túl rövid volt nekem a mostani felállásban a 70cm-es hossz, feszült, és így kellett valami helyette, hogy a CD-t hallgatni tudjam időnként.
HiDiamond kábelekről sok jót olvastam, mondom kipróbálom. 1m-es D3-as modellt vettem, hazavittem, bedugtam, és csak csodálkoztam, hogy érzéki csalódás e, de érezhetően (hallhatóan) jobbnak tűnt a hangja, mint a régi KHS154-es kábel volt.
Na mondom, tegyünk egy másik próbát is. Limetree és erősítő között Wireworld Equinox 8-as kábel van, az új áron valamivel drágább, mint a D3-as (bár mondhatni hasonló árkategória), nézzük, ezek, hogy viszonyulnak egymáshoz.
És bizony én ízlésem/hallásom szerint annál is hallhatóan jobb, kicsit folyékonyabb, kellemesebb tónusú a zene. De ne ítéljünk elsőre. Hallgassuk meg többször is, mert sok minden, ami elsőre jobbnak tűnik, az nem biztos, hogy az. Eltelt most pár hét, és továbbra sem változott a véleményem.
Így azon gondolkoztam, hogy veszek még egy ilyet, vagy akár a magasabb szériát belőle, hogy mind a CD, mint a streamer ugyanazzal a kábellel szóljon, de közben kacérkodok a gondolattal, hogy XLR cuccra váltok, így egyelőre kivárok. De a CD-hez maradni fog jó eséllyel, és kíváncsivá tett kicsit a dolog, hogy az én szintemen, mint adhatna még a D4....D8 széria.
Na szóval hangsugárzó kábel után most kicsit az IC kábel-nél is mozgolódtam/mozgolódok megint, hosszabb idő után.

Sok konklúzió/csoda/stb. persze nincs, csak egy tapasztalatot akartam megosztani.

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3896

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Na mondom, tegyünk egy másik próbát is. Limetree és erősítő között Wireworld Equinox 8-as kábel van, az új áron valamivel drágább, mint a D3-as (bár mondhatni hasonló árkategória), nézzük, ezek, hogy viszonyulnak egymáshoz.
És bizony én ízlésem/hallásom szerint annál is hallhatóan jobb, kicsit folyékonyabb, kellemesebb tónusú a zene. De ne ítéljünk elsőre. Hallgassuk meg többször is, mert sok minden, ami elsőre jobbnak tűnik, az nem biztos, hogy az. Eltelt most pár hét, és továbbra sem változott a véleményem.
Így azon gondolkoztam, hogy veszek még egy ilyet, vagy akár a magasabb szériát belőle, hogy mind a CD, mint a streamer ugyanazzal a kábellel szóljon, de közben kacérkodok a gondolattal, hogy XLR cuccra váltok, így egyelőre kivárok. De a CD-hez maradni fog jó eséllyel, és kíváncsivá tett kicsit a dolog, hogy az én szintemen, mint adhatna még a D4....D8 széria.
Na szóval hangsugárzó kábel után most kicsit az IC kábel-nél is mozgolódtam/mozgolódok megint, hosszabb idő után.

Sok konklúzió/csoda/stb. persze nincs, csak egy tapasztalatot akartam megosztani.
Csak a Marantz! :-D

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Hozzászólás Szerző: HunLaca96 »

Sziasztok, láttam több embert érdekelt a téma, az eredetihez képest teljesen más az elemi szálak vastagsága, és azok szigetelése. Másképp rugalmas, mondhatni csak a külső köpeny hasonlít. Amúgy egy hulladék. Én maradok az eredetinél amúgy. Talán tudtam segíteni, több idöt nem tudok a témára szánni. Üdv. Laci

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3667

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

HunLaca96 írta:
2023.04.24., hétf. 19:52
Közben tannoy j303 tagnak köszönhetően kiderült hogy a sötét fekete Furutech-ek klónok. Köszönöm mégegyszer. Üdv. Laci
Tegyük helyére a fogalmakat. A klón és fake nagyon nem azonos dolog. Az utóbbi kereskedelmi bűntett, üldözendő. Ha egy hamis márkajelzésű termék fennakad a vámvizsgálaton, azt azonnal elkobozzák, a szállító-forgalmazót megbüntetik. A klón csak hasonló akar lenni, az elvben nem márka rontás. A PTK valószínű ezt pontosabban definiálja.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1029

Hozzászólás Szerző: Doky »

Rock60 írta:
2023.04.25., kedd 21:18
Ok, igaz, benéztem... Akkor az egy ezüst eres az eredeti.
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?
Ez igy nem helyes, amivel volt szerencsém (eredeti, hivatalos forgalmazótól volt) ott az érpár ezüstözött volt és egy ér volt sima réz.
Klónnal is találkoztam ami ilyen volt.
Hozzá teszem jó klón volt, jól telkesített!
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ok, igaz, benéztem... Akkor az egy ezüst eres az eredeti.
Kiváncsi lennék ezek után, hogy hangban milyen különbséget hallottál, Laci ?

mingda81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Re: Hálózati villás és iec csatlakozó

Hozzászólás Szerző: mingda81 »

Minden esetre a lényegen nem változtat, a taiwani gyártók magasabb minőséget képviselnek, tényleg nem gagyi a csatlakozó még ha nem is original japán oyaide. :smile54:

Vikunya
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 358

Hozzászólás Szerző: Vikunya »

Tévedsz. :ohnoohnoohno: Az Oyaide hálózati csatlakozó minden apró részlete japánban készül (a csiszolás részben kézi munka), hacsak a gyártó nem füllent.

http://www.oyaide.com/ENGLISH/AUDIO/pro ... pg469.html

Az Oyaide lényegében két minőségi szinten készít termékeket. Jót (1.szint) és nagyon jót (2.szint) gyárt. Belépő igazán nincs.
Az első szinten (4 féle termék van) a fegyverzet különböző bevonatai (vagy annak hiánya) ad (nagyon) különböző hangkaraktert, amivel a rendszered finomhangolása - az általam ismert módszerek közül a legjobban - végezhető el. A második szinten már azonos a fegyverzet (az egyetlen és legjobbnak tartott), csak a (2 féle) csatlakozó háza tér el.

mingda81
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: mingda81 »

Pontosan! És nem is ugyanaz a kettő. Nyilván a furutech meg az oyaide is japánban készül...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.25., kedd 10:16
Örülök, hogy megoldódott a kérdés.
De valamit mégsem értek. Azt írtad, hogy az egyiknek egy, a másiknak két ere ezüstözött.
A képek szerint az egyiknek kettő, a másiknak mind a három ere ezüstözött.
Most akkor mennyi az annyi, és melyik az eredeti ?
Ónozva vannak, a szigetelés tövénél réz színű, tehát látszik, hogy nem ezüstözött. Írja, hogy a sötét köpenyes a klón.

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Örülök, hogy megoldódott a kérdés.
De valamit mégsem értek. Azt írtad, hogy az egyiknek egy, a másiknak két ere ezüstözött.
A képek szerint az egyiknek kettő, a másiknak mind a három ere ezüstözött.
Most akkor mennyi az annyi, és melyik az eredeti ?

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Közben tannoy j303 tagnak köszönhetően kiderült hogy a sötét fekete Furutech-ek klónok. Köszönöm mégegyszer. Üdv. Laci

HunLaca96
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Furutech 314Ag

Üdv. Mindenkinek. Segítséget szeretnék kérni, ugyanis elakadtam egy bizonyos problémában. Ugyan az a tipusú Furutech 314Ag tápkábel, mégis az egyikben 1 szál ezüstözött, a másikban pedig 2 szál.
Korábban olvastam itt az avx-en hogy az Ag utáni római 2-es jelöli az ezüstözött erek számát. Namost itt valami akkor mégsem stimmel mert mindkét táp sima 314Ag. Egyébként az egyik Furum világosabb szürke, a masik majdnem fekete. Képeket csatoltam, amelyen egyértelműen látszik a lényeg. Minden ötletet szívesen fogadok. Üdv. Laci
Csatolmányok
20230424_180606.jpg
20230424_180606.jpg (1.61 MiB) Megtekintve 2162 alkalommal
20230424_180636.jpg
20230424_180636.jpg (1.74 MiB) Megtekintve 2162 alkalommal
20230424_180707.jpg
20230424_180707.jpg (1.49 MiB) Megtekintve 2162 alkalommal
20230424_180754.jpg
20230424_180754.jpg (1.65 MiB) Megtekintve 2162 alkalommal

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

Ja, tényleg...

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

Rock60 írta:
2023.04.23., vas. 20:28
A filléres villanybolti tömör drótnak is PE a szigetelése ?
PVC

Rock60
Törzsgárda
Törzsgárda

A filléres villanybolti tömör drótnak is PE a szigetelése ?

gomolalaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 371

Hozzászólás Szerző: gomolalaci »

sutemenyx írta:
2023.04.21., pén. 13:07
Vinkler írta:
2023.04.21., pén. 11:20
Én a napokban hallottam egy Neotech NEI-1002 összekötőt. Nekem kifejezetten tetszett.
Azt el is hiszem, nem mind egyforma. A NEI-1002 nem teflon szigetelésű huzalból van, hanem PE van rádermesztve az eredendően egyébként jó occ ezüstre. Teljesen mássá válik a vezetőanyag a két szigetelési eljárás után, így a hangjuk is teljesen eltér. Azzal nincs probléma, aminek a közvetlen, vezető körüli szigetelésé PE.
Plusz a rendszerfüggőség....
A gondolkodás nem megerőltető...

sutemenyx
Törzsgárda
Törzsgárda
Értékelés: 2911
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: sutemenyx »

Vinkler írta:
2023.04.21., pén. 11:20
Én a napokban hallottam egy Neotech NEI-1002 összekötőt. Nekem kifejezetten tetszett.
Azt el is hiszem, nem mind egyforma. A NEI-1002 nem teflon szigetelésű huzalból van, hanem PE van rádermesztve az eredendően egyébként jó occ ezüstre. Teljesen mássá válik a vezetőanyag a két szigetelési eljárás után, így a hangjuk is teljesen eltér. Azzal nincs probléma, aminek a közvetlen, vezető körüli szigetelésé PE.
Funk Firm LSD + Kiseki Purpleheart NS, Phono 23 prototípus, Streamer 23 prototípus, Sofia 19 Signature erősítő, Galactic JCS 22 ezüst kábelek

http://saboaudio.eu

Válasz küldése

Vissza: “Hifi”